perjantai 14. helmikuuta 2014

ABC


A - Airbus eli yksi työväline. Portti maailmalle. Enemmän kuin outo taivaalla killuva alumiinitötterö. Missä kaikkialla olenkaan päässyt käymään näiden vuosien aikana, mitä kaikkea olenkaan nähnyt ja oppinut. Maailman näkeminen rikastuttaa tavalla, jota on vaikea korvata muuten. 

B - Ben&Jerry's! Olen suuri jäätelön ystävä ja mitä mölliäisempää, sen parempaa. Ovat kai ne italialaisetkin ah niin fiinit gelatot hyviä, mutta itse olen enemmän kallellani amerikkalaiseen tyyliin tunkea herkku täyteen brownie-taikinaa, suolapalasia, keksinmurusia, mitä vain. Mitä jäätelöön tulee, en oikein tunne käsitteitä liian makea tai liian suklainen. 

C - Champagne should be cold, dry and free, sanoi Winston Churchill (tai ainakin jotain sinne päin). Samaa mieltä!

D - Draamat, poliittiset sellaiset, ovat lempileffojani. Tosin joskus tekee myös hyvää katsoa jotain ihan älytöntä. Viimeksi katsoimme White House Downin, jonka valitsin niinkin ylevästä syystä kuin Channing Tatum, mutta joka osoittautui tosi hauskaksi ja nauroin ihan kippurassa. 

E - Elämä. Se on tässä ja nyt, harjoituskierroksia ei ole. Parasta siis pyrkiä tekemään niitä juttuja, joista nauttii, mahdollisimman paljon. Löysin Pinterestistä, mistäs muualtakaan, (taas) hyvän lainauksen. Live a "want to life" not a "have to life". Niin just. 


F - Fiilis. Olen tunneihminen ja vedän fiilisjutut täysillä. Materiapuolella yritän löytää jonkun kultaisen keskitien, mutta tunnehommissa en säästele. 

G - Gilmore Girls, suosikkitelkkarisarjani, jonka olen nähnyt niin moneen kertaan, etten jaksa enää edes laskea. Silti joka kerta löydän jotain uutta, tajuan jonkun referenssin, joka on aiemmin mennyt ohi ja pursuan positiivisuutta sarjaa katsottuani. Jos minulla olisi tytär, pakottaisin hänet katsomaan sarjan kokonaan läpi, koska siinä on kaksi mainiota vahvaa naishahmoa, jotka ovat kummatkin erinomaisia esikuvia. 


H - Helsinki, rakas kotikaupunki. Harvan maan pääkaupungissa voi varttitunnin ajomatkan päässä keskustasta nähdä lehmiä laitumella tai pölähtää keskelle peltoja. Keskuspuisto on ihana rikkaus, merestä ja saaristosta nyt puhumattakaan. Siksi pidän Helsingistä niin kovasti - se on niin monipuolinen, kaikille on jotain. Keskustakaipuuni lienee vakkarilukijoilleni tuttua. Se tuntuu vain vahvistuvan. Helsinki on parhaimmillaan kesäaamuna Töölöstä Kauppatorille käveltäessä. Olen syntynyt Stadissa ja kun olin lapsi, meillä oli famuni kanssa tapana käydä Stockalla kahvittelemassa ja ostoksilla. Kieltäydyn häpeämästä helsinkiläistä puhetyyliäni ja tulen paheksumaan sen arvostelijoita hamaan loppuun saakka. Pääkaupunkiseudun puhekieli on mielestäni vain yksi kielen muoto, aluevariaatio eli murre. Ei se ole yhtään sen parempi tai huonompi kuin mikään muukaan murre. Jostain syystä se kuitenkin tuntuu herättävän ihmeellisiä aggressioita. Itselleni ei tulisi mieleenkään mennä arvostelemaan esimerkiksi pohjalaismurteita tai savoa typeränkuuloisiksi. 

I - Into ja ilo. Yritän lähestyä asioita positiivisen kautta ja olen optimisti. Totta kai minulla on huonoja päiviä, kuten kaikilla muillakin, ja joskus otan pettymykset raskaasti. Silloin annan itselleni luvan velloa päivän ja vedän kunnon draamat kehiin. Seuraavana päivänä sitten kerään itseni ja alan taas etsiä niitä valoisia puolia. Jonkun mielestä tämä on varmasti naiivia, mutta voin vakuuttaa, että elämä on ihan todella paljon mukavampaa ja rennompaa, kun ei tarvitse koko ajan ajatella, mikä kaikki maailmassa on pielessä. 

J - Jakaminen. Sosiaalisen median ydin. Sinänsähän se ei ole mikään uusi asia, sananlaskut jaetuista iloista ja suruista tuntee jokainen. Joskus mietin, miksi sitä pitää olla niin aktiivinen vähän joka toisessa kanavassa. Sitten tulen siihen tulokseen, että koska nautin vuorovaikutuksesta ihmisten kanssa. Olen sosiaalinen ja kiinnostunut siitä, mitä ympärillä tapahtuu. 


K - Kahvi, elämän eliksiiri, jota ilman saan raivarit. Yritin kerran olla päivän ilman kahvia, mutta jo ennen puoltapäivää mieheni rukoili, että joisin edes yhden pienen kupillisen. Olin varmasti todella ihana. Toinen K voisi olla myös koti. Se on tärkeä paikka, jonka merkitys on reissutyön myötä vain kasvanut. 

L - Läheiseni, joille tulee aivan liian harvoin kerrottua, kuinka tärkeitä he ovat. Olen onnekas, kun olen saanut sekä kasvaa että asua aikuisena sellaisessa kodissa, jossa minua on kannustettu ja rakastettu varauksetta, jossa kykyihini on uskottu ja jonne on aina ollut hyvä tulla. Eikä siinä vielä kaikki - tämän lisäksi minua on vielä siunattu parhailla ystävillä, mitä maa päällään kantaa. Minulla on monta hyvää ja läheistä ystävää ja mieletön perhe. 


M - Muoti, josta olen kyllä aika kiinnostunut. Tyyli on minulle tärkeää ja olen yleensä jollain lailla kartalla siitä, mikä on muodissa. Se, tuonko sitä omaan pukeutumiseeni, on eri asia. Muotilehdet ovat oikeastaan ainoita lehtiä, joita tulee ostettua. Sisustusinspiraationi löydän pääasiassa blogeista ja Pinterestistä. 

N - Netta Laivakoira Nepparinen, ihana karvainen perheenjäsenemme, on hyvin tärkeä hahmo elämässäni. Aamuiset kävelyt ovat yksiä päivieni mieluisimmista hetkistä. Koirasta on uskomattoman paljon seuraa, kun toinen on matkoilla ja se tuo niin paljon iloa. 


O - Omena eli lempihedelmä, niin kuvainnollisesti kuin oikeastikin. Iso Omena on ihanin kaupunki, omenatuotteisiin olen ihan koukussa, enkä pärjäisi ilman iPhoneani ja Maciani. Syön myös ihan oikean omenan oikeastaan joka päivä. 

P - Parisuhde ja purjehdus, purjehdus ja parisuhde, jotka kai jollain lailla linkittyvät yhteenkin. Purjehdus on meidän yhteinen juttumme, ikioma harrastuksemme ja purjevene on paikka, jossa on mahdotonta olla pahalla tuulella tai mököttää. Kumpikin vaatii luottamusta, kommunikaatiota, toisen kunnioitusta, yhdessä tekemistä ja yhteistä tavoitetta ollakseen onnistunutta ja kivaa. 

Q - Hankala kirjain, joka on tyttönimessäni. Se piti aina tavata. Niin pitää tosin nykyinenkin. R - Ruoka on elämän suuria iloja. Rakastan hyvää ruokaa, mutta mieluiten annan jonkun muun kokata. Laitan toki ruokaa, mutta se on enemmän sellaista mukavaa yhteistä tekemistä kuin sitä, että varsinaisesti nauttisin siitä itse valmistusprosessista. Mieluisin roolini onkin pöydän kattaja ja viinipullon avaaja. Nykyisen työni parhaita puolia ovat ruokatreffit maailmalla, niille yritän aina osallistua, jos sellaiset sovitaan. Lempiruokani vaihtelee tilanteen ja maan mukaan.

S - Sporttaaminen on minulle tosi tärkeää. Lenkillä tai salilla saan kasattua ja jäsenneltyä ajatuksia, saan uusia ideoita ja urheilusession jälkeen kaikki asiat tuntuvat aina paremmilta. Liikun mieluiten yksin ja musiikin pauhatessa. 

T - Työ. Se pyörii monestakin syystä aika lailla mielessä juuri tällä hetkellä. Työ on iso osa elämää ja minulla on paljon siihen liittyviä kunnianhimon palasia. 

U - Unen tärkeyden tajuaa vasta, kun sitä ei saa. Jos työni parhaita puolia on saada silloin tällöin nauttia Aasian notkuvista herkkupöydistä, niin huonoimpia on ehdottomasti se, miten monta yötä vuositasolla jää nukkumatta. Se suorastaan kylmää joskus. Niinpä olen vapailla todella mustasukkainen yöunistani. 


V - Valokuvaus, jota kai uskaltaa jo sanoa harrastukseksi. En tiedä miksi on niin kova kynnys sanoa, että harrastaa valokuvaamista. Huomaan usein muotoilevani asian mieluummin niin, että olen innokas kuvaaja tai että kuvaan paljon. Joka tapauksessa se on ihana harrastus, joka auttaa minusta näkemään maailmassa niin paljon enemmän. 

X - X-ray eli ilmailuaakkosten äksä. Ilmailussa viestin perille meneminen varmistetaan monenlaisin keinoin. Käytetään standardifraseologiaa, tarkistetaan, että toinen ymmärsi varmasti oikein ja toistetaan. 

Y - Ystävät. Minulla on sekä vanhoja ystäviä (toisen bestikseni olen tavannut jo ala-asteen kolmannella) että uusia. Aikuisiällä on jotenkin hankalampaa löytää uusia sydänystäviä, mutta minulle on onneksi käynyt niinkin. Nyt, kun aikaa on ollut, olen nauttinut aivan suunnattomasti siitä, että minulla on ollut myös aikaa tavata näitä tärkeitä ihmisiä. 

Z - Zoomi ei ainakaan juuri nyt ole minun juttuni vaan kuvaan mieluummin kiinteillä linsseillä. Omat jalat ovat paras zoomi.


Å - Åland eli Ahvenanmaa oli ensimmäinen paikka, jossa kävin matkalla ilman vanhempiani. Olimme siellä leirikoulussa kuudennella luokalla ja se oli superjännää. Ostimme yllämainitun bestiksen kanssa samanlaiset kukkamekot kevätjuhliin. 

Ä - Äiti. Omani on mahtava. Sitä, tuleeko itsestäni joskus sellainen, en vielä tiedä. Asia ei ainakaan juuri nyt ole ajankohtainen, mutta en ole koskaan ollut sitä tyyppiä, joka tahtoo kauhean ehdottomasti sulkea itseltään vaihtoehtoja pois. Pidän kyllä lapsista kovasti, mutta en ole ihan varma, haluanko omia. Ainakaan vielä. 

Ö - Ördäys. En jaksa katsoa, en sitten yhtään. Ei naurata. 

47 kommenttia:

 1. Näitä on todella kiva lukea, kiitos! Kirjaimet olivat hyvin sinunnäköisiä. Ihana tunnelma tuossa viimeisessä kuvassa. Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että mut tunnisti vastauksista. :) Ja kiitos, toivottavasti ystävänpäivä meni sielläkin hyvin. <3

   Poista
 2. Loistavat aakkoset. Hyvää ystävän päivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Samoin, vähän myöhässä!

   Poista
 3. Ihanat aakkoset :)! Jätskiä, kahvia, shamppanjaa - ihanaa että osaat nauttia elämästä. Positiivisuutesi on tarttuvaa!

  Valokuvaukseen on pakko kommentoida - ihan samaa mieltä! En tiedä, onko tuollainen luova juttu jotenkin "arka paikka" - vaikka olen suorittanut ammattitutkinnon kuvaamisessa, en silti kutsu itseäni ammattikuvaajaksi - en tiedä miksi ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä olen oppinut tän kotikotoa. Meillä oli Lainan päivänäkin kakkua, koska meillä oli asuntolaina. Pitäisi varmaan elvyttää se tapa. :D

   Joo, ehkä se on just se luovuus ja se, että kuvaaminen on yksi taidemuoto myös. Kun vaikka mä pohdin kuvia aika paljonkin, niin en mä nyt tosiaankaan mitään taidetta sanoisi tekeväni. Viihdettä ennemminkin. :)

   Poista
 4. Hyvin näköisesi aakkoset, saako kopioida idean? Sinussa on energiaa kuin pienessä kyläsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai saat! Odotan innolla. :) Ja joo, nyt on kyllä aika paljon energiaa!

   Poista
 5. Tyhjentävät aakkoset, kehitin ihan alemmuuskompleksin kun oma ulosanti tai mielikuvitus ei ikinä riittäisi! ;D


  Ö:stä tuli mieleen että oletko työn puolesta tän asian suhteen joutunut usein laskemaan kymmeneen tuhanteen vai säästynyt örkkiasiakkailta?

  Iloista Ystävänpäivää! :D

  t.Susse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, mä tein kaksi päivää tätä postausta, että ei ne mullakaan ihan heittämällä tulleet. :)

   Ihanaa myöhästynyttä ystävänpäivää sinne myös!

   Poista
 6. Ihanat aakkoset! Ja C on kyllä niin totta :D
  En muuten tiennytkään että helsinkiläisten puhetyylistä jotenkin huomauteltaisiin… Puhetapahan se on siinä missä muutkin? Ääh, välillä ei vaan jaksa sitä mistä kaikesta ihmisillä onkaan huomauteltavaa :(

  Mutta hei, kaunista ystävänpäivää ja ihastuttavaa viikonloppua! kram

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä siitä ainakin Helsingin ulkopuolella huomautellaan todella paljon, mitä omiin kokemuksiini tulee. Ekaa kertaa, kun joku pamautti ihan suoraan, että sun puhe kuulostaa todella typerältä, niin olin ihan, että täh. :D

   Ihanaa viikonloppua sinne myös! <3

   Poista
 7. Olipa hyvät ja harkitut aakkoset. Valokuvaus-kohtaan samaistun. Ehkä koen, että jos sanoisin harrastavani valokuvausta, sen pitäisi olla taidetta. Itselle se on enemmän jokapäiväistä taltiointia, hetkien ikuistamista ja kuviin palaamista myöhemmin.

  Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä vähän sama juttu! Se taidepuoli siinä pelottaa, sitä ei ikään kuin tahdo astua kenenkään varpaille. :D Mulle kuvaaminen on ihan samaa kuin sullekin. Tosin tän blogiaspektin kautta ajattelen sitä myös sellaisena viihteen tekemisenä.

   Sitä samaa!

   Poista
 8. Kiitos hauskoista aakkosista - ja hyvää ystävänpäivää Norppa + Laivis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos samoin, kiva vakkarilukija! :)

   Poista
 9. Heissan!

  Ihanat aakkoset, olipas mukavaa käyttää iltapäivän kahvibreikki just tähän. Monta noista sun aakkosista oisin arvannutkin kyllä...

  Mulla on muuten päällä casual Fridayn kunniaksi, tadaaaaa raitamekko!!!

  Ihanaa ystävänpäivää toivottelee Amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sattuipa hyvin. :) Toivottavasti töihinpaluu on mennyt kaikin puolin mallikkaasti. Ja jee raitamekolle!

   Sinne kanssa myöhästyneet ystävänpäivärutistukset!

   Poista
 10. Ootsä lentoemäntä?

  VastaaPoista
 11. Kiva postaus, ja aivan sun näköiset aakkoset!

  VastaaPoista
 12. Olipas ihanasti toteutettu nämä aakkoset! Olen vasta jokin aika sitten löytänyt blogisi, mutta tästäkin postauksesta huokui sellainen energia, että olen aivan koukussa! :-)

  Mukavaa ystävänpäivää!

  - Emppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Emppu ja oikein paljon tervetuloa! :) Kivaa myöhästynyttä ystävänpäivää (tai vaikka sitten sunnuntaita) sinne kans!

   Poista
 13. Kivat aakkoset! :) Hyvää ystävänpäivää ja viikonloppua! :) Laivikselle rapsutuksia ja nakinpaloja <3
  t. Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kivaa loppuviikonloppua sinne kans! Mulle tuli sun toivotuksista oikein huono omatunto, kun mä annoin tolle ihmisen parhaalle ystävälle ystävänpäivälahjaksi matokuurin. :D Mutta toisaalta samana päivänä lattialle tippui kyllä nakkikastikkeen jämät, joten ei se ihan hukkaan mennyt.

   Poista
 14. Olipa hyvät aakkoset! :) Itse aina Gloriaa lukiessani yritän miettiä, millaiset omat aakkoset olisivat, mutta usein q tai ö saa pään lyömään tyhjää.

  Hyvää ystävänpäivää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Q oli sattuneesta syystä yllättävän helppo, mutta Ö oli kyllä aika paha. :D Tosin mä en tiedä miksi, mutta A:ta mietin pitkään.

   Sitä samaa sinne, joskin myöhässä!

   Poista
 15. Kiitos jälleen kerran kivasta postauksista ja ihanaa ystävänpäivää!

  T:M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja myöhästyneet ystävänpäivätoivotukset sinne myös!

   Poista
 16. Olipa kiva postaus, ja tämäkin täynnä hyvää mieltä. Syvällisiä ja maanläheisiä aakkosia suurin osa, kiitos kun raotit vähän lisää tätä puolta itsestäsi.

  Iloista ystävänpäivää ja rapsutukset Laivakoiralle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, jos tykkäsit! :)

   Sitä samaa vähän myöhässä ja Laivakoira on saanut rapsutuksia ylen määrin. :)

   Poista
 17. Tosi hauskoja nämä aakkoset, piti ihan laittaa työjutut sivuun hetkeksi että pääsin näiden loppuun. Näitä on aina kiva lukea.

  Minua ihmetyttää myös tuo Suomen murre-juttu, ne pitäisi nähdä enemmänkin rikkautena eikä asiana josta toisille piikitellään. Monta tuttuani on muuttanut esimerkiksi pääkaupunkiseudulle ja puhetapa on muuttunut. Toki se ajan kanssa väkisinkin hieman muuttuu, mutta mielestäni murre tuo ripaus persoonaa ihmisee, oli se sitten stadin slangi tai savon murre.

  Ihanaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hauskaa, että näin moni tykkäsi! Tosin kyllä mullekin Aakkoset on yksi lempparipalstoja Gloriassa. :)

   Mun mielestä erilaiset puhetyylit on ehdottomasti rikkaus! Mutta toi pk-seudulle muuttaminen on sellainen juttu, että totta kai se vaikuttaa, kyllä ihmisen puhe usein ainakin vähän muokkautuu ympäristön mukaan. Toisin päin se muuttoliike on harvinaisempaa, mutta se puhejuttu usein menee ihan samalla tavalla silloinkin. Mulle ainakin tarttuu erilaiset murteet tosi helposti ja jos viettäisin esimerkiksi muutaman kuukaudenkin Turussa, puhuisin todennäköisesti ihan sitä. Se kanssa vaikuttaa, kenen kanssa juttelee. Kielessä on niitä sosiaalisia variaatioita myös. Se on tosi kiinnostavaa!

   Sinne kans, vähän myöhässä tosin!

   Poista
 18. Sen mää kyllä sanon, että oot ihana! Kiitos kun jaoit ajatuksiasi. Ä oli kuin suoraan omasta suustani. En osaa sanoiksi pukea, mutta sun jutuista tulee vaan niin hyvä olo ittelle ja jotenki usko itteesä, kaikki kyllä järjestyy-fiilis. Ihanaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos tykkäsit! <3 Ja kiitos ihanasta kommentista muutenkin, tuollaista fiilistä mä tavoittelen täällä, joten on mahtavaa kuulla, että olen onnistunut edes vähän. :)

   Sitä samaa, myöhäistä, sinne!

   Poista
 19. Tosi kiva postaus! Ja niin komppaan sua tuossa uussa ja öössä.

  Marjut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Jes, unta pliis, ei ördäystä. :D

   Poista
 20. Kiitos tästä, näitä oli kyllä kiva lukea! Ihana olet!

  VastaaPoista
 21. Niin totta tuo murre ja angstit helsinkiläisten puhetta kohtaan. Hauska postaus ja niin monen monta onnellista kirjainta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, mä olen meinannut joskus anno domini saada melkein nakkikiskajonossa nekkuuni aiheesta! :D

   Poista
 22. Auts! Itsehän tässä taannoin arvostelin juurikin tätä "etelän puhetyyliä" kun esikoinen alkoi päiväkodin myötä lyhentelemään sanoja itselleni uudella tavalla. Hassua sinänsä, että en ole koskaan kiinnittänyt huomiota siihen, että sinä puhuisit "etelää" ja esim. omalla kotiseudulla Oulussa sukulaisteni mielestä olen täysin stadilaistunut puhetyyliltäni! :D Jäin sitten pohtimaan, että mikä se onkaan minkä miellän "eteläksi" ja tulin haahuilevan ajattelun myötä siihen lopputulokseen, että ehkä se onkin se nuorison puhetyyli, johon ei oikein vielä pääse mukaan tjtsp. Kaikki uusihan on aina hieman jännittävää ja jopa pelottavaa. ;) Niin ja näille postauksille peukku, tykkään aina kun antaa jotain henkilökohtaisempaa itsestään.

  VastaaPoista
 23. Olipa kiva postausidea, saanhan kopioida tämän?:) Tosin, c:t ja x:t sun muut voi olla vaikea keksiä, vaikka sä olet keksinyt niihinkin hyvät!

  VastaaPoista
 24. Ei oo todellista. Katoin sillon, että olit tekemässä tästä aiheesta postausta, mutta en ollut kerinnyt lukemaan tätä. Nyt tein eilen omani ja kiinnostuksella tulin kavelemaan, että sä olit listannut. Fiilis, Helsinki, kahvi ja uni ovat samoja. Eri perusteilla kyllä, mutta kuitenkin. Oikeasti mulla loksahti leuka, kun aloin katsomaan. Jännää!

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!