maanantai 15. heinäkuuta 2013

Preview

Tänään illalla purjehdusmaanantaissa tiedossa Laivakoiran venekuulumisia. Laittakaa kommenttiboksiin kysymyksiä, jos joku erityinen juttu kiinnostaa. Mutta nyt - vielä hetki tätä!


20 kommenttia:

 1. Hei,kiitos kivasta Blogista.

  Laivakoirasta tuli mieleeni seuraava kysymys, vaikka ei purjehdukseen liitykään. Miten juoksijan tulisi suhtautua koiriin? Itse pelkään koiria ja mietin pitkän matkan etukäteen miten pääsen ohitettavista koirista ohi. kaikenlaisia tilanteita on tullut vastaan.

  Mukavia purjehdussäitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ei kannata ottaa mitään kontaktia, se on varmaan helpointa? Ohi vaan! Jos omistajalla on yhtään järkeä ja käytöstapoja, hän ottaa koiran vierelleen, jotta muut tienkäyttäjät pääsevät ohi ja katsoo, ettei koira mene kenenkään tielle. Mutta kuten itsekin totesit, kaikenlaisia tilanteita tulee vastaan ja kaikilla näitä käytöstapoja ei valitettavasti ole. :/ Voihan sitä tosin huikata, että heippa ja tulen siltä ja siltä puolelta ohi. Niin mä ehkä tekisin. Aina kun sitä ei vain välttämättä huomaa, että joku tulee takaa.

   Hyviä lenkkejä!

   Poista
  2. Koiran ikä vaikuttaa ja habituksesta voi päätellä paljon :-). Koiria voi olemuksen perusteella oppia tuntemaan hyvinkin :-). Kaikkia koiria ei tosiaankaan tarvitse pelätä. Nuori ajoviettinen koira voi pinkaista peräön jos juokset tai pyöräilet kovaa ohi. Noin niin kuin yleistyksenö. Samoin remmissä vetävistä koirista ei aina tiedä jos ovat hyperaktiivisia.

   Poista
 2. 1. Miten purjehdysreissulle pakkaaminen poikkeaa muusta pakkaamisesta? Siis henk. koht. tavaran osalta.
  2. Meikkaatko merellä?
  3. Peseytyminen pitkällä purjehduksella?

  Juu. Tällaista tuli mieleen :-)

  VastaaPoista
 3. Ps. Voisitko seuraavan pitkän purjehduksen aikana, eli kun loma alkaa pitää ruokapäiväkirjaa? Ja laittaa välillä reseptejä, mitkä on hyviä venellä?

  Marjastatko tai sienestätkö ikinä purjehdusreissuilla? Entäs onkiminen?

  T. Lukija joka kyseli pakkaamisesta, meikeistä yms.

  VastaaPoista
 4. Olen ihaillut tyyliäsi jo hetken aikaa, mutta en ole vielä koskaan kommentoinut. Kaunis koti sinulla, ja oma venekuumeeni vain yltyy aina lukiessani mahtavia juttujasi!

  Oletko koskaan paljastanut mitä teet työksesi? Se kiinnostaa kovasti :) Matkustus-intoilijana luen myös työmatkapostauksiasi innokkaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisen vai oliko sitä edellisen postauksen kommenteista selviää Norpan ammatti! ;)

   Poista
  2. Edellisen, vai oliko sitä edellisen postauksen kommenteissa on kerrottuna Norpan ammatti :)

   Poista
 5. Purjehtijan (esim. avioparin) päiväbudjetti? Tuleeko veneellä olo kalliiksi? Joutuuko paljon syömään ravintoloissa ja tuskastuttaako kauppojen etäisyys ja pienet tilat säilyttää ruokaa?

  Miten pursiseurojen venepaikkoja haetaan? Millainen valintaprosessi on? Mitä jäsenyys edellyttää ts. onko erityisiä velvotteita?

  Oletteko tutustuneen vesillä paljon uusiin ihmisiin?

  t. Anonyymi kysymyksen kiilto silmissä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa himokyssäröijä! :D Teen ihan kokonaan oman postauksen vastauksille, tuli niin monta kysymystä, joiden vastaukset saattaavat kiinnostaa muitakin. Ensi maanantaihin, siis! :)

   Poista
 6. Ja vielä toive. Kun kerrot paikoista, missä olette käyneet, eikä lukija tunne paikkoja, auttaisi legien pituuden kertominen hahmottamaan etäisyyksiä. Tällainen käytännön näkökulma... Toki matkaan käytetty aika kiinnostaa meripeninkulmien lisäksi. Ei välttämättä paljonko tuulen nopeus oli ja montaako solmua vene kulki. Hahmottamisen ja yleiskäsityksen näkökulmasta vain (kiinnostaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, laitan muistiin, että mainitsen legien pituuden myös. :) Senhän varmaan tiesitkin, että aika saattaa olla tosi laidasta laitaan tuulten mukaan. Meidän 12 mailin matkaan kotisatamasta venekerhon saareen on mennyt kaikkea mahdollista 2,5 tunnin ja viiden tunnin väliltä...

   Poista
 7. Mua kiinnostaisi tietää parhaat vinkit matkapahoinvoinnin päihittämiseksi. Harmittaa ihan sikana kun mies on perämies ja itse en laivalle/veneelle hevillä jalkaani laita juuri pahoinvoinnin takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut positiivisia kokemuksia inkivääristä. Ei tule samanlaista pöhnää kuin pillereistä. Kannattaa ainakin kokeilla!

   Poista
  2. Postafen-tableteista voi olla apua. Kannattaa kokeilla josko puolikas riittää, koska saattaa väsyttää.
   Scopolamiini-laastarin jätin toiseksi päiväksi, niin meni lähinäön tarkennus: ei hyvä kartanlukijalle.

   Moni ammattimerenkulkijakin voi kuulema pahoin pari ekaa päivää, mutta se menee ohi, kun merijalat kasvaa.
   Tuntuu, että oman porukan tarve tropeille on vähitellen jäänyt. Oireilua on lähinnä lievänä pahoinvointina ja väsymyksenä, joka menee ohi.

   Poista
  3. Voi kurja tuota pahoinvointia, oliskohan noista jommastakummasta vinkistä sulle apua? Mä en tiedä, kun enjuuri pahoinvoinnista kärsi, ellen ole pitkään sisällä kovassa aallokossa.

   Poista
 8. Karvakorvamme tiedustelisivat Laivakoiralta kokemuksia Hangosta.
  Olemme lähdössä muutamien viikkojen päästä reissuun ja nyt tarvittaisiin ennakkotietoa koiraystävällisistä paikoista esim. ravintoloiden ulkoterassit tms.. Laivakoira voisi siis kertoa parhaat Hanko tärpit niin ei tarvitsisi itse nuuskia kaikkia lyhtypylväitä etsiessä parhaita paikkoja..

  T. Lara ja Topi (+Tare)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasinkin uuteen postaukseen. :) Jos en ihan väärin muista, niin Makaronitehdas ei tainnut suvaita koiria. Me ei olla kovin Hanko-eksperttejä.

   Poista
 9. Kuinka Laivakoira tuli teille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin tähän lyhyesti uudessa postauksessa, mutta tarkennettakoon, että etsin itse aikuista koiraa, koska meillä ei ollut mahdollisuutta ottaa pentua. Laivis löytyi sitten erään nettipalstan kautta ja muutti meille allergiaperheestä. :)

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!