lauantai 29. kesäkuuta 2013

Paha kuume


Kuva Canonin 6D:llä

Valokuvat ovat minulle todella tärkeitä. Pidin kuvaamisesta ja kauniista näkymistä jo ennen blogiani, mutta vasta bloggaaminen on saanut minut todella innostumaan valokuvaamisesta. Järkkäri oli alun perin mieheni hankinta. Itse kuvailin pokkarilla ja pidin järkkäriä liian vaikeana ja omaa kärsivällisyyttäni liian huonona säätöjen opetteluun. Jossain kohtaa halusin kuitenkin parempilaatuisia kuvia ja tutustuin Canonin 450D:hen. Yhtäkkiä kamera olikin "minun" ja aloin kuljettaa sitä mukanani kaikkialla. Säädöt tulivat tutuiksi ja nyt voin tosiaankin sanoa tuntevani aparaatin läpikotaisin. Kuvaan oikeastaan aina kiinteällä linssillä. Valikoimaani kuuluvat 50mm f/1,8 (tässä maailmassa on harvoin mitään halpaa ja hyvää, mutta tämä on poikkeus), 40mm f/2,8 ja 24mm f/2,8 -lasit. Laajakulma on ollut vähän paitsiossa, koska se ei aina toimi ihan täydellisesti, mutta ennen kesälomareissua käytän sen JAS-tekniikassa, jotta pääsen hyödyntämään sitäkin täysillä. 


Kamerakuume on kavala tauti, se tulee ja menee. Kun se nousee oikein kunnolla, se tietää rahanmenoa. Viimeksi hoidin pahimpia oireita 40-millisen hankkimalla, mutta lääke tepsi vain väliaikaisesti. Ei sille mitään voi, että haluaisin ihan todella paljon täyskennoisen rungon. Minulla oli alkukeväästä lainassa 6D, johon rakastuin aivan täysin. Canon 6D ja 50mm f/1,4L, siinä olisi yhdistelmä materiaa, joka toisi ikuisen onnen. Eikä siinä mitään, jos tuo olisi ainoa haaveeni - säästämällä ja priorisoimallahan voi haluamansa saada.


Mutta kun... Sofién kanssa valokuvauksesta jutellessani sain kuulla, että melkein kaikki muut bloggaajat, joiden kuvia aina ihastelen, kuvaavat Olympuksen PENillä. Pieni minijärkkäri on kätevänkokoinen, siinä on mahtava ja juuri minua kiinnostava objektiivivalikoima ja kamera on kaunis kuin karkki. Nyt minä siis haluan kaksi uutta kameraa! Oijoi! Miten ihmeessä tässä nyt näin kävi?


Näin kesäaikaan, kun valosta ei ole puutetta, sitä nyt voi kuvata melkein millä vain. Hyviä kuvia saa monenlaisilla kuvausvälineillä, välillä jopa iPhonella. Syksyä kohti kuitenkin valo vähenee ja varsinkin sisäkuvauksen kanssa tulee haasteita. Nykyinen kamerani on palvellut minua pitkään ja erinomaisesti, mutta huomaan kaipaavani suurempia ISO-arvoja ja enemmän dynamiikkaa. Kotikuvaukseen ja hämäriin olosuhteisiin haluaisin siis järempää kalustoa. Matka-, retki- ja ulkokuvaukseen taas kaipaisin pikkuisempaa PENiä. Sillä kun tuntuu tulevan uskomattoman hyviä kuvia!


Mikähän siinä onkin, että juuri kun on vannonut, ettei nyt tarvitse vähään aikaan yhtään mitään, niin seuraavana päivänä sitä herää pää täynnä akuutteja first world -tarpeita?

Tykkään valokuvista myös sisustuksessa. Makkarin seinälle olen kerännyt suosikkikuviani suosikkiretkiltä. Valokuvaseinä edistyy pikkuhiljaa, sitä mukaa kuin purjehdusharrastuskin. Nyt kolmas kautemme alkaa olla puolivälissä, olisi varmaan aika valita muutama suosikki tältä vuodelta kehystettäväksi. 


Translation: I want this and that. Mostly cameras at the moment. 

17 kommenttia:

 1. Mulla on (ihan omin pennosin kustannettu) Pen e-pl5 ja siinä 17mm/1,8 linssi sekä Canon 5D 50mm/1,4 ja kumpaakaan en kyllä vaihtaisi. Tuo pen on kyllä niin huippu justiinsa menossa ja sillä kuvailen aikasen paljon nykyään. Joskin seuraava linssi olisi ehdottomasti se 45millinen. Melkein olen jo se hankenutkin, mutta sitten kun on tuo Canon myöskin, niin en ole raaskinut. 5D taas on vanha iso rohjake, mutta niin rakas. Säädöt ovat Canonissa kyllä älyttömän paljon helpommat. Penissä kun kaikki tapahtuu näytöllä ja koska optinen etsin on lisävaruste, kesti aika kauan tottua ottamaan kuvat näytön kautta. Nythän sitä Penin aikaisempaakin versiota saisi halvalla, mutta suosittelen sen mukana tulevan zoomin sijaan just joko tuota 17millistä (on kyllä sekin aivan ihana linssi) tai 45millistä. En toedä onko tästä kommentista nyt niin iloa, mutta jotain käyttökokemuksoa kuitenkin. Pen on myös ihanan nopea Canoniin verrattuna ja varsinkin lasten kanssa se on plussaa. Canonilla taas tykkään kuvata ruokajuttuja, sisustusta jne. Tätä voisi jatkaa loputtomiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tästä iloa! Kivaa kuulla käyttökokemuksia. :) Mua kiinnostivat Sofién linssipussukassa just 70mm ja 45mm. En muista oliko hänellä 17mm, mutta siihen taas tutustuin surffaillessani ja kaikki noi ovat hyvin kiinnostavia. Kiitos tästä! :)

   Poista
 2. Sitä minä aina mietin, että mikseivät ekonominen tilanne ja "pakko olis saada"-tunne voi ikinä oikein kohdata. Aina kun on rahaa, en muka tarvitse mitään. Kun rahaa "ei ole", tarvitsisin ihan kauheasti kaikenlaista. Kumma homma! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin just! Kun ei ne rahaa on -tilanteet kuitenkaan kestä kuin kolme sekuntia ja sit ne rahat on menneet johonkin ihan tyhmään ja turhaan. :D

   Poista
 3. Täällä podetaan ihan samaa kuumetta ja manaan, että pitääkin noiden kuvaus releiden maksaa mansikoita. 6D:stä haaveilen minäkin vaikka en ole päässyt sitä vielä edes kokeilemaan =D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kun luulin, että käsilaukut on kalliita ja sit tutustuin kamerakamoihin... :D

   Poista
 4. Ma olen surkea valokuvaaja vaikka muiden kuvia rakastankin katsoa ja koluan kaikki mahdolliset eteen sattuvat kiinnostavat nayttelyt.

  Ma haluan teille kylaan, ihan vaan ihastelemaan taydellisen kaunista kotia (ja tietenkin sen hurmaavia asukkaita!)

  Ma laitoin blogiini sulle haasteen.

  Fifi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kylään, mpitää järjestää täällä jotkut leidikemut. Vaikka meidän koti on kyllä kaukana täydellisesti, mä vaan kuvaan niitä kivoja kohtia. ;)

   Kiitos hauskasta haasteesta, toteutan ensi viikolla!

   Poista
 5. No kuule, ihan sama juttu! Olen haaveillut pitkään paremmasta Canonista (nyt käytössä 400D). Mutta taidan kuitenkin päätyä ostamaan Olympuksen E-P5:sen kun se saapuu kauppoihin. Haluan kameran jota on helpompi kuljettaa mukana. Ja aika tärkeää on myös kameran ulkonäkö ja edullisemmat objektiivit. Luovun siis Canon haaveista ja panostan seuraavaksi Olympukseen.

  Kiitos taas aivan ihanasta blogista ja eritoten mahtavista kuvista!

  Pipa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole valmis ihan noin radikaaliin askeleeseen, kun kaipaan kuitenkin sitä järeämpääkin, mutta nyt en yhtään tiedä, missä järjestyksessä näitä toiveita pitäisi alkaa toteuttaa!

   Kiitos itsellesi, kun luet ja kommentoit. :)

   Poista
 6. Osanottoni vakavan sairauden johdosta. Valitettavasti ennuste on melko huono, tarjolla on vain oireenmukaista hoitoa, joka sekin kyllä toimii oikein valittuna aina muutaman vuoden kerrallaan.

  Mulla on Canon 5d Mark II ja se on kyllä aivan loistava. Mutta isohan se on kyllä. Nyt harkitsen, että pitäiskö ihan tyttären valokuvausharrastuksen tukemiseksi sijoittaa Olympuksen peilittömään, onhan tuo iso runko aika raskas kantaa matkassa ja kun omat näpit ei meinaa riittää säätimille, niin miten sit lasten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, ei hyvältä kuulosta! :D

   6D:n hyvä puoli on just se, että se ei ole ihan niin jättimäinen. Vaikka mäkin olen aika sissi raahaamaan tarvittavaa kamaa mukana, niin 5D voisi olla jopa mulle liian iso. :)

   Poista
 7. Kauniita kuvia. Minä kuvaan vielä pokkarilla.. Mutta pelkään että kohta innostus valokuvaukseen vie koko käden, ja joudun siirtymään hyviin kameroihin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nykyäänhän pokkareitakin on jo tosi hyviä ja ne ottaa hienoja kuvia. :)

   Poista
 8. Löysin vasta blogisi ja ihastui todella! Täytyy paremmalla ajalla lukea vanhemmatkin postaukset huolella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tervetuloa mukaan oikein paljon! :)

   Poista
 9. Voin suositella tuota Olympus PEN:iä. Todella näppärä kamera ja tulee hyviä kuvia. Mukava kantaa mukana kun on niin kevyt ja pieni.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!