keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kotikuvien loppumaton sarja, osa 3


Vanha keittiömme oli samalta vuodelta kuin talokin eli lähes 20 vuotta vanha, mikä alkoi todellakin jo näkyä ja tuntua. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että se todella käytettiin aivan loppuun. Pohja oli sinänsä hyvin toimiva, joten emme kokeneet tarpeelliseksi vaihtaa vesipisteen tai jääkaapin paikkaa. Lieden olisimme halunneet muualle, koska tuollaisesta kulmaliedestä tulee aivan hirvittävä määrä hukkatilaa, mutta koska huippuimurin hormi oli todella hankalassa paikassa, totesimme pienimmän riesan tien olevan sitten kuitenkin se, että liesi jäisi kulmaan. Huipparin kanssa toimivan liesituulettimen löytäminen oli todella vaikeaa, etenkin kun tarvitsimme saarekemallin. Vaihtoehtoja löytyi miehen mittavan metsästysoperaation jälkeen kutakuinkin kaksi, joista toinen oli kohtuullisen hintainen ja toinen meidän budjettiimme liian kallis. Niinpä ratkaisu oli ilmeinen. Liesituuletinta varten jouduttiin myös rakentamaan tuollainen madallus, jotta venkula hormi saataisiin suoristettua ja lieskari sijoitettua keskelle. 

 Keittiö suunniteltiin Ikean maksullisen keittiösuunnittelupalvelun kanssa. Ovivalinnasta olimme heti yhtä mieltä. Hana, subway tiles ja kantikas allas olivat minun must-juttujani. Mies valitsi vetimet ja kodinkoneet. Tasoa puntaroimme pitkään. Massiivipuinen olisi ollut upea, mutta koska emme ole mitään erityisen tarkkoja ja minulla on kahvit nurin joka toinen aamu, päädyimme armolliseen laminaattiin. Jos jostain syystä osoittautuu, että alammekin superhuolellisiksi, eivätkä värjäävät juomat läiky, tason voi sitten joskus vaihtaa. Pähkinänvärinen laminaatti tuo meidän makuumme sopivaa kontrastia ja lämpöä liikaan valkoisuuteen. Osa yläkaapeista on kippikaappeja ja osa ihan tavallisia. Alakaappeja meillä ei ole lainkaan, ainoastaan vetolaatikoita. Niistä on jotenkin helpompi kaivella tavaroita esille. Halusimme pitää yleisilmeen mahdollisimman rauhallisena, joten valitsimme mahdollisimman suuret laatikot, joiden sisällä on sitten jemmassa lisää pikkulaatikoita. Laskutilaa ei kai ole koskaan liikaa. Toistaiseksi tasot ovat olleet suorastaan neitseellisen tyhjiä, mutta eivätköhän ne ajan mittaan täyty kaikenlaisesta roinasta. Nyt kuitenkin nautin seesteisestä maisemasta.


Ennen remonttia laitoin oikeastaan kaikki vanhat lehdet kiertoon ja kierrätykseen, mutta Glorian Ruuat ja Viinit säästin. Olen varmasti sanonut monta kertaa, että rakastan tuota lehteä, vaikken olekaan mikään kovin innokas kokki itse. Pidän ihan mielettömästi niiden visuaalisesti ilmeestä ja oikein imeskelen inspiraatiota. Lisäksi luen kaikki jutut, reseptitkin. Olen ihan hulluna ruoka-aiheisiin, mutta en vain jotenkin innostu siitä itse tekemisestä. 


Keittiösuunnittelijamme Espoon Ikeassa oli Anna, jota haluan vielä erikseen kiittää superpitkästä pinnasta ja avuliaisuudesta. Olimme monta kertaa varsinaisen suunnittelun jälkeen kysymyksinemme hänen kimpussaan ja saimme aina apua. 

Olemme olleet keittiöömme tosi, tosi tyytyväisiä. Keittiön osuus oli stressaavin osa koko remontista (niin kai se tuppaa yleensä olemaan), mutta lopputulos on kieltämättä hyvin palkitseva. Ainakaan vielä ei tunnu siltä, että tekisimme mitään toisin. Ja hyvä niin, tällä keittiöllä on tarkoitus mennä pitkään. Oma toiveeni oli, että valmis keittiö ei leimautuisi liikaa tähän aikaan vaan siitä tulisi sellainen, että keittiötä katsomalla ei pystyisi sanomaan, minä vuonna se on remontoitu. Sen, onnistuinko, näyttää sitten aika. 

Translation: This is our new kitchen. 

33 kommenttia:

 1. Millaiseen budjettihaarukkaan keittiö mahtui?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin vastata tähän sähköpostitse. :)

   Poista
 2. Tosi kaunis keittiö, oviprofiili on kovasti omaan makuuni! Uudessa keittiössä on taatusti mahtava kokkailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Ja joo, ainakin olla hengailemassa kokkailijan kaverina. :D

   Poista
 3. Tuo on niin äärettömän kaunis. Selkeä, yksinkertainen ja juuri tuo hana ja lieskari ne pari pikku jujua. Minä tykkään. Ainakin yhtä paljon kuin sinä :D

  VastaaPoista
 4. Upea keittiö! En tiedä leivotko pullaa, mutta ainakin tuonne sopii hyvin pullapeltejä kohoamaan :) Nyt jään odottelemaan hyviä reseptejä, eikös se uusi keittiö houkuttele kokkaamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja joo, itse asiassa mä olen erittäin hyvä leipomaan pullaa, se on mun bravuuri. Ei tule vain kauhean usein tehtyä nykyään. Mutta reseptejä tänne tuskin tulee ikinä. Ne ei ole ihan mun juttu. Mä avustan innokkaasti ja katan ja sytyttelen kynttilöitä ja avaan viinipulloja. Ja mulla on aina perunanakki. Mutta siihen mun panos taitaa jäädä... :D

   Poista
 5. Kun näin kuvat, tuli heti ajaton mieleen. Tosi kiva keittiö :)

  VastaaPoista
 6. Erittäin hyvä postaus! Sama rumba samalla firmalla edessä seuraavan puolen vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tästä oli iloa. Tsemppiä remppaan! :)

   Poista
 7. Viihtyisältä näyttää! Minullakin on haaveissa pieni entraus keittiöön, edellisen asukkaan valitsemat krumeluurivetimet kun eivät ole, tuota, ihan minun tyyliäni. Mutta nepä ovat kahdesta kohtaa ruuvattavat ja kaapinvalmistajan omaa mallistoa ja leveyttä, mikä tarkoittaa, että vetimen leveys rajoittaa aika lailla uusien valintaa, koska kukapa haluaisi oviin liikoja reikiä... Onneksi löysin kivan vaihtoehdon valmistajalta, mutta ah, kiva oli hintakin ;-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Mutta tämä on mun käsityksen mukaan erityisesti Ikean etu, että ne varaosat, jos niitä tarvitsee, ei sitten maksa ihan tolkuttomasti. :)

   Poista
 8. meillä remonttireiska ehdotti valeseinää kulmaan, eli meillä oli aiemmin samalla lailla hella kulmassa ja sinä pykälää ylempänä olevan koroke ja tuo kulmahan ei tee muuta kun kerää rasvaa, vaikka kuinka asettelee kauniisti oliivilöjypullot, eli siihen tehtiin viisto seinä samansuuntaisesti kuin hella. kova hommahan siinä oli ja turha (kallis) kulmapala jäi käyttämättä, mutta näytti mielestäni tosi kivalta. Hieno keittiö ja olen kade makeasta hanasta
  t. lissu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Lissu! :) Me taas nimenomaan haluttiin jättää tyhjää tilaa tuonne taakse tuomaan avaruutta. Toi rasvan kerääntyminen on kyllä ihan totta, ei auta kun hinkkailla niitä pulloja. :D

   Poista
 9. Tosi kivannäköinen keittiö! Erityisesti tykkään laatoituksesta. Kerro sitten joskus käyttökokemuksia tuosta hanasta, itsekin himoitsin sitä aikanaan, en muista miksi lopulta päädyttiin toiseen vaihtoehtoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Mä luulen, että moni päätyy muuhun hanaan, kun tuossa ei ole tiskikonehanaa samassa vaan sen joutuu laittamaan erikseen. En mä oikein varmaan osaa sen ihmeempiä käyttökokemuksia sanoa, kuin että tykkään ja on kätsää kun sen saa "irti" ja voi suihkuttaa täsmänä.

   Poista
 10. Mäkin tykkään! :) Värit ovat mieleeni, samoin nuo isot vetolaatikot. Meillä on (suvun) mökillä sellaiset ja ne ovat käytössä tosi näppärät. Kattilakaapista ei tarvitse ensin tyhjentää puolta ulos ennen kuin ulottuu niihin harvemmin käytössä oleviin juttuihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) No just toi, menee ihan hermot, jos joutuu joka kerta tyhjentämään kauheasti kamaa ulos.

   Poista
 11. Ihana, ihana, ihana keittiö! Ja ajaton, todella. Olen itse tekemässä pieniä fiksauksia omaan ja nuo laatat on varmaan pakko saada. Mistä hankitte omanne? RTV:ltä? Onko ne kiiltävää vai mattaa? Näyttää matalta ainakin. Meillä on jo Ikean laminaattitaso, jonka kovin haluaisin vaihtaa tummempaan puutasoon, mutta minulla ei riitä, että siihen kaatuu kahvia usein, myös punaviini ja mustikat on lisättävä listalle. Joten sillä tummemmalla laminaatilla taidetaan täälläkin mennä. Yksi muutoksen kohteesta on integroitavan jääkaapin vaihto. Vaikka en itsekään superkokki ole, niin liian pieni tuo nykyinen on jo kahdelle.

  Ja sama juttu, olen hulluna ruoka-aiheisiin ja Glorian ruoka ja viini on parasta mitä on, mutta välillä toteutus tökkii. Tosin lauantaina ajattelin panostaa ja tehdä punajuurihummusta ja yrttilihapullia lehden reseptillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti, kiitti! :) Tota laattaa saa tosi monesta paikasta, me ostettiin Bauhausista, oli edullisin siellä. Ja kiiltävää on. Ja kyllä, myös mulla menee kyllä lisäksi niin punaviinit sun muut mahdollisimman värjäävät kaikki nurin. Mikähän siinä onkin...

   Haha, samis! Mäkin itse asiassa tein niitä yrttilihapullia ja jopa raastoin ohjeen sitruunankuorta jossain hetkellisessä hepulissa. Mutta en jaksanut paistaa pannulla ja ne hajoili uunissa ihan täysin. Ja sit taas totesin, että anti olla. :D

   Poista
 12. Hieno on! Aika samassa värimaailmassa tulee liikkumaan meidän tuleva uusi keittiö. Mietimme samoja laattoja, mietittekö sauman väriä vai oliko heti selvää että harmaa(?)? Meillä myös tasoasia pähkäilyn aiheena, luultavasti laitamme puutasot lakattuina. Lakkauksessa on kova homma (onneksi perheessä osaamista), mutta ihanan helppokäyttöinen. Ei toki pinnaltaan samannäköinen kuin öljytty, mutta tämä öljytty puu on niin nähty. ;) On ollut mielenkiintoista seurata näitä remonttiaiheita, oma remonttimme starttaa kuukauden kuluttua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Ei ollut yhtään selvää, ämpyiltiin sitä aika pitkään. Mulle oikeastaan olisi käynyt kumpi vaihtoehto tahansa (valkoinen tai harmaa), mutta mies halusi sitten harmaan, joten sillä mentiin.

   Lakkaus on kyllä kestävä ja jos on osaamista, niin sittenhän se kannattaa. Mun käsityksen mukaan öljytty on helpompi korjata paikoitellen, jos tulee jotain.

   Paljon tsemppiä teille remonttiin! :)

   Poista
 13. Onnea ja iloisia kokkaushetkiä uudessa keittiössä!

  Meillä on myös laminaatti ja tuollainen huulleettu (onko se oikea sana?:) allas keittiössä. Vaikka laminaatin pinta kestääkin vettä, on altaan reunan alta pujahtanut loiskuteltua vettä laminaatin sisuksiin ja levy on turvonnut. Ei kiva. Joten kannattaa aina kuivata altaan reunalta laminaatilta vesi pois, ettei käy samoin. Sama homma on meillä käynyt myös kodinhoitohuoneessa, jossa on pesty vaippapeppuja..Taitaa olla niin, että kestävin olisi kivitaso, mutta kalliiksi tuevat ne hajoavat astiat, joita ainakin meidän rähmäkäpäläperheessä hajoaa muutenkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin muuten hyvä vinkki, pitääpä olla tarkkana! Ja joo, kivitaso varmaan olisi ekstävä, mutta kyllä sekin taitaa imaista itseensä kaikkea värjäävää. Corian olisi superihana, mutta valitettavasti niin kallis. Me (varsinkin mä) ollaan kyllä just niin rähmäkäpäliä myös, että tosiaankin alkaisi tulla astiastojen uusiminen kalliiksi. :D

   Poista
  2. Toi tiskialtaan välinen sauma on ongelma. Useassa keittössä suunnittelimme altaan joka laitettiin taso alle. Näin esim. roskien pyyhkimen altaaseen on helppoa eikä mitään jää saumaan. Tosin ei käy laminaatin kanssa. Toinen ratkaisu on terästaso, halvempi ja helppohoitoisempi. Ei saumoja ja pitää veden. Se myös antaa anteeksi hieman kun kupit lentelee. Tosi klassinen keittömalli, joka itsellänikin on toiminut vuosia, ajaton varsinkin noiden suorakulmaisten kaakeleiden kanssa. Kiva että ne ovat vihdoin rantautuneet tänne Suomeenkin. Itse en ole suuri kippiovien ystävä koska pystysuorat ovet ovat käytännöllisemmät. Kun keittiötä suunnittelee, kannattaa muistaa se työkolmio, eli jääkaappi, tiskiallas, tiskikone, hella järjestys. Tarpeeksi säilytystilaa ja laatikoita. Ja tietysti tasot. Hauska kun on asuntoja käynyt katsomassa on jääkaappi usein unohdettu ja laitettu jopa toiseen huoneeseen. Ei kannata sortua mihinkään terndikikkoihin, kuten ne pyöreät tiskialtaat pari vuotta sitten.

   Poista
 14. Super tyylikästä ja ihkut kuvakulmat! Niin valoisa koti! Valoa lokakuulle!

  VastaaPoista
 15. Uu meillä uusittiin keittiö tasan 10 vuotta sitten ja nayttää oikeastaan ihan samalta värimaailman kuin kaapistojenki osalta! Ajattomuudessa taisit siis onnistua? Mahtavia illanistujaisia uudessa keittiössä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa! Ehkä sitten tosiaan onnistuin. :) Kiitti!

   Poista
 16. Hei! Ihana keittiö! Meilläkin juuri keittiöremppasuunnitteilla ja kovasti pohditaan vaihtoehtoja Millasella budjetilla keittiönne on suurinpiirtein toteutettu? Vaihtelua tuntuu todella olevan...

  VastaaPoista
 17. Hei! Mahtavan näköinen keittiö. Mistä löysitte liesituulettimen? Ja saako kysyä että tuleeko hormi seinästä tai katosta? Olen juuri saanut uuden keittiön ja just tällainen putki liesituuletin olin suunitellut siihen (minullakin kulmaliesi) mutta kuulemma ei sovi siihen kun hormi tulee sivu seinästä eikä katosta...harmittaa niin...

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!