torstai 19. huhtikuuta 2012

Naistenillassa Maritimilla

Kävin tänään Maritimin naistenillassa. Tilaisuus oli todella kivasti suunniteltu. Ensin ohjelmassa oli tervetuliaispuhe skumppaskoolauksineen. Ohjelma jatkui turvallisuusaiheisella esitelmällä, jossa käytiin läpi pelastusliivejä, pelastuslauttoja ja raketteja. VHF:ääkin sivuttiin. Paukkuliiviosio oli sattuneesta syystä itselleni melko tuttua asiaa. Rakettiosuudessa tärkeintä antia oli muistutus siitä, että raketista on pidettävä tukevasti kiinni - se nimittäin potkaisee vähän. Soihdun kanssa on tarkkaa, ettei sitä osoita vastatuuleen ja saa kasvoilleen vammoja. Rakettien ja soihtujen ohjeet kannattaa opetella huolellisesti läpi vaikkapa kauniina kesäpäivänä. Hätääntynyt ihminen söhlää helposti, eikä tajua säikähdykseltään katsoa ohjeita. Kun toimintamalli on päässä valmiina, toiminta hätätilanteessakin onnistuu paremmin. Pelastuslauttoja ei tuntunut olevan kovinkaan monella, niin kuin ei meilläkään. Silti kuulin lautoista mielelläni. Lauttaan pitäisi aina päästä mieluiten ns. kuivin jaloin eli lautalle mennään suoraan veneestä eikä veden kautta. Vedestä lautalle on tosi vaikeaa päästä. Olen nimittäin kokeillut joskus ihan muissa yhteyksissä. Turvaosuuden jälkeen siirryttiin kevyempiin aiheisiin.

Studio Ishavetin perustaja Tuikku oli paikalla esittelemässä tuotteitaan. Tuikku tekee kaiken itse! Hän jopa painaa printit kankaisiin.Raitaa oli niin ihanan monessa muodossa...
Esillä oli myös merihenkisiä ulko- ja sisäkalusteita. Nuo istuintyynyt olisinkin ostanut, jos ne olisivat olleet vedenkestävät. Sitloodaan nimittäin tarvitaan jotain eristettä penkkien ja pyllyjen väliin. Lämmintä touhua tämä purjehdus...

Tarjoilut olivat juuri sopivan leidimäiset. Erityisesti leipäjuustoleipäset olivat kerrassaan herkullisia ja nyt kuvat kamerasta purettuani en ihan ymmärrä, miksen syönyt niitä enemmän.

Kiitos kivasta illasta Maritimin väelle! Minun ostokseni olivat villasukka- ja pitkä kalsari -osastoa, mutta aion silti esitellä niitä pian.

12 kommenttia:

 1. Kiitos kun saavuit ja ihania kuvia! Tästä on ihana jatkaa eteenpäin ja keksiä uusia ideoita!
  Tinke/ MaritimShops

  VastaaPoista
 2. Eihän tuo nyt ihan pieleen voi mennä, jos on kuohujuomaa, maistuvaa ruokaa ja nättejä vaatteita :)

  Kerro ihmeessä, jos löydät sitloodan penkeille jotain kivaa niiden perinteisten kapokkityynyjen sijaan! Kaikissa veneissä näyttää aina olevan ne tismalleen samat sinivalkoiset tyynyt.

  VastaaPoista
 3. Iltanne kuulosti oikein kivalta. Kaikkea ihanaa näyttää olevan tarjolla, joten pitää kyllä mennä hypistelemään ihan paikan päälle. Hyviä kuvia, taas kerran :)

  VastaaPoista
 4. Hitsi, nyt harmittaa entistä enemmän, että unohdin silloin aiemmin ilmoittautua tonne, ilta kuulosti sekä hauskalta että hyödylliseltä. Toivottavasti noita järjestetään vielä joskus uudelleen.

  Saatiin muuten eilen tietää, että kaupungilla on laituripaikkajonossa ennen meitä yli 350 venettä, vaikka ollaan jonotettu jo viime syksystä, ja meitä kehotettiin suosiolla miettimään muita vaihtoehtoja. Meidän last resort on poijupaikka Nokkalasta, mutta toivottavasti siihen ei tarvitsisi turvautua... :) Vinkkejä inhimillisen hintaisista venepaikoista otetaan siis mielellään vastaan!

  /Gitta

  VastaaPoista
 5. Mukavaa, että naisiakin huomioidaan tällaisten harrastusten parissa. Tarjoilut näyttävät kyllä erittäin herkullisilta:)

  VastaaPoista
 6. Näyttää olleen tosi onnistunut ja mukava ilta ja tarjoilut näyttävät tosi herkullisilta. Parasta on juuri kun huvi ja hyöty yhdistyvät.

  VastaaPoista
 7. Tiina: Kiitos itsellenne tosi kivasta illasta! :)

  Elina: No näinpä juuri. Skumppa ei koskaan pahenna asioita. Ja kerron, mulla onkin jo ajatus olemassa tyynyistä. Käytännön testaus uupuu vielä, mutta siitä lisää ehkä jo tänään.

  Mussu: Kiitos! :) Ja joo, ehdottomasti kannattaa mennä, kaikenlaista ihanaa olisi kyllä löytynyt. :)

  Gitta: Huiiii teidän tilannetta! Onko tämä siis Espoossa? Tiukkaa on paikkojen kanssa. Pidän peukkuja teille! Meillä on toivottavasti huomenna venepaikka.

  Vässykkä: Olen ihan samaa mieltä. Varsinkin veneily tuntuu olevan sellainen harrastus, jonka miehet helposti omivat.

  Mrs J.: Just näin! Ja ilta oli kiva ja tarjoilut ihania. :)

  VastaaPoista
 8. Joo, Espoosta on kyse. Nyt ollaan Helsingissäkin jonossa, ja sieltä annettiin huomattavasti lohdullisempi vastaus, eli paikan saaminen voi hyvinkin olla mahdollista, kunhan ei ruveta turhan ronkeleiksi. Nyt siis jännäillään vapun yli!

  /Gitta

  VastaaPoista
 9. Gitta: Helsinki on hyvä, täältä saa oikeastaan aina paikan kaupungilta vaikka keskellä kauttakin, jos ei nirsoile sijainnin suhteen. Ja tykkään niistä stadin paikoista, niissä on yleensä kaikki olennainen. :) Peukut pystyssä edelleen!

  VastaaPoista
 10. Kiitos peukuista! :)

  /Gitta

  VastaaPoista
 11. Kiitos raportista :) Vaikutti onnistuneelta ja mukavalta illalta. Meillä on ollut sellaista hulinaa, että päätä huimaa, mutta paremmalla onnella osallistumaan sitten ensi vuonna. Aurinkoisia kevät päiviä toivotellen, Milla

  VastaaPoista
 12. Gitta: :)

  Milla: Ens vuonna sitten! Teillä on varmasti tosiaan ollut hulinaa!

  VastaaPoista

Kiitos päivän piristyksestä eli kommentista!