keskiviikko 21. toukokuuta 2014

After work


Pieni vesisade ripotteli bussin ikkunaan. Kotiin tullessa mies ja Laivis olivat lenkillä ja vietin hetken tekemättä mitään. Laitoin bleiserin ulos tuulettumaan ja potkaisin kengät jaloistani. Bleiseri/blazer: Zara
T-paita/t-shirt: J.Crew
Hame/skirt: Philosophy Blues Original

Mietin iltaruokaa ja kaadoin itselleni inspiraatioksi lasillisen viiniä. Sain blogin kautta maahantuojalta muutamaa viiniä maisteltavaksi ja tulen kirjoittamaan näistä viineistä myöhemmin kattavammin. Nyt tyydyn toteamaan, että olipa hyvä uusi tuttavuus. 

Tein päätöksen, että vain ihanimmat -ajattelu on voimassa myös astiastossa ja join sen lasilliseni perintökristalleista. Havaitsin niiden sopivan arkeen ihan mahtavasti - entisajan ihmiset kun eivät tainneet olla niin kovia loppasuita kuin nykynuoriso ja lasit ovat tosi pieniä. Niihin mahtuu tuskin edes kahtatoista senttilitraa, todennäköisesti reilusti alle. Niinpä ne ovat tilavuudeltaan täydelliset arkikäyttöön. 


Huomenna pitäisi sitten taas alkaa paistaa. Toivottavasti pääsemme pienelle iltapurjehdukselle. Leppoisaa työviikon jatkoa itse kullekin!

Translation: Just a glass of wine after work. 

9 kommenttia:

 1. Norppa, meidänhän täytyy lähteä joskus oikealle aw:lle nyt, kun sulla on "tavallinen" työ. Ja se ei tapahdu kotona eikä kristallilaseista. ;)
  (Sinänsä olen samaa mieltä juhla-astiaston käytöstä arkena. Yhtä lailla kun talon seurusteluhuone on vaihtunut salista keittiöön, on myös juhla-astiaston tarve hiipunut. Ihanaa voi käyttää koska vaan!)

  VastaaPoista
 2. Kaikkea ihanaa voi ja kuuluukin käyttää juuri silloin kun eniten tarvitsee sitä ihana. Eli juuri vaikka sateisen arkipäivänä :)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat lasit, ja juuri täydellisen kokoiset.
  Minua on alkanut tympimään meidän Essence lasit juuri niiden suuruuden takia, tykkäisin siirtyä ranskalaistyyliseen "siemailulasisysteemiin". Niinpä ostin Villeroy & Bochin sarjaa New Cottage pienimmät lasit, eli valkkarilasit, ja aion tarjota niistä myös punaviiniä hienostuneesti syksymmällä.
  (Jos muistat kun vohkasin täällä ostolakostani, niin se ei koske sisustustuotteita eikä astioita…)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen etiketti tuossa pullossa, postausta odotellessa :)

  Parasta on tuo pieni lasi viiniä illassa, unohtuu päivän askareet äkkiä. Ihanat lasit kerrassaan!

  VastaaPoista
 5. Hei, eksyin blogiisi Entä jos alkaisit tehdä.... blogin kautta.
  Mieletön etiketti, tunnustaudun etikettiperusteiseksi viininostajaksi. Postausta odotellen...
  Hienot kristallit sinulla, niihin sais tehtyä myös jonkin ihanan jälkkärin. Itse fanitan suuria viinilaseja.
  Jään varmasti seurailemaan kivanoloista boligiasi entisenä purjehtijana (lapsuudessa).

  VastaaPoista
 6. Ihan huippukauniit kristallilasit! Käyttöön ehdottomasti useammin, etteivätt pölyynny ja marinoidu missään kaapissa...:)

  VastaaPoista
 7. Kristallilasit ovat arjen juhlaa. Viiniä pitää olla aina talossa, samoin kuoharia jääkaapissa kylmänä. Näin meillä, vaikka alkoholin suurkuluttaja en olekaan. Ja juomalle arvoisensa lasi. Ajatus kesäisestä kuumasta päivästä, lasissa oikein hyvää valkoviiniä (muutoin punaviiniä)... Terassille tai pihalle puiden varjoon istumaan... ah! Alkaa viinihammasta kolottamaan! Tai sitten sitä kuohuviiniä, mikä on ehdottomasti lemppariani.

  Arjen luksusta on myös työntää samalla jalat pesuvatiin ja hoitaa jalat pihalla, se viini- tai kuohuviinilasi vieressä. Kuunnella käen kukkumista ja vaan nauttia... taidan tietää mitä teen tänä iltana.

  Voi tuota raidallista hamettasi, aivan ihana!

  -Saila-

  VastaaPoista
 8. Tuota lasien suurentumista en ymmärrä ollenkaan. No, vesilasin kyllä... Toisaalta kaikki ruokapakkauksetkin ovat hirveän isoja. Lapsuuden karkkipusseista ei ole tietoakaan jättisäkkien joukossa. Ei ihme, että ihmiset lihovat, kun eipä noita määriä aina hoksaa jugupurkkia aukaistessa. Nekin olivat lapsuudessa pienempiä!

  VastaaPoista
 9. Oi, Matsun nuorta miestä, meidän perheessä myös jasperpääkkösenä tunnettu....

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!