keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Huumasta toimeen!


Joku ehkä muistaa, kun mainitsin eräästä innostavasta projektista aiemmin tänä vuonna. Sivusin sitä ohimennen täällä. Nyt Huuma on ottanut ensimmäisen näkyvän askeleensa. Hesarin Nyt-liite rekisteröi asian heti, suureksi riemuksemme tietysti. Lupasin kertoa projektista täälläkin lisää, kun kerrottavaa olisi. No, suurin osa ihmisistä on nyt palannut lomilta, joten tekeminen pyörähti vauhtiin. On etsiskelty AD:ta ja löydetty sellainen, itse asiassa useampiakin. Ahkerimmat puuhanaiset ovat suunnitelleet yhteisörahoitusta ja perustaneet nettisivut. Huumasta voi myös tykätä FB:ssa ja tänään Huuman perustaja, eräs some-idoleistani, kertoo TV2:lla Ylen Suoralla Linjalla klo 19.20 lehdestä lisää. 


Media tietysti rakastaa vastakkainasetteluja ja sitä, että luodaan draamaa sinnekin, missä sitä ei ole. Huuma ei siis ole mikään sodanjulistus perinteisille naistenlehdille. Miksi olisi? Olen itsekin kiiltäväkantisten suurkuluttaja. Kirjoitan hyvin kepeitä aiheita käsittelevää, jonkin verran kaupallistakin blogia. Rakastan muotia, sisustusta ja meikkejä. (No okei, näin hankit/kesytät/pidät miehen/oletraisusängyssä -jutut tuntuvat minusta jotenkin vanhanaikaisilta.)

Maailma ei ole mustavalkoinen ja harva ihminen lienee kiinnostunut vain yhdestä asiasta, joten kyllä, minäkin koen, että joskus olisi kivaa lukea jotain ihan muuta kuin perinteistä naistenlehtimatskua. Kuten varmaan aika moni muukin, koen, että mielenkiintoni ulottuu vähän laajemmalle skaalalle. 


Toisin sanoen: Ei se, että on kiinnostunut pukeutumisesta ja tyynyliinoista, tarkoita sitä, ettei voisi samaan aikaan olla kiinnostunut myös yhteiskunnallisista aiheista ja kulttuurista, eettisistä arvoista, mistä vain. Ja tätä mitä vain on Huuma. Siksi olen mukana Huumassa (ja toki myös siksi, että minulla on palava halu kirjoittaa ja siksi, että vain hullu missaisi tilaisuuden päästä tekemään lehteä niin innoittavien naisten kanssa). Huuman kokoukset ovat tähän mennessä olleet tavattoman inspiroivia. Olen istunut haltioituneena kuuntelemassa ja imemässä ajatuksia, joskus heittänyt jotain sekaan itsekin. Kotiin palattuani olen ollut täynnä virtaa. Tätä samaa virtaa tulevat Huuman lukijatkin toivottavasti saamaan. Hyvin erilaista muihin julkaisuihin verrattuna tulee myös olemaan se, että Huuma on täysin antikaupallinen, eikä ajattele lukijoitaan ensisijaisesti kuluttajina. Rahoitamme sen painamisen yhteisörahoituksella, jotta emme ole riippuvaisia mainostuloista. Kaikki tekijät ovat mukana ilmaiseksi. 

Tästä tulee hyvä juttu. Ja syksystä kiireinen! Tällaisissa fiiliksissä tähän synttäripäivään. 33. Iik.

Translation: A friend of mine from work decided to start her own magazine and I am lucky enough to get to write for it and be a part of it! The women I have met through this project are so inspiring. I am in awe. 

Eka kuva oma, loput täältä. / First pic my own, the rest from here. 

55 kommenttia:

 1. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja innostavalta ,eli Huuma taitaa olla mitä osuvin nimi. Onnea uuteen haasteeseen!

  Tanja
  http://sisustuscharm.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Onnea vielä tätäkin kautta synttärileidille! <3

  Tämä Huuma-projekti kuulostaa todellakin ihan sun jutulta, tosi mahtava juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan mahtavaa. :) Kiitos!

   Poista
 3. Onnea! Olet vielä tosi nuori, minulla tammikuussa tulee 37v täyteen ja sehän on melkein 40, iik :)
  Blogisi on ihan huippu, vaikka en purjehtimisesta ymmärrä tuon taivaallista. Luen kyllä nekin postaukset. Ja vaatemakusi on lähellä omaani, tykkään :)
  Aurinkoista syksyä sinulle.
  Kirsikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun sanot noin, kun lifestyle-blogimaailmassa mä taidan olla vanhemmasta päästä. Välillä tulee ihan ikäloppu olo. :D

   Ihanaa syksyä sulle myös, kiitos kun luet!

   Poista
 4. Kuulostaa todella hyvältä! Huumaavaa. :) Varmasti on paljon meitä tyynynpäällisten rakastajia, jotka seuraavat mielenkiinnolla myös esim. politiikkaa. Hienoa että teette tällaista. Ja hei paljon onnea synttäritytölle!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hyvältä! Mielenkiinnolla odotan mitä saatte aikaan, konsepti ainakin vaikuttaa mahtavalta.

  Ja onnea synttäreistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lopputuloksesta tulee yhtä mahtava. Kiitti! :)

   Poista
 6. Paljon onnea sekä synttärisankarille että uudelle lehdelle (yli 4-kymppiseltä) lukijalta, joka tunnistaa itsensä täysin Huuma-manifestista.
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon molemmista! Toivottavasti odotukset täyttyvät. :)

   Poista
 7. Iloista synttäripäivää ja tsemppiä uuteen haasteeseen :) Ihanaa, kun sä kirjoitat niin monenlaisista jutuista! Yksi kaveri sanoi aikoinaan, että täytyy altistaa itsensä erilaisille vaikutteille. Pidin sitä silloin ihan huuhaana, mutta näin vanhemmiten olen huomannut, että se olikin erittäin fiksusti sanottu. Niinpä itsekin nykyään yritän vähintäänkin lueskella eri tyyppisiä juttuja. Pienten lasten äitinä ei kovin usein pääse esim. teatteriin, konserttiin tms., mutta onneksi lapsiperhekin pääsee purjehtimaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just näin! Mäkin olen sitä mieltä, että sellainen uteliaisuus monenlaisia asioita kohtaan pitää virkeänä. :)

   Kiitti!

   Poista
 8. Hyvää syntymäpäivää!!

  Wow, tuollaista kiiltäväkantista olenkin kaivannut!! Voit merkitä minut jo tilaajaluetteloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I'll hold you to it, kunhan yhteisörahoitus polkaistaan käyntiin! :D Kiitti!

   Poista
 9. Hyvää syntymäpäivää!

  Odotan mielenkiinnolla Huumaa...

  VastaaPoista
 10. Kivaa synttäripäivää ja onnea uuteen projektiin - kuulotsaa Huumaavan hyvältä :)!!

  VastaaPoista
 11. Kivat sulle sekä synttärinä että Huumassa! Tiedoksi vain että olen tullut lukijaksesi vasta vähän aikaa sitten ja avot kun naksahti heti, intressit on samansuuntaiset (meillä tosin veneessä on moottori) ja kun luin sisustus-sivujasi, jouduin käymään hm:n netissä tilaamassa mm pari tyynyä jo olemassaolevien noin kahdensadan lisäksi. Inspiroiduin :) Odotan innolla jälleen prinsessaperjantaita - kun on vauvakin heille tuloillaan. terv. nimim. jääkaappimagneeteissani on kuninkaallisten kuvia :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, Tikru! Tiedätkö, mullakin olisi kuninkaallismagneetteja, jos meidän hiton jääkaapin ovessa pysyisi sellaiset. Täytyy huomioida seuraavissa kodinkoneratkaisuissa tällaiset. :D

   Poista
 12. Paljon jäätelöä ja aurinkoa juhlapäivääsi !! T.Reg.

  VastaaPoista
 13. Onnea synttärisankarille!

  Tuo on niin kovin totta, että voi hyvin olla yhtälailla kiinnostunut "hömppäjutuista" ja niistä vakavammista asioista. Itseltäni tämän oivaltaminen vei valitettavan pitkään, etenkin kun aikanaan vastavalmistuneena koitti olla uskottava ainoana naisena ja porukan nuorimpana mieskollegojen keskellä :)
  Tunnen siis kovasti kuuluvani Huuman kohderyhmään ja jään kiinnostuneena odottelemaan ensitutustumista.

  P.S. Päästiinpäs mekin vielä tämän kauden puolella purjehtimaan! Käytiin viime viikonloppuna kerhon lähisaaressa koko perheen voimin. Oli hauskaa, mutta parin tunnin legit olivat kyllä varsin riittävät tällä erää =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että varsinkin nuorempana kun oli muutenkin paljon mustavalkoisempi monissa asioissa, niin tuo asenne korostui, tuo "jos olet kiinnostunut asiasta x, niin olet automaattisesti lokeroitavissa tietynlaiseksi ihmiseksi". Nykyään sitä vain ajattelee, että on kivaa, kun maailmassa on niin paljon kiinnostavia juttuja. :)

   Ihanaa, että pääsitte. Iso jee sille!

   Poista
 14. Onnittelut synttäreistä (ei se 33 ole vielä mitään :D ) ja isot onnittelut Huumasta. Se kuulostaa juuri siltä mitä oma lehtihyllyni on kaivannut!

  Blogisi on ihana, ja se on antanut viimeisen potkun purjehdusharrastuksen aloittamiseen. Ensi kesälle on kurssit suunnitteilla ja jos sen oman veneenkin vielä joskus satamaan saisin seilattua. Haaveita on aina hyvä olla, ja töitä niiden eteen olen onneksi valmis tekemään :)

  Ja tämän viikon prinsessa perjantaita odotan innolla. Jostain syystä olit eilen ekana mielessä kun Madden vauva-uutisointia luin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, toivottavasti Huuma täyttää odotukset!

   Kiitos muutenkin ihanasta ja kannustavasta kommentista ja upeaa, että olen voinut innostaa huippuharrastuksen pariin. :)

   Hehe, pakko myöntää, että meni pasmat ihan sekaisin siitä uutisesta. En ollut ihan vielä odottanut sitä, joten mulla ei ollut luonnoksissa vielä MITÄÄN ko. aiheesta. :D

   Poista
 15. Oi vitsi, hienoja juttuja! Mahtavaa kun ihmiset seuraavat unelmiaan, mielenkiinnolla seuraan mitä tuleman pitää. Ja onnea synttäripäivään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmien seuraaminen ei voi olla muuta kuin hyväksi. :) Kiitti!

   Poista
 16. Ihanaa, kun olet noin nuori... 33v. Onnea!

  Ehdottomasti samaa mieltä, että kuninkaallisten seuraaminen ei sulje pois Sartren lukemista tai yhteiskunnallista pohdintaa. Parasta naisena olemisessa on juuri tuo, että voi sujuvasti jutella meikeistä ja muodista kuin yhteiskunnallisista asioista tai lastenkasvatuksesta tai filosofista asioista... Harvemmin sitä tyttöporukassa puhuta tuntitolkkua vain pikkumustista vaan aiheet rönsyilevät muodista työelämään, lapsista lapsettomuuteen, rakkaudesta yhteiskunnallisiin asioihin... Kiinnostava seurata mitä saatte aikaiseksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Betty!

   Ja tosiaankin, noinhan se menee! Musta olisi ihan pöllöä jotenkin päättää, että sulkee itseltään pois jotain tiettyjä kivoja juttuja vain sen vuoksi, että olisi jotenkin uskottavampi. :)

   Poista
 17. Grattis Norppa! Mukavaa synttäriä! 33 on hyvä luku, mulla on siihen yksi päälle.

  Kiteytit aika hyvin tossa, että muodista ja "hömpästä" kiinnostunut nainen voi olla ja melkein aina onkin kiinnostunut myös jostain yhteiskunnallisesta asiasta, tekniikasta, urheilusta, politiikasta jne.. Ja etteivät nämä kaksi sulje toisiaan pois. Jään innolla odottamaan siis Huumaa vaikka sohvapöydällä lojuukin uusin Instyle ;)

  Amelie

  Ps. Hei, oot "unohtanut" laittaa sen suola-toffee-muffinsien ohjeen. Tajusin sen yksi päivä, kun kaivoin kaappeja ja löysin pussin sormisuolaa :) Mä muistan sen sun postauksen hyvin ja tekisin mielellään niitä, jos sulla on ohje tallessa. No pressure though.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Amelie!

   Ja joo, toivoisin, että jotkut tietyt tyypit tajuaisivat, miten hassua on tehdä maailmasta niin mustavalkoinen, kun siinä oikeasti on hyvin paljon harmaan sävyjä. :)

   Tiedätkö, miten siinä kävi? Mä en ikinä syönyt yhtäkään niistä muffareista! Vedin niin paljon taikinaa, Dumleja ja Maldon-suolaa leipomisvaiheessa, etten halunnut nähdäkään valmiita leipomuksia vaan tyrkkäsin ne pakkaseen ja siellä ne taitaa olla edelleen jonain tunnistamattomana mönttinä. Mä taisin muistaakseni ihan vain googlata Dumle-muffinssien reseptin ja lisätä vain suolaa pinnalle.

   Poista
  2. Tämä selvä! Guuglailen jotain vastaavia, kun dumleja ei ole saatavilla.

   Poista
 18. Birthdaygirl! :D Paljon onnea ja innolla odotan Huumaa, kuulostaa tosi hyvältä! :) Itsekin olen tänä kesänä aloittanut pari sellaista projektia joista ennen vain haaveilin ja ajattelin (perisuomalaiseen tapaan), että en mä kumminkaan siihen pysty, turha edes aloittaa jne. Ja pöh, jos ei edes yritä miten ikinä voisi onnistua. Ja usein se matkanteko saattaakin olla itse päämäärää tärkeämpi :)
  Sallamari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sallamari! :)

   Palkinnot jaetaan osallistuneiden kesken, tapaa mun faijani aina sanoa. Oikeassa on. Ja mitään ei saa, jos ei pyydä ja yritä. Näillä mennään, siis. :)

   Poista
 19. Lämpimät onnittelut! Hauska tuo huomio, että voi seistä suorana :) Taidan olla aika maakrapu..

  Rauni

  VastaaPoista
 20. Huumaa odotan innolla, kuulostaa todella hyvältä. Ja oikein sydämmelliset onnittelut synttärihalin kera!

  VastaaPoista
 21. Onnea synttärien johdosta! Voi, eihän 33 oo mitään... Tuo Huuma on tosi hieno homma ja tsemppaan täysillä! Nainen kykenee moneen: rakastamaan tyynyjään, kirjoittamaan artikkeilita ja vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nainen tosiaan kykeneeä monenlaisiin asioihin, kuten toki mieskin. Mä vastustan hyvin kiivaasti sitä mustavalkoista lokerointia molempien sukupuolten kohdalla. :)

   Kiitti!

   Poista
 22. Hyvää syntymäpäivää ja onnea mukaan Huuman tekoon. Odotan innolla.

  VastaaPoista
 23. Hyvä tiivistys meidän projektista ja ah, mikä blogi! Musta tuli heti vakkarilukija. Niin ja voitko kertoa miten purjehduksen opettelu sujuu aikuisena? Mies teki ylläri-investoinnin ja nyt sisämaassa kasvaneen pitäisi yhtäkkiä olla suvereeni purjehdusvaimo. Jaiks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, Johanna, että löysit tällekin puolelle ja onnea uudesta veneestä!

   Don't worry, hyvin se sujuu! Pitää vain uskaltaa, koska ainoastaan tekemällä oppii. :) Kannattaa lukea noita blogin alkuaikojen postauksia aiheesta. Purjehdus-, opinkappaleita- ja kuinka purjehtijaksi tullaan -tagien alta löytyy aika paljon aiheesta. :)

   Poista
 24. Huuma kuulostaa hyvältä ja erittäin tervetulleelta vaihtoehdolta lehtivalikoimaan. On hyvä, että sekoitetaan kevyttä ja vakavaa ja lukija joutuu välillä pois itselleen tutusta aihepiiristä. Vähän kuin hyvissä blogeissa, kuten tässä sinun:) Mutta tuossa NYT-liitteen jutussa särähti korvaan tämä: "Emme halua leimautua feministiseksi lehdeksi. Jos tehdään hyvää lehteä, myös miehet haluavat lukea sitä. Huuma on ihmistenlehti." Miehetkin voivat olla feministejä, ja jopa lukea feminististä lehteä.

  Outi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Outi, se, mitä toimittaja ei poiminut juttuunsa oli se, että sanoin olevani ylpeä feministi. Ja totta kai myös miehet voivat olla feministejä. Mutta toi mun kommentti oli kyllä jälkikäteen ajateltuna ihan urpo. :)

   Meillä on selkeä feministinen agenda tämän projektin taustalla, mutta tasa-arvon ajaminen ei ole meidän lehden ykköstavoite vaan mielenkiintoisen ja monipuolisen sisällön tekeminen. Jos joku leimaa Huuman feministiseksi lehdeksi, niin on sekin ihan ok.

   Poista
  2. Aku tuossa vastasikin sulle, Outi, tuohon feministiasiaan ja mä jaan hänen mielipiteensä sataprosenttisesti.

   Kiitos kehuista sulle! :)

   Poista
  3. Kiitos selvennyksestä! :)

   Outi

   Poista
 25. Oi ei, olen tehnyt 14h työpäiviä ja missannut sun synttäripäivän. :-(
  Mutta kuulehan, sylintäydeltä onnea vähän myöhässä. :-D


  Huuma on siis kaikkea,mitä naisetkin. Vähän kaikkien asioiden kanssa olevia. Aina muodista ruuvimeisseliin.
  Elämässähän tarvitaan taitoa ja tietoa, jokainen nainen on huumaava :-)

  Iitukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mitään hätää, tilanne ei ole kovin vakava. :D

   Just näin, jee! Ja kiitti. :)

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!