torstai 1. toukokuuta 2014

Welcome summer!


Toukokuuhan on virallinen kesälomakuukausi, joten hyvää kesää kaikille!


Meidän kesänavaukseemme ja vappupöytäämme kuului siis (italialaisia) uusia perunoita, savukalaa ja oman pihan ruohosipulia. Että jos ei vene vappuna vedessä, niin ainakin uudet perunat ruokapöydässä sitten. Maistoimme myös veneen viralliseksi valkoviiniksi valitsemaamme chardonnayta. Joimme Parraa talvella eräissä juhlissa ja tykkäsimme sen raikkaasta mausta kovasti. Nyt mies oli selvittänyt juhlapaikasta, mikä viini oli kyseessä ja ostimme sitä kotiin. Olen harvoin löytänyt suosikkiviinejä chardonnaysta, mutta tämä oli mainio poikkeus. Lisäksi sitä saa pussipakkauksessa, mikä toimii veneellä hyvin, koska sinne emme mielellämme vie lasipulloja. Monesti myös haluan viiniä vain lasillisen ja pulloa ei viitsi lasillisen takia avata. 

Kesäsää ei tänään anna parastaan, joten passasimme piknikit ihan suosiolla. Päivän agendalla on yleistä lojumista ja varmaan veroilmoituksen täyttöä. (Jipii...) 


Rentoa ja hauskaa loppuvappua!

Translation: First of May. Summer. Yay!

6 kommenttia:

 1. Hmmmm... kitos viinivinkistä! Täytyypä kokeilla...:)

  Kaisa-Sofia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Oli harvinaista löytää valkkari, josta mieskin tykkäsi. :)

   Poista
 2. Samoin täältä, kiitos viinivinkistä! ja koko tuon juhla-aterian toteutamme paatin kannella, kun juhlistamme veneilykauden alkamista, aurinko paistaa ja laineet keinuttavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Tuo on kyllä munkin suosikkiateria veneellä. :)

   Poista
 3. Ihanan herkullista ruokaa teillä, uudet perunat ja kala toimii aina. Olkoonkin että ne perunat ovat italialasia :) Nyt maistuisi kyllä lasillinen Veuve Clieqoetia myös.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyviä ne oli silti. Kohta saadaan jo suomalaisiakin, jee!

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!