perjantai 24. tammikuuta 2014

How to take really good photos?


Sisustusbloggaajat ja muuten vain kotiaan kuvailevat: Miltä kuulostaisi postaus sisustuskuvaamisesta? Miten napsitaan niitä valoisia ja tarkkoja kotikuvia blogiin, myynti-ilmoitukseen tai muuten vain omaksi muistoksi? Haluaisitko tietää, miten nämä kuvat on otettu?


Saisiko olla täsmäohjeita yksityiskohtien tallentamiseen ja apua siihen, kuinka huone saadaan näyttämään hyvältä kuvissa? Miten taustan saa detaljikuvissa sumeaksi? 


Entä haluaisitko oppia tallentamaan perheidyllin paremmin? Tai saada lemmikkisi suloisuuden välittymään kuviesi katsojille?


Muun muassa tällaisia juttuja meillä on työn alla tulevaa kevättä varten. Lisäksi tulemme avaamaan valokuvatermejä ja käymään läpi esimerkiksi sitä, mitä tarkoittavat aukko, ISO ja valotusaika. Ja sitten tietysti toteutamme myös toivepostauksia - jos teillä on siis joku ongelma, niin aiheita saa toivoa!

Kuvakulmia on nyt ollut pystyssä viikon verran ja olen niin superylpeä blogistamme. Se on saanut hienon vastaanoton ja tarvettakin sille tuntuu olevan. Jipii! Toivottavasti mahdollisimman moni valokuvaamisesta kiinnostunut löytää meidät. Tänään on luvassa asiaa rajauksesta, joka on muuten yksi omista kehityskohteistani. Olenkin parhaillani käymässä aiheeseen liittyvän kuvaustehtävän kimppuun. Lopputuloksen näette sitten myöhemmin. Olen itse saanut ilon omaksua vaikka mitä uutta tietoa, joka alkaa toivottavasti pikkuhiljaa näkyä kuvissakin. Pursuilen innosta päästä jakamaan näitä uusia taitoja teidänkin kanssanne!

Kuvakulmia-blogiin pääset tästä. Blogin Facebook-sivut taas löydät täältä. Lisäksi meillä pyörii vielä sunnuntaihin saakka pieni haaste Instagramissa. Tervetuloa mukaan kaikki!

Kuvat ovat Royn ottamia, eikä niitä saa lainailla ilman lupaa.  

Translation: Good pics, huh? Wanna learn how to take some great photos? Learn Finnish first. ;) Our photography blog is only in Finnish. No unauthorized use of the photos, please!

16 kommenttia:

 1. Linkattu lukulistalle :) jään odottamaan, mitä saatte aikaan. Erityisesti sisustuskuvaamisen valaistus, tai siis ns. "kiinteistönvälityskuvien" valottaminen, kiinnostaa. Yllättävän haastavaa hommaa saada kuvista oikeasti kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, valotustoive laitettu muistiin! :) Ja kyllä, niin on!

   Poista
 2. Mä oon ihan uuno, mitä kuvaukseen tulee, joten mikään tiedonjyvänen ei voi olla pahitteeksi :D
  Mutta siis toi kissa <3<3<3 ihan ku meidän pörriäinen pienenä!
  -tintti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissanpennut ovat kyllä niin suloisia! <3

   Poista
 3. Kiinnostaa kovasti! Mulla on järkkäri jota osaan hävettävän vähän käyttää... joten kaikki vinkit otetaani ilolla vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Lena, sittenhän tää on just sulle. :)

   Poista
 4. Siis miten hienoja kuvia!!! Ja todellakin kaikki vinkit ja neuvot on tarpeen, olen todellisen surkea kuvaaja ja haaveilen hienosta kamerasta kera kurssin joten tänne vaan kaikki opit. Millaista kameraa suosittelisit ihan aloittelijalle, semmoista millä pääsisi vähän alkuun
  ? Mun ongelma on vähän se etten oikein jaksa perehtyä monimutkaisiin ohjekirjoihin enkä siis oikeasti tiedä kuvaamisesta yhtään mitään. Todellinen amatööri:) Ja tietysti pieni koko olisi hyvä, ehkä en saisi isoa järkkäriä raahattua mukanani.
  -Marjut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamerasuositukset riippuu niin kovasti kuvaajan tarpeista, budjetista ja esimerkiksi halusta säätää objektiivien vaihtamisen kanssa. Mieti vähän näitä ja tuu esittämään kysymys Kuvakulmien puolelle. :)

   Poista
 5. Riemusta kiljuen vastaus kaikkiin kysymyksiin on joo!!! en malta odottaa:)
  -mary

  VastaaPoista
 6. Yksi toivepostaus tuli mieleen, ongelma, jonka kanssa minä ainakin painin. Nimittäin kesällä häviää taivas kuvista =). Ja merellä kun kuvaan kesällä paljon, harmittaa, että en saa ikuistettua sitä ihanaa taivasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaan muistiin, mutta tulkaa pliis kaverit esittämään näitä kyssäreitä sinne Kuvakulmien puolelle! Niistä on siellä enemmän iloa muillekin vastauksineen. :)

   Poista
 7. Kiitos vinkista - mahtava blogi! Jaan mielenkiinnolla tutkimaan ja odottamaan uusia postauksia!

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!