torstai 20. marraskuuta 2014

Pjazza love


Tämä viikko on oikea bileviikko. Ennustan sunnuntaille kohtuullisen väsynyttä oloa. Nytkin pitäisi oikeastaan olla jo nukkumassa, mutten malta olla hehkuttamatta Pjazzaa. Kävimme siellä eilisen Nicolas Feuillatten samppanjatastingin jälkeen. Tastingista lisää joku toinen kerta, tällä kertaa tyydyn vain toteamaan, että Stadin paras pizza on löytynyt. Se on Pjazzan Bufalino. Tilaan oikeastaan aina ravintolassa samanlaisen pizzan, sellaisen jossa on tuoretomaattia ja tuoremozzarellaa. Niinpä vertailu on aika helppoa. Tittelistä ei ole kahta puhettakaan. 
Miljöö oli PJazzassa myös todella makea. Asioista hyvin perillä oleva lähteeni Laura tiesi kertoa, että paikassa on yhä edellistä edellisen ravintolan jäljiltä Joanna Laajiston sisustus. Olen hänen työnsä suuri fani, eikä tälläkään kertaa tarvinnut pettyä. Tunnelma oli samaan aikaan kotoisa ja kansainvälinen. Meille kolmelle Nykki-rakastajalle tuli kaikille tuo lempparikaupunki mieleen. 

Asiaan varmaan vaikutti sekin, että Pjazzassa soi livejazz. Ihana bändi soitti taitavasti (ja riittävän mainstreamia jazzia, että meitsikin osasi nauttia) ja kohotti osaltaan tavallisen keskiviikon ihan uusiin sfääreihin. 

Olimme kuulleet paikan hitaahkosta palvelusta ja se piti paikkansa. Odottelimme hyvän tovin ennen kuin kukaan kiinnostui meistä sisään astuttuamme ja ruokalistojenkin kanssa kesti, mutta kun ruuat oli tilattu, ne tulivat nopeasti ja olivat todellakin jokaisen odotetun sekunnin arvoisia. Ja tavallaan se venähtänyt aikakin on charmantimpaa, kun koko ajan kuuluu kovaäänistä italiankielistä mölinää ja näkyy suurieleisiä käsiliikkeitä. Että allora vaan, ehkä sitä pitäisi itse relata tämän kolmen sekunnin kärsivällisyytensä kanssa. Ehdottomasti siis tuonne uudelleen!


Opin eilen vaikka mitä samppanjasta, mutta myös valokuvaamisesta. Selfie ei onnistu järkkärillä yhtään niin hyvin kuin puhelimella, mutta mitäs pienistä. Allora. Ehkä pitäisi alkaa itsekin italialaiseksi. Ei olisi niin turhan tarkkaa kaiken kanssa. 

Mutta nyt nukkumaan, koska huomenna on vuorossa bileputken osa 3/4. Öitä!

Translation: The best pizza in town. 

6 kommenttia:

 1. Laajiston sisustus taitaa olla G18-ravintolasta, joka oli edellistä Goce-ravintolaa aiemmin tuossa. Jostain syystä paikassa ravintolat eivät ole onnistuneet, vaikka korttelin päässä eri suuntiin on montakin menestyvää ravintolaa. Pjazzassa näyttää kuitenkin olevan aina väkeä, kun kuljen siitä ohi ja kuvasikin perusteella tiistai-iltanakin asiakkaita on riittänyt. Itse en ole vielä ehtinyt testamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se Gocehan ehti olla ihan todella vähän aikaa tuossa. Se oli ihan kiva paikka, mutta aika tyhjillään ainakin silloin kun itse kävin.

   Poista
 2. Tätä pizzaahan täytyy käydä joku kerta maistamassa. Ihana selfie :)

  VastaaPoista
 3. Nyt kun täällä asiaa puidaan, tarkennettakoon vielä, että Laajiston sisustus on jo Goceakin edeltäviltä ajoilta, jolloin sisääntulossa oli Bar & Co -baari ja päätilassa Kitchen & Co -ravintola. Ja ainakin baari, jossa me istuimme ja jota ihastelimme, on Joannan käsialaa: http://joannalaajisto.com/projects/bar-co/aajiston. :) Hauska kuva hauskasta illasta! Kiitos viimeisestä, toivoo nyciläiseen jazz-meininkiin ja italialaispappoihin ihastunut pitsaa vähän liian usein syövä Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sieltähän se tuli. :D Kiitos itsellesi, oli ihan huippua. Ja nyt on todella tullut munkin syötyä pizzaa vähän liikaa. Vihermehut here I come, tai jotain...

   Poista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!