lauantai 6. huhtikuuta 2013

Ikioma hotellihuone


Eilen korkkasin ballerinakauden hyvin mieluisissa merkeissä. Tepsutin niillä läpi kaupungin (no okei, parkkipaikan) kohti aivan mahtavaa yhteistyöprojektia. Mistä on kyse?


Käy toki peremmälle!


Ripusta takki henkariin. Ihaile maisemaa Helsingin kattojen yllä. 


Kiinnitä huomiota vanhan kaupunkitalon korkeisiin huoneisiin. 
 Kurkista stailiin kylpyhuoneeseen, jossa seinät on laatoitettu just eikä melkein Norpan makuun. 

Tästä tulee minun suunnittelemani hotellihuone. Sokos Hotel Aleksanteri, johon huone tulee, kuvailee itseään näin: Meillä voi ihastua monenlaisiin asioihin. Kuten ullakkohuoneisiin, burleskitaiteeseen, Remu Aaltosen rokkihuoneeseen tai tanskalaiseen designiin. Meillä voi ihastua ikkunasta aukeaviin katunäkymiin, porraskäytävän historiallisen kauniisiin kaiteisiin, pikku-Liisan maalaukseen hotellin seinällä, 20-luvun kalusteisiin tai hotellinjohtajan soittamaan musiikkiin aulan baarissa. Käytävämme ovat kapeita ja mutkikkaita, ja niissä tuoksuu vanhan rakennuksen hurmaava henki.

Aleksanteri on osa uutta Sokos Hotellien Solo-konseptia ja olen saanut kunnian suunnitella sinne yhden huoneen paljon matkustavan ihmisen näkökulmasta. Olen tosiaan ennättänyt elämäni aikana näkemään hotellihuoneen, jos toisenkin. Minulle on myös kehkeynyt jonkinlaista näkemystä siitä, minkälainen huone on hyvä. Se, että pääsen kaatamaan kaikki kokemukseni johonkin näin hauskaan, on varsinainen unelmayhteistyö.


 Mitä sitten minun mielestäni hyvään hotellihuoneeseen kuuluu? 

Kun yöpyy hotelleissa viikottain, öistä muualla kuin kotona tulee osa arkea. Syntyy omia rutiineja. Siitä, että saa elää mahdollisimman samalla tapaa kuin kotonakin, tulee tärkeää. Pitää saada treenata, lukea, surffailla netissä ja syödä mieluisia, omaan ruokavalioon sopivia ruokia. Joskus tuntuu ihan hullulta, että minulla on omat vakiolähikaupat niin New Yorkissa, Bangkokissa kuin Rovaniemelläkin. Käyn salilla ja juoksemassa milloin missäkin. Olen kiinnostunut paikallisuutisista tuhansien kilometrien päässä kotoa. Hoidan asioita, kahvittelen, sovin tulevia menoja ja nukahdan kirja naaman päällä, enkä tahdo herätessäni aina muistaa, missä olen. Toisin sanoen teen kaikkea samaa kuin kotonakin.

 Tärkeintä kaikista on kuitenkin nukkuminen ja lepo. Jos nukkuminen ei onnistu, koko muu elämä takkuaa. Ilmiön tunnistavat varmasti kaikki pienten lasten vanhemmat, vuorotyötä tekevät, unihäiriöistä kärsivät ja muuten vain epäsäännöllistä elämää viettävät. Alan siis suunnitella huonetta niin, että siitä tulee mahdollisimman kodinomainen, tunnelmaltaan pehmeä, lämmin ja hyviin uniin kutsuva. Ihan ensimmäinen päätös olikin valita huone ylimmästä kerroksesta ja mahdollisimman kaukaa hissistä. Niinpä sinne ei kantaudu mitään ylimääräistä melua liikenteestä ja omiin huoneisiinsa kulkevista muista hotelliasukkaista. 

Lähtötilanne on tämä. Muutos tullaan toteuttamaan nopealla aikataululla ja valmiin lopputuloksen näette jo parin viikon päästä.Projektiani voi seurata Pinterest-moodboardin kautta ja ajoittain myös Instagramistani

Translation: I've been lucky lately! I was asked to design a hotel room. As I really do travel a lot for work, I know a little something about hotels, too. I usually spend 1 to 3 nights a week in them, so my aim is to make the room as cosy as possible. I want it to feel like home and encourage some great sleeps. These pictures show the room as it is now and you'll see the final version in a couple of weeks. 

66 kommenttia:

 1. Wau! Todellakin ihan unelmayhteistyö! Ja aivan mielettömän mielenkiintoista nähdä lopputulos, koska nimenomaan tällaisista yhteistyöjutuista muutkin kuin varsinaiset yhteistyökumppanit saavat paljon irti.

  Voisin myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi huoneen testaajaksi. :D

  VastaaPoista
 2. Vähänkö siisti projekti!!!
  -anssi

  VastaaPoista
 3. Ei vitsi miten mainio projekti! En malta odottaa lopputulosta :) Onkin ollut tarkoitus laittaa sinulle viestiä, kun tarttisin hieman apua verhojen suhteen ja uskon sinun tietävän asiasta melko paljon enemmän. Eli tarvitaan verhot mitkä pimentävät, mutta eivät ole rullaverhot. Olen yrittänyt kuikuilla teidän kodin verhoja ja niiden alkuperää onkin ollut tarkoitus kysellä, mutta voihan olla, että tästä hotelliprojektista löytyy vinkkiä myöskin :) Mukavaa viikonloppua. -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tästä löytyy vinkkiä tai sitten voin postata joskus meidän omistakin verhoista jotain. :) Tai molemmat!

   Poista
 4. Todellakin hieno projekti, jään odottamaan mielenkiinnolla lopputulosta!

  VastaaPoista
 5. Vau mikä yhteistyö ja sopii sulle kuin nakutettu! Odotan innolla lopputulosta.

  VastaaPoista
 6. Vautsi, hieno projekti ! Lopputulosta mielenkiinnolla odottaen.

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtava juttu Norppa! Jään innolla odottamaan lopputulosta :)

  Amelie

  VastaaPoista
 8. Oi mikä unelmaprojekti! Kiva seurata sen etenemistä ja tietysti lopputulosta. :)

  VastaaPoista
 9. Kuulostaapa mahtavalta! Ihanaa, että sait mahdollisuuden näin upeaan yhteistyöhön! Mielenkiinnolla jään odottamaan lopputulosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse ihan into piukassa, ihan mahtavaa tosiaankin. :)

   Poista
 10. Siis niin hienoa! Mä en kyllä keksi ketään, joka sopisi tähän tehtävään paremmin kuin sinä! Kuka ikinäkään on sinua tähän projektiin pyytänyt on tehnyt loitovalinnan! Ja aiheesta puheenollen - mä aina aika ajoin kaipailen tuoreita leikkokukkia hotellihuoneeseen. Yes, i know, vähän pinnallista mut mulle se on se kotoisa fiilis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei ole pinnallista vaan just noin! Great minds think alike, mä nimittäin puntaroin kuumeisesti, että lähtiskö joku kukkakauppias sponsoriksia ja piffaisi tuoreet kukat joka viikko. :D

   Poista
 11. Voi vitsit mikä unelmaprojekti, juuri oikealle henkilkölle annettu tehtävä! Tulen seuraamaan muutosta ilman muuta mielenkiinnolla ja uskon, että onnistut siinä todella hyvin! Tsemppiä ja nauti täysin rinnoin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos, todellakin nautin! :)

   Poista
 12. Upea juttu. Uskon, että oot tässä vähintään yhtä hyvä kuin prinsessastailauksessa 😉.

  Ripi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hihii, ehkä musta tulee isona hotelli- ja prinsessastailaaja. :D

   Poista
 13. Ei auta muu ku liittyä kuoroon, ihan älyttömän hieno juttu :) Ja tosiaan kuten mainitsit, niin sulla jos kellä on varmasti kokemusta aiheesta! Todellakin jään seurailemaan projektia. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa viikonloppua sinne kans! Ja kivaa, kun jäät seurailemaan. Mulla on tästä ajatus jos toinenkin. :)

   Poista
 14. Voi kuulostaa kovin tutulta nuo kodikkuusajatukset...mä en ehtinyt elää hotellielämää kun "vaan" 1,5v, mutta hyvin tuli tämäkin asia sisäistettyä. Mulle tärkeimmäksi asiaksi muodostui hyvän kahvin saaminen mahdollisimman läheltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se hotellielämä aika nopeasti karistaa tiettyjä vanhoja ajatuksia. :) Kahvimahdollisuudet on mullakin supertärkeitä ja niihin kyllä panostetaankin tässä projektissa. ;)

   Poista
 15. Todella fiksua yhteistyökumppanin puolelta hyödyntää sun kokemuksia tässä. Sen lisäksi, että siitä varmaan tulee hyvä, tulee supermäärä positiivista julkisuutta. Thumbs up!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää on ainakin mun mielestä todellinen win-win. Ja nehän on parhaita. :)

   Poista
 16. Vähänkö siistii!! Onnea!
  Mielenkiinnolla odotan lopputulosta :)
  -tintti

  VastaaPoista
 17. Tää projekti on todellakin kuin sulle luotu, ihan mahtavaa!

  VastaaPoista
 18. Veikkaan, että muutamia tyynyjä tulee olemaan enemmän nykyiseen verrattuna :) Unelmaprojekti, onnittelut !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muahhahhhaa, mistäs niin päättelet... :D

   Poista
 19. Onnittelut upeasta yhteistyöstä, kuten muutkin ovat sanoneet, niin sinä olet ihan loistovalinta tähän projektiin. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta, varsinkin kun täälläkin tulee ihan kohtalaisen paljon vietettyä aikaa hotelleissa ja sitä kiinnittää tiettyihin asioihin yhä enemmän huomiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Hei kerro ihmeessä, mihin sä kiinnität huomiota.

   Poista
 20. Hauska projekti ja ihanan simppeli kylppäri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä diggaan myös tuota kylppäriä ihan täysillä. :)

   Poista
 21. Onpa todella mahtava projekti! Jään mielenkiinnolla odottamaan lopputulosta, joka on varmasti hieno. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Mäkin olen ihan innoissani. :)

   Poista
 22. Oo vau, mikä projekti! Mielenkiinnolla jään odottamaan lopputulosta.

  VastaaPoista
 23. Vau! Olet kyllä täysin oikea tähän yhteistyöhön! Tsemppiä, en malta odottaa lopputulosta! :)

  VastaaPoista
 24. siistiä!! minäkin ajattelin että tyynyjä tulee varmaan muutama kymmenen :D

  -Tanza-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, saattaahan niitä tyynyjä hieman ilmestyä... :D

   Poista
 25. Onnea ihana! Kuulostaa ihan sun jutulta!:)

  VastaaPoista
 26. Komppaan taas kerran edellisiä - mahtava projekti! Olet varmaankin tosiaan expertti tällä alalla joten odotan jo nyt mielenkiinnolla millaisia ratkaisuja sä huoneeseen haluat. Onnittelut jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera! Tää on kyllä ihan huippua. :)

   Poista
 27. Tosi hieno juttu! Ja kuten muutkin, myös minä jään innolla odottamaan, millainen huoneesta tulee. Paljon onnea yhteistyöstä, jossa molemmat osapuolet ovat yhtä onnekkaita :)!

  VastaaPoista
 28. Vau!! Siis aivan hykerryttävän upea yhteistyö, onnea! :)

  VastaaPoista
 29. Vau, mahtava yhteistyö! Tosi mielenkiinnolla jään odottelemaan lopputulosta!:)

  VastaaPoista
 30. Makea juttu! Onnea kovasti tästä. :D

  VastaaPoista
 31. Vau, upeata! Hieno juttu, onnea!!

  VastaaPoista
 32. Hienoa Noora!
  <3: Leit

  VastaaPoista
 33. Wow, ihan mieletön yhteistyö! Ja kylppäri ainakin on ihana jo nyt. Palaanpa nyt lukemaan sen sun tämän päiväisen postauksesi loppuun..

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!