maanantai 10. helmikuuta 2014

Olive Bread


Jauhoepisodin jälkeen tutkin vähän enemmän kuivakaappia vain todetakseni, että lähes kaikki oli mennyt vanhaksi vuonna 2012. Tästä voinee päätellä, että olen leiponut kovinkin innokkaasti vuonna 2011, mutta sen jälkeen ei ole paljoa napannut. Päätin korjata tilanteen ja tehdä Glorian Ruuasta ja Viinistä bongaamaani oliivileipää. 


Yhdistelin kahdesta reseptistä oman versioni, koska en jaksanut nostattaa alkuperäisen ohjeen taikinaa 15 tuntia. Täältä otin perusidean. Tein kuitenkin vain puolikkaan taikinan ja jätin aurinkokuivatut tomaatit pois. Vehnäleseitä en käyttänyt lainkaan. Jauhoina minulla oli spelttiä ja luomuvehnäjauhoja. Ensin mainittuja enemmän ja jälkimmäisiä vain pari desiä. En ollut koskaan aiemmin leiponut speltistä mitään, joten minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, voisiko niitä käyttää taikinan ainoina jauhoina. Glorian Ruuasta ja Viinistä taas oli peräisin se idea, että paistaisin leivän valurautapannussa. Tai itse asiassa jutussa kehoitettiin paistamaan leipä padassa, mutta meillä ei ole pataa. Leivästä ei tullut yhtään esikuvansa näköinen, mutta se maistui tosi hyvälle. 


Translation: It had been a while since I last baked. Although I really love bread, I try not to eat it too much. So some home made olive bread tasted exceptionally good the other day, especially as there was a little hangover to be detected. 

4 kommenttia:

 1. Niin niiden jauhojen kanssa käy joskus.. Varsinkin, kun elää hiilihydraattien vähennyskautta.

  Mä olen käyttänyt spelttiä yhä enemmän, vatsankin vuoksi. Oletko katsonut/tiedätkö Olga Temosen kokkailuja? Hän käyttää suvereenisti spelttiä vehnän sijaan, ei taida hänen keittokirjassaankaan olla yhtään vehnäjauhollista reseptiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se, sellainen on ollut meneillään jo pari vuotta ja sen kyllä huomaa. :D

   En ole katsonut, pitääpäs tutustua! :)

   Poista
 2. Heh, aika vanhoja jauhoja :) Mä olen aika natsi kaikkien vanhojen tuotteiden kanssa ja käyn säännöllisesti läpi omat (ja luvan kanssa muittenkin) kuiva-ainekaapit.. Musta on niin nautinnollista käydä läpi tuotteita ja heittää pois vanhoja. Ei ole terveen homma, jag vet.

  Sitten sellaista ilmoitusluontoista asiaa, että palaan tällä viikolla töihin ja en ehkä välttämättä ehdi kommentoida niin usein kuin haluaisin. Luen kuitenkin, vaikkakin viiveellä joskus, jokaisen postauksen ja haluan sun tietävän, että mukana ollaan.

  Olen äitiys- ja vanhempainvapaani aikana tutustunut ihan uskomattomaan määrään blogeja ja haluan vielä sanoa, että tykkään kaikkein eniten tästä ja siksi roikun mukana uskollisesti vaikkakin ehkä hiljaisempana jatkossa.

  Xxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Amelie, kiitos tähänastisista kommenteistasi ihan hurjasti ja paljon tsemppiä töihinpaluuseen! :) <3

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!