Postcards from Helsingholm



Pääsimme Högsårasta Helsingholmeniin sivumyötäisellä, pelkällä keulapurjeella. Välillä ajoimme lähemmäs rantoja, vaikka saaret söivätkin tuulta ja siten myös vauhtia. Meillä ei ollut kiire, oli aikaa nauttia maisemista ja mennä lähemmäs katsomaan, jos jotain kiinnostavaa näkyi.



Helsingholmissa odotti kaksi yllätystä: Ensinnäkin satamassa oli muitakin, jopa monia veneitä. Arkipäivänä, koulujen alettua! Toinen yllätys oli se, että saimme silti saunavuoron, jopa sen, jonka halusimme. 


Sauna sijaitsi laguunin vieressä, ehkä kauneimmalla paikalla, jonka tiedän. Sattumalta auringonlasku sattui samaan aikaan saunavuoromme kanssa ja saimme ihaille meren taakse plumpsahtavaa palloa saunan ikkunasta.



Ilta oli jälleen lämmin, emmekä malttaneet mennä sisälle vaan istuskelimme ulkona. Ja okei, on se valkoviini vaihdettu punaiseen täälläkin ja kynttilät sytytetty iltaisin - myönnetään! Mutta se on vasta loppukesää, ei vielä syksyä.


Myös aamiainen aamuauringossa oli ilo nauttia kannella. 


Sitten hieman lisää kahvia...


Helsingholmin hevosen tapaaminen oli lomani kohokohta tähän saakka. Valtava määrä rakkaita lapsuus- ja nuoruusmuistoja pölähti mieleen, kun taputtelin heppaa, työnsin sen pois portin vierestä, että pääsimme kulkemaan ja haistelin sen jälkeen hevosenhajuisia käsiäni. 



Nämäkään lampaat eivät keskustelleet kanssani, mutta Laivakoira sen sijaan löysi sisältään pienen paimenkoiran ja haukkui lampaille vimmatusti. Laivakoiran kannalta on ehkä vähän noloa, että lampaat eivät olleet moisesta moksiskaan. 


Istuskelimme laiturilla auringossa odottelemassa, että tiskit kuivuisivat. 


Kunhan astiat oli aseteltu takaisin paikalleen, jatkoimme matkaa. 

Translation: One of the best moments on my vacation was meeting the horse at Helsingholm. And the other moments were pretty great, too. 

Kommentit

  1. Ihanat tunnelmat ja HEPPA! Se on juurikin niin satuhepan näköinen kuin olen kuullut ja nähnyt kuvia. Hassua miten loppujen lopuksi aika pienet hetket kruunaavat jonkun reissun :) Oliko Helsingholmissa muuten syviä poijupaikkoja (2,30 m)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaus löytyikin tuosta alempaa, huomasitko? :)

      Poista
  2. Voi kuinka ihania tunnelmia kuvista huokuu! Kuvistasi saisi ihanan coffee-table kirjan. Vinkki... Laivakoiran paimentamisyritykset nauratti. :)

    VastaaPoista
  3. Voih, nyt mun on entistä vaikeampaa vaihtaa purjehdusviikonloppu kavereiden tupareihin... :( Eipä silti, ihana nähdä ystäviäkin, mutta kun noita purjehdusviikonloppuja on kuitenkin enää rajallinen määrä tarjolla, niin hiukkasen kyllä kismittää.

    Ihanaa loman jatkoa teille :)

    VastaaPoista
  4. Kauniita maisemia! Kiitos tosi kivasta blogista, erityisesti koukuttavista matkapostauksista. Ja sisustamisesta ja päivän asuista ja ja...

    Mukavaa loppukesää! :)

    Sanna

    VastaaPoista
  5. Vastaan Merenneidolle, toivottavasti Norppa et pahastu. Eli 2,30 syviä poijupaikkoja pitäisi löytyä "päälaiturin" (Eli se joka on kiinni venevajassa, näkyy myös ylläolevassa kuvassa) sisäpuolelta. Saman laiturin ulkopuoli matalampi, samoin kun myös kaksi muuta laituria. Lahti on kuitenkin syvä ja hyvä hiekkapohjanen ankkuripohja, joten jos kolla löytyy tämäkin on oiva vaihtoehto.

    Hyvää loman jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tietenkään pahastu, tosi kivaa kun tiesit kertoa. :)

      Kiitti!

      Poista
    2. Paljon kiitoksia tiedosta! Täydennän tuon vinkin satamakirjaankin vastaisuuden varalle. Kiva ettei tarvitse kölikopelolla mennä kokeilemaan :)

      Poista
  6. Kiitos, piristit aamuani kummasti! Ihania kuvia ja tunnelmia, kuten sinulla tapana on. Olin myös erityisen ilahtunut nähdessäni, että tuo ihana hevonen on vielä hengissä. Tänä kesänä meidän veneretkemme ei kulkenut Helsingholmenin kautta ja jäin mietimään onkohan siellä vielä tämä hevonen. Saimme ratsastaa sillä saarta ympäri viimeksi, kun kävimme Helsingholmenissa. Sellaistakin voit siis kysäistä, jos tykkäät ratsastaa.

    VastaaPoista
  7. Hälsingholmenin saunasta avautuva näkymä on paras näky - se kruunaa aina veneilykesän.Olimme siellä joskus oikein kovalla syysmyrskyllä ja vauh!

    VastaaPoista
  8. Täydellinen päivä!

    Amelie

    VastaaPoista
  9. Ok, it's beautiful! You make living on a boat look comfortable and quite relaxing. You have all the luxuries of home? Including a bathroom on board? I would spend the rest of my life on a sail boat if I had life's little luxuries like a nice warm shower, flushing toilet, hmm those are probably the 2 most important.
    http://freckledflair365.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi Casey!

      I love love love living on a boat, it is extremely relaxing. Maybe not always so comfortable, but relaxing, yes.

      Actually our boat is very small and we don't really have luxuries except for a toilet. But warm showers one can usually get at the harbors or then we just go to sauna in harbors which is very popular here in Finland.

      Poista
  10. heippa vaan

    Kiva ettei oma hehkutukseni Helsingholmista ja Högsårasta olleet liikaa. Kuvat voisi olla suoraan mun omasta kamerasta :) Heppa, lampaat ja puput jäi meidän lasten mieleen ja ensi kesänä Helsingholm kuuluu varmasti myös ohjelmaan. Oikein mukavaa lomailua teille.
    Sanna

    VastaaPoista
  11. Helsingholmin sauna on tosiaan mahtavalla paikalla ja auringonlaskun aikaan... juuri silloin. Kiva kun kävitte myös Högsårassa, olen siitä onnellisessa asemassa että siitä on tullut monien purjehdusvuosien jälkeen meidän "purjeveneemme". Ihana päästä purjehtimaan oikeasti sinun mukanasi KIITOS KIITOS :))

    VastaaPoista
  12. Helsingholmen on kyllä ihana paikka. Me ei meidän heppatytön harmiksi nähty tuota hevosta, mutta ehkä ensi kesänä sitten...

    VastaaPoista
  13. Mukavia kuvia ja tunnelmia! Ikuisena heppatyttönä ihastuin erityisesti heppakuvaan, ihasti katsoo takaoikealle "tukka" silmillä. Muhun tekee jokapuolella maailmaa aina suurimman vaikutuksen
    kaikki eläimet. :) Eläimen silmistä näkee syvälle.. jos osaa ja malttaa katsoa.

    Mistä ootte muuten ostanu sitloodassa olevan harmaan varustepussukan? Mitä säilytätte siinä matkan aikana, gepsiä ym? Mihin viette Naatalissa veneen talviunille? Miksi Naantaliin? :)
    Mukavia lomakelejä! :D t. Sallamari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pussi on itse asiassa alun perin tummansininen, mutta haalistunut auringossa. Se on kai oikeasti kiikaripussi, en muista enää mistä se on hankittu, jostain veneliikkeestä kai. Pidetään siinä mun sellaista laminoitua muistikirjaa, jossa on väistämissäännöt, merimerkit ja vaikka mitä tietoa, jota voi tarvita äkkiä, jos tulee ihan black out. :) Ja vähän laminoituja trimmausohjeita kans. :D

      Viedään Naantalissa se lähellä Luonnonmaata olevalle telakalle. Se oli sellainen päähän pisto, ettei tarvitsisi tulla lomalta pois päin veneellä ja toisaalta nyt mietimme myös sitä, jos jättäisimme veneen ensi vuonna koko kesäksi näihin maisemiin. :)

      Kiitti!

      Poista
  14. Ihania kuvia. Aloitin purjehtimisen vasta tänä kesänä, mutta nyt jo odotan että joku päivä olisi oma purjevene ja pääsisi nauttimaan vastaavista tunnelmista :)

    Ja saarivierailut ovat parhaita. Tuli mieleen muutaman vuoden takainen reissu ystävien vuosikausia vuokraamaan mökkiin eräällä saarella, jolla myös iso lauma lampaita laidunsivat ja metsässä oli kiva käydä kameran kanssa seikkailemassa ja tutkimassa vanhoja kivitalon perustuksia ym jännää :)

    VastaaPoista
  15. Kiitos kaikille valtavan kivoista kommenteista! :) Vastasin nyt erikseen vain niihin, joissa oli kysymyksiä. Muille haluan sanoa vain, että on ihan mahtavaa, kun elätte noin mukana. Tämä on varmaan tähän mennessä ollut paras loma ikinä, mahtavaa kuulla, että olen onnistunut välittämään meidän iloisia tunnelmia. :)

    VastaaPoista
  16. Hei! Ensimmäiseksi kiitokset ihastuttavasta blogista, keep up the good work! Toiseksi kysymys: mistä on hankittu kuvissa usein kannella esiintyvä, valkoinen lyhty? Muistelin (tai kuvittelin?), että olit siitä jo jossain postauksessa kertonut, mutta en kuitenkaan onnistunut sellaista löytämään. Hyviä tuulia ja mukavaa loppulomaa! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)