sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Viikkokatsaus


Aloitin viikon aikamoisella haasteella. Sain joululahjaksi myös yhden ranskankielisen kirjan. Olen joskus osannut ranskaa ihan hyvin, mutta taidot ovat ruostuneet aikaa sitten. Yllättävän hyvin kirjasta kuitenkin pysyy kärryillä. Aika vähän tosin luen sitä kerrallaan, ennen kuin uuvahdan. 


Ensin oli superpakkanen, sitten pimeys, vesisade, loska ja sohjo. Haaveilin kesästä ja kaivelin purjehduskuvia esiin. 


Kun vuosi vaihtuu, on aika kirjaimellisesti kääntää uusi lehti kalenterissa. Meillä on ollut seinäkalenteri oikeastaan aina. Siihen merkitään yhteiset vapaat, iltamenot, työt, matkat, kaikenlainen ja ennen kuin sovin mitään menoja kenenkään kanssa, tsekkaan aina tämän seinäkalenterin oman puhelimeni kalenterin lisäksi. 


Siivosin joulun aika nopeasti pois, tuli tarve saada pinnat puhtaiksi ja tyhjemmiksi. 


Amaryllis, suosikkijoulukukkani, sen sijaan porskuttaa edelleen. Siirsin sen vähemmän jouluiseen astiaan ja totesin, että menee ihan täydestä vaikka ympäri vuoden. Mielikuvillahan joulukukissakin pelataan. Olen monesti nähnyt Nykissä hyasintteja kevätaikaan nimenomaan kevätkukkina ja nehän näyttävät mitä mainioimmilta myös sellaisina. 


Uutena vuotena olimme Laiviksen kanssa bunkkerissa, siitähän puhuttiinkin jo. 


Heti vuoden toisena päivänä Laivis lähtikin sitten kyläilemään ja me pakkasimme taas laukut. Sujautin kassiini toisen joululahjakirjan. Sepä tempaisi mukaansa niin, että luin puolet siitä menolennolla ja loput paluussa. En olisi malttanut laskea sitä käsistäni lainkaan. Jos siis viime vuoden paras kirja, He eivät tiedä mitä tekevät, tuli luettua ihan loppuvuodesta, niin tänä vuonna on kyllä minkään teoksen enää hankala päihittää tätä. Supersuositukset!


Sadetta oli todellakin ihanaa lähteä pakoon. 


Perillä aurinko paistoi ja onnellinen matkalainen vyölaukkuineen otti ilon irti Kanariasta. 


Vaikka reissu oli tosi lyhyt (olimme perillä alle vuorokauden), ehdimme kuitenkin kahteen kertaan lenkille, heti saavuttuamme ja sitten aamulla vielä uudelleen. Lisäksi kävimme ihanalla illallisella, istuskelimme vielä ulkona kahvilla ja hotellissa vielä hetken parvekkeella juttelemassa. 


Ehdin hengata hameessa ja raidoissa ja nauttia paljaista varpaista ja sääristä. Ehdin juoda lenkkilimut niin parvekkeella kuin altaallakin. Teki tosi, tosi hyvää tällainen pieni pyrähdys. Olen yrittänyt ottaa kaiken ilon irti pyhistä ja vapaista ja tällä aurinkotankkauksella toivottavasti pärjää taas hetken. 


Tämä oli nyt sitten viimeinen viikkokatsaus tässä blogissa, illalla saanemme uuden blogin auki. Vinkkaan kyllä sitten. 

Pentik-kisan voittajat ovat tässä: Laittakaahan Camilla ja Piude minulle sähköpostia sivupalkin osoitteeseen, niin järjestetään palkinnot tulemaan teille. Onnea! 


3 kommenttia:

 1. Kiitos tästä blogistasi se on ollut aivan suosikkini! Kaikkea hyvää uuteen blogiinne jään innostuneena odottamaan sen aukeamista! Niin ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Ihania nämä pienet aurinkomatkanne! Reissu- ja vuorotyön hyviä puolia.

  Taannoin kun kirjoittelit Tiklistä, ja minä valittelin sitä kadonnutta, yöhön saakka valvottavaa lukukokemusta, annoit minulle kirjavinkin. Se on vielä lukematta, mutta lisään tämän suosituksen myös listalleni. Itse sain joululahjaksi Katherine Pancolin Mimmit. Se vei mukanaan. Ja koska aiemmat hänen kirjansa oli vielä lukematta, hain kirjastosta Krokotiilin keltaiset silmät (ja varasin ne kaksi muuta). Tuonkin kanssa meni yöllä pikkutunneille. Kyllä lukeminen vaan on ihanaa!

  Nyt hetkeksi taas kirjan pariin ja illemmalla kurkkimaan uutta blogianne... :)

  VastaaPoista
 3. Tämä blogisi on ollut aivan mahtava. Toivottavasti sama mahtavuus jatkuu uudessa blogissasi. Rapu-ihmiset eivät aina tajua muutoksia.....

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!