torstai 9. tammikuuta 2014

LatelyViime aikoina olen leikkinyt uuden kamerani kanssa, mutta minun ja täydellisen valokuvausinnon ja bloggaamisen välissä on ollut first world problems. Olen tilannut itselleni uuden tietokoneen, mutta haluamani malli on toimittajalta loppu. Vanhaan ei kuvankäsittelyohjelma mahdu, joten en nyt aloittanutkaan uutta ja hohdokasta hienostuneesti käsiteltyjen RAW-kuvien kavalkadia postauksesta toiseen vaan sinnittelen edelleen JPG-versioiden kanssa. Se on tosi turhauttavaa, kun olisin nyt niin intoa täynnä oppituntini jälkeen. Lisäksi on pimeää ja tyhmien arkipyhien takia uusi käsilaukkunikin on jossain postin syövereissä, enkä varmaan ehdi saada sitä huomiseksi. Eikä siinä vielä kaikki - tänään kuukahti netti. Suokaa siis anteeksi pieni hiljaiselo, joka jatkunee vielä jonkin aikaa. 


Onneksi aina voi järjestellä tyynyjä ja mallailla lyhtyjä uusille paikoille. Voi pohtia, olisiko valokuvakehys parempi 45 asteen vai 90 asteen kulmassa ja pähkäillä kokonaisen illan sitä, mikä olisi paras paikka orkidealle, jonka aikoo saada kukkimaan uudelleen. Kyllä vain, olen ohjeidenne mukaan säästänyt ne kaikki viime syksynä kupsahtaneet ja aloittanut elvytystoimenpiteet. 
Laiviksen kanssa on kyhnätty ahkerasti ja sen vieressä taidan tänäänkin viettää loppuillan. 


Tällaista täällä, nyt suunnittelemaan vaihtoehtoista asua huomiseen Huuma-seminaariin, kun Plan A ei tosiaan taida ehtiä perille ajoissa. Leppoisaa iltaa!

Translation: I've been encountering some first world problems lately. My internet connection failed, my new laptop is still not here and most of all, the handbag I bought online ages ago is still AWOL. Poor little me! Well, maybe I'll survive. 

15 kommenttia:

 1. Minä en ole vielä ymmärtänyt RAW-kuvien hienoutta: vievät kamerassa älyttömästi tilaa enkä tykkää muokata kuvia kovin radikaalisti muutenkaan, että kokisin siitä olevan muokkauksessa hyötyä. En tiedä voiko niitä myöskään suoraan lisätä bloggeriin? Valokuvaus on kyllä nyt haasteellista tässä pimeydessä. Kiinnostuneena seuraan tätä valokuvausprojektiasi!

  Olen ensimmäistä kertaa saanut nyt yhden orkideoistani kukkimaan uudelleen: ikkunalaudalla, viikon välein upotuskastelu ja kasteluveteen orkidealannoitetta. Aika hieno fiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärrän ton filosofian kyllä. Mä vain jotenkin innostuin, kun näin, mitä kaikkea tosiaan voi tehdä. :) Ei kai niitä voi suoraan liittää, nehän ovat vähän niin kuin negoja. En ole ihan varma. Ja tää pimeys on ihan kamalaa!

   Mäkin oon yhden ainoan kerran saanut orkidean kukkimaan uudelleen, se oli kyllä makea fiilis!

   Poista
 2. Onneksi on muitakin, jotka miettivät tarkkaan lyhtyjen yms. paikkaa, ja ehkä viides paikka on hyvä;)
  Minusta kuvasi ovat huippuhyviä! Itse olen ihan vasta-alkaja ja saa nähdä tuleeko minusta koskaan parempaa kuvaajaa...Kamerassa on ihan liikaa asetuksia meikäläisen hermoille;)
  Mikäs sen parempaa kuin kyhnätä Laivis kainalossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tai sitten se, jota kokeili ihan ekana. :D Kiitos, kauniisti sanottu! Itse sitä näkee vain kasan asioita, jotka olisi voinut tehdä toisin. :D

   Poista
 3. No mutta viherpeukalo Noppura! Hyvä,hyvä. Orkideahan ei varsinaisesti ole mikään valosyöppö. Eli jos ja kun luoja joskus suo aurinkoa, se ei saa olla suorassa auringossa. Eli, tämän hetkiset vinkin on, että kasvit eivät nyt ihan siellä asunnon perimmäisessä pimeässä nurkassa ole.Ikkunalauta on ok jos sellasia on, jos ei niin joku taso suht lähellä ikkunaa, mutta ei pattereiden lähellä. Orkidea ei siedä kuivaa ja lämmintä ilmaa. Kerran viikkoon jos hulautat niihin kraanan alla haaleeta vettä ja annat valua pois, TAI sitten teet tuon upotuskastelun ja nyt tosiaan voit ostaa kaupasta pinkin värisen putelin nestemäistä orkidealannotetta ja antaa sitä ohjeen mukaan kastelu/uittamis vedessä niin avot.

  Mutta mitä tulee sitten veskaan ja koneeseen. Vähän plääh. Mutta ehkä niistä myös nauttii enemmän kun ne viimein saa käsiin. Vaikka huomiseen seminaariin toivoisinkin laukun saapuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, yllätys! :D Tätä ei varmaan olisi moni uskonut, että jaksan olla näin kärsivällinen. :D

   Ja jotain edistystä on tapahtunut, laukku nimittäin tuli. Konetta siis enää odotellaan...

   Poista
 4. Pidän peukkuja, että laukku ehtisikin vielä perille kuin ihmeen kaupalla! Mua harmittaa, etten voinut ilmoittautua Huuma-seminaariin, kun olen samaan aikaan yhdessä oman alan tapahtumassa... André Noël Chakerilla taitaa olla huomenna aika kiireinen päivä, kun on myös meidän tilaisuudessa puhumassa :)

  /Gitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukut toimi! :) Oho, mikä sattuma. Tosi hauskaa. Voidaan sitten vertaille jälkeen päin hänen sanomaansa. :)

   Poista
 5. Huomenna huumaillaan! Ja haa, olen saanut tuomasi orkidean kukkimaan jo kolme kertaa! Se on tosi omituista, en ole mikään viherpeukalo. Ehkäpä se säilyykin juuri siksi hengissä, kun en tee sille mitään. Paitsi muutaman viikon välein heitän kippoon vettä.

  Mama

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, jopas sä olet guru! Nähdään illalla!

   Poista
 6. Pidetään peukkuja, että veska saapuu huomenna. Hyvää Huuma-seminaaria, oli sitten uusi veska tai ei!
  En kuulu millään tapaa hortonomi ihmisryhmään, ennemminkin kukankuolettajiin, mutta olen saanut orkideani kukkimaan uudelleen. Salainen reseptini on se, että pidän niitä kylpyhuoneen ikkunalaudalla ja kastelen ne ehkä kerran viikossa (jos muistan) lämpöisen suihkun alla. Toisessa orkideassa on taas nuppuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukut toimi ja laukku tuli ajoissa. :)

   Mä alan uskoa, että orkideat on meillä kasvintappajille just oikea kukka!

   Poista
  2. Haha, senkähän vuoks ne mulla ei kuki. En ole kova kasvintappaja 😊

   Poista
 7. Ma aloin RAW -kuvien kanssa pelailun valokuvauskurssini jalkeen kohta pari vuotta sitten, mutta jaksoin pari viikkoa... vuorokaudessa ei ollut tarpeeksi aikaa, joten kaytan amatoorimaisesti (heh) vaan JPGja... meillakin on kunnon Macin hankinta ajankohtainen, joten jos silla joskus jaksaisi vahan korjailla kuvia RAWna... mielenkiinnolla odotan sun postausta sitten kun paaset kokeilemaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kyllä mietin, että apua... Bloggaukseen menee nytkin niin paljon aikaa, että haluanko vielä entisestään lisätä sitä. No, aika näyttää!

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!