lauantai 16. marraskuuta 2013

Today is a good day. And Restaurant Day, too!


Huomenta ja pahoitteluni pienestä ennakkoon arvaamattomasta hiljaiselosta. En voi kuin lainata Pekka Perää: "En ole piilossa. Olen jossain päin Eurooppaa." Viikko oli yhtä työhulinaa monella eri rintamalla, tenttiin valmistautumista, tentin tekemistä ja sitten olikin jo lauantaiaamu. Lisäksi rakas Macini alkaa mitä ilmeisimmin tulla tiensä päähän, kun hidastelee ja tilttailee niin, että kolmen sekunnin kärsivällisyydellä varustetulla käyttäjällä on tullut jo monta läheltä piti -tilannetta sen suhteen, että lentääkö kone ikkunasta ulos vai ei. Vaan tänään on vapaapäivä, jolle on suunniteltu kerrassaan herkullista ohjelmaa. On nimittäin Ravintolapäivä, jonka taustajoukkoihin minulla oli kunnia päästä mukaan jokin aika sitten. Meinasin siis kiskaista uudet kumpparini jalkaan ja viedä Laiviksen lounaalle kaupungille. Jos asuisimme Turussa, veisin karvakuononi ehdottomasti Koirakahvilaan. Emme kuitenkaan asu, joten tässä pari Helsingin tärppiä, joihin mahdollisesti suuntaamme: Swan Lake tarjoaa venäläisiä herkkuja säveltäjämestarin musiikin soidessa taustalla. Tarjottavat kuulostavat ihanilta ja koska olen aikanaan mieheni tavatessani imponeerannut omalla versiollani Pienten joutsenten tanssista, jonkinasteinen nostalgiakin voisi toimia motivaattorina. Suurena pizzan ystävänä voisin haluta kiviuunipizzeria Sotto il Ponteen eli sillan alle. Myös Luigien bruschetat houkuttelisivat. Pakokakun idealle nauroin aivan vedet silmissä! Huikeaa! Tärppejä siis riittää ja meillä on Laiviksen kanssa tunnetusti erinomainen ruokahalu. 


Herkuttelu ei suinkaan jää vain päiväsaikaan tänään. Illalla koittavat suuresti odottamani tyttöjen pikkujoulut, joiden nautinnot saattavat olla myös nestemäisiä. Yritämme varmasti ylläpitää imagoamme postaamalla sosiaaliseen mediaan kuvia skumppalaseistamme ja hienostuneesta glögijuustokakusta, jota eräs meistä on luvannut leipoa. Totuus kuitenkin on, että juhlamme ovat kulkeneet aikojen alusta sellaisella nimellä kuin Persarit. Voinen siis ennustaa, että huominen viikkokatsaus ei tule ilmestymään aivan aamusta. Ehei, jos vanhat merkit pitävät paikkansa, minä vasta tilaan silloin taksia. Huippuhauskaa lauantaita muillekin!


P.S. Älkää muuten antako kauniiden sämpyläkuvien hämätä. Reseptiä ei tule, koska pallukat olivat tosi pahoja. Päätin nimittäin yrittää olla taloudellinen ja käyttää sen kamalanmakuisen porkkanamehun leivontaan, jotta se ei menisi hukkaan. Lopputulos oli se, että menivät hyvät sämpylätkin ihan pilalle. 

P.P.S. Ravintolapäivällä on - tietty - myös oma Pinterest-tili. Ruokaisaa inspiraatiota kaipaavat, tervetuloa seuraajiksi!

Translation: It's Restaurant Day today! Oh, and the day of our girlie Christmas party, too. Yay!

20 kommenttia:

 1. No mä mietinkin missäpäin mahdat olla jumissa.

  Noi persarit kuullostavat erittäin hyvälle. Nollaukselle :) Istun tässä itse bussissa matkalla Hesaan, ensimmäinen pyörähdys siellä sitten lapsen syntymän. Lapsi 10 kk. Pitäisköhän vetäistä pienet päivätumut.. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että on kaivattu. :) Tuli vain sellainen suma, enkä ollut ehtinyt tehdä postauksia varastoon, niin kuin mä yleensä teen, jos moinen uhkaa.

   No vetäisitkö? :D Kivaa viikkoa!

   Poista
 2. Loistavaa, ei ole A-luokan naisteniltoja voittanutta!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa iltaa teille, harmittaa, että en tänä vuonna pääse mukaan persaroimaan. Pus.

  VastaaPoista
 4. Hauskaa iltaa! Oi, jos olisin päässyt paikalle!

  VastaaPoista
 5. Miss P:n tavoin elän nämä Persarit somen välityksellä, ensi vuonna aion kyllä olla mukana aivan varmasti! Hauskaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, meillä oli kyllä tosi kivaa. Niin kuin aina. :) No, seuraavaan kertaan sitten!

   Poista
 6. Rakastan blogiasi! Mitä ilmeisimmin et välitä hirveästi, vaikka joku vetäisi herneenpalkoa nenään jostain jutuista... Persarit kuulostaa juuri oikealta nimeltä kauniiden, nuorten naisten illanvietolle! Viime viikonloppuna kihertelin dinner party -postaukselle, jossa kerroit lähes käyttäneesi homehtunutta leipää sekä asettelevasi "rupsahtamaisillaan olevat" tulppaanit illallispöytään. Lisää tällaisia rehellisiä, hauskoja blogeja iänikuisten kateudenherättämiskirjoitusten sijaan! (Palatakseni vielä taannoiseen blogiperiaate-keskusteluun, olen todella iloinen siitä, ettet julkaise lainkaan negatiivisia kirjoituksia, koska niistä tulee vain lukijoillekin huono fiilis. Menkööt muualle valittamaan.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Mä olen ajatellut tämän asian niin, että parasta vain olla oma itsensä. Jos yrittää miellyttää kaikkia, päätyy kuitenkin pyllistämään johonkin suuntaan. :)

   Poista
 7. Kuulostaa ihan täydelliseltä illalta!

  t. anonyymi joka nauttii blogistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle, kun luet ja ilta oli kyllä tosiaankin ihan huippu. :)

   Poista
 8. Hauskoja persareita, kuulostaa oikein hauskoilta bileiltä :)

  VastaaPoista
 9. Oletko ryhtynyt ravintolapäivän vapaaehtoiseksi valokuvaajaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä sitäkin vähän, mutta alun perin jotain muuta. :)

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!