To doOn aika alkaa suunnitella Båtin keväthuoltoa. Varustimme viime vuonna veneen niin hyvin, että hankintoja ei juuri tarvitse tehdä. Raketit pitää uusia, siinä se. Huoltotehtäviä sen sijaan on muutamia. Båtin pohja ja köli on tarkoitus hiekkapuhaltaa ja maalata. Tätä emme tee itse vaan otamme ammattilaisen hommiin. Vahauksen taas teemme itse. Mies on suunnitellut hiovansa ja lakkaavansa pinnan, joka on muihin puuosiin verrattuna surullisen harmaa. Purjeista viedään huoltoon ainoastaan isopurje. Rullagenoa on niin uusi, ettei sille tarvitse tehdä mitään. Spinnun kanssa on sama tilanne.

Olemme muuten todella kiitelleet itseämme siitä, että hankimme Båtille hallipaikan talveksi. Seurasimme syystalven kovien myrskyjen aikaan stressaantuneita FB-päivityksiä ulkosäilytyksessä olevista veneistä ja mielessämme taputtelimme itseämme olalle. Talvi on sujunut hyvin huolettomasti, jopa niin huolettomasti, ettemme ole käyneet katsomassa Båtia vielä kertaakaan!
Kohta sitä voisi kyllä käydä taputtelemassa, on jo ikävä.

Venepaikkaa sen sijaan mietitään täällä kuumeisesti. Jokohan tänä vuonna saisimme paikan venekerholtamme?

Kommentit

 1. Saako kysyä, missä teillä on vene hallissa? Me mietittiin sitä, mutta kaikki kaupalliset vaihtoehdot olivat niin kalliita, että Suomenojalla ollaan edelleen. Yksi hallipaikka oli kiikarissa, mutta siellä alettiinkin kuvata jotain tositv:tä, joka tais olla vähän rahakkaampi diili kuin ton meidän kipon säilytys olisi ollut.

  Kesäksi haluttaisiiin päästä takaisin Haukilahteen. Suomen paras satama, jos multa kysytään. Uuden paatin kanssa jouduttiin evakkoon Nuottaniemeen, hvk:n syväys ei riitä :(

  Meillä on tavoitteena hoidella kevätkunnostukset kerrankin niin reippaasti, että oltais vappuna veneellä Ulliksella. Aika monta vuotta on tosin ollut sama tavoite, eikä vielä ole onnistunut... :)

  VastaaPoista
 2. Elina: Laita mulle vaikka sähköpostia, niin kerron. Ei se ikään salaisuus ole, mutta mulla on näköjään aika korkea kynnys kertoa tällaisia julkisesti. :D

  VastaaPoista
 3. Ha, samaa meinasin kysyä kuin Elina, kun ilmeisesti Espoosta puhutaan?
  Me jouduimme jonottamaan pari vuotta ennen kuin saimme paikan niin että näemme veneemme terassiltamme, eli kannatti odottaa! Tosin lupauduin hallitukseen mukaan ja se nopeutti aika lailla sekä jäsenyyden että paikan saamista - ehkä tälläistäkin kannattaa kysyä, jos aikaa riittää?
  Toinen ja enemmän käyttämämme paikka meillä on sähköporttien takana Inkoossa, eli manterepaikka landea varten.

  VastaaPoista
 4. Gloria: Hallipaikka ei ole Espoossa, mutta ollaan tosiaan siinä teidän terassin näköpiirissä (ilmeisesti) jo jäseninä. Liityttiin viime vuonna ja toivotaan kovasti paikkaa lähivuosina. Meidän vene on varmaan pienimmästä päästä koko kerhossa, siksi elättelemme toivoa, että paikka voisi vapautuakin nopeammin. Voi olla, että haihatellaan turhaan, mutta ei se mitään, laitetaan sitten vene Stadin paikalle taas täksi kesäksi. Mutta ehkä me törmätään Paviljongilla tai kerhon saaressa tänä kesänä. :)

  VastaaPoista
 5. Onneksi ei asuta ihan niin kaukana että meidän terassilta näkisi esf:n Paviljongille ;) Mutta kommodori on tuttu mies...

  Ei, meillä vene tosiaan paremminkin siellä mistä Elina puhui ja siellä olemme ehkä 5% ajasta, loput Inkoossa. Ja tosiaan, meillä moottorivene, ei purje...

  Tuntuu kyllä kesä kaukaiselta - juuri pari päivää sitten kuulimme että jäätie landellemme saareen on auki!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)