keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Slightly leaning towards the seasonKotona on juuri nyt tällaista. On sellainen tyyni, joka edeltää myrskyä. Kohta nimittäin se hepuli tapahtuu, tunnen sen. Pikkusormen annoin jo.
Laitoin nimittäin tunnelmavalot. Mies yritti sanoa, että aika aikaisin tulevat jouluvalot. Totesin, että hän on ymmärtänyt aivan väärin. Eivät nämä ole jouluvaloja! Tunnelmavalot, kyllä, tähtivalot, juu. 


Ponivalotkin, eihän poneilla ole mitään tekemistä joulun kanssa. Tiedän sen, koska olen toivonut joka joulu omaa ponia 7-vuotiaasta saakka, enkä ole vieläkään saanut. 


Kauheasti tykyttelisi kyllä avata se arkku, jossa rakkaat kimallepallot ja erinäiset tuikkukupit majailevat. Se tietäisi kuitenkin vähintäänkin tiukkoja neuvotteluja perhepiirissä ja vaikka olenkin sitä mieltä, että anteeksi on helpompaa saada kuin lupa, niin armahdan miestäni sen verran, että tyydyn toistaiseksi muutamaan eläinhahmoon. Kuten poneihin ja tähän poroon.


J.Crew'n paperikassi ei liity sekään mihinkään, mutta tuli mieleeni tämän postauksen luettuani. Olen yhtä kova paperikassifani kuin Laura, enkä jaksa lakata ihmettelemästä sitä, että Suomessa niin harvasta kaupasta saa kauniin pussin ostoksilleen. Eivätkös ostopäätökset ole hyvin usein ihan fiilispohjaisia? Sillä perusteella voisi hyvinkin ajatella, että tällaisia tunteellisia materialisteja saisi paremmin narautettua, kun heidät saisi haaveilemaan itse tuotteen lisäksi siitä nautinnollisesta ihanan paperikassin kantamisesta. Jopa Suomen oletetusti parhaan tavaratalon, pitkäperinteisen Stockmannin, muovikassit muistuttavat lähinnä roskapusseja. Toisaalta siinä säkissä silkkihuivini eivät ehkä olisi päätyneet odottelemaan kolmea viikkoa pesulaan päätymistä niin kuin nyt tässä kuvassa on päässyt käymään. Koska oikeastaan tuo paperikassihan näyttää aika hauskalta tuossa, mitä sitä nyt pesulareissua kiirehtimään...

Translation: I haven't done much decorating for the upcoming festive season. Yet. I do, however, have a feeling that this is about to change very soon. 

31 kommenttia:

 1. Ainakin tähän aamuun herätessä (sateista ja hämärää) ymmärrän hyvin nuo jou- siis tunnelmavalot :)

  Olen aivan samaa mieltä suomalaiskauppojen pusseista! Joskus harvoin Stockalta saa paperikassin mutta yleensä se on se roskapussi, joka käteen tyrkätään. Ihan peruspsykologiaa minustakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt on kyllä ollut tosi hämärää!

   Hyvä, kun joku muukin on samaa mieltä. Mehän voidaan perustaa paperikassipuolue! :D

   Poista
 2. Olen jo pitkään ihmetellyt niitä Stockan muovipusseja! Sieltä kuitenkin ostaa jotain keskimääräistä kalliimpaa niin olisi mukava saada se keskimääräistä kauniimpaan kassiin - mielellään paperikassiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta Stocka ansaitsee kyllä erityismaininnan kaksikielisyydestä :) Hulluilla päivilläkin juonnot on molemmilla kotimaisilla.

   Poista
  2. Sano muuta! En tajua niitä.

   Munkin mieelstä kaksikielisyys on hyvä, mutta ne Hullareiden juonnot on yleensä sellaisia, että siaivat tulla nollalla kielellä. :D

   Poista
 3. Voi pitäisikö kaivaa tunnelmavalot esiin? Epäilen kyllä niiden paikallaan pysymisestä tänä vuonna, sillä reipas vuosikas niistä takuulla innostuu.

  Kuinka samaa mieltä olenkaan Stockan muovipusseista, yök. Postitse tulevat tuotteet on pääsääntöisesti olleet kauniisti pakattuja, pointsit siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi! Laita vain jonnekin korkealle. :)

   Okei, mä en olekaan koskaan tilannut Stockalta mitään postitse.

   Poista
 4. Välillä alkaa oikeen ärsyttämään kun on kassalla ja näkee siellä kauniita paperikasseja (ehtii jo kuvitella miten upeana astuu liikkestä ulos kädessään kaunis kassi ja mihin sen sitten kotona asettaa) mutta ne omat ostokset päätyy kuitenkin johonkin kassan alta kaivettuun muovipussihirvitykseen.
  -Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, tiskin alta kaivettu muovipussi, just niin! :D

   Poista
 5. Samaa mieltä pusseista ja valoista. Mun on pakko kertoa, että näin susta unta viime yönä (!) Siinä unessa oltiin ystäviä ja lupasit että voit aina antaa kaikki sun vanhat kengät (& jonkun sun toisen ystävän vanhat kengät myös) mulle ja olin todella onnellinen siitä :D
  t. Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava uni! :D Mä tiedän sitten, mihin osoitteeseen ohjata omat ja ystävien kenkälahjoitukset. :D

   Poista
 6. Samaa mieltä muovipusseista !! Olen myös antanut pikkusormen tunnelmavaloille - pallovalot (sellaset ei jouluiset) ja yksi mökkilyhty - ei yhtään jouluinen pelkästään tunnelmallinen. Voiko vielä leipoa viime vuotisesta valmistaikinasta pipareita, kun on jäänyt yksi paketti pakastimeen... tai joko voi... t.reg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne pallovalot on ihania! Mun tekisi sellaisia(kin) mieli. :)

   Eiks ne taikinat säily suunnilleen 300 vuotta? Mä sanoisin, että anna mennä vaan. :D

   Poista
  2. Pallovaloja on nyt Airam merkkisinä harmaita ja valkoisia (makso vaan jotain 12e) samassa setissä. Vink.vink. t.Reg.

   Poista
 7. Siis aikanaan kun hennesillä tuli joku biksukamppis, johon liittyi paperipussit, oli sieltä pakko käydä ostamassa ihan vaan jotain, jotta sai sen pussin! Ne oli silloin öbaut ainoita paperipusseja joihin mulla oli varaa ja olihan ne muutenkin vielä harvemmassa kuin nykyään :D Selkeesti miehiä kauppojen pussivastaavat, muuten kaikkialla ois vaan paperipusseja! Eikö muuten ennen hulluilla päivillä ollu aina vaan paperipusseja? Äsken en nähnyt yhtäkään!!!! Mihin tämä maailma on menossa :(

  On muuten hyvin tyyntä noissa kuvissa,. Ensimmäisetkin niin valoisia ja raikkaita, että voisi luulla kevään tekevän tuloaan!! Poneihin en ota kantaa, mutta kaupoissa alkaa hyllyt täyttyä erinäisistä valonauhoista ja ikeassa kuulemma on jo joulu :o
  -tintti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tarina! Ja joo, muovipussimiehet ei nyt selvästikään tajua, miten paljon ostoksia jää tekemättä ilman kauniita paperikasseja.

   Juu, tyyntä on. Sellaista se usein on myrskyn edellä. ;)

   Poista
 8. Jaa että kuinka niin tunnelmavalot esiin VASTA nyt?! :) Olen hiivittänyt niitä vähitellen ja yksi kerrallaan sisustukseen niin ettei kukaan muu huushållissa huomaa... Kaikkein blingeimmät yksilöt olen säästänyt - no ehkä paria lukuunottamatta - muutaman viikon lähemmäs The Joulua. Kuulunko niihin "oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen" - tyyppeihin (kun kerran olen syntynytkin jouluaattona)?

  Pussimielipide: ostin männäpäivänä Stockalta suht tyyriin ruutukuosisen villa-silkkisekoitteisen huivin jonka myyjätär pakkasi Alepan hedelmäpussia ohuempaan ja pienempään puoliruttuiseen muovikassiin!! Teki mieleni vaatia ostoksesta alennusta!! Kuink' ylevää olisikaan / onkaan kulkea mieluinen ostos paperikassissa käskynkässä keikkuen kuin puristaa rätisevää muovihirvitystä kädessään sormentaipeet punaisina. Kuinka viehättävä ja moninainen on myös paperipussien jatkokäyttö: kausitavaroiden säilytys, tuliaiset sisarelle, eväät töihin - you name it. Tässä on markkinointiosastolla helppo mahdollisuus lisätä asiakastyytyväisyyttä ja sitä kautta myynnin volyymiä.
  Norppa, innolla hepusisi lopputulemaa odotellen & suosioosi sulkeutuen, Tikru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No laitoinhan mä pihalle jo syyskuussa. :) Mutta joo, I like the way You think.

   Ja pussimielipideasiasta: Pahoitteluni huivisi kokemasta kohtalosta. Ihan peestä tuollainen. Meidän pitää selvästi perustaa joku paperipussian asemaa edistävä liike!

   Poista
 9. Mä ajattelin vaan hihkaista, että sain inspiksen jostain viime viikkoisesta postauksesta, jossa oli teräksisessä Aalto-vadissa tuikkuja. Keräsin samaiseen vatiin ruskalehtiä ja asettelin Mariskoolin keskelle tuikkukupiksi. Että lisää vaan näitä tunnelmaotoksia :) Amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, jos tulee inspiraatiota! Tunnelmaotoksia lisää tänpäiväsessä postauksessa. ;)

   Poista
 10. Ja minä kun luulin olevani vähintäänkin tärähtänyt, kun säilytän kaikki ihanat paperikassit;) Mutta kyllä sitä vaan tuntee itsensä jotenkin tärkeämmäksi ihmiseksi kun ostokset on pakattu kauniisti silkkipaperiin ja kauniiseen kassiin. Ihmettelen ettei Stocka ole vielä lähtenyt moiseen palveluun.
  Toivon, että aloitat pian hepuloinnin ja vinkkaathan jos tiedät, että jossain olisi vielä ponivaloja myytävänä, ihan pakko saada.
  -Marjut
  ps.Hullarit, yes or no?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et oo, mäkin säilytän! Ehdottomasti vinkkaan, jos löydän ponivalot jostain. :)

   En mennyt, en vain jaksanut. Tukehdun tähän nuhaan vielä. Mites sä?

   Poista
 11. Tsihihii, mäkin laitoin tunnelmavalot jo viikko sitten :) Meillä mies vaan sanoi että jaaha, nyt vai ;)

  Ja niiiin samaa mieltä noista paperikasseista! En tajua. Stockalla olen muuten huomannut, että kantistason noustua saan ostoksilleni useammin paperikassin kuin ennen.. tosi hölmöä, mutta oman kokemukseni mukaan näin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, pitääkin tutkia tuota kantistasoasiaa! Mä olen vähentänyt shoppailua niin paljon, että olen nykyään ihan sillä perustasolla. Alan tarkkailla, saanko ikinä paperikassia! :D

   Poista
 12. Mikä niissä paperikasseissa onkin, että ne niin viehättää? Mulla on myös kauneimmat paperikassit säilössä, sanokoot hulluksi.. Muistan aina, kun ostin Pariisista kauan haaveilemani Burberryn cashmere-huivin ja myyjä pakkasi sitä hartaudella paperikassiin jossa oli rusetti. Hän asetteli ja asetteli rusettia ja teki sen kerran uudelleenkin kun ei ilmeisesti ollut ekalla kerralla hyvä. Hän oli mielestäni todellakin asian ytimessä, olin onnesta soikeana kun kävelin rusettipaperikassin kanssa Pariisin kaduilla!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana rusettitarina! Mulla on samankaltaisia kokemuksia Milanon Guccilta. Vaikka mun ostos oli ihan pienenpieni, niin tunsin oloni tosi tärkeäksi asiakkaaksi, kun mun pikkuruinen ostokseni pakattiin niin kauniisti. :)

   Poista
 13. Tykkään teidän kodista, vaikka itselläni on ihan erilainen sisustustyyli. Teidän koti näyttää siltä, että siellä on aina viihtyisää ja siellä on ihana "kotoilla"... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tosi paljon! Pakko kyllä sanoa, että me viihdytään täällä tosi hyvin ja täällä on kyllä kiva kotoilla. :)

   Poista
 14. Voin kertoa, että olet niin oikeassa ton kanssa: poneilla saati hevosilla ei ole mitään tekemistä joulun kanssa. Eikä muuten synttäreidenkään kanssa. Nimimerkillä aika monta vuotta samaista elukkaa toivonut... Mutta ei heitetä toivoa vielä - jospa se sellainen joulu vielä tulisi, että voisi pyytää vaikka loimia tai satulahuopia lahjaksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannis, tuesta! Ja sama kokemus synttäreistä! Mutta ehdottomasti pidetään toivosta kiinni. :)

   Poista
 15. En kestä, kuinka suloisen traaginen päätelmä joulusta ja poneista! :D <3 Teillä on niin harmonisen kaunista aina.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!