perjantai 15. elokuuta 2014

Lomamietteitä


Vihdoinkin lomalla, jee! Tänään tuli myös melko lailla viisi kuukautta täyteen uudessa työpaikassa. Nyt on ehkä hyvä hetki kerrata vähän kuluneiden kuukausien mietteitä työstä, unelmista ja unelmatöistä. Pidempään blogiani lukeneet tietävät, että oman alan päiväduuni oli pitkän, pitkän odotuksen ja monien pettymysten jälkeen todellinen oman elämän tähtihetki. Kun hyvät työpaikat ovat vähissä, mutta hyviä hakijoita taas on roppakaupalla ja kilpailu kovaa, tarvitaan myös onnea. Itselläni oli jo ihan hyvin viestintäalan kokemusta CV:ssä, koulu hyvässä vaiheessa ja voinee sanoa, että harrastuneisuuttakin oli osoitettu, mutta hyvän tuurin merkitystä ei silti voi aliarvioida. 

Sitten oli se yksi juttu, mikä katkaisi oman polkuni useissa aikaisemmissa hauissa. Pulma liittyi siihen, miten erottua joukosta. Varmasti hakijoiden joukosta löytyi joka kerta ihmisiä, joilla oli ihan yhtä lailla hyvät edellytykset auki olevaan tehtävään. En tiedä, kuinka omaperäisiä omat keinoni erottumiseen olivat, mutta yksi ihan onnistunut juttu oli tehdä omasta osaamisesta Pinterest-taulu, salainen totta kai. Kirjoitin hakemukseni palasina sopivien kuvien alle ja lähetin linkin tauluun rekrytoijalle. Lisäksi lähetin toki ihan perusmallisen CV:n. Tämä vinkki ei varmastikaan sovi kaikille aloille, mutta digi-some-viestintämaailmaan se tuntui olevan paikallaan. 


Hain myös sellaisia tehtäviä, jotka eivät ehkä olleet ihan sitä ominta haavetta, mutta kaipasin haku- ja haastattelukokemusta. Varsinkin työnhaun alkuvaiheessa tämä oli CV:n hiomisen ja ihan vain sen, että tottui olemaan haastateltavana ja oppi tuntemaan omia vahvuuksiaan ja heikkouksiaan, kannalta hyvä. Pyysin joka kerta palautetta prosesseista ja tein niiden perusteella muutoksia hakemuksiini. Lopulta sitten hain vain niitä paikkoja, joihin ihan todella, todella halusin. Aloin myös kertoa ihan kaikille, että etsin töitä. Sellaisillekin ihmisille, joista en olisi ajatellut, että olisi juuri tässä asiassa apua, kerroin. Hölisin kenelle tahansa, joka jaksoi kuunnella. Tämän myötä sain vinkkejä sopivista paikoista yllättäviltäkin tahoilta. Lisäksi lähestyin naisia, joiden työ ja ura vaikuttivat kiinnostavilta ja kysyin, saisinko tulla hieman haastattelemaan heitä. Kaivelin heidän aivojaan ja otin opiksi. 

Sitten oli vielä se yksi postaus, jonka kirjoitin viime syksynä. Harkitsin sitä pitkään, koska olin paljastamassa jotain hyvin henkilökohtaista ja yksityistä. Olin tekemässä itseni jollain lailla haavoittuvaiseksi ja paljastamassa minulle aran kohdan. Se kuitenkin kannatti - sain valtavasti kannustusta ja tukea, erinomaisia neuvoja ja kutsun Mercuri Urvaliin vähän sparrailemaan rekryaiheisista teemoista. Vähän myöhemmin sain myös entiseltä lukijalta ja nykyiseltä lukijalta, työkaverilta ja ystävältä vihjeen minulle juuri sopivasta, auki olevasta hommasta. Pitkähkön rekryprosessin jälkeen aloitin ihan täydellisesti minulle sopivassa tehtävässä viisi kuukautta sitten, enkä voisi olla tyytyväisempi. Saan tehdä oman alani töitä, saan kehittää uutta ja kehittyä itse, saan oppia joka päivä lisää, toteuttaa omia ideoita ja työskennellä huippuammattilaisten kanssa. 

Olin varautunut siihen, että ensimmäinen viestinnän työpaikkani olisi joko määräaikainen, äitiysloman sijaisuus tai muut pätkätyö ja ei välttämättä mikään kovin ihmeellisesti palkattu. Mietin, voisinko tehdä rahaa blogilla ja kuinka paljon riipiäkseni kolmekymppisen asuntovelkaisen kustannusrakennetta vastaavan elannon kasaan. Siksikin olen niin onnellinen tästä paikasta - se on vakituinen, kokopäiväinen ja saan siitä leivän pöytään ilman sivubisneksiä. 


Kaikille päteviä yleisiä viisauksia minulla ei ole antaa, mutta jos jotain voin korostaa, niin sitä, että aina kannattaa avata suu - koskaan ei tiedä, kuka kuulee. Työnhaku tuntuu useimmiten olevan sellainen asia, josta ollaan mieluiten hiljaa ennen kuin tärppää, mutta joskus voi olla kannattavaa kokeilla erilaista taktiikkaa. 

Kuvitus on tällä kertaa Pentikin toimistolta. En siis ole siellä töissä, mutta kävin siellä tänään aamulla sopimassa tosi mukavasta yhteistyöstä, joka tulee näkymään blogissani syksyyn mittaan. Pentikin toimisto on varmasti kauniimpi kuin mikään muu konttori, mukaan lukien omani. Kuulette yhteistyöstä sitten myöhemmin lisää, kun ollaan siinä vaiheessa remonttia, että voi alkaa pohtia sisustusjuttuja.


Spoilerina paljastettakoon, että syksyn mallistossa on eräs osio, joka on leikillisesti nimetty bloggarimallistoksi ja sen nähtyäni voin kyllä yhtyä tuohon näkemykseen. Luvassa on paljon mustaa, valkoista, harmaata, metallia, industrial-henkeä ja moderneja linjoja. Jalkojeni alla oleva matto näyttää ainakin ihan siltä, että taitaa olla uusi blogimatto tuloillaan. You heard it here first!

27 kommenttia:

 1. Tosi mukava postaus! Usein se reipas rohkeus kannattaa. Toivottavasti kirjoituksesi rohkaisee kaikkia upeita naisia tavoittelemaan unelmiaan ja olemaan lannistumatta vaikka prosessi veisi aikaa enemmän kuin tahtoisi. Olen suhteellisen uusi blogisi lukija - mukana vasta viime talvesta lähtien - mutta olen viihtynyt erinomaisesti seurassasi. Valoisaa syksyä! -Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se kannattaa, mutta joskus sitä rohkeutta tarvitaan vähän enemmän. :D Samaa toivon minäkin ja olen ajatellut niin, että kun olen itse saanut niin paljon ihan pyyteetöntä apua, niin yritän laittaa sitä mahdollisimman paljon eteen päin. :)

   Kiva kun kommentoit, Anu, ja mukavaa syksyä myös sulle!

   Poista
 2. Upea juttu, että loistoduuni löytyi! Pentik, ah Pentik! Itsekin heidän kanssaan yhteistyötä tekevänä en voi kuin olla innoissani tästä teidän yhteistyöstänne, ja uudesta mallistosta, jonka suuntaan vinkkasit. Ihanaa syksyä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se mallisto on kyllä hienoa. Sulle myös! :)

   Poista
 3. Mä katsoin heti tuota mattoa sillä silmällä. Ihan tosi kaunis, harmi ettei meille tarvita yhtään uutta mattoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, harvoin kai ne "toi on ihana" -ostokset kai tarpeeseen perustuu... :D

   Poista
  2. Lisää syitä hankkia kesäpaikka, että pääsee sisustamaan sitä, koti on ihan liian valmis. ;) Miehen mielestä epäilemättä perustelujen aatelia. :D

   Poista
 4. Ihana, ihana postaus, kaikin puolin! Olen edelleen niin iloinen sun puolesta tuon duunikuvion suhteen, oon varmaan ennenkin sanonut tämän, mutta olet kyllä ihan supernainen, olet tuon työpaikan niin ansainnut! Ja kiitos vinkeistä CV:n ja hakemisen suhteen, laitan nuo ehdottomasti korvan taakse tulevaisuutta ajatellen. Ja entäs tää yhteistyökuvio sitten, wihii, en malta odottaa että näen lisää, kivaa!! :) Pentikin toimisto on kyllä niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, ihana kommentti! :) Niin kivasti sanottu.

   Niin on!

   Poista
 5. Siis mä niin haluan ton maton!!!

  t.Päivi

  VastaaPoista
 6. Viisi kuukautta jo, oho! Hyvää kesälomaa! Toivotaan kauniita säitä ja hyvin etenevää remonttia :) Istun itse bussissa kohti Helsinkiä, jalassa valkoiset sandaalit ja päällä kevyttä kesävaatetta. Vettä sataa kaatamalla. Sääennusteet, prkl..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, aika menee huimaa vauhtia!

   Kiitos ja toivottavasti säästyit sateelta. :)

   Poista
 7. Hyvää Lomaa ! Itse sain tinat viime syksynä pitkäaikaisesta työpaikasta, ajattelin, etten koskaan löydä mitään mistään ikinä. Olisimpa silloin, tiennyt mikä minua kulmantakana odottaa ! Facebookista vanha tuttu oli nähnyt ettei minulla ole töitä, oli puhunut minusta eteenpäin - sain puhelinsoiton ja nyt olen huhtikuusta ollut töissä. Työsuhde vaan vuoden loppuun, mutta eihän sitä koskaan tiedä... ja sain ainakin uskoa, että työpaikkoja on. Tykkään hirveästi työstäni ja huomaan, kuinka paljon "helpompaa" elämä on ilman v...maista työpaikkaa. Kuljen leuka huomattavasti korkeammalla ja ryhtikin on parantunut :) Älkää aliarvioiko tosiaan mitään kanavia - sanat vaan kiertämään !! Hyviä tuulia lomalle ! t.Regina ps. minäkin haluan ton maton !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :)

   Voi, miten mahtavia kuulumisia sulla. Olen tosi iloinen puolestasi ja vuoden loppuunhan on vielä aikaa, mistäs sitä tietäisi, vaikka tekisit itsesi ihan korvaamattomaksi siihen mennessä. :)

   Poista
 8. Matto on kerta kaikkisen upea! Olen aina tykännyt Pentikistä, vaikka osa tuotteista on makuuni liian maalaisromanttisia. Matto on kyllä kaukana siitä, aivan ihana!

  Ja totta, vakituinen työpaikka on arvokas asia.

  -Saila-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Ja joo, Pentikillä on varmaan pitkään ollut sellainen imago. Nyt oli tosi monipuolisesti tyylejä tarjolla. .

   Poista
 9. Ajankohtainen postaus, kiitos siitä! Kiinnostaisi vielä tietää, minkälainen koulutus sinulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos oli iloa. :) Mä olen virkamiesuotsia vaille valmis hum. kand. Pääaineena mulla on suomen kieli ja pitkänä sivuaineena viestintä.

   Poista
 10. Tästä tuli jotenkin niin inspiroitunut ja voimaantunut olo, tosi hyvä postaus! Olen edelleen niin iloinen puolestasi työpaikan suhteen, olit sen tosiaankin ansainnut. Ja ihan loistavaa luovuutta tuon rekryprosessin suhteen, Pinterest kun vielä osuu sinuun kuin nenä päähän ;) Huikeeta, Norppa ja ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas kiva kuulla, että muutkin sai virtaa! Jee! :) Kiitos!

   Poista
 11. Täällä lukijasi on onnellinen työkuvioistasi jotka ovat nyt ok. Pidän kovasti tyylistäsi ja blogistasi, vaikka oma ikä on ihan eri luokkaa. Mukavaa jatkoa mummeli Etelä-Karjalasta.

  VastaaPoista
 12. Onnea vielä uudesta suunnasta, kyllä aina asiat ihmeellisesti loksahtavat paikoilleen.

  Mutta hei, hieno matto! Sattuisitko tietämään, milloin noita tulee liikkeisiin? Näyttää juurikin sellaiselle, mitä kotimme kaipaa, vielä kun pääsisi näkemään koon ja sen hinnankin.

  - Minna

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!