New York on kuin purjevene


Siellä ei nimittäin vain voi olla pahalla päällä vaan alkaa väkisinkin hymyilyttämään. Molemmissa tuulen tuntee kasvoillaan ja molemmissa kuuluu herkutella. Ja onhan se Manhattan vähän sellainen puikulan muotoinenkin, jos tarpeeksi tarkoitushakuisesti katsoo. Näin tuumasin ja päätin kuvata teille muutamia suosikkitekemisiäni eteläisellä Manhattanilla. 



Liikun Nykissä mieluiten jalan. Niin vain näkee enemmän. Lähdin iltakävelylleni South Street Seaportista, joka on viehättävä ja bostonmainen miljööltään. Se alkaa pikkuhiljaa nousta jaloilleen Sandy-myrskyn jäljiltä. J.Crew ei tainnut enää palata tänne, mutta Abercrombie&Fitch oli avannut ovensa. Ominaistuoksu ja jyskyttävä musiikki paljastivat. Erilaisia pop up -ruokakiskoja on täällä runsaasti, voisin kuvitella niiden toimivan ainakin kesäkauden loppuun saakka. Kauniina kesäiltana on mukavaa, kun saa istuskella ulkona ja kojuvaihtoehtoja oli ihan laidasta laitaan, joten kaikille löytyy varmasti oma suosikkinsa. Oli lauantai-ilta, joten ihmisiä oli liikkeellä todella paljon ja taustamusiikista huolehti DJ. 





Samassa kohdassa, purjelaivojen edessä on tosi usein tuollaisia tanssijoita. Ihmiset taputtavat tahtia ja breikkaajat tekevät ihan mielettömiä esityksiä. Hetken ihastelun jälkeen jatkoin kävelyäni rantaa pitkin kohti etelää ja saavuin Battery Parkiin. Sekään ei ole vielä ihan täydessä loistossaan syystalven tuhojen jäljiltä vaan siellä ovat korjaustyöt meneillään, mutta kunhan pressut ja telineet poistuvat, tiedossa on todella kiva paikka ulkoilla. Puistossa oli paljon lapsiperheitä vapaailtaa viettämässä. 




Purjeveneitä oli vesillä paljon. Koska minulla ei valitettavasti ole teleputkea (huomaan jälleen uusia tarpeita), ne joutuu tihrustamaan kuvasta ja siltikin onnistuu bongaamaan vain kolme. Tuulta oli erittäin epämääräisen arvion mukaan siinä 7-10 m/s ja East Riverin ja Hudson Riverin yhtymäkohta tarjosi ristiaallokkoa. Liikenne on vilkasta. 


Pysähdyin monta kertaa katselemaan hauskoja purjeveneitä Hudsonilla. Lämpimät kiitokset lukijalleni, joka vinkkasi Hudsonin rannasta kivana kävelyreittinä! Siitä on tullut ihan suosikkini, käyn siellä melkein joka kerta. 



Purjehduskoulun veneet palailivat vesiltä ja iloiset huutelut täyttivät sataman. Pistin merkille, että isopurjeet laitettiin rullalle, eikä ratsastajia jätetty mastoon kiinni. 


Kävelyni päättyi TriBeCan Whole Foodsiin, josta ostan yleensä iltapalani. Tälläkin kertaa sattui pieniä ylilyöntejä. Tuossa vaiheessa, kun takana on pitkä työpäivä, kiertelyä kaupungilla ja kello on Suomessa kolme aamuyöllä, niin on sellainen hieman räjähtänyt, ei niin raikas, olo. Ja silloin jos koskaan sitä haksahtaa erinäisiin superfoodeihin. Nyt ostin tuollaista juomaa, joka parantaa varmaan kaikki vaivat, saa ihon hehkumaan, poistaa selluliitin hetkessä ja nuorentaa 10 vuotta. Niin siinä etiketissä varmaan sanottiin. Ja hei, "No Sugar Cheesecake", sehän suorastaan laihduttaa! (Kakku on muuten oikeasti tosi hyvää, vaikka ei varmasti siltä kuulosta.) Ihan kaikkea tuota ruokaa en sentään ahminut vaan osa jäi kotimatkalle evääksi. Illan seuraava ohjelma oli kuitenkin yksi suosikkijuttuni myös - sushia sängyssä. Uusi Vogue oli kaverina. 


Iltaisen tankkauksen ja pehmeässä sängyssä vietettyjen onnellisten, mutta tiedottomien tuntien jälkeen (kyllä, nukkuminen on ehdottomasti eräs lempitekemisistäni koko maailmassa) sain herätä mitä kauneimpaan varhaisaamuun. Kello oli viisi, joten odottelin hetken aikaa valoisaa ennen kuin kiskoin lenkkarit jalkaani ja suuntasin Brooklyn Bridgelle. 


Vaikka onnistuin ottamaan kuvan niin, ettei siihen tullut ihmisiä, voin kertoa, että auringonnousun ihailijoita oli sillalla runsaasti ja sitä itsekin taivastelleena voin lisätä sen Must do in NY -suosituksiini. Brooklyn Bridge on mahtava lenkkireitti ennen kaikkea maisemien, tunnelman ja valon vuoksi. Kun lähdetään ensin Manhattanilta pois päin, auringonnousu näkyy koko ajan sillan vasemmalla puolella ja sitä ei jaksa lakata ihastelemasta. Kun tullaan takaisin päin, auringon kultaamat pilvenpiirtäjät näyttävät todella, todella vaikuttavilta. Muita lenkkeilijöitä on kiva moikkailla ja kaikki tuntuvat olevan yhtä fiiliksissä, jopa kaikennähneet ja yleensä niin pokerinaamaiset nykkiläiset. 


Lenkin jälkeen pysähdyin ostamaan lenkkilimun delistä. Juoksusortsien taskuun kannattaa varata muutama dollari juuri tästä syystä - vikat sadat metrit on kiva tallustella raikas juoma kädessä ja iloita hyvin kulkeneesta juoksusta. Täällä nimittäin kulkee aina. En tiedä, miksi, mutta niin se vain on. 



Hyvin menneen aamusportin ja runsaan aamupalaporsastelun jälkeen oli viimeisen lempitekemisen vuoro. Kahvia ja kevyt shoppailu SoHossa - käy! Ostin pari ihan pientä juttua, niistä sitten juttua myöhemmin. Nyt taidan ottaa kolmannen kupillisen kahvia oman keittiönpöydän ääressä (eräs lempitekeminen myös) ja harkita vakaasti kaikkien hehkuttamien banaanilettujen paistamista. Lisään myös jo aikaa sitten pyydetyn NYC-tagin vanhoihinkin Nykki-postauksiin. Kivaa päivää kaikille!

Translation: I went to New York and enjoyed a lovely evening walk in Battery Park, a super morning run on the Brooklyn Bridge and some light shopping in SoHo. I love life!

Kommentit

  1. Mä aina odotan NYC-postauksiasi kieli pitkällä. Kuvien ja juttujesi avulla pääsee niin paljon paremmin tunnelmaan kuin lehtien tai matkaoppaiden kera. Suuren suuri kiitos taas kerran :)

    VastaaPoista
  2. Tämä postaus sai myös hymyilemään ja hyvälle tuulelle! Ihanaa! Kiitos :)

    terkuin, Minnis

    VastaaPoista
  3. Jotenkin näissä sun nykki-postauksissa on niin rauhallista, tykkään kovasti. :) kuten koko blogin tunnelmasta. Ja kiitos tagistä! Olen monesti miettinyt miten kätsä olisi näihin nykki-aiheisiin. Heh, mutta enpä ole tajunnut ehdottaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa kun tykkäät ja luet, kiitos kovasti sinulle. :)

      Poista
  4. Kiitos tämä pelasti sadepäivän ;-) t.Reg.

    VastaaPoista
  5. Kuten aiemmat kommentoijat, myös minä pidän valtavasti näistä NY-postauksista. Ihana, ihana kaupunki!

    Kiitos kivasta, iloisesta ja elämänmyönteisestä blogistasi.

    Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä - ihana, ihana kaupunki!

      Kiitos itsellesi, kun luet ja kommentoit noin kivasti. :)

      Poista
  6. Mahtava postaus ja vieläkin mahtavampi blogi! Kun seuraavan kerran lähden Nykiin, tiedän mistä haen matkavinkit ;)

    Martsu

    VastaaPoista
  7. Hei ja kiitos oikein kivasta blogista! Olen miettinyt miten lentoemännät (ja muut paljon matkustavat) estävät nykyään jo ilmeisen yleisten LUTEIDEN tuonnin matkatavaroissaan kotiin asti. Eikö New Yorkissa ole pienimuotoinen "epidemia" menossa...? Onko teillä jotain ammattilaisten kikkoja joita voisit jakaa...? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, mä luulen, että se pahin epidemia alkaa olla jo ohi! Mulla ei ole onneksi koskaan tullut niitä mukana. Meillä on vaihtunut hotelli tässä noin vuosi sitten ja uusi hotelli on hyvin siisti, ei ole tarvinnut pelätä mitään tuommoista. Entinen oli vähän enemmän elämää nähnyt, mutta ei kai sieltäkään kovin moni ainakaan tuliaisia tuonut. Jos kuitenkin jotain kikkoja haluaa käyttää, niin kaikki vaatteet matkalaukussa koko ajan ja matkalaukku kiinni ja muualla kuin lattialla. Laventeliöljyllä voi sivellä laukun reunat ja sängyn reunat myös. Pahimman epidemia aikana myös kaikista Duane Readeista sai ostaa ludemyrkkyä. Sängystä luteet paljastuvat, kun vetää petauksen mahdollisimman äkkiä auki huoneeseen tullessaan ja valot päälle vasta just sekuntia ennen tätä. Eivät ehdi karkuun. Ja täplät lakanoissa ovat varma merkki, että huone vaihtoon. Talvella voi varmuuden vuoksi jättää matkiksen pakkaseen yön yli ja ottaa vasta sitten sisälle. Tässä on mun parhaat kikat, mutta kuten sanottua, mulla on onneksi käynyt hyvä tuuri näissä jutuissa. :)

      Poista
  8. Ihania NYC-tunnelmia, näitä on aina niin kiva lukea.

    VastaaPoista
  9. Sadepäivän piristys, kiitos. Toisaalta nää upeet New York postaukset pitäisi melkeinpä lailla kieltää ;) Matkakuume, NY <3

    t. Ellu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, mulle tulee itsellekin matkakuume aina samantien, kun olen palannut sieltä ja katsonut kuvat läpi. :D

      Poista
  10. Ihana Nykki-piristys taas, kiitos :) Ja heh, voisin siis innostua myös purjehtimisesta? :) Tuo Abercrombien tuoksu on kyllä hyvä suuntaviitta, jonka huomaa aina - toinen on ne kassit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, purjehdus on parasta! :) Toinen on tosiaan kassit ja korttelin päähän kuuluva jytinä. Se tuoksu on jännä, mä tykkään siitä aika paljonkin, mutta se tuntuu jakavan mielipiteet ihan täysin.

      Poista
  11. Mmmmmmm, joo. Mä taidan olla kans koukussa jo näihin sun Nykki posteihin.
    Ehkä mä vielä meen käymään sielä(kin) kun seuraavan loman aika koittaa.
    Kiitosta vaan,taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannatata mennä! Nykki on ihanin! :)

      Poista
  12. Taisit olla mun kaverin kanssa töissä :)

    VastaaPoista
  13. Eikö sulla ole ikävä laivakoiraa, kun kävelet tai juokset siellä yksiksesi? Kiva aktiivinen koirahan on lenkkeilijän paras kaveri. Ei vaadi mitään (paitsi ehkä huikkaa vesipullosta ja kakkapussia), mutta on innoissaan kaikesta ja kiva kirittäjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on aina heti ikävä Laivakoiraa, kun lähden kotoa, mutta lenkeillä mä en itse asiassa ikävöi sitä, kun juoksen kotonakin ilman sitä. Laivakoiralla alkaa olla sen verran ikää, että se tekee mieluummin haistelukävelyitä, eikä se ole kovin innokas juoksija. :) Mutta muuten mulla on aina ikävä sitä, varsinkin silloin kun näen muita ihmisiä koiriensa kanssa.

      Poista
  14. Hurmaava NYC, aina ja ikuisesti! Kiitos myös tunnisteen lisäämisestä, kyselin sen perään taannoin:-). Hyvää heinäkuun viimeistä ja elokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, jos pystyn auttamaan! Kivaa loppukesää sinne myös ja kiitos kun luet. :)

      Poista
  15. Tahtoo takaisin Nykkiin. Niinku NYT.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)