torstai 21. huhtikuuta 2011

Haaveilukävelyllä


Kävimme bestikseni kanssa rantakävelyllä tarkistelemassa jäätilannetta. Pysähdyimme evästauolle aurinkoon ja Laivakoira kävi uimassa ja leikki kepillä. Ei hullumpi päivä. Ihailimme myös merenranta-asuntoja ja minä ainakin totesin, että aarrekartta vaatii pikaista revisiointia. Aarrekarttaa tuntemattomille kerron, että kyseessä on iso pala kartonkia, jolle liimataan kuvia niistä asioista, joita omaan elämään halutaan. Kartta laitetaan sellaiseen paikkaan, jossa sen näkee joka päivä. Minulla se on ollut muun muassa kodinhoitohuoneen ovessa, sisäpuolella. Tiedän, että aarrekartta kuulostaa ihan huuhaatouhulta, mutta se oikeasti toimii. Kai kyse on oikeasti vain siitä, että omat tavoitteet ovat siinä hahmoteltuina eivätkä unohdu. Itse olen aika pitkälle saanut kaiken, mitä olen karttaan askarrellut.

Näistä taloista olen pitänyt aina. Jos osoite olisi tämä...
...niin maisemana olisi tämä. Ei paha. Numeroa kuponkiin sitten vain.
Tuo pieni väylä tulee muuten varmasti kesän mittaan tutuksi. ;) Joissain kohdissa oli sulaa ihan rantaan asti.En muuten saanut verhoja teetettyä matkallani. Aloinkin jopa pohtia, olisivatko sini-valkoruudulliset ikkunaverhot sittenkin paremmat kuin valkoiset pellavaiset. Ruudut menisivät yhteen lakanoiden kanssa ja omasta mielestäni toisto on sisustuksessa hyvä tehokeino. Laittaisinkin molemmat valkoiset pellavaverhot salongin ja keulapiikin väliin. Pidän muhkeudesta verhoissa, kahdella verholla kapeassa tangossa sitä kyllä saisi.Mies nimittäin mainitsi, että salongin sivuseinät (eli veneen runko sisältä päin) ovat keltaiseen taittavaa valkoista ja esitti ihan oikeaan osuvan teorian, että vitivalkoiset verhot saattavat korostaa keltaisuutta. Ah, näitä elämän murheita, laittaisiko ikiomaan purkkariin valkoiset vai ruudulliset verhot. :D Life is good.

5 kommenttia:

 1. Aarrekartta on todella hyvä ja toimii myös täällä! Samoissa maisemissa on tallusteltu paljon koiruuksien kanssa ja ihanassa kaffilassa nautittu useampikin...kahvikin :).

  Ihanaa, ettet mietit perinteisiä ruoriverhoja ;). Onko pellavaiset vitivalkoiset vai luonnonvalkoiset? Sittenhän seinien väri ei niin pomppaisi.. Ihana dilemma sinulla.

  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Siis nyt mä vasta tajusin, missä teidän venepaikka sijaitsee. Jee, toihan on ihan paras!

  VastaaPoista
 3. Noi talot on ihan mun lemppareita ja itekkin niitä aina ihailen ohi käpytellessäni!! Niissä on semmosta merellistä ja ehkä jopa välimerellistä tunnelmaa... ja ne ihanat ullakkohuoneet missä on ikkunapäädyt...ah, kyllä kelpais!

  VastaaPoista
 4. Hei! Sun blogia on kiva seurata!
  Ruudulliset verhot kuulostaa hyvälle. Suunnitellessa muista katsoa myös miltä verhot näyttää veneen ikkunoista ulospäin... Ainakin venesatamissa niitä on varmaan välillä kiva pitää kiinni illalla, ettei ohikulkijat näe suoraan sisään.
  Mukavaa kesää!

  VastaaPoista
 5. Tickler: Se kaffila on kyllä kiva. Arvosta kaikkia paikkoja, joissa haukut saavat tulla terassille ja niille on osoitettu vesikuppi. Mun mielestä Suomessa ollaan niin supertiukkiksiakoirien suhteen, että haluan kannattaa kaikkia rentoja puljuja. Pellavaverhot ovat vitivalkoiset, taidan siis pitää ikkunoissa ruudulliset ja jättää pellavaiset ainoastaan salongin ja keulapiikin väliin.

  Nelli: Toi ois ihan paras, mutta valitettavasti päästiin vasta jäseniksi, muttei saatu vielä venepaikkaa täksi kesäksi. No, seuraavina kesinä sitten!

  Essi: Mäkin olen ihaillut noita vuosia, tosin mun mielestä niissä ons ellaista englantilaista tunnelmaa. Olen vähän anglofiili. :D

  Anonyymi: Musta on kivaa, jos tätä on kiva seurata. :) Ja totta tuo sinun mainitsemasi pointti. Taidan pitää ruudulliset verhot ihan jo senkin takia, ettei sisään näy niin paljoa.

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!