keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Snapshots from Riga


Viimeisenä Riian päivänä minulla oli vihdoin pari tuntia aikaa. Käytin ne - tietysti - valokuvakävelyyn. Oli valitettavasti tosi huono ilma, mutta kaupunki näytti silti hienolta. Muuten en juuri ennättänyt Riikaa näkemään, pitkät työpäivät pitivät huolen tästä. Biblioteka-ravintolaa voin kuitenkin suositella todella lämpimästi, mikä ruokaelämys!Rakennukset ovat vanhassa kaupungissa todella hyvässä kunnossa ja siistejä ja joka nurkan takaa löytyi sievä kuja, jonne teki mieli poiketa. Mieheni oli lentänyt viimeisenä iltanani minua moikkaamaan ja kävimme syömässä sellaisessa kivassa ravintolassa kuin Balzambars. Se sijaitsi tuossa alapuolella olevassa kuvassakin näkyvällä Torna Streetillä. Kadunpätkän varrella oli monia muitakin hauskan näköisiä paikkoja. Miehen lähdettyä aamusella takaisin kotiin oli pakko palata kadulle nappaamaan muutama kuva. Ravintolatarjonta näytti muutenkin olevan Riiassa aivan valtava. 
Kotiin palasin potkureiden päristellessä yhden ainoan pikku ostoksen kanssa. Samaiseen kahteen tuntiin mahdutin nimittäin sisustusliikkeen nimeltään Mint. En valitettavasti nopealla googlaamisella löytänyt sen sivuja. Kauppa myi tosi kivoja kynttilöitä, sisustustekstiilejä, valaisimia ja yleistä sälää, josta suurin osa oli paikallista. Omaan haaviini tarttui neljä pellavaista lautasliinaa. Lautasliinoista löyhä aasinsilta keittiöön - se on nimittäin nyt valmis! Jiiihaaaa! Tämä tarkoittaa sitä, että remonttimme kakkososa on taputeltu pakettiin ja kolmoseen on (luojan kiitos) vielä aikaa ihan runsaasti. Kuvia on luvassa heti, kun vain suinkin ehdin niitä ottamaan. Nyt, kun saamme vielä viikonloppuna vietyä Båtin talviteloille, niin huokaan kyllä syvään sille, että kreisi syyskuu on ohi. Lokakuun suunnitelmissa on sopivassa suhteessa sporttia, juhlimista, lukemista ja Suitsin kolmannen kauden DVD-boksi, jota olen pantannut oikeaa hetkeä varten kesäkuusta saakka. Harvey Specter, I'm coming!

12 kommenttia:

 1. Hei! Osaisitko kuvailla, että missäpäin tuo Mint sijaitsi? Ihan summittainenkin riittää, asun nimittäin Riiassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, osaan. :) Melkein Elizabetes Ielan ja Terbatas Ielan kulmassa. Terbatasta pitkin vähän pois päin puistosta, niin on oikealla puolella katua. :)

   Poista
 2. Siis onko Suitsin kolmoskausi saatavilla DVD:nä? Nyt heti tilaamaan, Netflixissähän sitä ei vielä ole?
  - Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Aamazonista saa. :) Netflixissä ei tosiaan vielä ole.

   Poista
 3. Kuulostaa kyllä vauhdikkaalta sinun(kin) syyskuusi! Utelias kun olen, niin täytyy kysyä, että mitä remontin kolmas osa pitää sisällään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aikamoiset hulinat ja vähän pitäisi vielä jaksaa. :) Kolmas osa pitää sisällään sitten vessan ja kylppärin.

   Poista
 4. Ooh! Suitsin kolmoskausi, äkkiä jostain se meillekin... Minun Riika on näyttänyt aina aika paljon harmaammalta, mutta olen käynyt vain talvisin ja muilla asioilla. Voisi joskus ottaa asiakseen käydä siellä ihan kaupunkilomailemassa.

  VastaaPoista
 5. Hei, olen itsekin kohta lähdössä Riikaan, joten tuon Mintin osoite tai summittainenkin sijainti kiinnostaisivar!

  VastaaPoista
 6. Täsäs ohjeet: Melkein Elizabetes Ielan ja Terbatas Ielan kulmassa. Terbatasta pitkin vähän pois päin puistosta, niin on oikealla puolella katua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Otin ohjeet ylös :-). Nyt on sitten ainakin yksi ohjelmanumero matkaa varten mietittynä!

   Poista
 7. Olen niiiin kade tuosta Suits boksista! Elisa viihde teki taas kerran oharit ja on jättänyt nyt joka toisen ohjelman nauhottamatta. Ja rippeisiin en tyydy, haluan koko kauden kerralla. Taidan joutua odottamaan, että tulisi Netflixiin, yhyy :( mutta tosiaan ihania kuvia taas Riiasta!

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!