maanantai 8. syyskuuta 2014

Happy Monday


Jes, arki! Jes, mahdollisuus syödä terveellisesti, liikkua, ottaa aamuisin rauhassa kahvi Hesarin kanssa ja välillä jopa ihan olla vain. Voi käydä kaupassa ja ostaa muutakin kuin valmisruokia (olimme lopulta neljä viikkoa ilman keittiötä). Voi kekkaloida aamuisin alusvaatteisillaan tai pyyhe päällä meikkaamassa ja valmistautumassa, eikä tarvitse kytätä, tuleeko ovesta just nyt joku. Voi liikkua huoneesta toiseen ilman, että tarvitsee kiertää ja mutkitella lautakasojen ja sirkkeleiden ohi. Voi olla ilman kenkiä. Voi istua sohvalla ja syödä pöydän ääressä. Jatkanko vielä vai tuliko asia selväksi? Voi nauttia ihan vain himassa olemisesta. Ehkä voisi lukea iltaisin lomalle aiottuja kirjojakin. 

Remontti on yhtä asiaa lukuun ottamatta valmis. Liesituuletin, joka osoittautui alusta lähtien suurimmaksi murheenkryyniksi ja jota varten tehtiin mittavia erikoisjärjestelyitä, ei toimi, mutta sille me emme voi mitään vaan on odoteltava reklamaation perillemenoa. Silti nyt tuntuu siltä, että voiton puolella ollaan. Töissä on alkanut juuri sopivalla tavalla kiireinen aika, mistä nautin suuresti. Kesällä oli hiljaista, mikä tietysti mahdollistaa sen, että voi ottaa rennommin ja ottaa ilon irti vuodenajasta, mutta samaan aikaan turhauttaa. Jotenkin podin suurta syyllisyyttä siitä, että välillä olin töissä, enkä tehnyt koko ajan jotain työhön liittyvää. Nykyisen työn luonne on niin erilainen kuin entisen, että minulla on vieläkin välillä vaikeuksia hahmottaa sitä, että on ok ja suorastaan suotavaa varata välillä aikaa suunnittelutyöhön ja inspiroitumiseen. Silloin takaraivossa aina välillä nakuttaa, että pitäisi tehdä jotain näkyvää. Mietin tänään kaupungille palaveriin juostessani, miksi sellainen pieni kiire tuntuu hyvältä. Kai se saa oman työn tuntumaan tarpeelliselta. Olen tärkeä osa työyhteisöä, kun koko ajan on tekemistä odottamassa. Pestini on perusteltu, ansaitsen palkkani. 

Miten teidän arkenne on lähtenyt liikkeelle? Miltä rutiinit tuntuvat? Ovatko ne ihania vai tekisikö jo nyt mieli paeta?


Kuvituksena tällä kertaa uudet työkenkäni. Tai no, työkengiksi ne ostin, mutta ajattelin käyttää myös muuten. Reipasta työviikkoa, kamut!

P.S. Tarkkasilmäiset bongaavat kuvista myös meidän seinien uuden värin. 

Translation: New week, new shoes. 

20 kommenttia:

 1. Ihanatihanatihanat!

  Mama L

  VastaaPoista
 2. Opiskelijan uusi arki on lähtenyt vauhdilla liikkeelle! Iso peukku ihanalla syksylle ja rutiineille. Lähdin siis uudelleen kelkkaan eli teen toista maisterintutkintoa, tällä kertaa pelkät maisterivaiheen opinnot. Plussaa: Tällä kertaa tiedän tarkalleen, mitä opinnoiltani haluan ja miten siihen pääsen pääsen. Tiedän, mitä haluan tehdä valmistumisen jälkeen ja miten tämä koulutus auttaa siinä. Motivaatio on huipussaan ja ala tuntuu omalta. Miinusta: Ahdistaa jo nyt, että olen kasannut tälle vuodelle luultavasti aivan liikaa kursseja. Mutta toisaalta, nopean etenemisen hyödyt melko varmasti voittavat tilapäisen väsähtämisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun tietää! Ja että on motivaatiokin niin kohdillaan. Mahtavaa! :)

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän paremmin kuin hyvin näkökulmasi, mutta arvaat varmaan itsekin, miksi päätin piilottaa tämän. Olen todella pahoillani siitä, että sinusta tuntuu tuolta. Omalla osastollani heinäkuu nyt vain on hiljainen ja valitettavasti mun pätevyys ei riitä tekemään niitä hommia talossa, joissa apukäsiä ehkä tarvittaisiin. Jos haluat jutella tästä enemmän, niin laita mulle sähköpostia. :)

   Poista
 4. Juu, on se arki tosiaan mahdollisuus. Joskus vain tämmönen maanantai kuin tänään vie jotenkin maton alta. Pitkä työpäivä, jonka päälle palaveri. Kotia pikaruoan eli pizzojen kanssa. Pizzan mahalaukussa sulaessa hirmuisen laskupinon selätystä ja välillä, ennenkuin pimeä tulee, koiran kanssa puolen tunnin lenkki. Sitten loput laskut ja hups, kello on 22. No, ehkä viikon loput päivät on vähän enempi mukavia.
  Onnea remontin valmistumiselle, nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus on noita. :D Laskujenmaksupäivät on kyllä varsinaisia inhokkeja.

   Poista
 5. Mistä tuollaiset kenkäihanuudet voi löytää? :) terv. Erika

  VastaaPoista
 6. Ihanat kengät! Mistä olet hankkinut?

  -Kati

  VastaaPoista
 7. Onnea valmistuneelle remontille, muistan vieläkin vuosien takaa miten ihanalta se tuntui.
  Työn iloa syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitti! :) Ja sitä samaa sulle.

   Poista
 8. Oi mitkä kengät! Ymmärrän oikein hyvin kaiken näköisen sekamelskan keskellä vuosien varrella asuneena minkälainen tuo tunne on kun koti on kunnossa!

  Täytyy sanoa, että olen jo ihan täynnä arkea ja rutiineja! Nämä kesäiset kelit kyllä hivenen auttavat, vaikka ne menevätkin töissä. Vapaa-aika on se mikä auttaa. Täynnä olo liittyy vahvasti tähän syksyyn, vaikka syksystä pidänkin niin mennään kohti sitä mitä en siedä yhtään eli talvea. Onneksi on taas matkaa varailtu, niin pääsee sitten talvipakkasilla pois, mutta kun se muu aika pitää taas kestää sitä talvea....... Ja syksy vaan vie kohti vuodenvaihteen kiireitä mikä työssäni on pari kuukautta ennen ja useampi kuukausi jälkeen vuodenvaihteen, enkä vaan tiedä millä sen jaksaa... Ei hyvä, ei hyvä!

  Saila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama. Tykkään kyllä syksystä, mutta vihaan talvea. Alkutalvi vielä menee joulun ansiosta, mutta tammi-helmi-maalis, yäk yäk yäk.

   Poista
 9. Oi kenkunoita! Ihastuttavat!

  Oma arki menee totutellessa uuteen vaiheeseen, vauva tississä kiinni lähes koko ajan. Välillä tekis mieli karata mut kyllä se tästä taas tasoittuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! :)

   Paljon onnea sulle, varmasti ainutlaatuinen uusi vaihe. :)

   Poista
 10. Iiiihaanaaa seinänväri! Kehtaako kysyä mikä mahtaisi olla tuon ihanan värin koodi? Hakusessa juurikin tuollainen sävy meidän olkkarin seinille. Monenlaista olen tässä mallaillut mutta se just täydellinen sävy puuttuu vielä. Teidän väri kuvissa on ainakin just sitä mitä haen, haluaisitko paljastaa siis sävyn? Miljoona kiitosta jo etukäteen, jos tuon tiedon voit paljastaa!

  -Tiina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa seinistä on maalattu sellaisella Tikkurilan sävyllä kuin G487. :)

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!