Lempikuukausi

Olen aina pitänyt raikkaasta alkusyksystä eniten kaikista vuodenajoista. Syyskuussa meillä on hääpäivä, minulla synttärit (tänään, itse asiassa) ja säät ovat usein tosi hyviä. Ilmassa on kuulautta ja luonto näyttää erityisen upealta. Ulkoilu on mukavaa, kun ei ole enää liian kuuma ja tekee mieli tehdä pitkiä retkiä. Syysmuoti on parasta ja syyskuun numerot lehdissä ovat aina ihan nappeja. Purjehdusretki olikin mieluisa tapa viettää päivää perjantaina. Mantereella satoi kaatamalla, mutta merellä oli mitä kaunein päivä. Purjehdimme työpaikan venekerhon saareen. Olimme lähteneet sen verran aikaisin päivällä, että muita merelläliikkujia ei ollut vielä paljoa. Hinaaja ja majakkalaiva taisivat olla ainoat vastaantulijat. Mukavan muutaman tunnin purjehduksen jälkeen olimme perillä hiukan ennen seitsemää.
Laivakoiralla oli tarkka paikka, kun grilliin sujahti ties mitä pienen koiran nenään tuoksuvia ruokia.Saarella ei ollut vielä ketään muita, joten päätimme kattaa iltapalan grillikatoksen edessä olevalle pöydälle. Merimaisemat ovat tässä ruokapöydässä vailla vertaansa. Ruokalistalla oli grillattua paprikaa (yksinkertainen soija-oliiviöljymarinadi), caprese-salaattia, vegaanimakkaroita ja miehelle vielä feta-jauhelihapihvejä. Kovin montaa kertaa ei varmaan enää tarkene tänä syksynä syödä illallista ulkona, joten oli erityisen kiva istuskella ulkona illan pimenemiseen saakka.


Eläinkoe meneillään. Hypoteesi: Koira nuolee caprese-lautaselta oliiviöljyt. Tulos: Koira nuoli oliiviöljyt. Aiemmissa eläinkokeissa on muun muassa selvinnyt, että koira ei syö kurkkua, mutta vegaanimakkara uppoaa kyllä.Ruuan jälkeen saunoimme ja yritimme käydä nukkumaan. Tuuli oli kuitenkin noussut niin, että vene keikkui jo tosi paljon. Totesimme, että tässä emme ainakaan saa nukuttua ja että vene lienisi parasta siirtää saaren toiselle puolelle. Tuumasta toimeen ja rauhallisempi nukkumapaikka löytyi. Onneksi oli tuttu paikka, koska oli jo ihan säkkipimeätä. Tähdet näkyivät todella hienosti ja siirtokin sujui hyvin, emmekä herättäneet toisen venekunnan nukkujia. Tyytyväisellä mielellä nukkuminen onnistui. Tulimme retkeltä takaisin hyvin leudolla tuulella, mutta mikäs siinä, kun oli koko päivä aikaa.

Kommentit

 1. Hieno eläinkoe :)! Syyspurjehdukset ovat ihania! Joskus sumu vain on yllättänyt meidät ja se vasta jännittävää onkin. Syksyisin muuten näkyy meduusoja välillä, kun vesi on niiiiin kirkasta. Vielä on purjehduskelejä jäljellä!

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää ja aurinkoista syntymäpäivää!toliti

  VastaaPoista
 3. Himputti! Meni ihan ohi, että juhlapäiväsi on TÄNÄÄN! Oikein paljon onnea neitsyelle!!

  VastaaPoista
 4. Syyspurjehdukset ovat parhaita! Suuri mysfaktor ja herkkujen määrää voi vaan lisätä :). Mistä oot löytänyt ton tarjottimen? Sopisi meille täydellisesti!

  VastaaPoista
 5. Moikka! :) Löysin blogisi tänään ja luin sen läpi ihan kokonaan! Kerrankin jonkun kauniimman sukupuolen edustajan (ja vielä aloittelevan purjehtijan) tarinointia, itse kun ummikkona kuuntelen purjehtivien kaveri(poikien) selitystä niin välillä on sellainen olo että huhhuh... Mutta sinun tekstiäsi oli todellinen ilo lukea! :)

  Ja hyvää synttäriä! :D

  VastaaPoista
 6. Teidän purjehdusreissuilla on kyllä aina mielettömän ihanat syötävät! Nyt myös ihastuttava syystunnelma. :)

  VastaaPoista
 7. Hyvää ollutta ja mennyttä syntymäpäivää! Ei vois olla mukavampaa tapaa juhlia sitä! :) Pohjoisessakin nautittu syyskeleistä vesillä, upeaa on ollut, vaikka jo pitkään on lähdetty laiturista siinä luulossa, että taitaa olla tän syksyn viimeinen reissu...

  -Riikka

  VastaaPoista
 8. Tickler: Mä olin ihan yllättynyt siitä, että Saaristomerellä oli niin paljon meduusoja! En edes tiennyt, että niitä on Suomessakin... Ja kiitos! :)

  Matti: Kiitos! :)

  Miss P: Tarjotin on Amanda B:n. Oon ostanut sen Stockalta, mutta nettikaupastaankin saattaisi löytyä. Syysmys on parasta!

  iiva: Kivaa, kun oot löytänyt tänne. Tule toistekin! :)

  Emppu: Jos eväät eivät ole hyvät, niin retki on huono. Syystunnelmassakin. :D

  Riikka: No ei nyt sentään vielä syksyn viimeisiä! Ruskakin kn vielä näkemättä mereltä päin!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)