torstai 13. marraskuuta 2014

Jotain luettavaa


Olen niin uponnut töihin, marraskuun lukuhaasteeseen ja arkeen yleensä, että vuorokauden tunnit eivät tahdo riittää juuri nyt. 

Siksi päätin tällä kertaa linkata teille muiden blogikirjoituksia, sellaisia, jotka mielestäni kannattaa lukea. Aiheet ovat aivan laidasta laitaan, mutta kaikkia yhdistää se, että palasin lukemaan ne vielä uudelleen.Tadaa, siis Norpan viikon Top 3


Ei mitään lisättävää. Pohdin yön ylikin, mutta en osannut sanoa mitään paremmin. Maaret Kallion tekstit ovat muutenkin hyviä, niistä löytyy aina ajattelemisen aihetta. 


Lisbetkin oikeastaan onnistui kiteyttämään juuri sen, mitä ajattelen. Minusta molemmat puolustavat paikkaansa ja kulutan näitä sisältöjä eri tarpeisiin. Nykyisen työn myötä huomaan myös sen, että joskus on ihan vain kiva laittaa koneen kansi kiinni ja lukea paperilta. Fiilisjuttuja. 

3. Viimeinen vinkki on hetki sitten kirjoitettu ja kaksiosainen. Lue ensin Karlan Aikuinen nainen bloggaa, miten se viitsii ja sitten Hän puhuu blogista

Karlankin kommenttiboksissa tulee esille se, että monia askarruttaa, miten työnantaja suhtautuu bloggaamiseen. Varmasti jos jotain liikesalaisuuksia paljastaa tai muita vastaavia, niin huonosti. Harvanpa blogit kuitenkaan tällaisia aihepiirejä sivuavat. Muutenkin joskus tuntuu ottavan vallan sellainen ajatusmalli, että voi kauheaa, eivätkö nuo bloggarit nyt ymmärrä, että jonain päivänä vielä katuvat koko juttua. Ja että varmasti ei katsota moista hommaa hyvällä silmällä, kun vaikkapa rekrytoidaan. Niin, kyllähän sitä voi toki autonkin alle jäädä kun tästä hilpaisee tuonne ulos maailmaan. Toisaalta kotona voi kaatua vaikka portaissa. Voihan sitä maailmassa sattua kaikenlaista. Itse tykkään ajatella, mitä mahdollisuuksia uudet asiat tarjoavat. 


Kivaa torstaita kaikille, palaan vapaa-ajallani Goldfinchin pariin. Tarina taisi juuri lähteä vetämään. 

11 kommenttia:

 1. Tuo Maaret kallion teksti oli kyllä loistava. Noita asioita olen itsekin monesti miettinyt, enkä vain omassa elämässäni vaan laajemmin... Miksi on niin vaikeaa asettua toisen ihmisen asemaan ja kohdella heitä hyvin? Mistä joillain riittääylipäätään sitä virtaa olla ilkeä toisille jopa ilman minkäänlaista konkreettista syytä? Jokainen voi muuttaa itseään ja ilkeyttä vastaanottavien ei tarvitse hyssytellä asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä tykkään hänen tyylistään muutenkin. Ja blogin nimi on ihan täydellinen! :)

   Poista
 2. Luitko myös kommentit Maaret Kallion tekstiin? Ainahan ei todellakaan ole tarkoitus satuttaa vaikka kohteesta tuntuisi siltä; tää on tämä kierteen muodot jo saanut vääntö. Että siis onko jonkun hyvin suorankin mielipiteensä kirjoittava aikeissa loukata vain ainoastaan tosiaan sanoo peittelemättä. Jos on munaa niin sanotusti kirjoittaa pystypäin jokin postaus, eikö sen takana silloin pidä seistä siten että voi ottaa keskustelua vastaan eikä heti piiloutua "nyt mua kiusataan!" -puolustuksen taakse, jottei tarvitse miettiä voisiko vastakkaisessa näkökulmassa olla hyväksyttävää sisältöä. Just saying... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luin eilen illalla, nyt niitä on varmaan jo paljon enemmän. :)

   Tässäpä se viestinnän hankaluus yleensä onkin. Viestin vastaanottaja voi tulkita sen miten vain, vaikka lähettäjä tarkoittaisi mitä. Mä mietin aina sitä tosi suoraan sanomista, että jos haluaa oikeasti vuorovaikuttaa, eikä vain esimerkiksi näpäyttää, niin kannattaako se. Kun se varsinkin kirjoitetussa muodossa voidaan tosi helposti tulkita ilkeilyksi. Suoraan sanominen loukkaamatta on tosi vaikea laji ja sen aika harva hallitsee. Kokonaisuuden kannalta pieni pehmennys voi usein auttaa, jos tosiaan haluaa oikeasti, ettei toinen ole heti puolustusasemissa, mikä vaikeuttaa sen beeffin läpimenoa.

   Ja keskusteluhan on ihan eri asia kuin ilkeily. On munkin kommenttibokseissa käyty välillä tosi tiukkaa vääntöä ja sehän on enemmän kuin ok. Ilkeily taas ei ole koskaan ok.

   Poista
 3. Olipa ihana yllätys törmätä täällä omaan tekstiin. Kiitos 😊
  T. Maaret

  VastaaPoista
 4. Maaretin tekstit ovat niin puhuttelevia, niin kuin jälleen tuo sinunkin linkittämäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, löydän aina jotain ajateltavaa niistä. :)

   Poista
 5. Ehkä sadan blogin kautta löysin tieni tänne ja noihin linkittämiisi teksteihin - perjantai-illan ratoksi kävin lukemassa ne kaikki. Hyviä olivat, kiitos siis tästä mukavasta lukuhetkestä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava kuulla. Tervetuloa ja kiitos itsellesi! :)

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!