maanantai 26. toukokuuta 2014

Happy moments


Viikonloppuna pääsimme ensimmäistä kertaa yöretkelle. Kohteeksi valikoitui Iso Vasikkasaari. Olemme monesti ohi mennessämme ajatelleet paikan näyttävän kivalta, mutta samaan hengenvetoon todenneet, että liian lähellä. Nyt irroitimme köydet lauantai-iltana vasta reilusti iltakymmenen jälkeen, joten superlähellä oleva satama oli juuri sopiva. Köröttelimme koneella parisenkymmentä minuuttia ja saimme onneksi vielä paikan, vaikka melko täyttä olikin. Istuskelimme hetken, söimme iltapalaa ja kävimme nukkumaan. Båtissa on kertakaikkisen makoisaa nukkua ja uudet tyynyt olivat tosi hyvät. 

Aamupalan jälkeen oli vuorossa hampaiden pesu. Meillä on Båtissa kassillinen kempparikamaa hammasharjoista sampoisiin ja hiuslakkoihin, joten veneelle voi tulla koko lailla vähillä pakkaamisilla. Tukevassa kassissa kaikki kulkee kätevästi saunalle ja takaisin. Isossa Vasikkasaaressa ei tosin ole saunaa, mutta suihku oli ja vesivessat kunnon käsienpesualtaineen. Mikä palvelu kaupungin retkisatamalta! Luonnonsatamissakin käyn maissa pesemässä hampaat, en tahdo syljeskellä mitään ylimääräistä mereen (pentterin eli keittiön lavuaarista vesi menee suoraan ulos). Tiskivedet kannamme aina maihin maahan imeytettäväksi, jos satamassa ei ole viemäreitä, joita saisi käyttää. 


Teimme peseytymisreissulla myös pienen kävelyn saarta katselemaan. Onpa se siisti ja hyvin hoidettu! Isoon Vasikkasaareenhan pääsee myös yhteysveneellä, joten sitä voin lämpimästi suositella retkikohteeksi veneettömillekin. Kehuttu Gula Villan ei ollut vielä avannut oviaan kesäkaudelle. No, joku toinen kerta sitten. 


Mutta eipä se mitään, aivan veneemme edessä oli nimittäin ruokapöytä mitä parhaimmilla näköaloilla.  Siispä katoimme lounaan siihen. Listalla oli erilaisia savulohia ja miehelle Skagenröraa. Tämä oli tällainen perushelppo veneateria - pesin ja keitin vain (vielä ruotsalaiset) uudet perunat ja muu oli valmiina. 


Eräs toiveikas päivysti lähettyvillä. Saaressa oli paljon muitakin koiria ja muutenkin tällaisissa vähän vilkkaammissa paikoissa Laivis on tietysti remmin päässä. Päivystäminen kannatti, pieniä onnenkantamoisia nimittäin kulkeutui esipestävien lautasten muodossa karvakorvallekin. 


Iso Vasikkasaari oli kaikin puolin mukava satama. Poijupaikkoja oli varmaan parisenkymmentä. Pari moottorivenettä oli jäänyt kauemmaksi ankkuriin. Keskellä kesää täällä kannattaa varmaan olla aika ajoissa paikalla, jos mielii päästä laituriin. Laituri oli hyväkuntoinen ja kiinnitysrenkaita oli hyvin. Vettä tai sähköä täällä ei ole. Siistit vessat, suihkut, ravintola, kahvila ja grillikatos sen sijaan löytyvät. Pöytäryhmiäkin oli useita. 
Lähdimme takaisin päin iltapäivällä ja teimme pienen purjehduskierroksen ennen kotisatamaan paluuta. Vesillä oli paljon porukkaa ja mikäs oli ollessa, päivä oli kaikin puolin upea. Sivutuulella saatiin vähän vauhdin hurmaakin. 


Purjehduksen aikana kaikki ylimääräinen köysi heitetään sisälle. Köydet ja sen, mistä milloinkin kuuluu vetää, oppii aika nopeasti, kun pääsee kokeilemaan käytännössä. Solmuja on ihan kamala määrä, enkä todellakaan osaa läheskään kaikkia. Jos yksi solmu kannattaa osata, se on paalusolmu. Se menee minultakin vaikka silmät kiinni. Merimiessolmu onnistuu myös, mutta siansorkan kohdalla joudun jo vähän miettimään, eikä se mene ilman keskittymistä. Tässä tuli toivottavasti taas jonkun verran vastauksia purjehduskysymyksiinne. 

Livenä vastauksia pääsevät pohtimaan sitten seuraavat Henri Lloyd -kisaan osallistuneet: 

Paljon onnea voittajille! Ottakaahan pian yhteyttä sähköpostiosoitteeseeni sivupalkissa (skiglarinorppa@gmail.com), niin pääsemme sitten suunnittelemaan kivaa päivää. Narut käsitellään kyllä päivän aikana, samoin se, mitä tehdään, jos tuleekin ihan tyyntä. Pinna-sanan etymologiaa en tunne, mutta lupaan selvittää. 

Translation: I just love sailing.

10 kommenttia:

 1. Hei!
  Kaksi toivomusta:
  1) Esittele kaikki raitasi :D Olen hyvinkin kiinnostunut raitamekoista ja -hameista!
  2) Kuinka lentoemännällä (olen ymmärtänyt että puolisosikin matkustaa työskeen) on mahdollisuus pitää koiraa? Miten yhdistää liikkuva, kotoa poistuva työ ja hauva? Itselläni on kova duuni pitää koiraa perus toimistotyöaikojenkin kanssa...

  Kiitos jos tartut aiheisiin! I love your blog!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1) Siitä voisi tulla koko blogihistorian pisin postaus, mutta laitetaan hautumaan. :D

   2) Nykyäänhän olen ihan "tavallisissa" töissä ja mun mielestä kahdella vuorotyöläisellä koiranhoito on suorastaan helpompaa. Harvoin molemmat olivat samaan aikaan poissa ja/tai töissä aamu- tai iltapainotteisesti ja koira joutui olemaan tosi vähän yksin. Se tarvitsi hoitajaa ehkä kerran kuussa tai harvemmin. Nyt taas Laivis joutuu välillä olemaan pidempään yksin, jos mies on matkoilla ja minä olen kuitenkin sen n. 8 tuntia toimistolla ja työmatkat sun ruokakaupat jne. päälle. Yökylää se ei tietenkään tarvitse nyt juuri koskaan, mutta sanoisin silti, että koira ja liikkuva työ onnistui ihan hyvin, kun on muutama luotettava vakkarihoitopaikka, joihin voi viedä lyhyelläkin varoitusajalla.

   Kiitti! :)

   Poista
 2. Mukavan tunnelmallinen saari! Ehkä meidänkin retkeilyharrastus voisi kohta laajentua enemmän saariin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti laajentaa! Ainakin Espoossa saaristoveneet kulkevat tosi kattavasti. :)

   Poista
 3. Kuulostaapa ihanalta pikku retkeltä! Iso vasikkasaari on kiva. Juhlimme siellä pienimuotoisesti aikoinaan kihlajaisiakin. Gula Villassa ollaan käyty perinteisesti vähintään pari kertaa kesässä lounaalla, koska se tuossa korttelin toisella puolella tosiaankin on.

  Tämä blogisi on kyllä niin hyvän tahdon ja mielen lähettiläs. Kivaa luettavaa ja niin uskomattoman kauniita kuvia. Mahtavaa, että venekausi on taas täällä. Kankaiset lautasliinat ovat niin must. En osaa enää edes käyttää paperisia.

  Kivaa viikkoa! Eiköhän se taas loppuviikkoa kohden lämpene.

  Terkuin Reeta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana miniretki! :)

   Ihanasti kommentoitu, et tiedäkään, kuinka hyvä mieli tuli. :) Kiitos!

   Poista
 4. EI MÄ EN KESTÄ! En pääse sanomaan tähän että mä en voita koskaan mitään koska mä voitan aina jotain! Sähköpostia laitettu kohta!! :D

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihanat retkikuvat!! Ovat niin samanlaista elämäntyyliä kuin meillä kesällä :) Kiitos, kuvista tuli niin hyvä mieli, vaikka ihan vielä emme itse pääse veneretkille.
  Tiiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on kyllä niin ihmisen parasta aikaa. Toivottavasti tekin pääsette pian. :)

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!