Come sail with me

Yhteistyössä Henri Lloydin kanssa


Oma veneemme on nyt kotisatamassa, valmiina uusiin seikkailuihin. Laivis löysi heti oman paikkansa kajuutasta, pöydän alta. 


Sänky on pedattu ja makoisat meriunet odottelevat. Tyynyt ja muut tärkeät on aseteltu paikoilleen. 


Vuoden parhaat hetket ovat nyt käsillä. Mietin aina joskus, että saankohan tarpeeksi välitettyä sitä, miten mielettömän mahtavaa ja ihanaa ja parasta purjehdusretkillä oikein on. Sitä meren kimallusta, aurinkoa, tuulta, sitä jännittävää tunnetta, kun hahmottaa, miten meri on portti minne vain. Ankkurimaljoja hauskan päivän päätteksi ja jotain herkullista ateriaa. Saaristoa. Stadia. 

Nyt minulla on sitten ihan mahtava mahdollisuus päästä fiilistelemään purjehdusta teidän kanssanne. Luvassa on nimittäin norppamaisin blogiarvonta ikinä. 

Yhteistyökumppanini Henri Lloyd halusi keksiä kanssani lukijoilleni jotain kivaa. Tiedämme, että joukossanne on paljon sellaisia, jotka mielellään kokeilisivat purjehdusta, mutta eivät välttämättä oikein tiedä, miten. On ollut tosi mukavaa huomata, että retkikertomukseni ovat kiinnostaneet muitakin kuin itsekin veneileviä. Aika nopeasti kävi selväksi, mitä se kiva voisi olla. Totta kai lähdemme yhdessä purjehtimaan! Suunnitelmissa on käydä Helsingin edustalla päiväretkellä, parin tunnin verran ja tulla sen jälkeen Skifferiin pizzoille ja kokemuksia kertaamaan. Jos sää sallii, niin otetaan vielä ankkurimaljat Mattolaiturilla. Osallistujille on toki luvassa kivan päivän lisäksi myös pieni lahja Henri Lloydilta. 

Arvon lukijoiden joukosta neljä (4) skiglaria. Aiempaa kokemusta vesilläolosta ei tarvita, meillä on kokenut kippari mukana (enkä viittaa nyt tässä itseeni). Kaikki halukkaat saavat osallistua purjehtimiseen ja kokeilla. Vene on HSS:n SM 40. Purjehdusvaatteet ja pelastusliivit saa lainaksi ja kumipohjaisilla tennareilla pärjää, jos ei omista purjehduskenkiä. Päivä on arkipäivä (ke 4.6.), joten jos tahdot mukaan, niin iltapäivä pitäisi saada vapaaksi. Aloitamme 13.30 kahvila Caruselin edestä. 

Miten arvontaan sitten osallistutaan? Helppoa - kerro kommenttiboksissa, mitä sinä haluaisit tietää purjehduksesta. Osaan kysymyksistä varmaan löytyy päivän aikana vastaus. Jos kommentoit anonyyminä, keksi silti itsellesi joku nimimerkki. Huomioithan, että minulla on kommenttien valvonta päällä eli voi kestää, ennen kuin kommenttisi tulee näkyviin. Arvontaan voi osallistua tämän viikon sunnuntaihin (25.5.) klo 23:59 saakka.

Kommentit

 1. Hei! Ensinnäkin, kiitokset inspiroivasta blogista!

  Olemme veneilleet mieheni kanssa moottoriveneellä, lähes koko suhteemme ajan, eli n.10 vuotta. Pikkuhiljaa olen syttymässä ideaan purjeveneilystä. Muutamia onnistuneita reissuja olemme saaneet viettää ystäviemme purjeveneellä, mutta minua suorastaan hirvittää kuvitella a) hallitsevani kakkien eri purjeiden ja solmujen nimet, sekä b) osaavani purjehdushommat tarvittaessa yksin.. Kenties tällainen "huvipurjehdus" kanssasi madaltaisi kynnystäni siirtymisessä purjehduksen maailmaan!

  Jos minua ei onni potkaise tässä arvonnassa, niin toivotan teille ihanaa iltapäivää ;)

  VastaaPoista
 2. Haluaisin tietää, mitä mikäkin naru tekee...

  Terv. Malva, wannabe-purjehtija

  VastaaPoista
 3. Oi vitsi, tämä olisi mieletön palkinto! Haluaisin tietää miten ruokapuoli veneellä hoidetaan? Pienet tilat vaativat varmasti kekseliäisyyttä. Sinäkin olet julkaissut upeita kuvia annoksistanne veneellä ja haluaisin nähdä, miten ne syntyvät :) Myös purjehdusetiketti ja -tavat kiinnostavat!

  VastaaPoista
 4. Miksi pinnaa sanotaan pinnaksi? :D

  VastaaPoista
 5. Oi, ihana arvonta! Haluaisin oppia lisää purjehdussanastoa, se kun tuntuu välillä olevan oma salakielensä :)

  VastaaPoista
 6. Tämäpä vasta on kiva ja vähän erilainen arvonta! Minulla ei ole mitään kokemusta purjehtimisesta saati muustakaan veneilystä (ruotsinlaivoja ei taideta laskea tähän ;) ), en ole ikinä sitä kokeillut eikä läheisimmistä kavereistanikaan kukaan sitä harrasta. Siksi purjehdusta olisi todella kiva kokeilla tällaisella pienellä porukalla. En muuten erota edes tyyrpuuria ja paarpuuria, että jos sitten sen päivän jälkeen...:)

  VastaaPoista
 7. Kuinka kauan ajallisesti yleensä teidän yhtäjaksoinen merimatkanne kestää?

  Ihana arvonta! Valitettavasti en matkalle mukaan pääsisi, vaikka arpaonni suosisikin. :(
  Henri Lloydin tuotteet/lahja tietenkin kiinnostaisi, heh! :)

  Huippua purjehduskesää teille!

  Tare

  VastaaPoista
 8. Aivan mielettömän hieno palkinto. Okei, tunnustan,purjeveneily ei ole aivan uutta, mutta roolink on aina ollut ns. "deck-hand" ja vastaanottanut komentoja. Perussanasto siis on hallussa, mutta uskaltaa itsenäisesti hallita purjevenettä on kokematta. Juuri oman avoimuutesi purjehduksen kokemuksistasi nais-oppilaana koukutti minut blogiisi. Ihanaa purjehduskesää! Ja P.S. Kiitos vieras satama kuvista ja vinkeistä. Muutamista niistä tuli meille viime kesän matkailukohteita, vaikka autolla oltiinkin liikenteessä.

  VastaaPoista
 9. Ihana idea! En ole mukana arvonnassa, koska pääsen purjehtimaan täällä kotikonnuillakin, mutta siis aivan loistoidea! Tuleehan palkintoseiluusta sitten oma postauksensa?

  VastaaPoista
 10. Mukana, paras blogiarvonta ikuna! Kysyisin että miksi se purjevene ei kaadu? Tai että voiko se kaatua? Nyt vaan toivotaan että arpaonni suosii, edes joskus...

  Tabac

  VastaaPoista
 11. OOoo, mikä palkinto!! Mua kiinnostaa kyllä tietää kokonaisuudesta ihan kaikki! Mitä muuta purjehtimiseen tarvitaan kuin purkkarit ja unelmien raitapaita? ;)

  VastaaPoista
 12. oiiih Ihana kilpailu!! Haluaisin tietää purjehduksen perussanastoa ja oppia hieman edes toimimaan veneessä, ettei ikuisesti tarvisi peukalo keskellä kämmentä olla.. Kuten mistä köydestä vetää milloinkin :)

  VastaaPoista
 13. Miten tuulta oppii lukemaan? Osaako toiset sen vain paremmin tai voiko joku olla ns. luonnonlahjakkuus?

  RouvaG

  VastaaPoista
 14. Kuulostaa hauskalta! Mua kiinnostaa kuulla, miten vaikeaa tuo koko touhu on. Raitapaita ja purkkarit löytyy! ;)

  VastaaPoista
 15. Haluaisin varmistuksen sille, onko purjehtiminen juuri niin ihanaa, kun olen aina kuvitellutkin. Haluaisin toki myös "testata" purjehdusmuotia käytännössä ;) -Itikka 74-

  VastaaPoista
 16. Mua kiinnostaa, onko sulla jonkinlaisia muistisääntöjä merimerkkeihin ja muihin merenkulkusääntöihin. Millaisia? Hyviä tuulia ja aurinkoa!

  pänttääjä

  VastaaPoista
 17. Hei! Minä mietin aina, että miten siellä ollaan, kun se menee vinossa!!!!?!?!? Mutta tunnen monia joita purjehdus on vienyt mennessään ja malttamattomina elelevät läpi talven ;) kiva arvonta! -Siru

  VastaaPoista
 18. Pick me pick me pick me!
  Haluaisin ainakin tietää kumpi on paapuuri ja kumpi tyyrpuuri ja miten ne vihreät ja punaiset tikut kierretään ja miten ihmeessä siellä aavalla suunnistetaan (joo merikartta, mutta miten se toimii) :D
  Ja sit haluasin tuntea merituulen tuiverruksen tukassa <3 Ja muutenkin kuulostaa täydeeliseltä!
  -tintti

  VastaaPoista
 19. Miten hieno arvonta! Olen haaveillut aikuisikäni purjehduksesta, jotenkin siinä yhdistyy luonnossa olo ja käsillä tekeminen... Ehkä eniten olen viime aikoina pohtinut, kuinka oppia navigoimaan.

  VastaaPoista
 20. Alusta alkaen seurannut inspiroivaa blogiasi. Haluaisin oppia miten niin pieneen tilaan on saatu kaikki tarvittava ja vielä niin nätisti ja että mitä silloin tehdään kuin tulee kesken matkan täysin tyyntä. T. Ida

  VastaaPoista
 21. Ihana arvonta! Haluaisin tietää, että miten pitkällä purjehduksella Laiviksen lenkitys ja tarpeiden teko onnistuu? :)

  VastaaPoista
 22. Kiva arvonta. :) Ne muutamat kerrat, kun olen veneillyt puuveneellä, ollaan ajettu moottorilla. Vähän yritin opetella merimerkkejä ja käytännön juttuja, mutta purjehtimisesta ei kyllä tiedä oikeasti mitään. Olisi siis kiva edes yrittää hahmottaa, milloin mikäkin purje vedetään ylös tai alas niin, että paatin saa edes johonkin suuntaan liikkeelle. :D

  Viimeksi tänään meren äärellä huokailtuani olisin ihan varmasti mallioppilas. Maisemien ihastelun siis jo handlaan. Kaiken lisäksi vuosi sitten juuri tuohon kellonaikaan muistutin itse pullistelevaa puhisevaa purjetta Jorvissa, joten tämä olisi varsinainen juhlapäiväpurjehdus.

  VastaaPoista
 23. Haluaisin oppia milloin tehdään jiippi ja milloin venda. Paljon muitakin purjehdustermejä päässä, en vain tiedä tai muista mitä ne tarkoittavat ;-)

  VastaaPoista
 24. Kaikista eniten kiinnostaa, että mitä Laivis tekee, jos tuulee TOSI paljon? No onei, muutama muukin juttu kiinnostaisi... : )

  VastaaPoista
 25. Voi minulle, minulle!!! <3 sydän matkaa jo ulapalla!! Keksisin sata ja yksi kysymystä.. Onko koskaan ukkosta ja myrskyä? Kuinka niistä vaatteista raskii oestä sen meren tuoksun? Kuinka kauas olette matkanneet ja suunnitteletteko koskaan matkaa suureen maailmaan? Miltä kotisatama tuntuu vieraiden jäljeen? Missä satamassa on kaunein aamunkajo? Entä missä tunnelmallisin iltarusko? Voi, niin tahtoisin tämän!!!! <3

  VastaaPoista
 26. Edellinen kommentti oli siis Suskilta!! :D

  VastaaPoista
 27. Oi mikä arvonta! Ehdottomasti olen mukana, jo ihan pelkästään sen takia, että en eläessäni ole päässyt oikean purjeveneen kyytiin - ja tottavie haluaisin sen kokea :)
  Olispa ihanaa saada tuntea merituuli poskilla, kurkata Laiviksen kanssa kajuuttaan ja napata mereltä mukaan muutama inspiraatio tuunauksia silmälläpitäen.
  Peukut pystyyn, tennarit ja vapaapäivä onkin jo valmiina... :)

  VastaaPoista
 28. Sanonta "kaikki paitsi purjehdus on turhaa" haluaisin kokea tuon olotilan, välkehtivällä merellä, merituulen tuivertaessa. Tää olis onnenpotku tähän kesään päästä kanssasi merelle oikeesti! -Saariston S -

  VastaaPoista
 29. Hei Norppa!
  Kiitos taas ihanista hetkistä blogisi parissa! Taas on pitkä talvi taaperrettu kohti vuoden parasta aikaa, niin te purjehtijat kuin me maakravutkin! Kilpailu sai suorastaan pulssin kiihtymään, olisi aivan mahtavaa päästä kokemaan purjehdusta hyvässä seurassa!
  Haluaisin tietää, että mikä on mielestäsi haastavinta purjehduksessa ja onko sinulla jotain omia, henkilökohtaisia tavoitteita alkavalle kaudelle?
  Odottelen täällä ihan täpinöissäni ja purjehduskengät jalassa, jos vaikka onni potkaisisi ja pääsisin mukaan! Se olisikin virkistävää vaihtelua jokapäiväiseen leikkipuistossa päivystämiseen, vaikka on sielläkin kyllä semmoinen kiipeilyteline-laiva, ehkä voin harjoitella siinä! :) Ihanaa purjehdusta kaikille onnekkaille!
  T. Mirkka N.

  VastaaPoista
 30. Vau mikä arvonta! Olisi mukava tutustua purjehduksen saloihin. Kiitokset blogista ja arvonnasta.
  t.Metula

  VastaaPoista
 31. Aivan loistava idea. En ole mukana arvonnassa, koskapa purjehdin omalla veneellä ja suon tämän ilon ilman muuta ihmiselle, jolla ei sitä mahdollisuutta ole. Toki todella mielelläni olisin kivassa porukassa mukana...
  -nina-

  VastaaPoista
 32. Kokemusta on niin puu- soutu- moottoriveneilystä ja tällä hetkellä Saimaalla seilataan ihanalla tuulilasivanhuksella, mutta purjeveneily on ihan kokematon maaperä :) Haluaisin tietää miltä se tuntuu, kun purjeet nostetaan ja annetaan aaltojen viedä.

  MariSusanna

  VastaaPoista
 33. Oi, rakastan merta mutta purjehdusta en ole koskaan kokeillut, olisi todella ihana päästä kokeilemaan! :) Haluaisin oppia ihan perusjuttuja miten hallita purjevenettä jne. Lisäksi (jos aikaa on) olisi kiva räiskiä muutamia kuvia tuosta päivästä. Olen viihtynyt todella hyvin blogisi parissa, ja olisi toki ihana päästä tapaamaan sinua ihan livenäkin. Vaikutat todella kivalta tyypiltä!

  t. Mia

  VastaaPoista
 34. Aivan mahtava juttu! <3 Haluaisin tietää, että miten yhteistyö veneessä toimii, miten "luetaan" toista vai onko jokaiselle jaettu hommat, muuttuuko tilanteet kesken suunnitelmien (mm. sään takia yms.) Itse en ole koskaan purjehtinut tai edes ollut minkäänlaisella veneellä merellä, joten kokemuksena tuo olisi aivan huippu ja takuulla unohtumaton päivä!

  VastaaPoista
 35. Aivan mahtava arvonta! En kuitenkaan osallistu, koska saan purjehtia omalla veneellä ja arvonnassa soisin arpaonnen osuvan jonkun sellaisen kohdalle, joka ei tässä asiassa ole yhtä etuoikeutettu ;-) Toki olisin kiinnostunut kokeilemaan kyseistä match race -venettä, sillä on varmasti ilo purjehtia. Toivottavasti kirjoittelet sitten purjehduspäivästä blogiisi!

  VastaaPoista
 36. Ihanan kuuloinen päivä! Täällä kiinnostaa tietää kuinka nopeasti oppii tuulen ja purjeiden yhteistyön salat -ja entäs sitten kun ei tuulekaan tarpeeksi? Kokemattomana voisin kuvitella itseni päätyvän ties minne, sillä purjehtiminen vaikuttaa.. hmm.. sanoisinko kimurantilta!

  t. Ninnu

  VastaaPoista
 37. Mahtava arvonta ja palkinto! Kysymyksiä tulee varmastikin useita mutta päällimmäisenä ja isoimpana kysymysmerkkinä mielessä on suunnistaminen ja merimerkkien lukeminen. Toivottavasti onnetar suosii ja toivottavasti nämä säät pysyvät purjehduspäivään saakka :)
  -MaijaS

  VastaaPoista
 38. No nyt on kyllä todella mahtava arvonta! Olisin kiinnostunut niin monesta asiasta, mutta ehkä kuitenkin eniten purjehduksessa mietityttää se huikea määrä naruja - mistä vedetään ja miksi? Ja mitä tapahtuu jos (kun) vahingossa erehtyy vetämään väärästä.

  T. Ananas

  VastaaPoista
 39. Apua mikä juttu!!! En ole koskaan purjehtinut, mutta halu on aina ollut kova ja "seilorivaatteita" löytyy kaapin täydeltä. Siksipä yksinkertaisesti- haluaisin tietää miltä purjehdus tuntuu! Ne täydelliset seilorikengät jalassa ;)
  -Marjo

  VastaaPoista
 40. Ihanaaaaa! Olen ehdottomasti arvonnassa mukana. Haluaisin tuntea tuulenvireen kasvoillani ja oppia ihan purjehduksen perusjuttuja. Kivaa olisi tietenkin myös ottaa kauniita kuvia, joita voisi myös omaan blogiin myöhemmin postailla. Tää on kyllä huippuvonta, kiitos siitä! :)

  VastaaPoista
 41. Ihana arvonta! <3 Minua kiinnostaa se, miten pitää toimia jos tulee jotain yllättävää tai ylipäätänsä kuinka päästään tasaisesti eteenpäin. :-)

  VastaaPoista
 42. Ihana arvonta. Mä haluaisin "yksinkertaisesti" tietää, millaista on purjehtia! Olen moottoriveneillyt lähinnä mökkimatkoja pienen ikäni, mutta en ole ikinä ollut liikkuvassa purjeveneessä. Haluaisin selvittää, voisiko purjehtiminen olla minun/meidän perheen juttu. Matkaveneilyn moottoriveneellä en usko sitä olevan, mutta purjehtiminen kiehtoo.

  t. Sara

  VastaaPoista
 43. Huippu arvonta! Tähän osallistun ehdottomasti mukaan! Olen ollut purjehtimassa muutamia kertoja ja paljon paljon on vielä opittavaa! Haaveissa on oma vene joku päivä, joten kaikki käytännön kokemus on tervetullutta :) -Mari

  VastaaPoista
 44. Hei!
  Tämähän on aivan loistava arvonta. Purjehduskokemukseni rajautuu optimistijollakokemukseen ja se oli mahtava. Voin vain varovasti haaveilla siitä, mitä oikea purjehdus olisi. Miten se tuuli napataan purjeeseen, ja hyvänen aika - millaisia purjeita veneessä ylipäänsä on? Lisäksi täältä sisämaasta olisi huikeaa päästä kokemaan meren tunnelma...
  t.eMaarit

  VastaaPoista
 45. Hauska arvonta! Minulla alkaa sopivasti kesälomakin 2.6.

  1.Onko purjehduksessa mitään, mikä ei olisi niin kivaa? Kaikki kivat puolet osaan kuvitella helposti, olen aina miettinytkin, että ei siinä mitään tylsää olekaan.

  2.Voisiko teidän kokoisella båtilla purjehtia esimerkiksi Ruotsiin asti vai onko matka jo liian pitkä?

  Terkuin Reeta

  VastaaPoista
 46. Mahtavaa!

  Juuri eilen istuin merenrannassa ja mietin, että miltä tuntuisi kun tuuli tarttuu purjeisiin ja toisaalta se, että kuinka vaikeaa mahtaa olla saada tuuli+purjeet-yhdistelmä tottelemaan omia käskyjä.

  Samoin pursiseurojen salainen elämä kiinnostaa kovasti!

  Tämän palkinnon voitto, olisi kyllä paras alku kesälle!

  /Hansu

  VastaaPoista
 47. Haluaisin testata, vieläkö muistan saaristomerenkulkuoppikurssilla hankkimiani taitoja: merimerkkejä, navigointia jne. :) Teoriat käytäntöön siis!

  VastaaPoista
 48. Ihan mahtava palkinto, tosi hienosti keksitty! :) En osallistu arvontaan, koska purjehtimaan pääsen (tänäänkin treenit), mutta kaikki tuo muukin päivään liittyvä kuulostaa ihanalta. Ilman muuta teethän päivästä sitten postauksen ellei parikin! :) Etukäteen jo toivottelen arvonnan voittajille onnea, upee päivä tulossa! :) t. Salla

  VastaaPoista
 49. Mahtava arvonta! Purjehduskokemusta multa löytyy lapsuudesta saakka, mutta isäni myytyä vanhan, ihanan puuveneensä, en ole päässyt merille nyt moneen kesään. Ja harmittaa tietysti, purjehtiminen on yksi parhaista jutuista, joita tiedän. Haluaisin tietää tai oppia, miten tuulta pitää ns. lukea ja miten purjeet "säädetään" millekin tuulelle, jotta paatti saadaan kulkemaan. Ihan niin pitkälle en papan kanssa kulkiessa ole opinnoissani vielä päässyt. :)

  VastaaPoista
 50. Oi ihana arvonta :)

  Minä haluaisin kokea millaista on olla merellä tuulen "armoilla". Merikokemus rajoittuu isoihin laivoihin ja purjehduskokemus optimistijollaan lapsena.. ja olen harmitellut kun en tunne ketään purjeveneen omistavaa :D

  VastaaPoista
 51. Minäkin osallistun arvontaan, jospa tällä kertaa tähdet olisivat kohdallaan ja voittaisin arvonnan. Kai tähän saa osallistua vaikka on ollutkin veneessä aiemminkin? Toisaalta en ole ikinä voittanut mitään arpajaisissa, niin että tuskin vien paikaa ensikertalaiselta kuitenkaan :)

  Viikonloppuna taas ihmeteltiin, miksi niin monet veneet kulkevat styyran halssilla paremmin kuin paaralla (fyysikkosiipalla on tosin tähän(kin) teoria...), että olkoon se minun kysymykseni :)

  VastaaPoista
 52. Huikee kisa :) Eilen luin jostain blogista kutsusta brunsille bloggaajan kotiin ja nyt sitten täältä löytyi mahdollisuus päästä merelle. Kaksin käsin yritän tarrata kiinni paikkaan purjeveneessä!!

  Meri on samaan aikaan kovin kiehtova mutta myös pelottava elementti. Ne pienet hetket mitä ruotsinlaivaa pienemmällä paatilla olen viettänyt olen keskittynyt maisemien ihailuun ja antanut tuulen viedä murheet mennessään. Mitä olen purjehtijoita kuunnellut ja seurannut niin vie laji helposti mennessään, varsinkin mitä paremmin merta oppii lukemaan ja ymmärtämään niin aukeaa aivan uusi maailma. Teille toivotan onnellista meri-kesää :)


  Kaarin

  VastaaPoista
 53. Minua kiinnostaa, että miten niitä purjeita pitää siirrellä, jotta liikutaan haluttuun suuntaan. Se kaikki vaikuttaa jotenkin vaikealta.

  Laura K. Espoosta

  VastaaPoista
 54. Mua kiinnostaa ihan kaikki mikä liittyy purjehdukseen. Eikä tietenkään vähiten purjehdusvaatteet :D
  Toivoisin oppivani vähän purjehduksen alkeita. Vaikka muutama ihan perusjuttu. Esimerkiksi eri purjeiden nimet, mitä tehdään ennen merelle lähtöä yms. Se olisi hyvä alku :)
  Tulisipa samalla purjehdittua ekan kerran ikinä.. :D
  Cecka
  -Cecka

  VastaaPoista
 55. Veneillyt olen, mutta purjehduksesta on kokemusta vain ison purjeveneen kyydissä olemisesta. En siis tiedä purjehduksesta mitään, joten minuakin kiinnostaisi oppia purjehduksesta ihan mitä vaan perusteista alkaen. Se, mikä on eniten mietityttänyt on, miten vene liikkuu eteenpäin, jos on ihan tyyntä?

  Mahtava arvonta, luultavasti yksi parhaista, mitä on vastaan tullut :) Nyt jään vaan odottelemaan, josko tuuri kävisi!

  VastaaPoista
 56. Haluaisin kokea Helsingin mereltä päin, juuri viime viikonloppuna turistina ihastelimme kontrastia kaupungin ja aavan meren välillä rannalta käsin. Saaristomerellä liikkuneena olin aivan mykistynyt meren läsnäolosta. Millaista olisi purjehtia suuremalla purjeveneellä, naisten kesken, aavalla merellä? Jännittävää ja hieman pelottavaakin.

  Petra Turusta


  VastaaPoista
 57. Ihan huippu palkinto! Pakko osallistua, sillä olen maakrapu pahimmasta päästä ja vieläpä sisämaasta. Olisi älyttömän hienoa kokeilla!

  Ehkä menee sarjaan tosi tyhmät kysymykset, mutta mitä jos on vastatuuli? :D

  VastaaPoista
 58. Kaivari on yksi lemppaikoistani Helsingissä. Rakastan merta ja tarkoitus oli mennä jo tänä vuonna purjehduskurssille, mutta kiireiden vuoksi se siirtyi. Olisi todella mukava päästä fiilistelemään jo tänä kesänä purjehduksen perusteita:)

  VastaaPoista
 59. Tämän täytyy olla kohtalo! Oon juuri 4.-5.6 Helsingissä eikä keskiviikolle mitään suunnitelmia!!
  En ole ikinä purjehtinut, koska olen asunut pohjanmaalla lakeuksien keskellä, eikä meillä päin siis purjehtimista oikein voinut harrastaa. Lapsesta saakka yksi haaveistani on ollut "lähteä merille" määrittelemättömäksi ajaksi ja rantautua mitä mielettömämpiin maihin. Tämä haave ei ainakaan vielä ole päässyt toteutumaan, mutta ehkä tässä olisi nyt alku :) Haluaisinkin tietää, mikä on se purjehduksen ehdottomasti paras asia? Millainen on purjehtijan mielestä se paras hetki merillä?

  RoseMary

  VastaaPoista
 60. Haluaisin tietää purjehduksesta paljonkin, mutta ennenkaikkea kokea sen! olen ollut purjeveneen kyydissä vain satamassa olevassa purjeveneessä...Joskus olen miettinyt, että joku päivä olisi kiva omistaakin purjevene, olisihan se hienoa, että kesällä saisi nauttia kaikista ihanista paikoista ja maisemista, mitä ei muuten varmastikaan tule nähtyä ja käytyä.

  BabyKoo.

  VastaaPoista
 61. Tulin jo pelkästä ideasta hyvälle tuulelle!:). Olen ollut veneessä kerran, haluaisin simppelisti nähdä, että miten sitä venettä oikein liikutellaan ja kuinka veneessä ylipäätään ollaan. Täytyykö koko ajan siirtyä puolelta toiselle tms. :).

  Nimim. Suvituuli

  VastaaPoista
 62. Tätä ei voi jättää väliin. En ole koskaan purjehtinut, mutta olet reissukertomuksillasi saanut mielenkiinn heräämään.

  VastaaPoista
 63. Mun on moottoriveneilijänä tosi vaikea hahmottaa purjeveneen ohjaamista ylipäätään. Kokemusta siis ihan hitusen pinnasta ja paatti kääntyy mun mielestä ihan nurinkurisesti. Lisäksi on tosi vaikea ymmärtää se, että kun ollaan menossa johonkin tiettyyn suuntaan, niin keula ei todellakaan osoita siihen suuntaan vaan matkaa tehdään käännellen ja väännellen. Mistä tietää esimerkiksi milloin pitää kääntyä tuulen takia? Vaikea selittää, mutta kiteytyksenä: Miten purjevenettä ohjataan? :)

  VastaaPoista
 64. Mahtava arvonta, voikun tärppäisi!!! Appiukkoni osti juuri purjeveneen ja meillä alkaa myös siinä sivussa uuden opettelu. Olen täysin maakrapu, mutta purjehdus kiinnostaa ja uusi innostaa. Kuitenkin myös vähän jännittää, meillä on pienet lapset. Haluaisin päästa mukaan teidän retkellä, että saisi tuntumaan purjehdukseen, ilman että täytyy jännittää putoaako lapsi yli laidan!
  -Paula S:

  VastaaPoista
 65. No ihan ensiksi on ihanaa, että veneenne on vesillä. Onnea siitä.
  Toisekseen olisi aivan mahtava tavata sinut ja Båt Bååttinen. Ja sitten siihen itse vastaus kysymykseen joka kuuluu näin
  Onko veneily kuten golf tullut alaspäin ns eliittien parista. Eli voiko/onko jokaisella duunarillakin mahdollisuus veneillä?
  Iitukka

  VastaaPoista
 66. Ihana arvonta, äitiyslomalainen "lapsuuspurjehtija" tulisi mielellään mukaan purjehdusreissulle!
  Kysymykseni kuuluu mikä olisikaan ihanne tuulennopeus purjehtimiseen? :)

  Terv. Pallopurje ;)

  VastaaPoista
 67. Huisin hieno arvonta! :) Osallistun! :) Asia mikä tuli ihan ekana mieleen... mietin, että miltä nukkuminen tuntuu purjeveneessä? Ja miten koiran kanssa purjehtiminen toimii? Mielelläni kuulisin ja kokisin purjehduksesta lisää... jotain vähän enemmän purjehdukseen oikeasti liittyviä asioita. :) Miun veneilykokemus on lapsuudesta, kun veneiltiin mökille ja nykyisin katselen järveä ikkunasta ja veneitä laiturissa. :) Joku siinä vedessä ja purtiloissa kiehtoo. :) Heli

  VastaaPoista
 68. Ensinnäkin kiitos ihanasta blogista ! Kommentti poikkeaa hieman aiheesta mutta haluaisin tietää, onko sinusta New York yksin liikkuvalle naiselle sopiva matkakohde ? Voiko takseihin luottaa, uskaltaako kaduilla kävellä yksin ? Olen käynyt kaupungissa ystävän kanssa mutta nyt tekisi mieli lähteä yksin, en vain ole varma uskallanko. Ihanaa veneilykesää ! (:

  Sanni  VastaaPoista
 69. Mahtava arvonta! Mielenkiinto purjehdusta kohtaan tuntuu vain kasvavan vuosi vuodelta x) Haluaisin tietää kaiken solmuista ja mihin niitä käytetään, mikä on skiglar ja miten koiran kanssa pärjää pitkillä purjehdusreissuilla :)

  VastaaPoista
 70. Tämä arvontahan on kuin tehty minulle :-) Piiiitkän liiton jälkeen uusiosinkkuna elelevä miettii miten päästä takaisin sitloodaan, kun kimppavene jäi erossa toiselle osapuolelle... Naispurjehtijoihin on jo otettu ensiyhteys, mutta vielä on köydet irroittamatta :-) Ei siis varsinainen purjehdusaiheinen kysymys, mutta purjehdusteemaista pohdiskelua kuitenkin :-) Eli tällä mukana arvonnassa! Stiina.

  VastaaPoista
 71. Ehdottomasti arvonta johon tahdon osallistua! Veneily on tuttua puuhaa busterilla, muttei purkkarilla jota olen aina halunnut kokeilla! Toivottavasti nyt saisin tilaisuuden siihen.
  Kristiina

  VastaaPoista
 72. Minä olen veneillyt vain pienellä Busterilla ja suotuveneella järvi-Suomessa, joten olisi kerrassaan mahtavaa päästä näkemään ja kokemaan, miltä Helsinki näyttää purjeveneestä käsin ja miltä purjeveneessä oleminen tuntuu.
  --Heli

  VastaaPoista
 73. Well, sure I'll come sail with you! And I wanna know eeeeevrything about it! Erityisesti, miten multitaskaan ja miten purjeiden säätö ihan oikeasti onnistuu...

  VastaaPoista
 74. Arvonnassa mukana :)
  Kuinka paljon ns. raakaa voimaa tarvitaan kun purjehditaan tuulessa ja myrskyssä?

  VastaaPoista
 75. Ihana arvonta!
  Olisi kiva päästä kokeilemaan purjeveneessä oloa, koska kaikki uusi kiinnostaa ja samalla ehkä voittaisin yhden peloistani:) Samalla kiinnostaa koiran kanssa elely veneessä.
  -Marjut

  VastaaPoista
 76. Osallistun arvontaan! Ostimme nimittäin mieheni kanssa ensimmäisen moottoriveneen pari vuotta sitten ja olen aivan hullaantunut merellä olemiseen ja saaristoretkeilyyn. Nyt mieli on vähitellen alkanut halajamaan aakeemille vesille, mutta moottoriveneellä ei kovin pitkiä retkiä tehdä. Mies alkoi sitten puhumaan purjeveneestä ja sellaisen hankinta olisi mahdollisesti edessä, jotta pidemmätkin reissut tulee mahdolliseksi. Heti tämän jälkeen näin kamalaa painajaista, että olin yksin purjehtimassa. Merellä oli todella kova tuuli ja vene kulki 45 asteen kulmassa, purjeet lähes veden pintaa hipoen. Minulla ei ollut hallintaa purjeisiin eikä veneeseen ja luulin, että koko vene kaatuu ja uppoaa mereen. Onneksi uni loppui siihen. Vaikka olen merellä ollessa ihaillut purjeveneitä ja itsekin haaveillut sellaisesta, jäi tästä unesta pieni pelko. Voiko purjevene kaatua helposti? Onko purjeveneen ja purjeiden hallinta vaikeaa? Uskallanko, kun se tuntuu niin monimutkaiselta ja pelottavalta? Voiko tästä unelmasta tulla vielä totta? Kun joskus pääsisi edes Hankoon asti.
  Mari K

  VastaaPoista
 77. Bååtti vesillä, congrats! :)
  Itse haluaisin tietää eniten, että milloin niitä ihanaakin ihanempia pallopurjeita käytetään...? :)
  Ihanaa olisi kokea Helsinkiä mereltä käsin päiväpurjehduksen merkeissä, etenkin näin turkulaisena. ;)

  - Minna

  VastaaPoista
 78. Ehdottomasti olen mukana! Menimme kihloihin mieheni kanssa 16.5.14 ja silloin hän, joka rakastaa merta ja purjehdusta ei pystynyt järjestämään kuin pienen moottorivene matkan meille. Tämä olisi täydellinen lahja ja yllätys hänelle :)
  Aurinkoisin terveisin Martta

  VastaaPoista
 79. Mahtava arvonta. Paras ikinä, pakko vastata. Itse olen haaveillut purjehtimisesta vuosia. Päässyt kerran kyytiin ja kipinä jäi kytemään. Muuten kesäisin veneilen perheen kanssa Saimaan vesillä ihan asuttavalla moottoriveneellä. Minua kiinnostaa Laiviksen seikkailut veneessä (omia koiria löytyy), sun ihanat tyynyt ja suurena ruoanrakastajana, erityisesti esittäisin kysymyksiä venekokkailuista :) Olis ihan kesän paras lahja päästä mukaan, varmasti tulossa upea kokemus onnekkaille!
  Kesäterveiset TanjaS

  VastaaPoista
 80. Voi voi, ihan mahtava arvonta! :) Purjehduksesta tahtoisin tietää vaikka mitä, mutta eniten olisi intoa tietysti ihan käytännön kokemuksiin ja kertaamiseen - viime kesänä jäi vesillä olo vain uintiin, melontaan ja suppaukseen, jospa tänä vuonna pääsisi taas veneilemään!

  VastaaPoista
 81. Oijoi tämä on pakko voittaa! Olen viettänyt purjeveneellä paaaaljon aikaa lapsuudessa ja nuoruudessa, mutta harmikseni itse purjehdus ei silloin kiinnostanut ollenkaan. Nyt aikuisiällä sitä on alkanut vuosi vuodelta vaan kaipaamaan enemmän ja enemmän merelle. Sitä vapauden tunnetta, kun purjeet nostetaan ja moottori sammutetaan.. Vanhemmat on hommanneet uuden paatin ja lapsuuteni purjevene on ollut käyttämättömänä useamman vuoden. Olen mieheni kanssa sitä kunnostanut ahkerasti kevään aikana ja vihdoin viikon päästä rakas paatti nostetaan taas mereen. Paljon on opeteltavaa, joten tulisi kyllä tarpeeseen päästä seuraamaan teidän ammatilaisten otteita :) Mukana arvonnassa, ehdottomasti!

  Myy

  VastaaPoista
 82. Hitsit miten perhosia vastassa, entä jos ihan oikeati oisin onnekkaiden joukossa :) Hi hii.
  Purjehduksesta eniten haluaisin tietää miten oikein pääsee purjehtimaan? Jos siis omaa venettä ei uskalla kuitenkaan vielä hankkia (kun ei osaa purjehtiakaan).
  Pärskähdyksin,
  Polkuveneilijä

  VastaaPoista
 83. Siis aivan ihanan mahdollisuuden tarjoatte Henry Lloydin kanssa!! :) Oon aina halunnut kokeilla purjehtimista, vesi on kiehtonut elementtinä pienestä pitäen.. Nyt vasta pari vuotta tullut asuttua meren äärellä. Haluaisin tietää purjehtimisesta mm.sanastosta lähtien, ja toki että miltä se tuntuu? :)

  VastaaPoista
 84. Aivan ihana arvonta! Muutamia kertoja olen purjehtinut, mutta oikea sanasto ja ne ihan perusteet purjehtimisesta ovat jääneet vähän hämärän peittoon. Niistä siis tahtoisin tietää lisää!

  VastaaPoista
 85. Meillä kolme pientä lasta kyydissä, mies jo taitava ja minä vasta harjoittelen. Joten paljon on opittavaa ja se on ehdottomasti parasta kesässä. Haluaisin mukaan retkellä (ilman lapsia) ja omat liivitkin minulla on ;).

  VastaaPoista
 86. Olen ollut 10 päivän oppilaspurjehduksella 17 vuotta sitten. Siellä oppimani taidot ja termit ovat aika hyvin unohtuneet. Silti purjehduksen tunnelma ei ole unohtunut. Kirsi

  VastaaPoista
 87. Jees, tämmöisestä tulee hyvä mieli! Mikä olisikaan parempi startti open kesälomalle kuin päiväpurjehdus :) en ole montaakaan kertaa purjehtinut/ ollut purjeveneessä, joten kaikki tieto tervetullutta. Olen kyllä innokas oppimaan uutta ja kokeilemaan. Ja Tykkään oleskella merimaisemissa ja katsella kesäistä Helsinkiä siltä kantilta. Voi kun tärppäisi, tulisin mieluusti kokeilemaan purjehdusta! Laura. sipsi@iki.fi

  VastaaPoista
 88. Ihastelin juuri aiemmin päivällä Kaivarin rannassa merellä näkyviä purjeveneitä. Aurinko, virkistävä tuulenvire ja hyvä seura, olen niin mukana arvonnassa.
  Kokemusta ei purjeveneistä ole mutta innostusta sitäkin enemmän.

  Minua kiinnostaisi tietää miten pitkälle olettte purjehtineet, ihan Etelä-Eurooppaan asti koskaan? :)

  VastaaPoista
 89. Ihan super arvonta! Mua on jo pitkään kiinnostanut purjehtiminen. Rakastan kesällä merta ja veneilyä, se tunne kun tuuli tuivertaa vasten kasvoja ja meri tuoksuu on aivan uskomaton! Moottoriveneellä tulee kesäisin ajeltua, mutta purjehtiminen on vielä toistaiseksi ainakin jäänyt haaveeksi. Mua kiinnostaisi tietää miten purjehtiminen on fiksuinta aloittaa? Kannattaako käydä aluksi jollain kurssilla ja kauan aloittamisesta menee siihen, että voi esimerkiksi kaksin miehen kanssa lähteä seilaamaan? :)

  VastaaPoista
 90. Huomasin juuri, että mullahan on 4.6. vapaapäivä, joten pystynkin osallistumaan arvontaan, jee! En tiedä purjehtimisesta tai veneilystä mitään (paitsi mitä tästä blogista olen lukenut), mutta ihana olisi päästä kokeilemaan. Minua kiinnostaisi tietää, kuinka helposti purjehtiessa tulee merisairaaksi (tietty riippuu paljon ihmisestä ja säästä jne mutta noin yleisesti ottaen) tai oletko itse kärsinyt siitä?

  VastaaPoista
 91. Oi, ehdottomasti mukana arvonnassa :). Siitä on aivan liian kauan kun olen päässyt ihailemaan kesäistä Helsinkiä purjeveeneen kyydistä. Ainakin yksi aihe josta mielelläni kuulisin lisää, on koiran kanssa purjehtimien. Ja varsinkin se, kuinka Laivis pärjää veneessä kun keli alkaa olla astetta kovempi. Omat koirat on sen verran paukku- ja yleensäkin ääniarkoja, joten voisin kuvitella, että katoaisivat ensimmäisen tilanteen päälle tullessa uimalla lähimpään saareen...

  VastaaPoista
 92. Apua, miten loistava arvonta! Oma purjehdusharrastukseni alkoi vasta tarkalleen vuosi sitten, kun toinen puoliskoni lähes pakotti minut mukaan paatille. Pakkasin mukaan kirjoja ja lehtiä, koska kuvittelin, että edessä on elämäni tylsin viikonloppu. Toisin kävi - hurahdin muutamassa tunnissa purjehdukse ja tällä hetkellä suunnittelemme jo yhteisen veneen hankintaa... Kuinka ihanaa olisikaan päästä oppimaan uutta, sillä luonnollisestii taitoni ovat hyvin alottelijamaiset, vaikka innostusta onkin hurjasti! Kysymykseni liittyy purjehdusvaatteisiin kylmällä säällä. Mikä olisi paras keino pitää varpaan lämpimänä purjehtiessa viileässä säässä? Itse en ole saanut tätä pulmaa ratkaistua, vaikka kaikki Uggeista saappaisiin ja neljiin villasukkiin on testattu. Ihanaa kesän alkua!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)