Monikäyttövaate
Aamulla mustan bleiserin ja ballerinojen kanssa toimistolle - illalla tennareiden ja pelastusliivien kanssa veneelle. Veneelle, jonka lokikirjaan olisi melkein tehnyt mieli kirjoittaa, että 19:30 köydet irti, 19:45 purjeet ylhäällä ja vasta 20:30 lisää vaatetta päälle. Toukokuussa, merellä, illalla, mekossa. Kreisiä! Mikä kesä!


 Kävimme työpäiväni jälkeen pienellä iltapurjehduksella Helsingin edustalla. Lilluimme leppoisissa tuulissa parisen tuntia. Arvontapostauksen osallistumiskommenteissa tuli esille vaikka mitä hyviä kysymyksiä, joihin aion vastailla tässä kesän mittaan. Pallopurjeista taisi kysellä useampikin. Pallopurje on siis oikealta nimeltään spinaakkeri eli spinnu. Sitä käytetään myötäisillä tuulilla, eikä missään kovin kovassa tuulessa. Sillä pääsee myötiksessä kovempaa. Eilen pallukoita seilasi vaikka kuinka paljon. 


Eväistä ja veneruokailusta kyseltiin myös. Näihin aiheisiin palaan varmasti vielä moneen kertaan. Eilen meillä oli mukana ihan vain etukäteen tehdyt voileivät. Olimme vesillä muutaman tunnin ja söimme vauhdissa. Matkaruokina yritän suosia mahdollisimman helppoja ruokia, joita voi syödä pelkällä haarukalla tai leipien tapaan kädestä. Joskus saatan sekoitella salaatin, jonka ainekset olen yleensä pilkkonut etukäteen ja veneessä vain heitän ne lautasille. Ja vaikka oltaisiin satamassakin, niin veneolosuhteissa suosimme melko yksinkertaisia aterioita. Onneksi simppeli kesäruoka savukaloineen ja uusine perunoineen on niin hyvää. Muutama kysyi myös sitä, mitä tehdään, jos ei tuule. No, meidän kohdallamme ratkaisu on se, että sitten käynnistetään kone ja ajellaan sen voimin. Kaikissa veneissä ei konetta ole, joten sitten eteneminen loppuu siihen. Tällaisilla veneillä reittisuunnittelu ja säiden kyttääminen on tarkkaa puuhaa. Eilen illalla tuuli kävi nukkumaan siinä yhdeksän jälkeen. Laskimme purjeet ja puksuttelimme kotisatamaan. 


Kukin nautti viimeisistäkin auringonsäteistä loppuun saakka. Tuli ihan sellainen yhden illan miniloma -fiilis. Miten täydellisesti voikaan irtautua arjesta hetkessä ja hetkeksi. 

Translation: Sailing season opened!

Kommentit

 1. Ihana ilta teillä! Purjehtimisessa parasta on juuri tuo, hetkessä irti arjesta niin totaalisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei tarvii kuin astua veneeseen ja alkaa hymyilyttää, vaikka olisi ollut millainen päivä. :)

   Poista
 2. Hyvä fiilis kuvissa! Meri on paras. Mahtavaa kun voi hetkessä paeta kaupunkia täydellisen rauhan keskelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana fiilis, kiva jos se välittyi. :) Meri on todellakin niin paras! Stadi on kyllä niin ihana paikka just tässä suhteessa.

   Poista
 3. Mahtavaa, kiitos kuvista ja meren tuoksusta. Huomenna mekin irrotamme köydet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista ja ihanaa reissua ja hyviä tuulia teille tänään!

   Poista
 4. Ihana Laivis nauttimassa illan auringonsäteistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Se on kanssa sellainen pieni nautiskelija, sopii meidän perheeseen hyvin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)