perjantai 7. helmikuuta 2014

11


Sain maanmainiolta Veeralta haasteen, jossa vastataan yhteentoista kysymykseen. Tässä vastauksia ja samalla myös yksi idealtaan kopioitu kuva. 

1. Kolme suosikkiblogiasi? Suosikkini vaihtuvat jatkuvasti, ihan fiiliksestä riippuen. Eniten innoissani olen juuri nyt viime aikoina lukenut homevialauraa, suureksi ilokseni paluun tauolta tehnyttä Lotterietia ja iki-ihanaa Kaikki mitä rakastin -blogia. 

2. Viimeisin kirja, jonka luit? Loppuun luin Khaled Hosseinin uusimman ja kesken minulla ovat Kjell Westön uusin (vieläkin!) ja I'm Okay, You're Okay, joka kertoo transaktioanalyysistä.

3. Mitä aiot tehdä isona? Elää mahdollisimman onnellista elämää. Toivon, että osaisin säilyttää spontaaniuden ja hetkestä nauttimisen taidon, enkä tekisi mitään vain sen vuoksi, että "näin kuuluu tehdä". Toiveammatti voi vaihtua, haluttu asumismuoto voi vaihtua ja monessa asiassa mieli voi muuttua - se kuuluu mielestäni elämään. Siksi en halua liikaa päättää valmiiksi, mitä aion tehdä isona. Enhän voi vielä tietää, mitä silloin haluan! 4. Minkä neuvon antaisit itsellesi, jos palaisit ajassa taakse päin ja tapaisit itsesi 17-vuotiaana? Tulevaisuus ei todennäköisesti ole yhtään sellainen kuin millaiseksi sen nyt ajattelet. Mutta ei se mitään, se on jotain paljon parempaa! Älä siis turhaan murehdi. Muista pitää puolesi, sitä ei kukaan tee puolestasi. Ja kuten Veera, minäkin neuvoisin nuorta itseäni jättämään sen permiksen ottamatta. 

5. Kuka henkilö inspiroi sinua ja miksi? Työkaverini Helena. Hän on täysin ehtymätön varasto luovia (aina hyviä) ideoita ja tekemisen meininkiä. Hän ei jahkaile, eikä selittele vaan käy hommiin ja parantaa siinä sivussa maailman. Tai ainakin kylällisen intialaisia lapsia. Kun Helena ehdottaa jotain, kannattaa suostua. 

6. Unelmiesi matkakohde? Kenellekään ei ole varmasti jäänyt epäselväksi, missä minä tykkään matkustaa. No, sanon sen vielä kerran. Purjehdusloma, joka kattaisi Bostonin, Martha's Vineyardin, Cape Codin, Hamptonsit, Nantucketin ja sen sellaiset, olisi The Matka. Myös Vancouver kiinnostaa kovasti. Omalla veneellä tahtoisin päästä joskus Gotlantiin saakka. 

7. Mitä muuttaisit kotimaan politiikassa tällä hetkellä? Haluaisin löytää puolueen, jota voisin oikeasti hyvillä mielin äänestää. Yksikään tämänhetkisistä tarjolla olevista vaihtoehdoista ei oikein puhuttele, enkä koe yhdenkään niistä ajavan minun asiaani. Tarjolla on vain sinne päin -ratkaisuja. 

8. Paras vinkki, millä näyttää hyvältä? Hymy naamalle, ryhti suoraksi ja päälle vaatteet, joissa tuntee olonsa mukavaksi ja tyylikkääksi. Siitä se lähtee. Myös oikein mojovat yöunet auttavat asiaa. 


9. Miten flirttailet? Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun minulta kysytään tätä, joten olen oikeasti pohtinut tähän vastausta. Satun nimittäin olemaan ihan semiflirtti tapaus, joten minun pitäisi kai tietää. En vain jotenkin osaa pukea sitä sanoiksi. Tyydyn sen sijaan määrittelemään, että mielestäni hyvä flirtti on sellaista, että kotiin tullessa hymyilyttää ja sitä tuntee itsensä hauskaksi ja kauniiksi. Jos tulee sellainen olo, että on tehnyt jotain väärin, niin sitten se ei ole flirttiä. Ainakaan mitään hyvää sellaista. Hyvästä flirtistä pitää jäädä kaikille osapuolille positiivinen fiilis. 

10. Kolme paikkaa Helsingissä, jotka haluaisit näyttää vieraillesi, jotka eivät tunne kaupunkia? Jos heillä olisi lapsia, veisin heidät mielelläni Haltialaan katsomaan eläimiä. Kaikki vieraat veisin sellaiselle miniristeilylle Helsingin edustalle, josta näkisi kaupungin mereltä päin. Tai Suomenlinnan lautalle nyt ainakin, niin tuo ainutlaatuinen paikka tulisi sekin kuitattua. Töölöntorille. Uimastadikalle. Runsaudenpula!

11. Tärkein esineesi? Vastaan Veeran tapaan iPhone. Siinä on kaikki.


Kiitos hauskasta haasteesta! Nämä kysymyspostaukset ovat varmaan kiertäneet jo aika monesti ympäri blogosfäärin, joten en enää laita tätä kiertoon. Halukkaat saavat toki poimia sen mukaansa.  

Seuraavassa toivepostausperjantaissa on luvassa joko opiskeluaiheinen postaus (jos löydän postaukseksi asti riittävän määrän kirjoitettavaa) tai elämäni aakkoset Gloria-tyyliin. Hauskaa viikonloppua!

Translation: This was one of those fun challenges where you get to ask questions. And a photo inspired by Pinterest.

11 kommenttia:

 1. Helöy Norppa & Laivis! En ole aikoihin käynytkään kommentoimassa vaikka postaukset olen lukenut jokaikisen, parhaat palat näyttänyt myös tyttärelleni, josta on (myös) tullut Laivis-fani :) Mutta asiaakin oli: jos saan kainoimmin toivoa niin elämäni aakkoset seuraavaksi perjantaiksi. Ne on niin ihanaa luettavaa Gloriassakin.
  Auvoisaa helmikuun jatkoa! Hienot ovat olleet luistelu- ja hiihtokelit meille jotka tällaisista talven riennoista tykkäämme.
  yst, Tikru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helöy vain! Toive laitettu muistiin. :)

   Kivaa helmikuuta sinne myös ja terkut Laivikselta!

   Poista
 2. Kiitos Norppanen <3 ja mäkin toivon elämäni aakkoset, se on huippu idis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, kun aloitit uudestaan. :) Toive rekisteröity!

   Poista
 3. Kiva postaus!
  Mä niin ikävöin purjehdusjuttuja ja kaikkea siihen liittyvää. Olikos joku viikonpäivä purjehduspostaus päivä vai vieläkö ollaan talvitauolla?
  Hei kerro miten purjehduskurssilla toteutettiin MOB-harjoitus? Heitettiinkö joku kurssilaista veteen?
  Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vielä olen ollut vähän talvitauolla, mutta jospa se tästä pikkuhiljaa?

   Ei heitetty, pelkkä fendari vain. Mutta tuossa on kyllä ajatusta postaukseen saakka, joten laitetaan hautumaan. :) Venemessuilla nähdään! ;)

   Poista
 4. Kiitos kunniasta, sääki oot mun suosikki. <3 Huomaan bannerista, että raikastusmeininki on löytänyt blogiinkin asti - I likey! Huomaan myös, että uudet kuvausvehkeet ja Royn opit ovat purreet, tosi tosi ihania ja freesejä kuvia. Alin nappisilmä, en kestä.

  Muistin just, että tein yli vuosi sitten unelmakodin aakkoset (http://homevialaura.com/2013/01/03/unelmakodin-aakkoset/), mutta pitäisi ehkä tehdä myös yleiset elämän aakkoset. Ihan huippu juttusarja, mutta vieläkään tiedä, onko mun B Barcelona vai Ben&Jerry’s.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikastusmeininki käy kovana! :) Ja kiitos, uusi kamera on kyllä niin kreisihyvä ja Royn opit niin mahtavia, että olisi kumma, jos ne eivät missään näkyisi. :)

   Joo, tee yleisetkin! Ja toi nyt on maailman helpoin, tietenkin Ben&Jerry's! Vaikka ei Barcelonassakaan mitään vikaa ole, niin kamoon!

   Poista
 5. Elämän aakkoset JOO! Olisi kiva lukea mitkä ovat sinun aakkoset. Löysin eräänä päivänä lapun, jossa oli yli 10 vuotta sitten tehdyt elämäni aakkoset. A ja B ovat vieläkin samat, kuin silloin; aurinko ja basilika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okka, tämä alkaa olla aika selvä eli ensi perjantaina elämän aakkoset. :)

   Poista
 6. Joo elämän aakkosia on aina mielenkiintoista lukea joten peukutus sille täältäkin. Ja kiva että vastasit haasteeseen näin nopeasti! Ihanaa viikonjatketta <3

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!