tiistai 5. elokuuta 2014

Insta moments


Kuten tuossa muutama päivä sitten yläkertapostauksessa kirjoitin, olen suunnitellut laittavani sinne esille kuvia. Meillä on paljon valokuvia seinillä, mutta aikaisemmin minulle ei ollut tullut mieleen, että Instagram-kuviakin voisi printtailla. Sain blogin kautta Canon Selphy CP 910 -tulostimen, joka on sellainen minikokoinen ja johon voi tulostaa vaikka suoraan älypuhelimesta. Printin laatu on tosi hyvää, tuli ihan sellaisia "oikeita" valokuvia. 

Minkälaisia kuvia sitten meinasin ripustaa esille? Kuvaan Instaan pääasiassa hetkiä, jotka haluan muistaa. Selaan aina silloin tällöin omia kuviani taakse päin ja palaan niihin fiiliksiin, joita ne nostattavat. Miten ihanaa oli päästä ensimmäistä kertaa kesässä merelle ja vieläpä ilman takkia!Tai miltä tuntui, kun myötätuuli puhalteli meitä lempeästi eteen päin, aurinko lämmitti, eikä ollut kiire mihinkään. Ruokamuistoja kuvaan myös aika useinkin. Syy lienee äärimmäisen simppeli - tykkään tosi paljon ruuasta ja varsinkin, jos ruokailu tapahtuu jossain muualla kuin kotona, siihen liittyy usein jotain vähän erityisempää. On ehkä kokoonnuttu yhteen ystävien kanssa tai saatu vihdoin yhteistä vapaata miehen kanssa. Joskus haluan pitää nämä hetket kokonaan itselläni, enkä kuvaa niitä lainkaan, toisinaan taas tuntuu siltä, että tämä hetki on pakko ikuistaa. Tämä on sellainen vähän vaihteleva tunne. Mitä enemmän seuraajia on, sitä enemmän sitä miettii, mitä kaikkea haluaa jakaa julkisesti. Toisinaan suhtaudun hyvinkin hövelisti ja ajattelen, että ihan sama, vaikka tsiljoona ihmistä näkisi jonkun illalliskuvan. Välillä iskee kuitenkin sellainen "mitä tämä nyt kenellekään kuuluu, tämä hetki on mun" -henkinen mustasukkaisuus. Näiden välillä tasapainoilen fiiliksen mukaan. Yksi asia kuitenkin yhdistää näitä instapostauksiani. En jaksa muistaa, olenko koskaan postannut mitään negatiivista kuvaa. Räpsin kuvia, kun näen jotain hauskaa, ihanaa, herkullista tai muuten vain positiivisia tunteita herättävää. Negisjutut pyrin unohtamaan mahdollisimman pian, enkä ainakaan kasvata niitä tallentamalla niitä puhelimeeni. 
Melko usein laitan myös asuja, joissa olen viihtynyt, muistiin. Olen aika laiska asukuvien ottaja noin muuten, mutta peilin kautta napatut kuvat toimivat muistilappuina itselle, kun yrittää pähkäillä, mitä laittaisi päälle. Näitä en kuitenkaan ajatellut ripustaa seinälle vaan vaatekaapin oveen, sisäpuolelle. Jospa niiden avulla vältettäisiin muutama vaatekriisi?


Laivis on Instagramini vakioaihe. Olen ehkä jäävi sanomaan, mutta Laivakoira nyt vain on niin söpö, että pakkohan sitä on kuvata. Monesti olen kuitenkin liian hidas saamaan talteen sitä kaikken hauskinta metkua. Pitäisi olla sekunnin murto-osassa toimivat refleksit ja vielä nopeampi näppäinsormi. 


Sitten on sellaisia kuvia, joiden merkitys aukeaa vain minulle. Ylläolevan kuvan tilanteen tulen muistamaan ikuisesti, vaikka ulkopuoliselle kyseessä on tavallistakin tavallisempi samppanjajeejeekuva, joita sovellus tulvii varmaan varsinkin viikonloppuiltaisin. Itselleni se tulee ikuisesti muistuttamaan uuden aikakauden alusta. Viimeinen päiväni edellisessä työpaikassa oli takana, edessä oli vapaa viikonloppu ja sen jälkeen maanantaina alkava uusi työ. Edellisen duunin luonteesta johtuen en vaihtanut pelkästään työpaikkaa vaan koko elämäni muovaantui aivan uudenlaiseksi. Se oli askel, jota olin ottanut kauan, hitaammin kuin olisin toivonut ja joka lopulta toteutuessaan täytti todella ison unelman. Sitä kuplivaa onnistumisen ja ilon tunnetta on vaikea kuvailla, kun vihdoin sain mitä halusin. Olen viihtynyt uudessa työssäni mielettömän hyvin ja joka päivä mietin, kuinka onnekas olen. Tämän kuvan todellakin printtaan ja katson sitä aina, jos meinaa olla huono päivä. 

Minkälaisia hetkiä te tallennatte Instagramiin? Tähän kysymykseen kommenttiboksissa vastanneista joku voittaa itselleen tuon Canonin Selphy -tulostimen. Kisa on voimassa ensi sunnuntaihin saakka eli se päättyy 10.8. klo 23:59. Huomaattehan, että minulla on kommenttien valvonta päällä, joten voi kestää hetken aikaa, ennen kuin vastauksenne tulevat näkyviin. 

Jos et halua odotella onnettaren mahdollista suosimista, voit klikata tulostimen itsellesi täällä

P.S. On yksi tilanne, jonka nappaan ihan aina talteen. Se koittaa, kun (usein maaliskuussa) takapihalla pystyy ensimmäisen kerran juomaan päiväkahvit. 


Translation: Just Instagrammin'.

59 kommenttia:

 1. Todella kiva arvonta!

  Kauneus on katsojan silmässä, joten pyrinkin ikuistamaan Intsagramiin omasta mielestäni kauniita kuvia. Yksi vakioaiheeni on taivas sekä pilvet, sillä erityisesti kesäisin parvekkeeltamme voi ihailla mm. todella upeita auringonlaskuja : ).

  VastaaPoista
 2. Täytyypä nyt tehdä tunnustus ja kertoa, että kehityksen jälkijunassa kuljetaan. En ole koskaan vielä, huom. vielä, instannut. Mutta jos instaisi niin...matkoista, koirasta ja ihanan söpöstä kummityttärestäni, joka onkin oikea linssilude. T. Sallu

  VastaaPoista
 3. Instagramiin tulee laitettua kuvia juurikin niistä mukavista ja kauniista hetkistä. Myönnän, että ruokakuvia omastakin instasta löytyy aika reippaanlaisesti :D Myös matkoilta on kiva tallentaa sinne kuvamuistoja :)

  annesavol (at) gmail.com

  VastaaPoista
 4. Itse en ole vielä rohjennut Instagrammiin, vaikka sovellus onkin jo hankittu. Uuden työn myötä olen pohtinut, että sovelluksesta todella voisi olla hyötyä, ja se voisi auttaa muistamaan ideoita tms. Joten olen nyt aloittamassa Instagrammin käyttöä. Kuvat, jotka sinne ottaisin liittyisivät varmasti käsityö ym. ideoihin. Blogiasi on mukava lukea!- mirkam

  VastaaPoista
 5. Kuvaan mielelläni pieniä juttuja arjessa, jokin kiva yksityiskohta sekä tietysti reissukuvia tulee tallennettua paljon. On todella ihanaa voida palata niihin tunnelmiin myöhemmin. Meilläkin on kaksi karvanaamaa kotona niin myös he päätyvät varsin usein kuvan kohteeksi. Instagram on kyllä ihan super keksintö. :)

  Aleksia

  VastaaPoista
 6. Sama insta- filosofia kuin sinulla: kaikenlaisista mielen ilostuttajista tulee räpsittyä kuvia. Hyvä ruoka, kaunis yksityiskohta jossain, maisema lenkin varrelta... Olisi kyllä aika siistiä voittaa tuollainen tulostin :)

  VastaaPoista
 7. Mä pidän instaa vähän niinkuin "matkapäiväkirja", josta voi myöhemmin käydä katsomassa missä oltiin ja mitä tehtiin. Saga

  VastaaPoista
 8. Luvailen "selfieitä" kavereiden kanssa tai herkullisia ruokia :)
  Anna

  VastaaPoista
 9. Instagrammiin on tallennettu matka-, ruoka- ja leivontakuvia yms. Tärkeimpiä ovat kuitenkin ystäviin, perheeseen ja omaan koiraan liittyvät kuvat. Tosin nykyään pieni esikoisemme on yleisin linssiluteemme, jota sukulaisetkin pääsevät instagrammin kautta ihailemaan.

  AnnaS

  VastaaPoista
 10. Paukkis- Minulla on pari vuotta ollut teemana kahvikuppini eri tilanteissa. Aamulla, illalla, matkalla, laiturilla, luonnossa, kaupingissa jne

  VastaaPoista
 11. Pyrin kuvaamaan instaan esteettisesti kauniita kuvia. Matkoilla tulee tosin räpsittyä kuvia hyvin päiväkirjsmaisesti pienemmällä sensuurilla. Eilen jouduin lipsumaan kauniin kuvan kriteereistä, kun kuvasin parsonini hyvään piiloon piilottaman luun - se oli keskellä paljasta kalliota, ja koiraparka joutui heti viemään luun uuteen piiloon, kun tajusi että olin löytänyt hänen kätkönsä. :D

  VastaaPoista
 12. Minä itse kuvailen Instagramiin myös niitä ihania hetkiä, joita vietän usein esim. ystävieni kanssa. Näin kesällä on tullut räpsittyä kuvia muun muassa piknikeiltä ja jätskihetkistä. Matkoilla tulee lisättyä kuvia Instagramiin normaalia tiheämpään tahtiin.

  Hanna M

  VastaaPoista
 13. Mulle ei ole vielä syntynyt mitään rutiineja instagramin suhteen. Liityin siihen vasta kaksi viikkoa sitten ja vasta kaksi kuvaa olen julkaissut. Haen vielä sitä ominta tapaa. Eiköhän se syksyn myötä selkiinny :)

  VastaaPoista
 14. Olen aika laiska instakuvaaja ja -päivittäjä. Tuntuu, että fb ja blogi jotenkin riittävät. Kuviasi katsoessani innostuin aivan uudelleen instan käytöstä. Etenkin tuo viimeinen kuva sinusta on aivan hurmaava! Ilmeessäsi on jotakin helpottunutta ja samalla innostuneen jännittynyttä. Juuri tuollaisia hetkiä pitäisi ikuistaa, ne ovat niin ainutkertaisia!

  VastaaPoista
 15. Toistaiseksi vain seurailen muiden instakuvia, mutta omat kuvani tulevat olemaan niistä asioista, jotka saavat hymyn huulille ja jotka haluan muistaa myöhemmin. Ideoita, ihania hetkiä, tunnelmia. Elina

  VastaaPoista
 16. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa... Tämä mielessä pn Fb:n käyttö melkein kokonaan jäänyt. Instaan tulee näpsittyä niitä oman elämän pieniä kohokohtia ja onnenhetkiä. Virtuaalinen kuvapäiväkirja <3

  /HansuKoo

  VastaaPoista
 17. Insta on ehdottomasti paras paikka tallentaa ja jakaa niitä ihania, kauniita ja maistuvimpia hetkiä. Oma Insta-profiili sisältää siis kuvia juuri noista hetkistä. Herkullisia ruoka-annoksia, kaunista luontoa ja jännittäviä hetkiä maailmalla. Ja allekirjoitan tuon kevään ensimmäisen kahvikupin ulkona :)

  VastaaPoista
 18. Kuvaan Instagramiin ruokaa, luontoa, kaikkea kaunista ja mielenkiintoista. Matkoilla otan paljon kuvia ja lisään niitä Instaan. Instan avulla kaiken voi nähdä positiivisemmin, kukapa haluaisi huonoa oloaan toisille välittää. Ja kaikki kaunis on neliössä ;)

  VastaaPoista
 19. Kuten sinäkin, näppäilen instagramiin muistamisen arvoisia hetkiä, joita voi sitten muistella ja fiilistellä hymyssä suin, jos tarvetta ilmenee :)

  Kiitoksia mukavasta ja hyväntuulisesta blogista!

  -hanna

  VastaaPoista
 20. En ole toistaiseksi tutustunut Instaan kunnolla, joskus katselen muiden kuvia. Pitäsi perehtyä siihen paremmin. Mia

  VastaaPoista
 21. En käytä instagramia. Tulostimen myötä voisi koukuttua siihenkin :) Janica s

  VastaaPoista
 22. Jokin kaunis tai ihana kuva, tunnelma tai hetki, aina myönteisiä juttuja.
  -Kieppi-

  VastaaPoista
 23. Olen melko untuvikko instaaja, mutta pyrin jakamaan juuri sellaisia kuvia, joiden ottohetki on minulle tärkeä. Johon voin palata myöhemmin, vaikkei se oikein muille aukeisikaan... Tuulia

  VastaaPoista
 24. Kuvailen paljon koiriani, joten ne päätyvät usein myös Instagramiin. Myös omasta mielestäni kauniita asioita/maisemia/yms tulee lisäiltyä paljon :).

  VastaaPoista
 25. Kuvia fiiliksistä ja hetkistä, joissa on tunnelmaa...kuvia matkoilta ja ihan vaan elämästä 😊 -Veeame-

  VastaaPoista
 26. Kuvailen päivän kohokohtia, kivoja asioita ja tapahtumia!

  VastaaPoista
 27. Kuvaan paljon juuri muistoksi itselleni joistakin hetkistä tai muistettavista asioista. Ja se on niin näppärää kun puhelin kulkee aina taskussa. Eilen kuvasin tulevaa ekaluokkalaista harjoittelemassa koulumatkaa, voi nyyh!

  VastaaPoista
 28. Kuvaan hetkiä, jotka tuntuvat jostain syystä kivalta. Suurin osa kuvistani käsittelee nähtävästi ruokaa ja kahvia :D En kuitenkaan halua jakaa kauhean henkilökohtaisia asioita.

  VastaaPoista
 29. Kuvailen instagramiin vain positiivisia asioita, joita on mukava muistella jälkeenpäin, pyrin pitämään insta-tilini kauniina katsella. Koska meillä on ensimmäien kesä menossa veneilijöinä niin tottakai paljon on tullut kuvattua merta ja saaria joissa on vierailtu. Ne tuntuvat kaikki erityisiltä. - H

  VastaaPoista
 30. Olen vielä aika alkutaipaleella instan käytössä. Mutta hsluaisin, että instani olisi juurikin sellainen paikka, mihin keräisin hyviä muistoja, joiden pariin palata. Tähän mennessä kuvat ovat olleet lähinnä sellaisia 'ai niin, mulla on se insta. Otanpas jonkun kuvan.'
  Satu

  VastaaPoista
 31. En instaa vielä ollenkaan, mutta jos instaisin, niin kukkia, maisemia, merta, tunnelmia, sisustusjuttuja... -Leena-

  VastaaPoista
 32. Instagramiin tulee kuvattua usein juurikin niitä hetkiä, joiden tunnelmiin haluaa myöhemmin palata ja selailenkin vanhoja kuvia monesti :) Toi sun kilistely-kuva on ihana, varsinkin sen takana oleva tarina, voin kuvitella miten ihana fiilis! Hauska arvonta, joten olen ehdottomasti mukana! :)

  VastaaPoista
 33. Ihania kuvia ja ymmärrän oikein hyvin ruoan kuvaamisen! Minusta ruoka ja kattaus kuuluvat matkoihin, juhliin ym ihan oleellisesti ja on kiva ottaa muisto miltä lautasella ollut ruoka näytti, oli se sitten ravintolan annos, retkellä koottu oma annos mikä kertoo mitä oli tarjolla, juhlissa noutopöytä... Matkakuvia katsottaessa äitini yleensä kysyy mitä ruokaa söitte ja kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa =)

  Ja sitten puutarhan kuvaaminen on kiva siitä, että siinä näkee kaiken kasvun vuosi vuodelta. Arjen mukavia hetkiä, kauniita maisemia, eläimiä, kotia, no lista on loputon! Ja tuosta kuvaamisesta sellainen hauska tilanne, jonka opetin äidilleni (kyllä, tyttäretkin voivat opettaa jotain äidilleen =) kun äitini tuskaili voi älä kuvaa häntä, kaikki rypyt näkyvät, tukka ei ole hyvin, on mökkivaatteet päällä ym syillä. Sanoin äidilleni, että kuule katsot viiden vuoden päästä näitä kuvia ja mietit miten nuorelta näytitkään. Äitini alkoi nauramaan ja sanoi, että itse asiassa tuo saattaa olla aivan totta. Ja onkin. Katsonpa omia 5 v sitten otettuja kuvia ja todellakin, voi että olin nuori!

  Saila

  VastaaPoista
 34. Eniten kuvaan instaan lastani, hyviä ruokia, sekä kivoja arkisia hetkiä.

  Bansku

  VastaaPoista
 35. Itse kuvailen sekä ruoka postauksia, että kivoja maisemia/paikkoja missä sattuu olemaan. Tuntuu tosiaan siltä, että sinne ei negatiivisempia juttuja laita vaan aina on kaunista ja positiivista.

  VastaaPoista
 36. Instaan laitan luontokuvia yleisesti, jonkin verran ruokakuvia myös!

  terveys1 (at) wippies.fi

  VastaaPoista
 37. Pakko myöntää, että oma instagrammi on tyhjä, mutta seuraan taustalla muiden julkaisuja. MarikaR

  VastaaPoista
 38. Olen uusi Ingtagramin käyttäjä ja olen kuvaillut sinne kauniita maisemia, iltaruskoja, kasveja, eläimiä.
  -Saana-

  VastaaPoista
 39. Eniten kuvattua normiarkea, kivoja hetkiä, omaa lasta ja kivoja maisemia arjesta ja matkoilta! Tuo on kyllä totta, että vanhoja kuvia katsoessa tulee monia muistoja mieleen!

  VastaaPoista
 40. Olen tuore instailija, mutta koukutuin hommaan heti! Instaan tallentuu nimenomaan niitä iloisia hetkiä, kauniita maisemia ja hyvää ruokaa. Tulostin olisi oiva ulottuvuus instailuun!

  Hannamaari

  VastaaPoista
 41. Insta täyttyy täälläkin ruokakuvista.:)

  VastaaPoista
 42. Instagramiin päätyy vain pikkuriikkinen murto-osa kännykkäräpsyistä. Eniten tulee kuvattua nättiä maisemia, skumppalaseja, herkullisia annoksia ja nyt kun taas asutaan meren rannalla niin laivoja. Tosiaankin siis positiivisia juttuja! Sekä tietty muutamat jättiläishämppisällötykset turvallisesti ikkunan takaa 😄

  VastaaPoista
 43. Instagram päivittyy eniten lomalla ja reissuilla, tänä kesänä eniten kuvia on tullut purjehdusreissuilta. Muutoinkin fiiliksien välittäjänä ja positiivisuuden levittäjänä instagramia eniten pidän. :)

  VastaaPoista
 44. Positiiviset ja iloiset hetket tulee ikuistettua, mutta usein kuvissani teemana on jonkin sortin aurinko ja poijut, ne vain aina on yhtä esteettiset! -Idas

  VastaaPoista
 45. Otan puhelimellani paljon kuvia kauniista tilanteista, esim. ruoasta, luonnosta, hetkistä ystävien kanssa, siitä mitä teen. Kuvan onnistuminen määrittää sen, laitanko sen instagramiin :P

  VastaaPoista
 46. Instafotoilen kivoja energisiä fiiliksiä - ruokaa ja drinksuja, lenkkipolkuja ja maisemia, golfkenttiä, tennisjuttuja, matkamuistoja läheltä ja kaukaa, ihanan uuden kodin [#hirsiunelma] valmistumisen edistymistä etc. yksittäiset selfiet ja feetiet ovat myös taltioituneet instaan:) insta on ihana kuvamuistokirja!

  VastaaPoista
 47. Ruokaa, ruokaa, ruokaa! Instagram-tilini on tarjolla kuvia ruoasta, herkuista, makeista. Paljon kaikesta mitä voi syödä. Etenkin näin kesällä sen on täyttänyt kuvat tuoreista marjoista, milloin täytekakussa, milloin suklaakakun lisänä ja milloin jogurtin kanssa. :D

  VastaaPoista
 48. Otan kuvia lähinnä lemmikeistäni (kissoista ja ponista) ja ruuasta. Omat insta-kuvat ovat oikeastaan aika arkisia, mutta juuri sellaisia "tämän pienen hetken haluan muistaa"-kuvia.

  VastaaPoista
 49. Puhelimella ylipäätään tulee otettua kuvia positiivisista tilanteista jotka haluaa muistaa vielä seuraavana päivänä. Niistä parhaimmat päätyvät Instaan asti.

  VastaaPoista
 50. Instaan laitan kuvia hetkistä, maisemista. En niinkään itsestäni tai perheestäni. Hyvän fiiliksen kuvia.

  VastaaPoista
 51. Elämän pieniä ihania hetkiä laitn instagrammiini :)

  VastaaPoista
 52. Minä nappaan Insta-kuvani hyvistä hetkistä, jotka haluan muistaa tai jakaa. Paljon kuvia tulee otettua lomalla ja matkoilla (näköjään). Arkisten kuvien aiheena ovat usein ruoka ja harrastukset, harvemmin minä itse.

  VastaaPoista
 53. Kauniita kuvia ja mukavia muistoja sinulla!
  Omasta instastani löytyy paljon luontokuvia, kukkia, maisemia, kuvia kivoista paikoista ym. mukavasta. Myös vähän syötäviä, kirjoja jne. Positiivisilla mennään siis. :)

  VastaaPoista
 54. Instassa olen käynyt vasta tutustumisretkellä. Jos siihen hullaannun, kuviksi valikoituisivat varmaankin ainakin aluksi erityisesti ne, jotka muistuttavat pienistä ihanista ihan arkisistakin jutuista, joita en muuten ehkä muistaisi nähneeni/kokeneeni/tapahtuneenkaan : )

  Kopi manis

  VastaaPoista
 55. Olen ihan koukussa instaan muiden kuvia/hetkiä katsellen, mutten ole uskaltanut itse julkaista vielä omia... Osaltaan liene syynä se, että "kaikki" kuvat on lapsestamme tai muista rakkaista ja en niitä mielelläni internetissä (varsinkaan lupaa kyselemättä) jakele. Mutta kamera & puhelin on täynnä parivuotiaan menoa - milloinkahan ne saisi albumiksi asti :-D

  Tsemppiä remppaan - onneksi pääsette pian sitä pakoon aalloille!
  HannaM

  VastaaPoista
 56. Lisäilen Instagramiin povitiivisia fiiliskuvia, lähinnä näin kesäisin mereltä ja mökiltä. Niitä voi sitten talvella fiilistellä, kun on 25 astetta pakkasta ja sataa lunta vaakatasossa. Ja tietty oma terrieri pääsee usein kuviin, koska on niin tolkuttoman söpö!

  VastaaPoista
 57. Instagrammia mulla ei ole vielä käytössä, mutta jos olisi, niin ottaisin enemmän muistoksi kuvia ystävistä ja kaverikuvia.
  nopsa

  VastaaPoista
 58. Eniten tulee kuvattua ruokaa ja tietty ryhmäkuvia ystävien kanssa :)

  VastaaPoista
 59. Minulla on koirilleni oma instatili ja itselleni oma. Kummasti sitä tulee päivitettyä useammin tuota koirien tiliä, ne ovat vain niin söpöjä ja niillä on jo oma fanikuntansa. :) Omalle tilille päätyy lähinnä ruokakuvia ja mukavia otoksia ohikiitävistä hetkistä.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!