perjantai 1. marraskuuta 2013

RIP Prinsessaperjantai
Bloggaaminen on verrattain uusi ilmiö. Niinpä pelisäännötkin rakentuvat tässä matkan varrella. Paljon on jo puhuttu kaupallisuudesta. Olen yrittänyt ottaa parhaani mukaan opikseni silloin kun rajoja on haettu ja sääntöjä luotu. Nyt Pupulandian Jenni kirjoitti seuraavasta kuumasta perunasta - kuvien tekijänoikeuksista. Kirjoitus oli ainakin minulle oikein kunnon peiliin katsomisen hetki. Kestääkö oma bloggailuni päivänvaloa? No, eipä se kestä. 

Olette tottuneet näkemään täällä perjantaisin prinsessajuttuja ja aiheeseen liittyvää hömpöttelyä. Olen jotenkin typeryyksissäni ajatellut, että näitä viattomia hyvän mielen postauksia on ok kuvittaa kuvapalveluista ja ties mistä lainatuilla kuvilla, kunhan muistaa mainita lähteet. No, ei se ole ok. Se on yksiselitteisesti väärin, eikä tällaiselle toiminnalle ole mitään puolustusta. Niinpä lopetan sellaisen. Olen myös poistanut ison kasan vanhoja postauksia kokonaan ja kuvia joistain postauksista. Tämä tarkoittaa valitettavasti myös sitä, että prinsessaperjantaita on ihan hitsin hankalaa jatkaa. Se on tietysti todella ikävä juttu, koska tiedän sen olevan monen teistä suosikki. Samaan aikaan uskon, että te, fiksut ihmiset, olette kanssani samaa mieltä siitä, että eipä tässä oikein muutakaan voi. Tulen tästä eteen päin kuvittamaan postauksiani ainoastaan itse ottamillani kuvilla ja nettikauppojen sivuilta lainatuilla kuvilla tai Polyvore-kollaaseilla. Lainattujen kuvien kohdalla yritän ilmoittaa lähteet entistä tarkemmin. Jos haluan lainata kuvia jostain muualta, kysyn ensin luvan. 


Jotta perjantai pysyisi kuitenkin sellaisena kivana blogipäivänä, ajattelin tehdä niin, että julkaisisin perjantaisin toivepostauksia. Miltä tämä kuulostaisi? Onko teillä ylipäätään jotain toiveaiheita? 

Translation: Sorry, no translation today either. Better luck tomorrow!

67 kommenttia:

 1. Heips Norppa! Oikeassa olet, itse en kuitenkaan prinsessapostauksia tule välttämättä kaipaamaan, joten tämä muutos voi olla kuules positiivisempaankin suuntaan :). Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, joku uskaltaa tunnustaa! :D No, sait ainakin mut asteen verran helpottuneemmaksi. :)

   Poista
 2. No höh. Prinsessa jutut on olleet parhaimmistoa. Mutta syy on kyllä tosi ymmärrettävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se vähän höh, mutta no can do. :)

   Poista
 3. Kun tälle tielle lähdetään, niin jopa kuvat lehdestä, alkavat olla kyseenalaisia, sillä et omista kuvien tekijänoikeuksia, vaikka lehdestä oletkin maksanut. Harmin paikka. Tulen todella kaipaamaan prinsessaperjantaita niitä lukuisia muita blogeissa olleita, muiden kuvilla kuvitettuja juttuja. Tylsäksi menee. Niin ja Pinterest, kaiken pahan alku ja juuri. Ou nou...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tosiaan vähän tylsää, mutta mulle on tosi tärkeää toimia oikein tällaisissa jutuissa, vaikka se joskus olisikin vähän hauskuutta vastaan. :)

   Poista
 4. Mielenkiintoista ja samalla jotenkin aika vaikeaa. Tuntuu loputtomalta suolta tietää mitä kuvaa voi käyttää ja mistä lainata, joten omat kuvat taitavat olla se paras ratkaisu. Täytyy itsekin katsoa omaa blogia sillä silmällä. Ensin käyn kuitenkin lukemassa Pupulandiasta lisätietoa, kiitos linkityksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat kuvat ovat tosiaan helpoin ratkaisu. Kannattaa tosiaan lukea se Pupulandian teksti, se oli niin hyvin tiivistetty, että turha tässä on mitään pyörää keksiä uudelleen. :)

   Poista
 5. Hyvähyvä! Kyllä bloggauksen tulee mennä sääntöjen mukaan. Hieno ja rohkea valinta!
  -Miessisustaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitti kannustuksesta! Ja taivas varjele - eka kommentti keneltäkään mieheltä prinsessaperjantaihin ikinä! :D

   Poista
 6. Voisiko prinsessaperjantaita jatkaa siten, että viittaat mielenkiintoisimpiin prinsessajuttuihin linkein ja omassa kirjoituksessasi keskityt analyysoimaan ja kommentoimaan niitä? Toki prinsessapostausten tyyli muuttuu, mutta saisit säilytettyä edes vähän prinsessoja mukana blogissasi. Q

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ehkä ihan joka perjantai, mutta voihan tuota ideaa jalostaa, jos joskus tekee jotain postauksia. :)

   Poista
 7. onneksi sinulla on tekijänoikeudet laivakoiran kuviin!!! suosikkejani.
  miltäs laivakoiraperjantai kuulostaisi? mutta ihan oikeasti tuo toivepostausperjantai on hyvä idea.
  -kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! :) Laitetaan laivisperjantai hautumaan.

   Poista
 8. Haluan tsempata sinua tässä eettisesti kestävässä ja uhrauksia vaatineessa päätöksessä! Kiitos, minusta on hienoa että haluat toimia oikein ja näin näyttää hyvää esimerkkiä myös muille. Jonaa yllä kannustan lukemaan Pupulandian tekijänoikeusjutun ja etenkin sen kirvoittaneen postauksen kommentit siitä, milloin esim. lehteä voi kuvata ja milloin ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Tessa, olen lukenut Pupulandiassa käydyn keskustelun ja kyllähän Norpan ottamat kuvat ovatkin tyyliteltyjä eviätkä pelkästään kuvia kyseisestä lehdestä, joten käytin termiä kyseenalainen ( en väärä tai laiton), sillä tuntuu olevan ihan todella veteen piiretty viiva tämä kuvausasia ja joissain tapauksissa hyvin pitkälti myös tulkintaan perustuva asia. Olen samaa mieltä siitä, että ollaan oikealla asialla, mutta eittämättä tylsäksi tämä menee, koska en hetkeäkään usko saavani vaikka Daily Maililta lupaa käyttää muutamaa sivuillaan ollutta kuvaa esim. jostain ihailemastani julkkiksesta, jolla on ollut aivan ihana asu ja se puhtaasti siitä syystä, että heillä ei ole resursseja eikä kiinnostusta vastata jonkun suomalaisen minibloggaajan kyselyihin. Ei enää kuvia Oscar-mekoista, linnanjuhlista jne. Eihän kaikilla näillä tahoilla ole minkäänlaista mahdollisuutta vastata kaikkiin tuhansiin kyselyihin! Toivottavasti Tähän keksitään jokin kultainen ja laillinen keskitie.

   Kaiken sähköisen materiaalin tekijänoikeusasiat ovat kyllä muutenkin todella monimutkaisia. Ostamasi fyysisen kirjan tai levyn voit myydä eteenpäin kun et sitä enää halua käyttää, mutta et e-kirjaa tai mp3-muodossa olevaa albumia. Mielenkiintoista nähdä kuinka näitä asioita tullaan ratkomaan tulevaisuudessa.

   Poista
  2. Kiitti tsempeistä, Tessa! :) Mulla on tosiaankin tarve toimia oikein ja sain ihan megaomatuntoangstit tästä asiasta, kun aloin perehtyä siihen tarkemmin.

   Poista
  3. Jona, juuri tätä halusinkin täsmentää, jos ottaa kuvan vain lehden kuvasta, se ei ole ok, jos taas lehti taas vain näkyy vähän mukana, asia on eri. Mutta kuten sanoit, kyllähän tämä käytännössä monenmoista aihetta sulkee ulos. Toisaalta, ainahan kuvaan voi linkata blogista ulos toiselle nettisivulle vaikka se ei kaikissa tilanteissa toimikaan.

   Norppa, ei varmaan syytä katumukseen kun olet päättänyt vetää homman näin hienosti kerrast poikki :)

   Poista
 9. Mä olen itseasiassa aikaisemmin ihan miettinyt että oletkohan sä maksanut erikseen (omasta pussista) siitä että saat käyttää näitä ns. prinsessakuvia. Ajattelin että siinä vasta asialle dedicated ihminen :)

  Prinsessapostaukset on kyllä olleet ihan hauskoja, ehkä sä voisit tosiaan edellisen kommentoijan ehdotuksen mukaan linkittää kuviin? Siis jos haluat vielä jatkaa tästä aiheesta.

  Ihanaa viikonloppua ja marraskuuta ylipäänsä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä vasta tosiaankin olisi omistautunut bloggaaja! :D

   Kyllähän postausten luonne väistämättä vähän muuttuu, mutta ehkä sitä voi joskus duunata jotain tuollaistakin. :) Tai sitten voin värvätä sut prinsessapaparazziksi? :D

   Sitä samaa sinne prinsessalandiaan!

   Poista
 10. Harmin paikka, prinsessaperjantai oli ihan lemppari. Syy on kyllä ymmärrettävä, täysin oikea päätös sinulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, harmi tosiaan, mutta parempi kuitenkin näin. :)

   Poista
 11. Nuo tekijänoikeusjutut ovat kyllä monimutkaisia kiitos internetin, jossa kuvat niin helposti lähtevät elämään ihan omaa elämäänsä. Tuntuu, että monelle on vieras ajatus, että pitäisi edes jotain tekijänoikeuksia miettiä kun samaan aikaan nettiin syydetään meemimateriaalina paljonkin kuvia, jotka ovat tarkoitettukin kiertämään ja elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, ovat han ne! Ja mäkin olen pitänyt itseäni ihan kohtuullisen valistuneena, enkä mä esimerkiksi ikinä lataa musaa tai leffoja laittomasti, enkä osta mitään feikkiä. Mutta oppia ikä kaikki!

   Poista
 12. Ymmärrän mutta harmittelen silti. Onneksi sulla on kuitenkin prinsessaus veressä, joten varmasti jonkinmoista glitteriä vastaisuudessakin täällä blogissas nähdäään. ;)

  VastaaPoista
 13. Luin itsekin tuon Jennin kirjoituksen ja se oli hyvä. Asia menee varmasti juuri niin, kuin hän kirjoittaa, ettei monikaan tule sitä ajatelleeksi. Itse olen käyttänyt vain omia kuvia, mutta niistäkin yritän laittaa vain sellaisia, ettei vieraita ihmisisä tunnista, veneiden ja purjeiden rekisterinomerot näkyisi jne. Samalla olen ajatellut, on on vähän haastavaa =). Prinsessa perjantait oli ihania, mutta uskon, että muuta ihanaa tulee tilalle. Sinullahan on pelkästään ihania postauksia =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Katinka! Näinpä se tosiaan on, hankalaa!

   Poista
 14. Sydämeni on murtunut. Yyyyyy!! Prinsessaperjantai on ollut keinoni pysyä ajantasalla mitä kuninkaalliseen habitukseen ja elämäntapaan tulee. Mutta kuten muutkin kommentoijat, arvostan silti rehtiä päätöstäsi, raskahin sydämin tosin. Mielenkiinnolla odotan mitä prinsessojen tilalle saadaan.
  Prinsessaperjantain muistoa kunnioittaen ja luopumisen tuskassa myötäeläen,
  -Tikru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua, tsemppiä oikein kovasti! Kyllä me jotain kivaa saadaan varmasti. :)

   Poista
 15. Komppaan Pietaa ja Tikrua täysin. Uskon kuitenkin, että sun mielikuvituksella ja ajatuksenlennolla me lukijat saadaan jatkossakin hauskoja postauksia. Kiitos siis prinsessaperjantaista ja muutenkin mahtavasta blogista!

  Kivaa viikonloppua,
  Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kaisa! Kivasti sanottu. :) Hauskaa viikonloppua sulle myös!

   Poista
 16. Kiitos Norppa prinsessaperjantaipostauksistasi. Ne ovat olleet kivoja, mutta ymmärrän täysin päätöksesi ja linjauksesi. Peukutusta sille! Kivaa weekendia :) T. Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kivasta kommentista ja hauskaa viikkistä!

   Poista
 17. Voi ei kaikki kiva siis loppuu aikanaan.... Mutta blogisi on ihana ja sitä seuraan jatkossakin , olipa siinä prinsessoja tai ei ...
  Mukavaa viikonloppua!
  Tuikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuikku! :) Ehkä me keksitään jotain muuta mukavaa.

   Sinne kans!

   Poista
 18. Kunnioitettava päätös - vaikka näin prinsessaperjantaifanille samalla myös harmillinen. Toivottavasti prinsessa-aiheet ovat jatkossakin jollain tavalla osa blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä tänne joku prinsessajuttu silloin tällöin vilahtaa. :)

   Poista
 19. Täysin oikea päätös sinulta. Pidän blogistasi ja luen sitä aina mielelläni. Pidän tietystä itseironiasta, jolla osaat omiin asioihisi suhtautua. Uskaltaako sitä täällä ääneen sanoa, mutta henkilökohtaisesti luen kaikkia muista postauksiasi mielelläni, paitsi juuri prinsessaperjantaita. Olen siis enemmän kuin iloinen, kun prinsessaperjantai vaihtuu toivepostauksiin. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta kai uskaltaa! Ja sehän on mulle jopa helpottavaa, kun kaikki ei ehkä vihaakaan mua, kun prinsessaperjantai loppuu. :D

   Sinne kans!

   Poista
 20. Olinkin jo ihmetellyt kuvien käyttöä tässä blogissa varsinkin kun viestintä vähän niinkuin sun alaa. Mutta parempi tietysti myöhään kuin ei milloinkaan. Prinsessaperjantai tietty kärsii, mutta parempi silti toimia oikein. Ja onhan sun blogi paljon muutakin kuin prinsessajutut ja itse otetuja kuvia kuitenkin selkeästi enemmän. Eli ei tarvitse kaikkea muuttaa tai lopettaa vaan vain yksi pieni osa. Hyvää viikonloppua!
  Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Halusin myös kertoa, mistä on kysymys, koska mun mielestä semmoinen kuuluu asiaan. Ja onneksi täällä on tosiaan paljon muutakin, näillä mennään siis!

   Sinne kans! :)

   Poista
 21. Oikea päätös ja varmasti fiksu valinta myös tulevan urasi kannalta. Olen viimeiset pari vuotta ihmetellyt, miten kukaan ei puutu kuvien lainaamiseen blogimaailmassa. Outoa tämä on etenkin silloin, kun bloggaajat työskentelevät blogiportaalien alla, jotka vielä usein ovat lehtimaailmasta tuttuja toimijoita. Seuraan mielenkiinnolla muuten urapolkuasi:) Itse työskentelen jo viestinnän parissa, mutta mietin kuumeisesti, mikä olisi seuraava askel urallani. Vaihtaako toimitilaa, mennäkö tittelin perässä vai mitä tehdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin mä itsekin mietin. Varsinkin, jos haluan olla tällä alalla, niin on oltava entistä tarkempi. :) Mä luulen, että tää blogimaailma on ollut vähän sellainen villi länsi kaiken maailman sääntöjen suhteen. Mutta niinhän se on melkein kaikessa uudessa, pelisäännöt muodostuu pikkuhiljaa yrityksen ja erehdyksen kautta. :)

   Kerro joskus (jos haluat), mihin sitten päädyit! :)

   Poista
 22. Ikävä tulee prinsessaperjantain postauksia, mutta uskon sun kyllä keksivän tilalle jotakin muuta :) Bling blingiä ja glitteriä saadaan jatkossakin varmasti jossakin muodossa. Sun omat kuvat on kyllä niin ihania, että niitä katselee enemmän kuin mielellään.
  Ihanaa viikonloppua ja laivakoiralle rapsutuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, T., kivasta kommentista! :) Kivaa viikonloppua myös sulle!

   Poista
 23. Hei aina voi vaihtaa prinsessajuoruihin. Nehän on vähintään yhtä mielenkiintoisia :D Svensk Damtidning on vielä mitä parhain lähde.
  Yhdessä voisi arvailla koska Madden vauva syntyy ja mikä olisi hyvä nimi.
  Lisäksi me voitaisi kerätä adressi, että saataisi Carl Philip ja Sofia naimisiin vähän vikkelään. Ensi kesälle ei taida olla yhtään kuninkaallisia häitä tulossa - mälsää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, tuo adressi olisi kyllä tarpeen, kyllähän nyt joka kesä pitää yhdet kuninkaalliset häät olla! :D

   Poista
 24. Samaa täällä mietin, että omat kuvasi ovat niin upeita, että luota niihin vain jatkossakin. Suosittelin sinua tällä viikolla ison lehtitalon bloggariksi... en tiedä, miten itse haluat jatkaa, mutta monia blogeja kun seuraa, erotut positiivisuudellasi ja tuottoisalla ja monipuolisella sisällöllä. Lisäksi vielä huumoria mukana rivien välissä. Ihan super on blogisi! Prinsessaperjantailta tuntuvat kaikki postauksesi, ilman oikeita prinsessojakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, molemmista! :) Ei mulla ole mitään ihmeempää agendaa tässä jatkamisessa. Fiiliksen mukaan, kuten tähänkin saakka. Tämä on kuitenkin harrastus, ainakin toistaiseksi. :)

   Poista
 25. Itsekin aloin nyt pohtimaan tätä (ja tottakai viimeisin postaus omassa blogissa on juurikin kyseenalainen), onneksi oma blogi nojautuu aika pitkälti omiin kuviin, mutta itse taas rakastan inspiraatiokuvia, joita joku visuaalisen silmän omaava on netin syövereistä kerännyt ja näitä blogeja onkin lukulistalla useampi... Ehkä pitää alkaa aktivoitumaan Pinterestin puolella sitten.

  Sun blogin en usko paljoa menettävän, toki lukijastakin kyse, itse luen todella valikoivasti juttuja, lähinnä New York ja purjehdus -aiheisia postauksia. Kuvitus on kuitenkin aina kaunista ja kaikkein parasta antia silloin, kun kuvat ovat itse otettuja! Hyvä päätös siis ja varmasti osaltaan haastaa sisältöä, entistäkiin omaperäisempään suuntaan kenties? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin rakastan inspiraatiokuvia, mutta tyydyn tästä eteenpäin himistelemään niitä sitten Pinterestissä. :) Varoitus, se on sitten todella koukuttavaa!

   Kiitos ja just näin, ehkä jotain omaperäisempää vielä, sitten! :)

   Poista
 26. Prinsessahömppä on ollut ihan kivaa, muttei mikään ykkösaihe, joten en hirveesti jää kaipailemaan. Ja ymmärrän kyllä tuon tekijänoikeus-asian hyvin. Fiksu päätös! Toisaalta, jokainen varmasti tietää kuvia nettiin laittaessaan, ettei niitä koskaan pois sieltä saa ja kuka tahansa niitä voi käyttää. Se, onko toisten kuvien käyttö oikein, on tietenkin eri asia. :) Mutta lainataanhan kirjojakin yms. ja se on ok, jos lähteet on näkyvissä. Monimutkaisia juttuja nämä tekijänoikeudet, mutta ymmärrän kyllä, miksi täytyy olla tarkkana. Miettii vaikka jos joku käyttäisi omia kuvia väärin. :/ Tulipas sekava kommentti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kinuski! :) Kivaa, että elämä jatkuu ilman prinsessaperjantaitakin. :D

   Ja joo, ymmärrän kyllä tuon tekijänoikeusangstin hyvin. On munkin kuvaa käytetty luvatta kaupallisiin tarkoituksiin. Ja mä kun en koskaan lataa esimerkiksi mitään musaa tai leffoja laittomasti, niin nyt tuntuu ihan idarilta, että olen tuota kuvahommaa harrastanut niin pitkään. :/

   Poista
 27. Voi nenä - jäämme kaipaamaan Prinsessaperjantaita, mutta ehdottomasti oikea ja hieno päätös!

  Hymyilyttää nämä prinsessaintoilijoiden yhtäläisyydet; uusin Madde-Elle ostettu (tietenkin) ja kotiani koristaa sama pikkuinen NK:n prinsessakruunu :)

  Ihanaa marraskuuta!

  http://www.lily.fi/blogit/nordic-white

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, prinsessasamis! Kai sulla on myös se prinsessakahvikuppi? :D

   Sitä samaa - joulu, bring it on!

   Poista
 28. Arvostan kovasti päätöstäsi käyttää jatkossa vain omia kuvia ja valitettavasti on myönnettävä, että olemme iloisia, että blogimaailman villissä lännessä on asia vihdoin noussut esiin. Onneksi lähes jokaisella kuvapankilla on myös ilmaisia kuvia olemassa, joten kunhan jaksaa nähdä vaivaa, niin ilmaiseksi ja ihan laillisestikin on muiden otoksia saatavilla. Niin ja tietysti kysymällä. Matkabloggaajien parissa on fiilistely mielessä kuvien lainailu erittäin yleistä ja monesti on tehnyt niin mieli itsekin lähteä sille tielle. Hieman vaikeaa kun on keksiä kuvamateriaalia esimerkiksi kohteista, joissa ei ole vielä koskaan käynyt… Meillä on ollut kuvien kanssa tiukka linja alusta asti, mutta siihen tietysti auttaa se, että toiselle se kuvaaminen on leipätyö ja hän on myös harvinaisen hyvin perillä ja tiukkana siitä mitä saa ja ei saa tehdä… Ja Norppa sun kuvat on hyviä ja niissä on aina ihana fiilis, joten ne riittävät aivan varmasti blogisi kuvituksesi :) -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Milla, kannustuksesta! :) Ja tosiaan, se houkutus kuvien lainaamiseen on tosi suuri. Mä rakastan kaikkia inspiraatiojuttuja ja moodboardeja, mutta en mä kyllä halua tehdä väärin. Nyt harmittaa, että niin on tullut toimittua noinkin pitkään. :/

   Poista
 29. Blogisi on erinomainen ilman prinsessaperjantaitakin. Sen olen ajoittain jättänyt lukemattakin. Sinun omat kuvasi ovat niin erinomaisia, että pärjäät kyllä hyvin ilman kuvalainauksiakin.
  -Meritara

  VastaaPoista
 30. Minäkin arvostan kovasti päätöstäsi käyttää jatkossa vain omia kuvia, ja seuraan ilahtuneena blogimaailmassa vihdoin virinnyttä keskustelua. Pinterestinkin laillisuudesta puhuttiin jo puolitoista vuotta sitten, ja lakimiehet sanoivat puolesta ja vastaan. ks.
  http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/alkuvuoden-kuumin-nettitrendi-on-laiton-rikotko-sinakin-suosikkisivustolla-lakia

  http://www.mpc.fi/neuvot/pinterestkuvien+kiinnittely+leviaa+kuin+kulkutauti++mita+sanoo+lakimies/a784695

  Tiesittekö että Flickrissä voi erikseen tehdä hakuja jotka kohdistuvat pelkästään eri tasoilla vapaasti kopioitaviin kuviin (Creative commons) ? Vartenotettava vaihtoehto matkakuville ja moodboardeille.

  VastaaPoista
 31. Minä kuulun niihin, jotka ovat pitäneet prinsessaperjantaista, koska pidän kovasti prinsessoista ;)

  Arvostan kuitenkin päätöstäsi ja tuntuu hyvältä, että haluat toimia oikein kuvatekijänoikeuksien kanssa. Kuten muutkin ovat sanoneet, omat kuvasi ovat vallan viehättäviä, joten en usko että sillä osalla tulee ongelmia.

  Itse pidän todella paljon viikkokatsauksesta. Kivoja kuvia ja lyhyitä kommentteja. Se tuo jotenkin aina hyvän mielen ja toimii todella hyvin mulle.

  Muutenkin olen ihan ihastunut blogiisi. Muistan, että joskus keväällä kävin aina epäsäännöllisesti kurkkimassa, mutta nyt syksyllä täällä tulee käytyä lähes päivittäin. Osaat kirjoittaa hyvin ja kuten todettu, kuvasi ovat ihania. Lisäksi ystävällinen tyylisi kommunikoida lukijoittesi kanssa on myös ihanaa. Jatka samaan malliin, ja toivottavasti kaikki ammattiunelmasi toteutuvat.

  Kaikkea hyvää ja laivakoiralle rapsuja.

  t. Sari

  VastaaPoista
 32. Mahtava uutinen! Siis ei tietenkään prinsessaperjantain loppu vaan tämä tekijänoikeuksien kunnioittaminen. Sekä sun että Jennin että muiden mukaan lähteneiden osalta.

  Kuten joku muukin on kommentoinut tässä, minuakin on eniten ihmetyttänyt että muuten hyvin ammattitaitoisenoloisesti toimivat blogi-portaalit ovat sulkeneet silmänsä bloggaajiensa leväperäisyydeltä. Ja ärtymyksen ja huvittuneisuuden tunteita ovat herättäneet erityisesti bloggaajat, jotka ehkä juuri ja juuri jaksavat tuntemattomien ottamista, googlen kuvahausta tai ties mistä löytyneistä kuvista mainita että "kuvat lainattu" (ilman linkkejä, krediittejä ja varmasti ilman lupaa) mutta tutulta blogikaverilta lainatut kuvat on kyllä linkattu ja muistettu mainita että lupa on saatu. :S

  Tilaisuus on tehnyt varkaan niin monesta bloggaajasta...

  Sun blogi tulee kyllä pärjäämään ilman "lainattuja" kuviakin.

  VastaaPoista
 33. Olen iloinen ja surullinen samaan aikaan. Prinsessaperjantai on viikkokatsauksen jälkeen blogimaailman helmi ja nyt se sammuu :(. Mutta tietenkin kunnioitan päätöstäsi ja olen iloinen että viikkokatsaus jää.
  Olen oppinut melkoisesti sinulta Euroopan prinsessoista. Voi kun prinsessatietoudesta voisi antaa opintopisteitä.

  VastaaPoista
 34. Oikea päätös. Sinulla on upea blogi ilman prinsessaperjantaitakin :) Amelie

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!