sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Karvakorvan vieno toivomus


Meillä päin on valitettavasti paukkunut ja pamahdellut jo kaksi päivää. En jaksa mitenkään uskoa, että aikuiset ihmiset seisoisivat kaatosateessa ampumassa raketteja ja pommeja. Lapsethan siellä pitävät hauskaa. Jostain heidän on täytynyt kuitenkin paukkunsa saada, itsehän he eivät ole voineet niitä ostaa. 

Haluaisin vedota Laivakoiran ja muiden pelokkaiden karvakuonojen puolesta kaikkiin vanhempiin ja pyytää hartaasti, että älkää antako skideillenne niitä raketteja, tykäreitä, mitälie. Ymmärrän paremmin kuin hyvin, että varsinkin pikkupojille ne ovat tärkeä ja jännittävä juttu. Mutta eikö se sallittu ampuma-aika riittäisi? Sekin on pitkä aika pelätä pienelle parsonille. Ja olisiko ehkä turvallisempaa kaikkien kannalta hoidella ne paukutukset aikuisten seurassa? 

Kiitos! <3 Muistakaa suojalasit!

21 kommenttia:

 1. Tärkeällä asialla olet! Minulla täällä toinen karvakuono, joka tulee olemaan aivan peloissaan tiistaina. Yleensä linnottaudumme kellariin yhdessä ja yritän peittää pauketta vielä lisää esimerkiksi äänikirjalla. Meilläpäin ei onneksi vielä ole pauketta kuulunut, mutta hieman pelkään sen jo huomenna alkavan, jos viimevuosiin on uskomista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, paljon tsemppiä myös teille! <3 Kellari onkin hyvä, kun mikään valojen välke ei näy. :)

   Poista
 2. Meidän jo edesmennyt westie pelkäsi myös joten toivon todella että tätä sääntöä noudatettaisiin. Onnellista uutta vuotta teille kaikille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläimille uusivuosi on kyllä paha paikka. :( Sitä samaa teille! <3

   Poista
 3. Mä en kestä, voi miten ihana pieni pipopää! :D Ja sama pyyntö tulee myös täältä, tosin ajateltiin lähteä meidän pienen 5kk ikäisen cotton tytön kanssa kaupungista maalle pahinta pauketta pakoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä teille! Teidän hauva on niin nuori, että senhän voi _ehkä_, jos tuuri käy, opettaa olemaan pelkäämättä. Varmaan tiedättekin, mutta ei kannata tehdä paukkeesta mitään numeroa vaan olla ihan vain nonchalantisti. Maallakin nimittäin voi paukkua yllättävän paljon. Me testattiin yksi vuosi. :/

   Poista
  2. Juu, juuri tuo on suunnitelmissa. Ja maalla on myös pikku neidin äiti ja mummo, jotka ovat paukkeen suhteen teräshermoja, toivon hauvavauvan oppivan niiltä sopivan letkeää suhtautumista paukkumiseen :)

   Poista
 4. Niin samaa mieltä! Me tuhlataan ne rakettirahat herkkuihin ja heilutellaan tähtisädetikkuja, ei rutissut ajatukselle kukaan lapsista :) Samalla näpyttelyllä kysyn sulta vinkkejä: mistä kannattaisi katsoa Nykin musikaali-lippuja? Uskaltaako jättää varauksen paikan päälle (isompi porukka)? Musikaali olisi luultavasti joku klassikko, pitkään pyörinyt... Toinen, jos Tribecan/Sohon alue, mihin veisit ystäväporukan syömään ja juhlimaan? Vai onko vikaan vain liikaa vaihtoehtoja. Isolle porukalle voisi nimittäin olla kiva tehdä varausta jo etukäteen :) Terkuin Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aina mietin niitä raketteja, että kun nehän on tosi kalliitakin!

   Me ollaan aina ostettu paikan päältä samana päivänä TKTS-kojusta, mutta isomman porukan kanssa voi ehkä olla parempi varata etukäteen, ettei sitten tule pettymyksiä. TriBeCa/SoHossa mulla on itsellä to do -listalla sellainen paikka kuin Distilled (http://www.distilledny.com), jota yksi mun kollega suositteli. Olen kävellyt sen ohi monta kertaa ja paikka näyttää tosi kivalta ja ruokalista ihanalta. En ole siis itse käynyt täällä, mutta olen kuullut paljon kehuja.

   Kannattaa tsekata myös Lauran matkablogi, siellä on paljon ravintolavinkkejä Nykkiin:
   http://alannainen.blogspot.fi/search/label/New%20York

   Poista
 5. Iso kiitos sinulle ystävälliseen sävyyn kirjoitetusta pyynnöstä olla paukuttelematta muulloin kuin "sallittuna ajankohtana". Tuo ystävällinen sävy PUREE varmaan paremmin kuin oma tyylini tänään sunnuntaina: Ärräpäät sinkoilivat mielessäni, kun jouduin kantaman sylissäni 12 kiloista karvaista kullannuppuani...Nuppunen oli jo NYT kauhuissaan paukuttelusta, vaikka asumme rauhallisella alueella...Eli suorastaan pelottaa jo nyt tuleva tiistainen...ANYWAY: Onnellista vuotta 2014!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voin kertoa, että kyllä munkin pään sisällä on liikkunut vähemmän sivistyneitä ajatuksia aiheesta. Yleensä sitä vain saa oman viestinsä perille, kun pyrkii esittämään sen vuorovaikutukseen pyrkien, eikä vain yrjöten ne ekat omat ajatukset näppikselle. Joskus se onnistuu, joskus ei ... :)

   Sitä samaa ja paljon tsemppiä!

   Poista
 6. Täällä myös asustaa yksi pelkäävä parson... Eilen vapistiin sängyn alla jo lähellä sitä "hullunkiilto silmissä, läähätän ja kuolen just" -tilaa mutta onneksi vielä uskalsi ulos ja söikin, kun ei ollut ihan varma vielä, mitä kuuli. Sen verran vielä harvakseen paukkui. Nyt aamulla annoin ison annoksen ruokaa, koska tiedän jo, että seuraavan kerran syö ensi vuonna. Olen tosi leppoisa luonne, mutta tätä asiaa minun on vaikeaa hiiltymättä ymmärtää. Eikö se tosiaan riitä, että saisi paukuttaa sen 8 tuntia aattona. Luin muutama vuosi sitten parsonista, joka sai sydänkohtauksen paukuttelusta, ja pelkään samaa joka vuosi, kun koiruus on aina vuotta vanhempi.
  Ps. Toi kuva on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans pelkään, että joku vuosi toi reppana vielä kuolee siihen kauhuunsa. :( Laiviksellakin kun sitä ikää jo on ja eläinlääkäri sanoi, että nää valitettavsti yleensä vain pahenee iän myötä. Siksi en ota enää mitään riskejä vaan douppaan ihan kunnolla raukkaparan, enkä jätä sitä sekunniksikaan yksin.

   Ja sama juttu, mun on tosi vaikea ymmärtää sitä, että miten se 8 tuntia ei muka riitä. Enkä todellakaan ymmärrä niitä vanhempia, jotka antavat muksuilleen paukkuja. Ei pelkästään tän eläinasian takia vaan esimerkiksi myös silmävammojen ja sellaistan kannalta.

   Poista
 7. Voi toista... meilläkin karvakuono pelkää raketteja aivan kuollakseen ja säälittää toinen jo valmiiksi, joten toivon todella itsekin, että näitä "paukuttelu -aikoja" noudatettaisiin... sekin aika nimittäin tuntuu aivan liian pitkältä!!!

  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, sitä pelkoa on sydäntäsärkevää katsoa. :(

   Poista
 8. Voi karvakuonoja! Meillä puhutaan joka uusi vuosi miten aina joku loukkaantuu raketteja ampuessa ja siitä miten paljon ihmiset ampuvat rahaa taivaalle. Puhutaan lasten kanssa siitä, että miten montaa maailman vähäosaista lasta voitaisiin auttaa noilla rahoilla. Keskustelun jälkeen lapsetkin haluavat viedä rahat mielummin keräyslippaisiin ja karvakuonot saavat nauttia myös juhlista! Juhlan meillä tekee hyvä ruoka, tinanvalaminen ja tähtisadetikut. Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöt lapset! <3 Hyvää uutta vuotta teille!

   Poista
 9. Meillä on kaksi poikaa ja raketteja ammutaan vaan sallittuna aikana eikä yhtään sen ulkopuolella. Amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sä ootkin fiksu ja ihana ihminen ja varmasti vastuullinen vanhempi. :)

   Poista
 10. Olen 100% samaa mieltä. Taidan tehdä saman tyyppisen postauksen itsekin!

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!