tiistai 2. heinäkuuta 2013

Haaste


Olen hävyttömän huono a) vastaamaan haasteisiin b) jakamaan niitä eteenpäin. Yleensä se johtuu siitä, että en ennätä toteuttamaan haastetta heti ja sitten se unohtuu, koska minulla on suunnilleen yhtä hyvä muisti kuin kultakalalla. Nyt sain niin mainioita kyssäreitä frendiltäni MadameM:ltä, että teen historiallisen teon ja sekä suoritan haasteen että laitan sen eteenpäin. 

10 kysymystäKuka on lempikirjailijasi? 
Heitä on oikeastaan kolme. Kjell Westö, Mika Waltari ja Henning Mankell ovat suosikkejani, joita en osaa mitenkään laittaa paremmuusjärjestykseen. 

Mihin kohteeseen voisit matkustaa aina vaan uudestaan?
New York nyt on varmasti aika selviö, mutta tykkään yli kaiken myös Bostonista ja Tukholmasta. Ja Lontoosta! Ja Saaristomerestä! Kyllähän niitä siis piisaa, ihania paikkoja. Mitä lapsuudenaikaista harrastusta kaipaat? 
Ratsastusta. Kapusin 7-vuotiaana ponin selkään ja rakastuin lajiin ikihyviksi. Ratsastin säännöllisesti ja luuhasin talleilla kaiken vapaa-aikani 14-vuotiaaksi saakka. Sitten kävin vähän harvemmin, välillä vuokrahevosella ja välillä tunneilla, ja viime aikoina olen ollut onnekas, jos olen päässyt hevosen selkään edes kerran vuodessa. Aloitin muutama vuosi sitten uudelleen, mutta valitettavasti harrastus on niin hintava, että pelimerkit loppuivat kesken. Purjehduksen aloittaminen ei varsinaisesti parantanut tätä tilannetta. No, ehkä vielä joskus! 

Mitä pelkäät?
Piikkejä ja sitä, että ajan vahingossa ahtaassa satamassa jonkun muun veneen päreiksi. Joskus myös murhaajaa. Mikä on sinulle arjen luksusta? 
Omassa sängyssä tai veneessä hyvin ja pitkään nukuttu yö. Aamukahvi ilman, että on kiire mihinkään. 

Mihin aikaan historiassa haluaisit tehdä aikamatkan? 
Haluaisin käväistä kylässä 50- tai 60-luvulla. Ollapa hetken aikaa sosieteettirouva, jolla olisi autonkuljettaja, hansikkaat ja vakioräätäli. Sen verran raskaan sarjan sosieteettiin pitäisi kuulua, että pääsisi kylään Kennedyille, mieluiten heidän kesäpaikkaansa Hyannis Portiin. Mikä on mottosi? 
How hard can it be? Tällä lailla vaatimattomasti. 

Musikaali vai ooppera? 
Kumpikin kelpaa mainiosti. Musikaali sopii rennoksi iltaohjelmaksi ja oopperaan taas vedetään ykköset päälle. Musikaalisuosikkini on Les Mis, jota en ole nähnyt muuten leffaversiona ollenkaan, ja oopperaskenessä diggaan La Traviataa. 

Jos sinun ei tarvitsisi tehdä töita elääksesi kuinka viettäisit päiväsi?
Purjehtisin, ratsastaisin, hoitaisin koiriani, asettelisin tyynyjä, valokuvaisin, kahvittelisin kavereideni kanssa ja sporttaisin. Järjestäisin illalliskutsut joka viikko. Ohjelma olisi siis aika lailla samaa kuin nytkin vapaa-ajalla, mutta sitä kaikkea kivaa voisi vain tehdä enemmän. Todennäköisesti minulla olisi myös joitain hyväntekeväisyysprojekteja ja ehkä vähän opiskelisinkin. En koe, että kaipaisin aktiiviseen ja palkitsevaan elämään välttämättä palkkatyötä. 

Bravuurisi keittiössa?
Pulla! Olen ihan törkeän hyvä leipomaan pullaa, vaikka itse sanonkin. Omat kysymykseni lähtevät Sisustuskoiralle homevialaura-blogiin ja Charin Ennille. Ne on laatinut Laivakoira ja kuuluvat näin:

1. Mikä on lempiherkkuasi?
2. Oletko koskaan tuhonnut mitään?
3. Leikitkö mielelläsi muiden koirien kanssa vai oletko tappelupukari?
4. Missä nukut mieluiten öisin?
5. Mikä on lempilelusi?
6. Jos pöydälle olisi jäänyt makkara ja olisit huoneessa yksin, mitä tekisit?
7. Oletko kova uimaan?
8. Minkälainen olisi täydellinen päiväsi?
9. Oletko koskaan saanut kiinni oravaa tai muuta jännittävää saaliseläintä?
10. Minkälainen omistajasi on?

En oikein tiedä, mitä tälle fontin koolle nyt tapahtui. Ehkä halusin alitajuisesti korostaa osallistumistani haasteeseen, mistä olen nyt niin kovin ylpeä?

7 kommenttia:

 1. Roger! Sisustuskoira kuittaa ja lupaa vastata haasteeseen.

  VastaaPoista
 2. Olipas jälleen kerran ihania kuvia, silmä ja mieli lepää tätä lukiessa. Ja noi hepat, oioivoih-huokaus.<3

  VastaaPoista
 3. Ihana haaste, laitan Ennin hetimmiten vastaamaan ;) :D <3

  VastaaPoista
 4. Ahahhaa, pakko seurata tätä haastetta nyt edes hetken, sen verran kiinnostaa mitä makkaralle tapahtuisi. :D

  VastaaPoista
 5. mökkikoira välittää terveisensä,että makkaraa kuuluu vahtia tosi tarkkana koska silloin voi käydä uskomaton flaksi. toisaalta pitää varautua siihen että se tulkitaan väärin ja mitään ei tipu, mutta siitä ei kannata lannistua.

  VastaaPoista
 6. mökkikoira välittää terveisensä,että makkaraa kuuluu vahtia tosi tarkkana koska silloin voi käydä uskomaton flaksi. toisaalta pitää varautua siihen että se tulkitaan väärin ja mitään ei tipu, mutta siitä ei kannata lannistua.

  VastaaPoista
 7. Ihana ja superhauska! Mä niin tykkään blogistasi!

  t. Melli

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!