tiistai 17. joulukuuta 2013

Happy girls are the prettiest. I am very pretty!


Ajattelin tätä hetkeä ottaessani tämän kuvan. Nyt se nimittäin tapahtuu. Tunnustan syyllistyneeni aiemmin siihen äärimmäisen ärsyttävään vihjailuun jostain tulevasta. En kuitenkaan ole "voinut" (lue: halunnut ennen aikojaan) paljastaa, mistä on kyse. Moiset vihjailut ovat tietysti siinä mielessä vaarallisia, että sitä alkaa kasata itselleen aikamoisia paineita. Sen ilmoituksen pitäisi kai sitten kaiken salailun jälkeen jotenkin olla sitten jotain niin kertakaikkisen ilmiömäistä. Kuten jotain sellaista, että Condé Nast on ostanut blogini ja tästä eteen päin Anna Wintour on uusi työbestikseni ja kuljen ainoastaan mustalla town carilla, joka noutaa minut kotioveltani menoihini ja joku muu jonottaa puolestani Starbucksissa. No, onneksi uutiseni on melkein yhtä mahtava. (Ja jos joku haluaa ehdottomasti jonottaa puolestani Starbucksissa, niin se on täysin ok.)Olen nimittäin laittanut ystäväni Royn (hän on kyllä satavarmasti parempi työbestis kuin Anna) kanssa pystyyn uuden blogin. Sen nimi on Kuvakulmia ja se avaa virtuaaliset ovensa Rajalan siipien suojassa tammikuussa. Blogin kantavana ajatuksena on olla sellainen Photography for Dummies -henkinen opetussaitti. Minä olen se dummy ja Roy vääntää rautalangasta. Sen lisäksi, että ystäväni on mahtava kuvaaja, hän on myös erinomainen opettaja, jolla on lehmän hermot. Filosofiamme on se, että ei tarvitse tietää kaikkea vaikkapa ISO-arvoista, jotta voisi ottaa hienoja kuvia. Eikä sitä kameran manuaaliakaan ole pakko osata ulkoa. Lähestymistapamme on hyvin käytännönläheinen ja esimerkkimme ovat konkreettisia. Toki myös teknisestä puolesta on luvassa opastusta, mutta pääpaino on onnistumisen ilolla ja tekemisellä. Luvassa on muun muassa seuraavanlaisia kategorioita: Näin onnistut, Kuukauden valokuvatermi ja Kuvaaminen.
Lisäksi puidaan myös bloggaajien kuvahaasteita. Kutsuin jo itse itseni ja Royn kylään muun muassa erään ihastuttavan sisustusbloggaajan luokse. Bloggaajille on siis luvassa omia, räätälöityjä kuvausaiheita. Blogikuvagenre kun on ainakin omasta mielestäni melko lailla perinteisestä kuvaamisesta poikkeava. Tämä on muuten sellainen aihe, että minua kiinnostaa kovasti kuulla, mitä muut bloggaajat (miksei myös blogien lukijat) ajattelevat tästä. Onko tyypillinen blogikuvaaminen supervaloisine kuvineen ja erikoisine rajauksineen tyylisuuntana pysyvä juttu vai vain välivaihe kuvaajana kehittymisessä?

Ja koska ihan kaikki alkaa Pinterestistä, blogilla on tietenkin jo oma profiilinsa. Tervetuloa sinne etukäteisfiilistelemään

Kissakuvat ja potrettikuva: Roy

Translation: I'm starting a super duper photography blog with a friend. It is going to be in Finnish, though, as you English speakers already have about a gazillion of those.

87 kommenttia:

 1. Paljon onnea uuteen blogiin ja projektiin! Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, varmasti hyödyllistä jokaiselle amatöörikuvaajalle. Hyviä ohjeita ja vinkkejä odotellen! -Hanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Lupaan hyviä ohjeita läjäpäin! :)

   Poista
 2. Oi, kuulostaapa mahtavalta! Tulen varmasti uuteen blogiin lukemaan kivoja vinkkejä! :)

  VastaaPoista
 3. Mulle tuli kylmät väreet tosta otsikosta! Ostin tänään hyvälle ystävälleni ex tempore lahjaksi pienen aivaimenperän, jossa lukee juurikin Happy girls are the prettiest...

  Ihania uutisia sulla! Ethän vaan lopeta tätä blogia??? Xx amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, mikä sattuma! :)

   En lopeta, nää on ihan toisistaan erilliset jutut. :)

   Poista
 4. Vau ja mahtavaa! Onnittelut uudesta blogista! Tämä tulee ainakin allekirjoittaneelle tarpeeseen, todella hyvä idea vaikket sä kyllä mikään dummy ole. :) Mun mies on toiselta ammatiltaan valokuvaaja (ei ole tosin tehnyt sitä sataan vuoteen) ja osaisi kyllä neuvoa, mutta meillä ei ole ikinä yhteistä aikaa ja mä en oikein kestä sen neuvoja. :D Tällainen sivusto kuulostaa siis tosi hyvältä. Oon täällä ruudun toisella puolella ihan innoissani. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mikähän siinä muuten on, että monen on vaikea kestää puolison neuvoja? :D Mutta ihan mahtavaa, että idea kiinnostaa. :)

   Poista
 5. Mahtava juttu! :) Onnea uuteen blogiin! Mutta kuten ylläkin jo todettiin: tätä blogia et saa lopettaa - minä (kuten varmaan monet muutkin) olemme koukuttuneet tähän!

  Ihanaa joulun odotusta toivotellen,
  Tarja

  PS: Tuo kissanpentu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja!

   Ja ei mitään hätää, ei tälle blogille ole tapahtumassa mitään. :)

   Sitä samaa sinne myös!

   Poista
 6. Tosi kiva uutinen! Minullakin on vähän mielessä uuden oppiminen kuvauksessa. Ties vaikka innostuisin järkkäristä!

  Mama L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Kunhan saan kaluston uusittua, niin saat kyllä käyttää mun vanhaa järkkäriä, jos haluat. :)

   Poista
 7. Loistava uutinen! Kuulostaa mahtavalta sivustolta!

  VastaaPoista
 8. Onnea, hieno juttu! Kiva jäädä seuraamaan mitä tuleman pitää. Itse ajattelen kovin valkoisen, valoisan, utuisen, monesti detaljeihin pohjautuvan blogikuvaamisen olevan aikas lähellä kuvatoimistojenkin tarjoamaa lifestyle/naistenlehti/kuvituskuva -meininkiä ja sinänsä pysyvä ilmiö. Mainonnan ja viestinnän maailmassa työskennelleenä olen nähnyt tämän tyylisellä kuvamaailmalla aina olleen tärkeä rooli tietyntyyppisissä jutuissa, ja mukavasti me bloggarit ollaan otettu elementtejä oman ilmaisumme välineiksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tarja, myös kommentista! Toi onkin hyvä näkökulma. :)

   Poista
 9. Huippua! Tällaista olen ehkä salaa kaivannutkin. Itse kuvaan innokkaasti, mutta taidot vasta orastavat. Keväällä on tiedossa ihan valokuvauskurssikin, mutta tämä teidän uutuutenne tuo jo ennen sitä varmasti paljon uutta. Jään innolla odottamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että osuu oikeaan niin monelle. :) Tammikuuta odotellessa!

   Poista
 10. Olipa hieno uutinen! Tulen heti teidän lukijaksi, sillä kuulun siihen dummy sarjaan ja hyvät neuvot ovat enemmän kuin kullan arvoisia. Hieno juttu kerrassaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katinka ja tervetuloa vain jo nyt! :)

   Poista
 11. En malta odottaa, että voisin oppia lisää kuvaamisesta tällä tavalla. Parasta tässä vaikuttaa olevan se, että ei itse tarvitse lukea tylsiä kameran manuaaleja. Voisiko tässä yhdistyä huvi ja hyöty? Ihanaa! Olen osallistunut tämän vuoden aikana (project 365 days) valokuvausprojektiin. Se on ollut hyvin opettavaista ja mielenkiintoista monella tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Haha, sulla ja mulla kun on ne pakolliset manuaalit, niin ei kiinnosta hankkia enää vapaa-ajalle lisää. ;)

   Tässä nimenomaan yhdistyy huvi ja hyöty. :)

   Poista
 12. Oi, mahtavia uutisia! Ja sydämeni suli tuolle kissanpennulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! ja eikös vain Aino olekin ihan supersöpö. <3

   Poista
 13. Mahtavaa! Tällaista sivustoa olen pitkään kaivannut!

  VastaaPoista
 14. Hurjasti onnea molemmille! En vaan kestä miten mahtava juttu tää on. ;) Olen juuri se tyyppi, joka haluaa ihan hirveästi kehittyä kuvaamisessa, mutta jolla EI ole lehmän hermot ja joka tarvitsee inspiroivan ja vuorovaikutteisen tavan oppia ohjekirjojen sijaan. Ilmoittaudun himolukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan tasan sama, just siksi päätinkin perustaa tällaisen. Onneksi sain tuon gurun aisapariksi!

   Poista
 15. Oi miten kiva idea! Onnea uusiin haasteisiin! Tästä on varmasti hyötyä monille (kuten allekirjoittaneelle), jotka eivät ymmärrä järkkärien säädöistä ja edes tiedä miten aloittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, Liz, annoit just aiheen meidän ekaan toivepostaukseen. :) Siinä käsitellään sitä, miten aloitetaan.

   Poista
 16. Aiaiai, ihania uutisia! Tämä tulee niin tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 17. Ihan huippu juttu! Tunnistan olevani juurikin kohderyhmää eli vakkarilukija ilmoittautuu täällä jo :-)

  Emppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, lämpäimästi tervetuloa lukijaksi jo nyt! En malta odottaa tammikuuta!

   Poista
 18. Mahtavaa Norppa!! Upean kuuloinen juttu ja mikä mahtavinta, tuosta sivusta tulee varmasti olemaan tosi paljon hyötyä monelle amatöörikuvaajalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, eikö! Mä uskon ja toivon just näin tosi paljon. :)

   Poista
 19. Älä vaan lopeta tätä blogia! Tämä on kaikista blogeista SE PARAS!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ootas vain kun näet, miten hyvä Kuvakulmia on... :D Mutta no hätä, ei tälle ole mitään tapahtumassa. :)

   Poista
 20. Voi kuinka kiva idea! Tuun ehdottomasti lukemaan, kun yritän pikkuhiljaa kehittyä kuvaajana itsekin. Mutta kuten muutkin ovat sanoneet, toivottavasti et lopeta tätä blogia, vaan uusi blogi on ns. sivuprojekti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, tervetuloa! :)

   Ja ei mitään hätää, en ole lopettamassa tätä blogia.

   Poista
 21. Onnea uudelle projektille! Täällä myöskin ilmoittautuu lukija uudellekin blogille :)

  VastaaPoista
 22. Oo, jospa mäkin innostuisin ja saisin vähän taitoa käyttää kameran muitakin kuin autoasetuksia! Kuulostaa hienolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Mä lupaan, että Royn opetusten jälkeen tosiaankin käytät muitakin asetuksia. :)

   Poista
 23. Yesss! Yhdyn kaikkiin ylläoleviin kommentteihin! On ollut työlästä ja turhauttavaa löytää se yksi hyvä paikka netistä, josta saisi käytännönläheistä neuvoa ja vinkkejä valokuvaukseen, jota olen todella amatöörimäisesti harrastanut. Ja kuten moni onkin jo sanonut, ethän vain lopeta oman blogisi ylläpitoa. Shoppailu-, sisustus- ja menovinkkisi ovat aivan minun makuuni, joten pliiis jaksa jatkaa. Lämpimät onnittelut ja menestystä uudelle aluevaltaukselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just tästä samasta syystä mä päätinkin perustaa tällaisen blogin. :)

   Ja ei tosiaankaan mitään hätää, ei tämä blogi ole menossa mihinkään. :)

   Kiitti!

   Poista
 24. Onnea, aivan mahtava juttu! Heti otan seurantaan. :)

  VastaaPoista
 25. Hieno juttu, onnea! Täällä yksi aloittelija, joka aikoo uutena vuotena opetella kuvaamaan hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, sithän tää on just sulle! :) Kiitti!

   Poista
 26. Työhön liittyvä haaste SULLE mun blogissa, jos ja kun moinen pohdinta kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun profiling kauttaa ei pääse sun blogiin! Snif, osoite plz. Kiinnostaa nimittäin! :)

   Poista
 27. Hei Grattis! On välivaihe, mun mielestä. En usko, että jätät kuvaajana kehittymisen siihen. Varsinkin, jos Rahala lainaa sulle vähän järeämpää kalustoa ;) Kannattaa kysellä Nikoneita ;) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack, tack! Mä tarkoitin yleisesti tyylisuuntana, en itseäni. :) Mutta joo, kyllä mulla oli suuret suunnitelmat kehittyä vaikka kuinka paljon (varaa nimittäin on). :D Voi voi, kun siellä yritetään käännyttää.... .D

   Poista
 28. YES!! Tätä olen kaivannut, tarvinnut ja odottanut. :) Sain digijärkkärin kaverilta kesällä lainaan ja sitä olen nyt syksyn mittaan opiskellut. Mutta tämä blogi, jonka aloitatte tulee juuri siihen tarpeeseen miten otetaan hyviä kuvia ja mitä ihmeen hepreaa on kameran käyttöohjeet. For dummies - se on siis niin mulle tehty!

  Noin, pompin siis riemusta ja toivon onnea ja menestystä blogille. :) Olen mukana seuraamassa!

  Poletti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtavaa, että tulee tarpeeseen! Mäkin pompin innosta, enkä malta odottaa tammikuuta. :)

   Kiitos ja tervetuloa!

   Poista
 29. Ihanaa!! Juurikin aamulla pähkäilin työkaverilleni, että on uusi hieno järkkäri mutta kun en osaa käyttää. Sä olet siis blogisi kanssa vastaus rukouksiini :) Mukavaa joulua ja onnea uudelle blogille!

  Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, ihan mahtavaa! Kiitos, samoin ja tammikuuta odotellessa! :)

   Poista
 30. Mahtavaa!! Olen nimittäin pian aloittamassa bloggaamisen ja tuo valokuvaaminen on minulle aika haastavaa vielä... Kiitos jo etukäteen ja onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippua! Oon niin fiiliksissä teistä kaikista! :)

   Poista
 31. Huippujuttu! Tämä tuli kuin tilauksesta uuden järkkärikameran osaamattomalle omistajalle :) En melkein malta odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea uudelle järkkärille ja jee, mäkään en malta odottaa! :)

   Poista
 32. Mahtavaa!! Ostin viime viikolla elämäni ensimmäisen järkkärin ja vaikka mies onkin lähes pro niin luulen että tää sun uusi projekti tulee enemmän kuin tarpeeseen ;)
  Kiki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess, onnea uudelle kameralle myös sinne! :) Stay tuned!

   Poista
 33. Kuulostaa kivalta! Itselläni on valokuvaajan ammattitutkinto ja aikoinaan aloitin bloggaamisen nimenomaan siksi, että halusin kuvia johonkin esille. Nykyään harmittaa, kun ei ole aikaa kuvata ja mun bloggaaminen perustuu paljon kuville. Välillä on huonoja kuvia kun vain haluaa kirjoittaa jostain ja se harmittaa.

  Olen myös pohtinut paljon blogien kuvia ja kuten kirjoitit, blogikuvaaminen on aika erilaista kuin perinteinen valokuvaaminen. Olen kuitenkin sitä mieltä, että blogien ja bloggaamisen myötä ihan tosi monen kuvaustaidot ovat parantuneet humasti. Tuntuu, että blogit korvaavat osin aikakausilehtiä ja siksi myös blogien visuaalisuus on tosi tärkeää - ja siis se, että bloggaajalla on edes jotain visuaalista silmää (tai sitten tosi hyvät jutut;). Multa jää helposti blogi lukematta, jos en tykkää sen ulkoasusta ja postauksen kuvista.

  Ilman muuta tulen kurkkimaan, mitä te Royn kanssa keksitte. Tosin sä sen Tumpelon roolissa asetat Tumpelon riman melko korkealle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mua raivostuttaa, kun joskus on sellaisia kausia, että tuntuu tulevan pelkkää crappia.

   Noista sun pohdinnoista olen aika samoilla linjoilla. Ja varsinkin töissä huomaan, että varsinkin nuoret tytöt tuntuu olevan tosi innostuneita kuvaamisesta. Lienisikö bloggailun sivutuote, vai mistä johtuu, mutta hienoa joka tapauksessa. :)

   Mahtavaa, tervetuloa! Ja ei kun meidän rima on nimenomaan niin matalalla kuin mahdollista. :)

   Poista
 34. Hienoa. Onnea Norppa uusien haasteiden johdosta. Go girl! T. Salla

  VastaaPoista
 35. Vau, miten hienoa! Oikein paljon onnea! :)

  VastaaPoista
 36. Mahtava idea, vastasitte juuri mun hartaimpaan toiveeseen. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess, ole hyvä! Tammikuuta odotellessa!

   Poista
 37. Loistavaa, tuota blogia tulee taatusti seurattua :)! Saakos udella keskittyykö tuleva blogi pelkästään valokuvaukseen vai saisiko sieltä vinkkejä myös kuvien käsittelyyn? Itsellä se puoli on jäänyt vähän tuntemattomammaksi ja ohjeet for dummies sillä saralla tulisi todella tarpeeseen :).

  VastaaPoista
 38. Hienoa, tervetuloa! me halutaan ottaa mahdollisimman paljon lukijoiden toiveita huomioon eli jos kuvankäsittelyä toivotaan, niin sitä myös tulee. :) Suunniteltiin vähän sellaista gallupia tästä aiheesta, että kartoitetaan, minkälaisia ohjelmia ihmisillä on käytössä jne.

  VastaaPoista
 39. Huippuidea! Blogi lähtee heti seurantalistalle! Moni valokuvausblogi kun on testosteroninhuuruinen välinehifistelyblogi, tai pelkkä näyttelytila, joten odotan kovasti tutoriaali-henkistä blogia ihanine kuva-aiheineen.

  VastaaPoista
 40. Oi, kiitos, kiitos, kiitos! Tämä on kuulosta juuri sellaiselta, mitä todella olen kaivannut. Pari vuotta sitten sain digijärkkärin lahjaksi, mutta vieläkin kuvaan luvattoman paljon täysautomaatilla. Kun en vaan jaksa lukea niitä manuaaleja ja kun olen sellaista tyyppiä, että alussa innostun valtavasti jostain asiasta ja sitten kun ensimmäisellä tai toisella kerralla ei onnistukaan niin hyvin, niin siihen se into lakastuu. Mutta jos nämä ohjeet for dummies menisivät munkin kaaliin :)

  VastaaPoista
 41. Jotain tämän suuntaista vinkkien perusteella uumoilinkin - ja toivoin. Tosi kiva ja hieno homma! Taatusti luen jokaisen postauksen ja ihailen kuvat. :)

  VastaaPoista
 42. Mahtavaa, tätä on kaivattu! Valokuvausvinkit ja -blogit tuntuu tosiaan olevan suunnattu "vakaville" (mies?)kuvaajille, joilla on viisinumeroiset kalustobudjetit. Tämä kuulostaa siltä, että 50-millisen heiluttelijakin saa hyödyllisiä vinkkejä...:D

  VastaaPoista
 43. Mahtavaa, paljon onnea uuteen blogiin! Tulen ehdottomasti seuraamaan :).

  VastaaPoista
 44. Loistava uutinen! Täällä odotetaan kuin kuuta nousevaa :)

  VastaaPoista
 45. Ooooh, paitsi että ihastuin ja jään lukemaan tätä blogiasi, odotan super innokkaana myös uutta! Se todellakin tulee tarpeeseen!! Ihanaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!