torstai 31. lokakuuta 2013

Mylläkän jälkipyykki


Kuten ainakin Laura varmasti tietää, kaikki alkaa siitä, että luodaan Pinterest-kansio. Vasta sen jälkeen voi alkaa pohdiskella muita juttuja. Ei se hullumpaa ole, kansiohan toimii kuten aarrekartta. Se esittää sen, mihin sitä pyrkii ja mitä tavoittelee. Sitten pitää enää keksiä keinot siihen, miten tämä tapahtuu. En ole edelleenkään saanut työpaikkaa Gantin tai Lexingtonin joulukuvastailaajana, eikä minua ole rekrytoitu täysipäiväiseksi Pinterest-henkilöksi, mutta jotain pieniä edistysaskeleita oikeaan suuntaan on otettu viime aikoina. Kerron niistä lisää sitten, kun niiden aika on. 


Mylläkkä-postauksesta tuli yksi kaikkien aikojen suosituimmista. Niinpä ajattelin kertoa väliaikatietoina, minkälaisia oivalluksia sain itse sen jälkimainingeissa. 

1. Kerro kaikille, mitä töitä haluat tehdä. Ihan kaikille! Kas, kun se juuri oikea kontakti tai vinkki saattaa tulla jostain aivan muualta kuin mistä olit olettanut. Älä siis jumiudu liikaa esimerkiksi haluamallasi alalla jo työskenteleviin tuttaviisi. 

2. Kerro todella spesifisti, mitä haluat tehdä. Anna ymmärtää, että olet tosissasi. Minullekin kävi niin, että onnistuin yllättämään erään ystäväni. Hän oli vilpittömän hämmästynyt siitä, että todella halusin vaihtaa alaa ja mielellään tehdä sen menestyksekkäästikin. Omasta mielestäni olin kyllä puhunut haaveistani, mutta en ilmeisesti lähimainkaan riittävän painokkaasti. 

3. Anna ihmisten auttaa. Sitä aina sanotaan, kuinka maailma on niin julma ja ikävä paikka ja kuinka ihminen on ihmiselle susi, varsinkin nainen naiselle. Onneksi olen saanut viime aikoina omakohtaisesti kokea, että tämä ei läheskään aina pidä paikkaansa. Olen ollut sanaton sen edessä, miten vieraat ihmiset todella vilpittömästi haluavat auttaa ja tarjota neuvoja, mentorointia ja ajatuksiaan. Minun ei tarvinnut kuin pyytää! Apuaan ovat tarjonneet muun muassa sen yhden firman, josta en saanut paikkaa, eräs rekrytoija, Mercuri Urval, vanha ystävä, tunnettu someguru ja muutama lukija. Aikamoista, sanoisin! Mercuri Urvalissa oli erityisen kiinnostavaa käydä. Puhuimme paljon siitä, minkälainen hyvä CV olisi, miten haastatteluissa tulisi käyttäytyä ja siitä, minkälaisia tulevaisuudennäkymiä eri työpaikoilla on. Kävin myös naputtelemassa CV:ni heidän CV-pankkiinsa. Some-guru taas tarjosi sellaista mentorointia ja ideoita, että olin suorastaan hengästynyt Skype-tuokiomme jälkeen. Laitoin hänen neuvojensa mukaan hösseliksi ja kuulette kyllä aikaansaannoksestani vielä.

Olen kaikesta saamastani avusta niin kiitollinen ja onnellinen, etten voi kuin toivoa, että olen itse joskus sellaisessa asemassa, että voin laittaa hyvän kiertämään. Siihen saakka tyydyn postailemaan tästä aiheesta aina silloin tällöin. Inspiroivaa päivää kaikille!

Translation: Sorry, no translation. But I do wish you a wonderful and inspiring day!

Kuvat/photos via Shopbop Workwear Boutique

36 kommenttia:

 1. Ihan mahtava jatko mylläkkä-postaukselle, jota en jostain syystä ollut aikanaan huomannut mutta jonka nyt palasin lukemaan! Sä oot oikeesti niin mun idoli siinä, että uskallat tarttua tilaisuuteen ja luot mahdollisuuksia uusille urille! En malta odottaa, että saadaan kuulla mitä hienoa on seuraavaksi luvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sen mä voin kyllä itsekin sanoa, että olen aika hyvä tilaisuuteen tarttuja. :) Jotain on tullut sentään opittua! :D

   Poista
 2. Voi Norppa, aivan ihana kuulla että asiat ovat kenties menossa oikeaan suuntaan! Oli rohkeaa kirjoittaa aiheesta, joten upeaa että se on poikinut noin paljon avun tarjoamisia ja ideoita. Toivon todella kaikkea hyvää sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi oli selvästikin riski, joka kannatti ottaa. :) Kiitos, ihana sinä!

   Poista
 3. Todella ihanaa kuulla, että kommenteista oli apua ja että olet saanut hyviä neuvoja. Odotaan innolla, mitä kaikkea uutta on tulossa =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä odotan, että pääsen kertomaan. :)

   Poista
 4. Hienoa Norppa!
  Se on juurikin niin,että vain suunsa avaamalla voi päästä eteenpäin. Ajatuksen lukijaa kun ei ole.
  Miten vilpittömän iloinen olenkaan puolestasi. Sanotaan, että unelmilla on siivet. Ja näyttäisi pikkuhiljaa siltä, että levitettyäsi ne, olet valmiina lentoon. Pidän yhä edelleen peukkuja, sillä koskaan ei kyllin hyvää voi toiselle toivoa.
  Mylläkästä tuli kuin tulikin aurinkoinen lopputulos. Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta. :)

  Iloista ja aurinkoisa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, harva osaa lukea ajtuksia! Haha, hauska siipireferenssi. Mä taas kun ajattelen, että voisi olla aika laittaa siivet naulakkoon. :D

   Ihanaa viikonloppua sulle, Iitukka!

   Poista
 5. Mä teen työkseni työelämäkoulutusta ja yksilövalmennusta. En olisi voinut paremmin sanoa näitä asioita. Mahtavaa, ja tiedoksi, että aion quotata sua tulevaisuudessa :D !!!

  VastaaPoista
 6. Moi! Uskaltaudun viimein kommentoimaan :) Kiitos upeasta blogista ja varsinkin tästä bloggauksesta (kolahti tällaiseen toiseen samanlaiseen, joka aikoinaan vaihtoi töitä)
  Aurinkoisia syyspäiviä toivotellen -M-
  PS: Minkäkokoisena ostit HL:n raitamekon? HL:n paidoista ostan aina 3 ja pähkäilen onko S vai M mekoissa parempi... Kiitos vastauksestasi jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tykkäsit. Mä arvasin, etten voi olla ainoa, joka näitä pohdiskelee.

   Mun kaikki Henri Lloydin mekot on S-kokoa. :)

   Poista
 7. Aivan mahtavaa Norppa!!! Tosi kivaa kuulla, että asiat ovat lähteneet rullaamaan :)

  Amelie

  VastaaPoista
 8. Mahtava kuulla Norppa! Onneksi olkoon edistysaskeleista! :) Olen yltiöliikkis ja tästä tuli hurjan hyvä mieli.:) Itsensä esiintuominen on rohkeaa ja on hienoa että siitä palkitaan.
  Tsemppiä kovasti, ja kiitos kun inspiroit meitä lukijoita myös mylläkälläsi!

  T.Elviira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon! :) Toivottavasti joku muukin tosiaan sai uutta virtaa ja ideoita.

   Poista
 9. Ihan mahtavaa! Onnea, ansaitset kaiken hyvän jonka saat. :)


  t.Susse

  VastaaPoista
 10. Ihanaa kuulla positiivisia uutisia! Hieno homma! Toivottavasti itselläkin tärppää pian. Peukut pystyyn! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin toivottavasti! Mä pidän peukkuja!

   Poista
 11. Komppaan kaikkia ylläolevia ja alletulevia! :D HUIPPUHIENOA, NORPPA! OLET YKSI YKKÖSISTÄ, IHAN TODELLA! ...lähti tunnelma kattoon ja capslock päälle..toivottavasti iloajatuksista tuli sen välityksellä iso osa! ;)
  JEI!

  -C-

  VastaaPoista
 12. Peukkuja, peukkuja! :)

  VastaaPoista
 13. Vau! Ihanaa kuulla, että siellä otetaan askeleita haluamaasi suuntaan! :)
  Oikein paljon onnea ja ihanaa syksyä! <3

  VastaaPoista
 14. Onnea edistysaskeleista! On mahtava huomata, että ihmiset vielä osaavat vilpittömästi auttaa, eikä vain kampittaa toisiaan. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihanaa yllättyä näin positiivisesti! :) Kiitti!

   Poista
 15. Ihan huippuja uutisia! Mylläkkä oli rohkea ja avoin kirjoitus. Aitoudellaan se varmasti vakuutti monta ihmistä. Maailma on onneksi yllätyksiä ja ihania ihmisiä täynnä. Jännityksellä odotan, miten asiat etenevät... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mylläkkä oli kyllä tosiaankin riski, joka kannatti ottaa. :)

   Poista
 16. Vau, kuulostaapa mielenkiintoiselta! Lisäuutisia kovast odotellessa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä odotan, että pääsen kertomaan. :)

   Poista
 17. Sain ihan valtavasti mietittävää sun Mylläkkä-postauksesta, sen kommenttiboksista ja tästä postauksesta. Vaikka oonkin eri tilanteessa vasta opiskelun aloittaneena, mietin näitä asioita jo nyt, ihan jo tulevien harjoittelupaikkojenkin kannalta.

  Ihan mahtavaa kuulla että sait niin paljon apuja eri tahoilta, ja että asiat on alkaneet etenemään! En malta odottaa että kuulen lisää!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sait inspiraatiota sinäkin! :) Kannattaa alkaa todellakin miettiä ajoissa, työnhaku ei välttämättä ole ihan nopeaa puuhaa, vaikka olisikin just tuollainen ässä kuin sinä. :)

   Mä en malta odottaa, että pääsen kertomaan.

   Poista
 18. Onpa mukavaa, että asiat edistyvät. :)

  VastaaPoista
 19. Hienoa, aivan mahtavaa! Olen todella iloinen puolestasi. Tiesin, että avoimuus ja kontaktit auttavat, ja että sinulla on sutinaa työmarkkoinoilla jo ennen joulua. Meille suomalaisille on jotenkin vaikeaa olla autettavana. Olo tulee vaivautuneeksi ja tuntuu, että jää kiitollisuuden velkaan, vaikka muissa kulttuureissa tämä kaikki on aivan normaalia. Hyvää syksyä sinulle! :)
  (ps. ja harmi, että prinsessapostaukset loppuvat, mutta ymmärrän vaikeuden jatkaa)

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!