Mitä vaatteita veneelle mukaan?


Onhan se ihan totta, että aina veneellä ei voi hengailla raikkaassa raitapaidassa ja lyhyissä sortseissa. Viime kesä oli tässä mielessä aivan poikkeuksellinen. Båt lasketaan tällä viikolla veteen ja ajattelinkin kertoa, mitä kaikkia vaatteita sen kaapeista löytyy minulle.

- Pitkät kalsarit, merinovillaa. 
- Verkkarit, jotka muodostavat edellisten kanssa ihan hyvän yhdistelmän purjehdushaalarin alle.
- Toppahousut, jos on tosi kylmä (minulla on sen verran reilut purjehdushaalarit, että toppikset mahtuvat hyvin alle).
- Muutamat villasukat. Mielellään vuorattuja.
- Aluspaita, merinovillaa.
- Fleece.
- Islantilainen superpaksu villapaita.
- Kevytuntuvatakki.
- Hanskoja ja tumppuja, mielellään Gore-Texia ja kooltaan niin isoja, että ne voi vetää purjehdushanskojen päälle. Kun tarvitsee manöveerata, niin kaikki on valmista. 
- Ainakin yksi sellainen pipo, jossa on fleece-vuoraus korvien kohdalla. Lisäpipoja ensimmäisen pipon päälle laitettavaksi. 
- Purjehdushousut/-haalarit.
- Purjehdustakki. 
- UGGit. Tiedän, tiedän, ne ovat ihan todella väärät veneilykengät, mutta fakta on se, etten ole onnistunut löytämään yksiäkään yhtä lämpimiä kenkiä. Riittävän monta kokeilua ja tunnottomien jalkojen iltaa riitti. 

 Meillä on vielä vaatetuksen lisäksi sellaiset neopreeniset istuma-alustat, joita käytämme aina ajossa. Olemme ristineet ne pyllyiksi ja pyllyt ovat ihan parasta ikinä eristämään jäätävyyttä hohkaavaa lasikuitua.

Lämppäri Båtissa on onneksi mitä mainoin ja siellä onkin tosi mukavaa nukkua. Edellisen venepostauksen kommentteihin vastaaminen taisi jäädä (pahoittelut siitä), mutta kerrottakoon tässä yhteydessä, että nukumme veneessäkin ihan kunnon petauksessa untuvatäkkien ja lakanoiden seassa. En voi sietää makuupusseja. Untuvatäkit ovat jostain syystä pysyneet tosi hyvinä, kun taas edelliset untuvatyynyt homehtuivat alta aikayksikön. Viime kesänä meillä oli kaksi keinokuitutäytteistä tyynyä ja ne olivat ihan kamalat. Nyt ostin kokeeksi yhden Joutsenen tyynyn, jossa on sellainen hengittävyyden ja kuivumisen takaava mekanismi. Jos se on hyvä, ostan toisenkin. Sellaisia venekuulumisia täältä. 

Translation: Sailing in Finland.

Kommentit

  1. Heh, kuulostaapa tutulta :) Siitä on glamouri kaukana kun ahtaa päällensä merinovillaisen kerraston, sen päälle vielä fleece -kerrasto, sitten toppahousut ja toppatakki ja päällimmäisenä mulla vielä kuivapuku ja liivit. Tämä kruunataan yläpäässä neopreenikypärällä ja -hanskoilla ja jalkaosastolla merinovillasukat, lämpösukat ja neopreenitöppöset tai -tossut. Että hehkeetä on... ;D Kyllä on turhan vähässä ne raitapaita/shortsikelit Suomessa, mut onneksi sentään joskus voi fiilistellä hienommissa kledjuissa. t. Salla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe! Mulla ei edes ne neopreenitöppöset pidä varpaita lämpimänä.

      Viime kesä oli kyllä ihan kreisi lämpimyydessään.Pystyi purjehtimaan sortseissa vaikka kuinka monesti. :)

      Poista
  2. Ainakin meidän kesäpaikalla Joutsenen tyynyt ovat kestäneet hyvin (talossa ei siis ole lämmitystä ympäri vuoden emmekä tuo sieltä syksyllä mitään petivaatteita pois).

    VastaaPoista
  3. Kunnon kumpparit pitävällä pohjalla ja laskettelusukat. Ne on istuvat, lämpimät ja tarpeeksi pitkät. Mä suosin kanssa oikeaa petausta ja tyynyjen kanssa mullakin ongelma. Ilmoita sit kesän kuluessa mitä Joutsenen tyyny tykkää merielämästä.
    -nina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei kumpparit pidä mitään. :( Oon lapsena palelluttanut varpaani niin monesti, että ne on tosi herkät kylmälle.

      Mä kerron! :)

      Poista
  4. Tuo vaatetus voittaa jopa rallin katsomisvaatetuksen talvella =) Vaikka kuinka pukee niin ennemmin tai myöhemmin on jäässä. Rallien jälkeen on kuitenkin ihana käydä saunassa ja lämpimässä suihkussa, pukea villikset jalkaan, mennä sohvalle torkkuhuovan alle ja juoda kuumaa kaakaota.

    Näitä postauksia on tosi kiva lukea kun tuo purjehdus on itselle ihan vierasta. Täytyy myöntää, että kuva on juurikin tuo raitapaita ja sortsit tai muuta mukavaa alaosana, tyyni meri ja upea auringonlasku....

    -Saila-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en muuten ole kova saunomaan, mutta purjehduspäivän jälkeen on aivan ihanaa päästä löylyihin, usein juuri tuosta syystä. :)

      Haha, kyllä sitäkin osastoa joskus saa, mutta pitää laittaa vastavuoroisesti joskus näitä tällaisiakin... :D

      Poista
  5. Oih, minä suorastaan rakastan pukea pitkät kalsarit, villapaidan, pipon ja villasukat ja sitten päälle vielä purjehdusvaatteet ja saappaat. Niin lämmintä ja mukavaa :) Kohta pääsee taas purjehtimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kyllä mullakin joku pimeä puoli on, joka nauttii siitä kalsariasussa hengailusta. Usein nimittäin ilta satamassa menee sitten niissä pitkissä kalsareissa. :D

      Poista
  6. Ja kun olet saanut urakalla kaikki vaatteet päälle, iskee vessahätä....... Sitä riisumisen riemua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhaa, juuri näin! Ei paljon naurata siinä tilanteessa.. koettu on ja kuivapuku ei ole helpoin puettava ja riisuttava. Siispä sama homma kuin lapsilla, vessan kautta vaikkei ole hätäkään.

      Poista
    2. No niinpä! Aina pitää käydä vessassa ennen lähtöä. :D

      Poista
  7. Hihii, noinhan se just on! Että etukäteen keväällä miettii kuinka kiva joku paita olisi sitten purjehtiessa, mutta todellisuudessa mennään ankeissa fleeceissä ja ei-niin-mätsäävissä pipoissa ja housuissa. Mutta kylmyys, se vaan on pahin vihollinen! Nälän ja väsymysken kestää, mutta kylmyyttä ei. Mutta ah niitä kertoja, kun saa sen täydellisen seiloriasun päälle, kun ulkona on 25 astetta, se jos jokin on poikaa. Niin, siis purjehduksestahan tässä puhuttiin.; D Me lähdetään isäni kanssa kahdestaan purjehtimaan kesäkuun alussa, jotta saan kunnon treeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vähän sama, että nälän ja väsymyksen kyllä kestää jotenkin ja toisaalta nälkää nyt on helppo yleensä veneessä hoitaakin, mutta kun sellainen horkkakylmä iskee päälle, niin peli on ihan menetetty.

      Ihanaa, teille tulee varmasti kiva reissu. :)

      Poista
  8. On pitänyt jo aikaisempina kesinä vinkata, että hommaa oikeasti akulliset lämpöpohjalliset! Entisenä tallityttönä täälläkin yksi joka on jalkansa palelluttanut liian monta kertaa. Ei tulisi minulla talviaktiviteeteista mitään jos ei noita lämmitettäviä pohjallisia olisi keksitty (tai kesällä kylmillä keleillä), mahtuvat pienempäänkin kenkään eikä poikkea mukavuudessa mitenkään normipohjallisista. Itselläni on kahdet, toiset hiihtomonoissa ja toisia vaihtelen aina kenkien mukaan. Nykyiset akutkin ovat jo varmaan ihan toista kestävyydessä, omat pohjalliset ovat jo meinaan n. 8 vuotta vanhat Hotronics merkkiset. Pienimmällä asetuksella akuissa riittää silti virtaa pariksi päiväksi, ja kun lämpö on siellä missä pitää eli varpaiden alla, niin kovinta asetusta ei yleensä tarvitse pitää päällä kun n. -20 pakkasella. Voin kertoa, että ei ole mitään ihanampaa kun harrastus mistä pitää ja lämpöiset varpaat! Ilman noita en esim. pystyisi lainkaan hiihtämään, varpaat on jäässä nollakelilläkin. Purjehdukseen voisin siis kuvitella toimivan loistavasti, en laita linkkiä kun menee mainostamiseksi mutta googletappa, ei ole enää edes hinnan kiroissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, mikä vinkki! Tätä mä kokeilen, kiitos! :) En tiedä, mikä siinä talleilla vietetyssä ajassa oli. Kai se rakkaus poneihin oli niin palavaa, että hypotermisiä varpaita ei huomannut... :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)