Nyt äkkiä ruokaa!

Tuleeko teille koskaan sellainen tunne, että jos ei nyt heti saa ruokaa, niin superraivarit uhkaavat jo nurkan takana? Minulle tulee, mutta onneksi tunnistan aika hyvin itsessäni tämän piirteen. Veneillessä varaudun siihen laittamalla etukäteen hätäruokia. Minulla on viime aikoina ollut valmiiksi paloiteltuna kurkkua, porkkanaa ja paprikaa (helppo napostella, ei tarvitse kaivaa ruokailuvälineitä esiin). Banaanit ovat huippuhyviä tähän tarkoitukseen, samoin se ihana turkkilainen jugurtti, jossa on hunaja valmiina omassa lokerossaan. Hätäruualle on yleensä tilausta siinä puolessa välissä matkaa, kun tavallaan jaksaisi kyllä odottaa perille asti, mutta sitten on vaarana alkuräjähdys rantautuessa. Purjehduksenopemmekin kertoi perheenäidistä, joka aina ruokkii koko perheen tuntia ennen rantautumista.

Jos lähdemme retkelle iltaa kohti, niin yritän miettiä ekalle illalle sellaisen ruuan, joka valmistuu nopeasti ja/tai jonka voi valmistella jo kotona kokattavaan olotilaan. Eilen illalla meillä oli lohimedaljonkeja voisula-ruohosipulikastikkeessa (valmiin kalan päälle köntsä voita ja kotona silputtua oman pihan ruohosipulia) ja fetasalaattia. Salaatin kasaaminen käy nopeasti, kun ottaa ruukullisen suosikkisalaattiaan, rasiallisen kotona valmiiksi huuhdeltuja kirsikkatomaatteja ja sellaisen Apetinan pienen muovipakkauksen fetaa öljyssä. Minun suosikkini on se, jossa on juuston lisäksi valkosipulinkynsiä ja vihreitä oliiveja, miehen taas se, jossa on aurinkokuivattuja tomaatteja. Kurkkua ja paprikaa olikin jo hätäruokarasiassa valmiiksi palasina. Minä kasasin salaatin samaan aikaan, kun mies grillasi kalaa. Meillä on nyt veneessä se Cobb-grilli (Stockan kantiksesta 149 euroa, jos jotakuta kiinnostaa) ja olemme olleet todella tyytyväisiä.

Lounaan kanssa nopeuden ei tarvitse olla valttia, koska lounaalla olemme yleensä samassa paikassa kuin yötäkin, alla on aamupala ja ruokaa voi alkaa laittaa silloin, kun siltä tuntuu. Iltaisin saattaa tosiaan olla hieman kiire. Tässä on yksi vinkki nopeasti valmistuvaan ruokaan.



Tarvitaan sipulia, paprikaa ja marinoitua tofua. Muutkin kasvikset käyvät, mutta nämä ovat omia suosikkejani. Kasvikset paloitellaan marinointirasiaan ja niiden päälle kaadetaan marinadi, jossa on soijaa, oliiviöljyvä, teelusikallinen valkosipulimurskaa ja vähän seesaminsiemeniä. Tämän voi hyvin tehdä kotona valmiiksi ja kannattaakin, jotta jotain maustumista ehtii ylipäätään tapahtua. Tofulle ei tarvitse tehdä mitään. Kun on aika syödä, kasvikset laitetaan grilliin ja niiden kypsyessä on aikaa paloitella tofu ja nauttia ankkurimalja. Kun kasvikset ovat lähestulkoon valmiita, tofu grillataan kevyesti molemmin puolin. Sen tarvitsee ainoastaan kuumeta, koska sinällään tofu on aina kypsää.




Nopeaa ja hyvää!

Joku saattoikin tästä kirjoituksesta olla aistivinaan, että minulla ja Laivakoiralla on yhteinen pahe - suuren luokan kärsimättömyys.

Kommentit

  1. Banaani on pelastus. Meillä uhkaa kriisi jo silloin, jos banaanit ovat päässeet loppumaan jääkaapista!

    VastaaPoista
  2. Tunnistan ihan samat piirteet itsessäni ja suosikkiruuatkin ovat samoja! Purjehtiessa olen toistaiseksi ollut niin täpinöissäni että räjähtämisiltä on vältytty.

    VastaaPoista
  3. Ihan samat systeemit! Jos porukka on rantautuessa nälkäkuoleman partaalla, katastrofi on oven takana. :)
    Teemme usein ennen rantautumista, hyvissä ajoin, hätäapuvoileivät, jotka auttavat perille saakka. Sitten kun vene on siivottu, siis purjeet, köydet, kledjut yms, istahdamme hetken ja alamme vähitellen valmistaa sapuskaa.
    Huomenna edessä mun eka purjehdus tänä vuonna :) Haetaan vene Espoosta, johon se jäi Suursaari Racen jälkeen.

    VastaaPoista
  4. Pauliina: No banaani on kyllä oikeastaan aika täydellinen ruokajuttu. Kunhan ei vain menisi mustelmille niin herkästi...

    Tessa: Mulla taas ei auta mitkään täpinät, jos nälkäkiukku uhkaa!

    Sara: Jipii ekalle purjehdukselle! Toivottavasti meni mukavasti! Voileivät on kyllä myös hyviä valmiiksi tehtyinä. Mun suosikki on luomuruisleipä avokado- ja mozzarellaviipaletäytteellä. Ja sit vähän basilikaa vielä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)