sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Viikkokatsaus


Mmmmm... Tuntuu kuin viikon alusta olisi sata vuotta. Palasin töihin. Laitoin lämpimän huivin kaulaan. 


Remontti ei valmistunut. Laivis etsi ruokakuppiaan. 


Laivis pääsi sänkyyn, koska säälin sitä. Kaikki hyvät pesäntekopaikat kun olivat muovin peitossa. 


Ostin toiveikkaana siivouspäivän kukkia ja Glorian Ruuan ja viinin. Sitten saimme mieheni sukulaisen vieraaksi ja pakenimme vanhempieni mökille. Eihän kotiin voinut ketään tuoda. Onneksi mökki on lähellä ja sieltäkin saattoi mainiosti tehdä päiväretkiä, jotta kaikki suunnitelmat eivät menisi myttyyn. Ja toisaalta kyllähän ulkomaanvieraille kai kuuluukin näyttää järvimaisemia ja mökkejä. 


Säät suosivat meitä mitä parhaiten ja söimme ulkona. Savukalaa, tietty. Savustimme itse. 


Vietin myös synttäreitäni kuluneella viikolla. Join aamukahvit kuninkaallisesta mukista ja söin aamupalaksi suklaakakkua. 


Sain ihan parhaan synttärilahjan, kun hana oli suurena päivänä jo paikallaan. Jee, edistystä!


Synttäri-illallinen nautittiin Il Sognossa Töölössä. Laiviskin sai tulla mukaan, mikä oli ihan mahtava juttu ja kerrassaan poikkeuksellista. Ruokakin oli ihan mahtavaa, söin grillattua artisokkaa ja jättimäisen pizzan. Lauantaina pyörin hetken aikaa itsekseni ympäri Stadia. Yritin kahvitella ja syödä paikoissa, joissa en ole ennen käynyt. Raakakahvila Hymy Torikortteleissa valikoitui täysin sattumanvaraisesti ensimmäiseksi kohteeksi. Se oli kallis, mutta hyvä. Kesällä uudelleenavautuneessa Kauppahallissa taas söin lounasta eli Marja Nätin graavisiikavoileivän. Nam. Vahva suositus. Sitten oli aika viedä vierastamme hieman muihinkin maisemiin, nimittäin Tallinnaan. 


Olin itse käynyt Tallinnassa viimeksi vuonna 1996, joten minullekin oli vaikka kuinka paljon nähtävää. Arvatenkin kaupunki oli tyystin erilainen. Olin todella yllättynyt siitä, miten paljon Tallinnassa on vanhaa kaupunkia jäljellä ja miten upeassa kunnossa kaikki rakennukset ovat. Toisaalta ne olivat niin hyvässä kunnossa ja joka puolella oli niin paljon keskiaikateema-asuihin pukeutuneita ihmisiä, että tuli vähän sellainen Disney World -olo. Niin paljon kuin olenkin pittoreskin perään, niin Tallinnassa saattoi olla jopa rahtusen verran liikaa sitä. 


Sain ystäviltäni hyviä ravintolasuosituksia ja päädyimme illalliselle Sfääriin. Tunnelma oli täydellinen, viinilista upea ja ruokakin ihan hyvää. Tykkäsin. Otin myös elämäni ensimmäisen vessaselfien. Olin nimittäin pukeutunut asuun, josta tykkäsin erittäin paljon ja vessakin oli itse asiassa aika kiva. Kaulassa oli synttärilahja, Karma Necklace. 

Koko viikko on ollut ihan sekopäistä hulinaa, eikä remontti ole vieläkään valmis. Blogi kuitenkin palaa nyt ensi viikolla taas arkirytmiinsä, oli mikä oli. Oikeastaan odotan arkea jo muutenkin. Luvassa on ainakin lenkkejä, pitkästä aikaa rauhallisia aamiaisia ja kotona laitettua terveellistä ruokaa. Kyllä kiitos. Palataan siis niissä tunnelmissa! Nati nati. 

Translation: Ate a lot, had birthday, went to Tallinn. 

4 kommenttia:

 1. Myöhästyneet onnittelut! Itse juhlin synttäripäivääni lauantaina Hangossa. Siellä oli erittäin kaunis kesäpäivä. Pipa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :)

   Sun synttäri kuulosti kivalta ja sinne kans myöhästyneet onnittelut!

   Poista
 2. Paljon onnea jälkikäteen, ihanan lahjan sait :) Amelie

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!