keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Haaste: Blogiperiaatteet


Perusjutut

Aloitin blogini helmikuussa 2011, kuten Marjukkakin, jolta tämän haasteen sain (kiitos). Blogi alkoi purjehdusblogina ja laajeni myöhemmin lifestyleblogiksi. Koen edelleen, että minulla on vähän erilaisia lukijakuntia - ovat purjehdusblogin lukijat, lifestylesta nauttivat ja sitten ne, joille kelpaa kaikki. Nimi on ollut yllättävän hyvä. Se nimittäin ylsi viime vuonna Googlen haetuimmissa Kuinka-sarjan kakkoseksi. Se on siis hyvin hakukoneystävällinen. Toisaalta nimi ei kerro erityisen hyvin blogin sisällöstä - täällähän on varsinkin näin talvisaikaan enemmän muita kuin purjehdusjuttuja.

Käytän blogiini paljon aikaa, koska pidän sen tekemisestä. Yritän postata joka päivä, mutta en ota paineita siitä, jos en aina ehdi. Olen ollut tyytyväinen itsenäisenä bloggaajana. Joitain tarjouksia on tullut parin katon alta, mutta en ole kokenut, että korvauksen, velvoitteiden ja immateriaalioikeuksien välinen suhde olisi ollut hyvä. Teksti ja ulkoasu

Olen visuaalinen tyyppi ja blogin ulkoasu on minulle tärkeä. Haluan päättää itse, miltä blogi näyttää ja mietin aina silloin tällöin, pitäisikö opetella koodaamaan, jotta voisin vaikuttaa ulkoasuun enemmän. Pidän aika yksinkertaisesta tyylistä.
Kuvat

Haluan, että kuvat ovat isoja ja kauniita. Harmonia, yhtenäisyys ja tunnelma ovat prioriteettilistalla korkealla. Näin kerran painajaista, jossa joku oli varastanut Pinterest-tunnukseni ja pinnanut boardini täyteen rumia kuvia. Se oli kauheaa! Kuvista ja tekijänoikeuksista olikin juuri puhetta. Perehdyttyäni asioihin paremmin tein päätöksen aika tiukasta linjasta kuvien suhteen. Minun kuviani saa lainata ilman erillistä luvan kysymistä ei-kaupallisiin tarkoituksiin, kunhan muistaa linkittää minut lähteeksi. Kaupalliseen käyttöön olen joskus pari kuvaa myynytkin eli sellaiseenkin käyttöön kuviani kyllä saa, kunhan hinnasta sovitaan.

Juuri nyt tuskailen pimeyden lisäksi saman ongelman kanssa kuin moni muukin bloggaaja - kuvat tuntuvat Bloggeriin ladattaessa muuttuvan ihan oudoksi mössöksi. Olen muutenkin tällä hetkellä hyvin turhautunut koko Bloggeriin, Chromen tyrkyttämiseen ja Googlen pakkoplussaan sun muihin yllärialbumeihin. Pohdin parhaillani, hävitänkö kaikki ihanat lukijani, jos siirrän blogin Wordpressiin.

Tämän postauksen kuvat ovat joulutunnelmia Nykistä vuoden takaa. 

Linkit ja muut blogit

Luen paljon blogeja laidasta laitaan. Sivupalkin lukulistassa on vain osa lukemistani blogeista. Olen itse saanut paljon uusia lukijoita usein niin, että joku on linkittänyt minun blogini. Olen myös muiden linkitysten avulla löytänyt itselleni uutta luettavaa. Linkittäminen on siis paitsi lukijoille, myös bloggareille itselleen tosi hyvä juttu!


Yhteistyö ja mainonta

Teen jonkun verran kaupallisia yhteistöitä ja mainospostauksia. Olen tarkka niiden laadusta. Teen yhteistöitä vain sellaisten tuotteiden merkeissä, joita ostaisin itsekin. Hyväkin tuote voi siis jäädä mainostamatta, jos se on sellainen, että minulla ei olisi itselläni sille käyttöä. Brändin täytyy sopia minun ja blogini tyyliin. Yksi parhaista yhteistyökumppaneistani tässä mielessä on varmasti Henri Lloyd. Minusta sovimme toisillemme täydellisesti.

Kun teen kaupallisia postauksia, yritän saada niistä sellaisia, että niissä olisi muutakin sisältöä kuin vain ihan se pelkkä mainos. Mainoslinkkejä sisältävät mainospostaukset merkitsen "shop the look" -merkinnällä otsikossa, jotta ne, jotka eivät niistä pidä, tietävät jättää lukemisen väliin. Lisäksi merkitsen aina mainoslinkit erikseen ja yhteistyöpostaukset merkitsen yhteistyö-tagilla. Haluan olla tässä asiassa läpinäkyvä.

Ikävät kommentit

Ilkeitä kommentteja tulee hyvin harvakseltaan. En julkaise niitä koskaan. Eri mieltä saa olla ja saa olla kriittinen, mutta asiansa pitää pystyä esittämään ystävällisesti ja vuorovaikutukseen pyrkien. Jos näen tai kohtaan oikeassa elämässä kiusaamista, menen väliin ja puutun siihen aina. Ilkeilevät kommentit ovat eräs kiusaamisen muoto. Julkaisemalla sellaisia välittäisin mielestäni viestiä, että tällainen käytös on jotenkin hyväksyttävää. Se ei ole, piste.


Liitännäiset/some

Olen hulluna sosiaaliseen mediaan! Niinpä blogillani on niin FB-sivut, Pinterest-tili kuin Instagram-profiilikin. Olen myös Twitterissä, mutta se ei ole mikään varsinainen blogiliitännäinen vaan enemmän henkilökohtainen juttu. Bloggaan ja instailen myös työroolissani, joten sosiaalinen media on tosi iso osa minua. Tykkään itse seurata blogeja Facebookin kautta ja sitä kautta minullekin tulee paljon liikennettä. Pinterest on liikenteen lähteenä nousussa.

Parasta bloggauksessa

Olen tutustunut blogin kautta ihan huippuihin tyyppeihin. Olin varsinainen nettihamsteri jo ennen blogiakin ja olen tutustunut netin kautta moneen sydänystävistäni. Niinpä vastaan ihmiset. On mahtavaa, että sitä voi löytää samanhenkisiä ihmisiä ja saada iloa ja inspiraatiota heiltä. Ilahdun suuresti kommenteista ja olen onnellinen, että saan usein löytää kommenttiboksistani kiinnostavia keskusteluita. Olen myös iloinen ja tyytyväinen, että oman elämän mukavia hetkiä on tullut tallennettua. Varsinkin talvisin selaan usein vanhoja purjehduspostauksia ja palaan niiden tunnelmiin.


Vinkit aloittelevalle bloggaajalle

Ole persoonallinen ja toteuta omaa juttuasi. Panosta kuviin, vastaa kommentteihin ja tutustu lukijoihisi. Tärkeintä on, että itse viihdyt harrastuksesi parissa - se näkyy positiivisena juttuna myös lukijoille.

Haaste lähtee Mikolle, Katrille ja Jonnalle! En malta odottaa teidän kannanottojanne!

Translation: No translation. Sorry! This was about my principles as a blogger. If you want to ask anything concerning the subject, feel free!

44 kommenttia:

 1. Viisasta tekstiä ja ah - niin kauniita kuvia ❤️
  Olen seurannut tätä blogia ehkä vajaan vuoden, alkuun silloin tällöin...nyt huomaan, että olen jäänyt aivan koukkuun :) Kaunista ja piristävää katseltavaa, mielenkiintoista ja innostavaa tekstiä, jatka samaan malliin! Kiitos ❤️
  Lily

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Lily, sekä ihanasta kommentistasi että siitä, että luet! :)

   Poista
 2. Eipä voi muuta todeta kuin että panostuksesi on kannattanut, yksi parhaimmista kotimaisista blogeista ikinä. :)

  t.Susse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susse! Niin kauniisti sanottu! :)

   Poista
 3. En muuttaisi blogiasi mitenkään. Bloggaajat (monet palkittuja ja blogien toplistoilla) jotka ovat "myynet sielunsa" mainostajille/ sponsoreille, olen hylännyt. Uskottavuus katoaa heti, kun sivu on täynnä mainoksia, ja sitten postauksessa suositellaan jotain tuotetta. Kokeilen mieluummin suosittelemiasi tuotteita, koska olet itse tehnyt empiirisen tutkimustyösi todella kokeilemalla esim. jotain kauneustuotetta ja todennut sen hyväksi. Jatka vain samaan tyyliin. Käyn blogissasi päivittäin, Pinterest-albumissasi n. kerran viikossa, ja vastikään tykkäsin FB-sivuasi. Oletkin laajalti verkossa intsagrammeineen, twittereineen, mutta oletko myös löytänyt tumblr-maailmaan? Sinne uppoutuu helposti, juurikin linkityksien kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heidi! :) Tumblr-maailma on mulle kyllä tuttu, mutta se jos joku vasta onkin varsinainen tekijänoikeuksien hautausmaa. Eli vaikka ajatus koukuttaa ja melkein jo perustin omankin, niin en sitten kuitenkaan. Mutta koukuttavaa se tosiaankin on! :D

   Mä vähän vierastan ajatusta sielun myymisestä. Itse ajattelen niin, että on hienoa, että on tuotettu niin hyvää sisältöä, että joku haluaa maksaa siitä. Ja iloitsen, että varsinkin nuorille naisille on kehittynyt ihan oma ammattikunta, jota he hallitsevat ja jossa he pärjäävät. Työelämän altavastaajilla on siis jotain, josta olla ylpeä. :)

   Poista
 4. Juuri näin! Norppa rules!
  Teksti on nautittavaa ja kuvat upeita, kuten tämänkin postauksen otokset todistavat. Sopivassa määrin hienoista itseironiaa (älykkään ihmisen merkki) ja huumoria, sivistynyt lähestymistapa asioihin ja upea tyyli, sekä Norpalla itsellään että kotonaan (lue: blingiä ja tyynyjä, jouluhiminöintiä - uusi oppimani sana muuten :)) - ja päälle vielä viehätys kuninkaallisiin - osuu minuun täysillä. Älkäämme myöskään unohtako ihanaa Laivista.
  En äänestänyt ketään Blog Awardseissa mutta äänestän nyt ja täten ja julkisesti Norpan blogin parhaimmaksi kaikissa kategorioissa. Sanalla (no, kolmella) sanoen: ISO kiitos kontribuutiostasi!
  Tulevia postauksia innolla odotellen,
  -Tikru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tikru, ihanasti sanottu! :) Tässähän aivan punastuu. <3

   Poista
 5. Loistava postaus! Edellisten kanssasamaa mieltä, kuulut ehdottomasti parhaisiin bloggaajiin täällä kotimaassa!

  Kommenttien julkaisuun liittyen kiusaamispointti oli mielestäni hyvä. Itse saan myös toisinaan ikäviä kommentteja ja olen niitäkin julkaissut, koska ajattelen, että julkaisematta jättäminen antaa vain lisää vettä myllyyn kirjoitella sitten muiklla palstoilla. Olen ajatellut asettuvani kiusaamisen yläpuolelle. Mutta pointtisi tuosta, että samalla ikäänkuin hyväksyy kiusaamisen on ihan totta. Lähdenkin tarkastamaan blogini asetuksia..;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Tanja! :)

   Jep, usein ne jutut vähän niin kuin myös ruokkivat itse itseään. Keskustelupalstajulkisuuden kohteeksi joutuu varmaan jokainen jossain kohtaa, syystä mistä hyvänsä, mutta ainakin omalla tontilla päätän itse, millä lailla minun hiekkalaatikollani leikitään. Ja täällä ollaan ihmisiksi. :D

   Poista
 6. Ihana postaus! Osallistun tähän itsekin. :)

  VastaaPoista
 7. Mustakin oot ehdottomasti yksi parhaimpia, vaikka todella erilaista elämää vietämmekin. Täällä on ihanaa käydä rentotumassa ja jatka samaan malliin. Veneily asioissa tänne Eksyin ja sille tielle jäin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka, mä olen ihan häkeltynyt teidän kaikkien kauniista sanoista. :)

   Poista
 8. Ihana kirjoitus! :) Olen monissa asioissa kanssasi samaa mieltä. Tykkään lukea kaunista blogiasi. -Netta- http://nh-d.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Netta! (Oot muuten meidän Laiviksen kaima. ;))

   Poista
 9. Peukutan ja nauran täällä Pinterest-painajaiselle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä naura, se oli traumatisoivaa! :D

   Poista
 10. Pöh! Et edes maininnut Laivakoiraa tässä postauksessa. Vaadin selityksen ja Laivakoiralle silityksen! Edelliseen olit sentään ottanut kuononpään mukaan, mikä kyllä oli riemastuttavaa :-)

  T.Selja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laivakoira on ollut tuhma viime aikoina, joten se ei nyt pääse mielipuuhaansa poseeraamaan, eikä saa myöskään rakastamaansa julkisuutta. Katsotaan sitten taas, kun yksi kävely on mennyt muille räyhäämättä ja luvatta ties mitä metsän ihanuuksia syömään karkaamatta. ;)

   Poista
 11. Itse vasta blogin pystyyn pistäneenä tuskailen jos nyt, että miksi oi miksi, en laittanut sitä wordpressin puolelle! Rakeiset kuvat ja googletilin kanssa sekoilu jäisivät historiaan. Samoin spämmisuvustot, jotka hakkaavat feikkiäyntejä kävimääriin, saisi blokattua yksinkertaisesti. En ainakaan tiedä, että bloggerissa olisi tuollaisen suodattimen asentamismahdollisuutta.

  Jaksan aivan vaan ihailla blogiasi, sen tyylikästä yhtenäisyyttä, ihania kuvia sekä taidokasta kielellistä ilmaisuasi. Arvostan myös kovasti tuota linjaustasi olla julkaisematta asiattomia kommentteja. Onhan tämä varsinainen hyvänmielenblogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o! Puuhaan virallisemmissa yhteyksissä Wordpressin puolella ja se vain on niin satamiljoonaa kertaa parempi! Mua tosiaan estää se, että pelkään lukijoiden putoavan kyydistä, muuten olisin mennyt jo.

   Kiitos, Jona, aivan ihanasti sanottu. <3

   Poista
 12. Tässä kiteytyi se miksi sinun blogisi on paras. Luen tämän aina ensimmäiseksi ja vain tämän, jos en muita ehdi. Olen nyt ollut lukijasi vuoden ajan ja minusta tuntuu kuin lukisin ystäväni tekstejä, vaikka emme toki mistään toisiamme tunnekaan. Joka tapauksessa on selvää, paikkasi on viestinnän parissa:) Tekstisi on niin sujuvaa, kielellisesti virheetöntä, inspiroivaa ja mukaansa tempaavaa. Kuvat ovat korkeatasoisia ja visuaalisesti näyttäviä. Amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Amelie, sekä tästä että niistä lukuisista muista kivoista kommenteista, joita olet jättänyt. Mullakin on sellainen olo, että tuntisin sua pikkuisen niiden myötä. :)

   Poista
 13. Wordpress sopii, sinne vaan, jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista
 14. Tosi hyvä postaus!
  Ensin tosin katsoin kuvat ja vasta sitten aloin lukemaan :D Mä tykkään sun blogista lukemistani blogeista ylivoimaisesti eniten. Tällä on aina kauniita kuvia, tykkään sun tavasta kirjoittaa ja täältä lähtee aina hyvillä mielin pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no kyllähän noissa kuvissa varmaan kaksi blogin hyvin olennaista teemaa kävi ilmi. :) Ihanasti sanottu, että täältä lähtee hyvillä mielin pois, se on mulla tavoitteenakin. :)

   Poista
 15. Näiden kaikkien seikkojen vuoksi tykkäänkin blogistasi hirmuisesti! :)

  VastaaPoista
 16. Eksyin blogiisi juuri tuon nimenkautta, ihania kuvia saaristosta, mukavia kiinnostavia juttuja. Seurannut noin puolenvuoden ajan. Ystäväni kertoi tunteneensa sinut jo pidemmän aikaa muista nettiyhteisöstä ja kertoi mitä teet usein New Yorkissa...rakastan niitä kuvia ja postauksia oli kotikaupunkini joskus 90-luvulla. Jatka vaan samaan malliin. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, olet asunut Nykissä, sinä onnellinen! Saisinpa mäkin vielä joskus kokea sen. :) Ihanaa, että olet löytänyt tänne ja viihtynyt. :)

   Poista
 17. Erinomainen postaus! Blogisi on aivan ihana ja mielestäni on kiva, kun postailet juttuja myös Instagramin puolella. Päädyin blogiisi, kun ystäväni kertoi "ihanasta blogista, jossa on joka perjantai prinsessajuttuja" :) Pinterest-tiliisi en ollut vielä edes löytänyt tietäni - ihanalta näyttää!

  Keep up the good work :)

  http://www.lily.fi/blogit/nordic-white

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Mä kävin muuten sun puolella kans kurkkaamassa, hyvältä näyttää sielläkin! :)

   Poista
 18. Mitäpä näihin edellisiin enää lisäämään. Blogisi on aivan huippu myös minun mielestäni, ja antaa sinusta aivan äärimmäisen mukavan, hauskan, sivistyneen ja lämpimän kuvan. Jos pitäisi valita vain yksi ja ainoa blogi mitä lukisin tästä eteenpäin, se olisi tämä. Kiitos siis, ja jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Apua, mitä paineita mulle tulee lukijoiden tapaamisiin tästä eteen päin! :D Mutta ihanasti sanottu ja kiitos, kun luet. <3

   Poista
 19. Hyvä Norppa! Olet kyllä superb, kauniita kuvia, hyvää tekstiä ja ihana ihminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite olet superb, senkin ihana. <3 Toivottavasti nähdään pian!

   Poista
 20. Blogisi on kaunis ja inspiroiva, number one! Sulla on loistava ote, sopivassa suhteessa kaikkea. Valokuvat upeita, sana hallussa - huomaa että olet viestinnän ammattilainen. Itsenäinen bloggaaja, et ole myynyt sieluasi :) Ja ne NYC postaukset <3

  t. Ellu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ellu, niin ihanasti sanottu! <3

   Pakko tosin nillittää tuosta sielun myymisestä, kun se saa musta portaali- ja lehtitalobloggaajat kuulostamaan suurin piirtein joltain huumediilereiltä tai parittajilta. Jokainen tyylillään, eikös! :)

   Poista
 21. Itse pohdiskelin muuttoa Bloggerista Wordpressiin myös jonkin aikaa, kunnes sitten päätin vihdoin ottaa härkää sarvista ja pistää tuulemaan. Itse en menettänyt lukijoita, päinvastoin, mutta oma blogini onkin verrattain pieni. Yksi asia mistä en tykkää Wordpressissä, on juuri tuo "lukijat" missä näkee lukijoiden kuvat ja määrän jne. En ole vielä Wordpressiin löytänyt vastaavaa, minne kaikki voisivat julistautua lukijaksi.

  Anyways, piti siis sanomani, että pysyitpä täällä tai menitpä wordpressin puolelle, niin mukana pysytään -Sen verran hyvä yhdistelmä kaikkea tämä sun blogi ja aina aamulla osa aamupalarutiineja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ihanasta kommentista! Mä jään vielä harkitsemaan sitä Wordpressiä...

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!