lauantai 4. lokakuuta 2014

Pientä kivaa


Houkuttelin kuluneella viikolla Lauraa kanssani sisustussäläostoksille. Sälä oli ennaltamäärittelemätöntä. Jotain sellaista, josta tietäisin kun näkisin, että toi. Toivoin, että Lauran visuaalisuudesta ja esteettisestä silmästä liikenisi vaikutusta omiinkin hankintoihini. Jotain pikkujuttuja tulikin ostettua. 


Ostokseni eivät olleet mitään kovin yllättäviä. Riviera Maisonin kynttilälyhty - ei mitään kovin radikaalia. 


Aikaisempi hankinta parin viikon takaa on HM Homen tyyny, jossa on ihana syysfiilis ja juuri oikeanlainen harmaa sävy. 


Säläostoksiin kuuluu, että niissä ei tarvitse olla mitään järkeä. Hauska tekstikassi Perobasta päätynee kauppakassiksi johonkin sellaiseen paikkaan, että se on aina esillä ja valmiina käyttöön. Sen pari on Anton&Antonin juuttikassi. Kauniin risottopakkauksen kohtalo on ennalta määrätty. Se on niin sievä, että panttaan ja panttaan sitä, koska en raaski avata pakkausta. Lopulta se on sellaisen keittiössä kertyvän rasvapölyn marinoima ja päiväyskin on mennyt jo pari vuotta sitten. Ilmiö on sukua sille, että minulla on kaapissani maailman ihanin Gantin klubitakki, jota en ole käyttänyt tänä vuonna kertaakaan, koska jotenkin säästelen sitä jotain epämääräistä varten. Tai se yksi t-paita, joka on tosi ihana, mutta jota olen käyttänyt ehkä kolme kertaa, koska alitajuisesti säästän sitä. Tästä ihan hölmöstä tavasta yritän kyllä kovasti päästä eroon. Ehkä kokkaan meille ensi viikolla risottoa klubitakki päällä. 

Dean&Delucan pikkuinen pussukka on ikivanha ja siellä on sisällä valmiiksi pestyjä kirsikkatomaatteja napsimista odottelemassa. Nougatista ostettu vedenkestävä Uashmama-paperipussukka on myös aiemmin syksyllä hankittu ja pitää sisällään hedelmiä. Kauppakassien esille ripustamista varten tarvitaan tietysti jotkut ihanat koukut. Ne (kaksi kappaletta) löytyivät Riviera Maisonilta. 

Kun on välillä saanut fiilistellä pikkutavaroiden kanssa, jaksaa paremmin ajatusta, että kodinhoitohuone on edelleen remontin jäljiltä alkuräjähdyksen näköinen ja eteisessä seilaa työkalupakkeja, jotka eivät mahdu minnekään. Ehkä niidenkin sortteeraamiseen ajava inspiraatio vielä tulee. 

Translation: Cute little stuff I've been buying. 

8 kommenttia:

 1. Tunnistan niin ton vaatteiden ja kivojen ruokajuttujen säästämisen "jotain erityistä" varten niin kauan, että vaate ei enää istu ja ruoka on mennyt vanhaksi! Olen yrittänyt kitkeä tätä tyhmää tapaa pois ja olen siinä osittain onnistunutkin, mutta taas tällä viikolla löysin itseni vaatehuoneesta ajattelemasta, että en voi vielä laittaa maailman ihaninta kasmirneuletta päälle, koska "talvella sitä tulee kuitenkin käytettyä niin paljon". Siis what, mikä logiikka siinä on, että ei voi laittaa päälle vaatetta, vaikka tekisi mieli, koska sitä käyttää tulevaisuudessa?! :D Tällä kertaa jopa voitin itseni ja nappasin päälle kyseisen harmaan kasmirneuleen, koska yksinkertaisesti en löytänyt mitään muutakaan, minkä olisin halunnut pukea :)

  Tuo uusi kauppakassi on aika herkku, tekisi mieli itsekin päivittää kauppakassit johonkin hauskoihin ja kauniisiin, joita voisi pitää esilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todellakin ihan tyhmä tapa ja istuu vielä niin tiukassa, vaikka yritän tietoisesti opetella siitä eroon. Ärsyttävää!

   Poista
 2. Äidilläni oli tapana säästää kaikki uusi myöhempää käyttöä varten! Sitä samaa tapaa hän yritti istuttaa minuun, mutta ei onnistunut! Taisi tapa hypätä yhden sukupolven yli!

  Mama L

  VastaaPoista
 3. Tunnistan itsessäni ihan samoja piirteitä! Säilön Barbour-takkiani odottamassa sitä oikeaa hetkeä.. Kauppakorina mulla on nykyään Riviera Maisonin ns.ostoskori, semmonen rottinkinen. Se kuuluu sarjaan esillä pidettävät, toisin kuin Pirkka-kassit.
  Voih kun olisikin paikka noille upeille RM-koukuille! Samaa sarjaahan löytyy myös semmonen koukku, jossa on hengari. Sitä kauan just pyörittelin yhdessä liikkeessä. Haaveita.. niitä pitää olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep jep... :D

   Mulla on nyt kamalia vaikeuksia löytää noille paikkaa, kun mies dumasi mun ekan ehdotuksen. Pitää ehkä tehdä niille joku muu käyttötarkoitus, muuten voi mennä hankalaksi. Mutta koukuista en luovu! :D

   Poista
 4. Äh kaikki uusi vain heti käyttöön, se on minun mottoni. Mitäpä niitä säästämään tulevaa varten/toisaalta miksi ? Kysyn minä... Sinne kaapin pohjalle ne vain unohtuvat. Sälän ostaminen jonkun toisen samanhenkisen kanssa on kivaa vaikkakin pää täytyy pitää kylmänä, että ostaa omantyylistä eikä sen kaverin mielestä kivan näköistä tai sopivaa sinne kotiin. Meillä kaikilla kun toi visuaalinen ilme sisustuksessa tai vaikka pukeutumisessa voi olla erinlainen.... Kukapa haluaa olla kopio toisesta?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on just näin. :)

   Mua taas ei haittaa, jos mulla on joku sama juttu kuin jollain toisella. Käytän sitä, mistä tykkään riippumatta siitä, löytyykö nollalta vai tsiljoonalta ihmiseltä sama.

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!