Nauvon Berghamn


Olin ihan varma, ettei minulla olisi purjehdusmaanantaihin mitään muuta sanottavaa kuin että keulapurje löytyi. Ja että anteeksi WB-Sails, ei ollut tarkoitus käyttää purjeneulomoa varastona!

Aloin kaivella koneelta kuvituskuvia pahoittelulle ja löysinkin viimekesäiset retkikuvat, joita en ole tainnut julkaista lainkaan. En tainnut silloin olla niihin kovin tyytyväinen, mutta vaellettuani tänään räntäsateessa ja hädin tuskin plussan puolella pysyvien lämpöasteiden seassa vähän huonommatkin kesäkuvat övereine vinjetointeineen näyttävät yhtäkkiä täydellisiltä. 


Kesäilta, laulavat linnut, lämpö. Mmmmmmm. Vietimme viime kesälomalla yhden yön Nauvon Berghamnissa. Siellä oli viehättävä pieni luontomuseo ja paljon lehmänkakkaa. Viereisessä veneessä oli saksalainen pariskunta, jolle käänsimme satamakirjaa englanniksi. He taisivat olla seuraavaksi matkalla Jurmoon. Saksalaisia purjehtijoita tapaa Saaristomerellä aika paljon, ruotsalaisiakin jonkun verran. Tanskalaisia sen sijaan en ole nähnyt koskaan. Mistäköhän se johtuu? Eivätkö tanskalaiset purjehdi vai suuntaavatko he sitten Norjan rannikolle, jos lähtevät pois omilta vesiltään?En enää muista, mihin jatkoimme sieltä (ehkä Korppooseen), mutta muistan, että väylä oli kaunis kuin mikä. Eipä tässä sen ihmeempiä. Tuli hyvä fiilis täydellistä kesälomaa muistellessa. 

Translation: I just found these photos from last summer. 

Kommentit

 1. Kaunis Berghamn! Kiva luontopolku ja kapeaa, sataman edustan väylää kulkee monta venettä. Kesä sieltä tulee, vaikka nyt ei tunnu siltä.

  VastaaPoista
 2. Olen niin iloinen kun purjehdusmaanantait ovat täällä taas! On kyllä tosi kauniita kuvia, tunnelmaa! Käytättekö veneessä täkkejä vai makuupusseja? Ihanan petauksen perusteella kääntyisin täkkien puoleen :) Untuvatäkkiin kietoutuminen tuntuisi ajatuksena ihanalle, mutta untuva kosteissa olosuhteissa? Tätä olen pyöritellyt viime päivät. Olisko sulla viisauden sanoja tämän aihepiirin osalta tai teillä muilla purjehtijoilla? Mua ahdistaa makuupussit, mutta kai käytännöllisyys menee joskus kaiken muun edelle.. vai meneekö :D
  Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskikesällä ehdottomasti kevyet keinokuitutäkit ja hyvälaatuiset puuvillalakanat. Näin meillä. Tuli mieleen, että pellavalakanat voisivat sopia myös hyvin..? On muuten taas niin ihania kuvia saaristosta, ai että!

   Poista
 3. Hello Norppa!
  Great to see your sailing posts are back! And thank you for the inspiration, thanks to your great pics and posts I started my own blog on sailing and other joys of life :) welcome to check it out :) http://sailing-handh.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)