sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Viikkokatsaus


Huomenta! Voitteko kuvitella, että vielä viime sunnuntaina oltiin näin aurinkoisssa tunnelmissa? Makasin bikineissä takapihalla ja nautin paisteesta. 


Kokeilin myös jotain uutta maanantaina, kun ei vielä ollyt hyytävänä kylmää. Pyöräilin töihin. Se oli kivaa ja aion tehdä sitä useamminkin, jos tästä vielä kesä tulee. Alle kymmenen asteen lämpötiloissa viima käy turhan paljon korviini omaan makuuni. 


Pyöräilijän päivän asuun kuuluu totta kai kypärä. Lindexin ekan Holly&Whyte-malliston paljetillinen raitapaita on edelleen tosi mieluinen. 


Laivis oli tosi leikkisä kekkuli tällä viikolla ja halusi monena iltana riehua lelunsa kanssa ja raadella sitä. Parasta on, jos joku ihminen vetää lelua sen kanssa. Tässä päivystettiin kuitenkin ruokapöydän tapahtumia. Laiviksella ei ole lupa olla keittiössä silloin kun me syömme, mutta se parkkeeraa sitten ovelasti juuri keittiön ja olohuoneen rajalle. 


Hameet päivän asuina sai unohtaa, kun viikko eteni. Alle kymmenen asteen lämpötiloja, siis apua. 


Oli otettava kasmirit ja hanskat käyttöön. Samaan aikaan alkoi kuitenkin saada kotimaisia mansikoita. Joku ei nyt tässä täsmää. 


Sitten olikin suuresti jännittämäni päivän aika. Olin ollut leikkausjonossa puolisen vuotta ja tarkoituksena oli poistaa sellaiset rustopatit parista sormesta. En tiedä, mikä jännitti eniten, syömättä ja etenkin kahvitta oleminen vai itse operaatio. Makoilin aamupäivän sairaalassa odottelemassa vuoroani. Sitten kuitenki kävi niin, että kirurgi tutki vielä kerran ja oli sitä mieltä, ettei leikattaisikaan. Hän pyysi vielä mielipiteen toiseltakin kollegalta ja tämä oli samaa mieltä. En voi sanoa, että harmittaisi - parempihan se aina on, jos ei tarvitse veitsen käsittelyyn mennä. Niinpä suuntasin sitten kotiin ja voi että aamupala ja kahvi maistuivatkin hyvältä!


Sporttaamiset ovat viime aikoina olleet vähän vaisuja, mutta nyt lenkki kulki ensimmäistä kertaa aikoihin. 


Kokkasimme gourmet-ruokaa esijuhannuksen kunniaksi. Tofunakit menivät Casa Norpan eläinkokeissa täydestä myös Laivakoiraan. 


Sitten oli aika pakata juhannuseväät ja suunnata merelle. Kylmälaukut tuntuivat vahvasti liitoitelluilta. Ei varmaan olisi pelkoa, että ruuat ja juomat liikaa lämpenisivät. 


Kunnon toppautuminen ja köydet irti - olimme matkalla kohti venekerhon saarta, saunaa ja herkkuja. Tarjolla oli sopivasti sivutuulta ja nostimme purjeet. Kun sammutimme koneen, jotain tapahtui ja koko vene pimeni. Kaiku, jääkaappi, kaikki sähköllä toimiva. Tätä seuranneesta actionista kirjoitan huomisessa purjehdusmaanantaissa sitten enemmän, mutta lopputulema oli se, että päätimme kääntyä takaisin kotisatamaan. 

Kotiin palaaminen olisi tuntunut vähän antikliimaksilta, joten pohdimme nopeasti plan B:n ja kutsuimme itse itsemme juhannuskylään ystäviemme mökille, joka oli sopivan ajomatkan päässä. Saavuimme sinne myöhään illalla - juuri parahiksi katettuun ruokapöytään. 2 in 1 - sekä merellinen purjehdusjuhannus että mökki-idylli järven rannalla. Juhannuksesta muodostui pienistä vastoinkäymisistä huolimatta hurjan hauska. 


Eilinen meni saunoessa, mahtavista ruuista nauttiessa, lehtiä lukiessa ja yleisesti pölistessä ja rentoillessa. Lämpimät kiitokset über-vieraanvaraisuudesta isäntäväelle!


Laivis oli vaiheikkaan juhannuksen jäljiltä aivan poikki ja pientä karvakorvaa taisi väsyttää myös punkki, jonka kaivoimme sen kuonosta pois. Ei kai ekosysteemille aiheutuisi mitään haittaa, jos nuo ällötykset pyyhkäistäisi pois maailmasta? Niinpä tämä päivä varmaan lepäillään ja pestään pyykkiä ja toivotaan, että kesä vielä palaisi. 

Translation: It's been fun but COLD!

10 kommenttia:

 1. Juhannuskeli oli kyllä hyytävä! Hyvä, että pääsitte kuitenkin juhannuksen viettoon veneen simahtamisesta huolimatta. Me päädyttiin viettämään juhannus sisätiloissa kaupunkifestarilla, ei tarvinnut palella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan sairaan kylmä! Ja joo, varmasti hyvä valinta teiltä. :)

   Poista
 2. Kiva, että saitte kuitenkin kivan Juhannuksen. Toivottavasti veneen vika helposti korjattavissa ja edullisesti :)
  Punkit ovat ällöjä ja meidän Bernillä oli myös täitä (eivät onneksi tartu ihmiseen), mutta rapsutukset kyllä väheni ennenkuin lääke auttoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi ollut mikään megakallis osa ja mies pystyy itse korjaamaan. :) Kyllä mulla jo vähän setelinkuvat lennähti silmissä... :D

   Poista
 3. Kiva että oli koleasta kelistä huolimatta kivaa. Useimmiten paikka on aika irrelevantti asia, samoin kuin muut maalliset fasiliteetit jne -ihmiset itse on se, joka tekee tunnelman! Me mökkeiltiin kivassa seurassa aattona (hyytävässä kelissä kylläkin), loput päivät ollaan relattu hyvällä omallatunnolla kotona, katsottu sään vaihteluita paisteesta rakeisiin ikkunasta ja itse kaivoin esiin Gilmore Girlsit ja nyt mennään jo hyvää vauhtia toista tuotantokautta ;-). Toivotaan lämpimämpiä kelejä, purjehtijoille ja muillekin!
  -Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just näin, oikeiden tyyppien kanssa on kivaa missä vain. :) Oho, Gilmoret! Nehän on syksyn merkki! Vaikka pakko myöntää, että tää ankea keli sai mutkin miettimään syysmuotia tässä eräänä päivänä...

   Poista
 4. Voi harmi! Teilläkin veneilyviikonloppu jäi tekemättä. Mukavaa että juhannus kuitenkin osoittautui kivaksi ystävien kanssa. Sehän se parasta onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jäi joo. Se on kyllä harmi, kun kesäkuussa ollaan muutenkin päästy niin vähän veneelle. No, ehkä ensi kuussa sitten!

   Poista
 5. Heippa! Voi että mä oon tykästynyt sun blogiin! Oma elämäni on aikas paljon erilaista kuin sun (lapsia, en juurikaan matkustele, en erityisemmin välitä purjehduksesta, asun maalla jne..), mutta silti tai ehkäpä juuri sen takia ihastuin blogiin. Kuvat, tyylisi kirjoittaa, jätski, tyynyt, vaatteet, sinä!! Ihana viettää illan vapaahetkiä lukien blogisi juttuja taaksepäin. Et ilmeisesti enää työskentele lentoemäntänä? Mitä teet nykyään työksesi, viihdytkö? Purjehduksestakin kirjoitat niin kivasti, että siitä kiinnostuu vaikka en ole koskaan purjehtinut. Kiitos viihdyttävästä blogistasi, jatkathan samaan malliin!

  -Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olipas kiva kommentti, kiitos! :)

   En tosiaan ole enää niissä hommissa. Teen nykyään koulutustani vastaavaa työtä viestintäalalla ja viihdyn ihan superhyvin. :)

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!