Keväthuolto 2012


- Koneen huolto teetettiin syksyllä telakan ammattilaisella. Keväällä koneesta vaihdettiin sinkkianodi ja kaikki sähköliitännät käytiin läpi. Yksi osa vaihdettiin. 


- Pohjan paikkamaalattiin Hempelin myrkkymaalilla.- Kölille tehtiin hiekkapuhallus, paklaus ja maalaus primerilla ja myrkkymaalilla. Tämä työ on teetetty telakan ammattilaisilla.


- Veneen kylkien myllytys tehtiin kahdella eri puhdistusvahalla, koneellisesti.
- Veneen kyljet vahattiin kaksi kertaa tavallisella vahalla ja kerran kovavahalla. Tämä työ on tehty käsin. (Hello, tenniskyynärpää...)


Kyllä niistä kyljistä siis nyt peilikuvansa näkee. :D

Lisäksi:

- Pentterin vesiletkujen vaihto uusiin.
- Pentterin liikutteluun tarvittavien urien tarkistus, korjaus ja uusien pyörien teko ja asennus.
- Septitankin tukkeutuneen huohotinputken vaihto ja uuden venttiilin asennus.
- Jääkaapin hajonneen lukitusosan vaihto. 
- Polttoainetankin huohotusputkien tarkistus ja puhdistus.
- Isopurjeen huollatus purjeneulomossa.
- Pinnan ja lipputangon hiominen ja lakkaaminen. 
- Peräsimen puslan uusiminen. 

To be continued...

3 kommenttia:

 1. Mitä tämän suuruusluokan remontti kustansi? Millainen keväthuolto tänä vuonna oli? Mitä on edessä tulevaisuudessa? Näistä lukisin mielelläni lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja anteeksi, että vastaus on kestänyt! En muista enää tarkkaan, mitä pohjan puhalluttaminen maksoi, mutta useamman satasen kuitenkin. Ei kuitenkaan tonneja, sentään!

   Tämän vuoden keväthuolto oli aika lyhykäinen, vahasimme veneen ja koneen huolsi ammattilainen, vaikka toki se katsottiin itsekin läpi vielä ennen vesille lähtöä. Koneen huolto maksoi muistaakseni kolmisen sataa. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu mahdollisesti uusi isopurje, riippuu vähän siitä, kuinka kauan pidämme tätä venettä. Mitään kovin ihmeellisiä huoltojuttuja en tule tulevaisuudessakaan kirjoittamaan, koska se ei ole sellainen aihepiiri, joka itseäni kiinnostaa enempää kuin on pakko turvallisuussyistä. Jos kaipaat enemmän asiaa veneiden huolloista, suosittelen tutustumaan seuraaviin:

   http://charlottaff27.blogspot.fi
   http://www.sydolphindance.com
   http://purjeveneavance245.blogspot.fi

   Poista
 2. Kysyisin vielä, että pitikö vene vahauksen lisäksi kiillottaa? Millä välineillä vahaus ja mahdollinen kiillotus tehtiin? Rälläkällä? Opettelen näitä purjehdusasioita vasta kirjoista yms. veneen ostamme nyt kesällä ja pyrin ottamaan asioista selvää mahdollisimman paljon etukäteen :-) jostain syystä itseäni kiinnostaa juuri pintakäsittelyasiat yms eniten näistä huoltojutuista. Kiitos linkkivinkeistä. Satutko muuten tietämään, voiko venepaikkaa jonottaa, vaikka venettä ei vielä olisikaan? Oliko teillä aluksi traileripaikka vai saitteko heti laituripaikan? Tulen kyselemään vielä paljon tyhmiä... Varoitan jo etukäteen :-D

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!