Metrikuumeen oireita

Tällaisia aamutunnelmia kaipaisin.

Mutta tältä meillä näyttää aamuisin. Purjepussi ja vaatekassit on nostettu keulapiikistä yöksi pois. Ruokakori on nostettu yöksi pöydälle. Pentteri on laitettu pois ja saatu näin lisää tilaa. Verhon takana nukutaan vielä. Pian tämän kuvan ottamisen jälkeen minun oli pakko herättää mies, koska kahviniksat yltyivät sietämättömiksi.


Kahvinkeittoa ja muuta aamupalatoimintaa varten keulapiikistä pitää viikata sänky kasaan, siirtää sinne kassit ja pussit takaisin, jotta saadaan tilaa vetää pentteri ulos. Tilaa on siis vähänlaisesti, mutta ei niin vähän, etteikö pari sisustustyynyäkin mahtuisi mukaan. :D

Vaikka veneen vaihto ei tule olemaan ajankohtaista tänä, eikä välttämättä vielä ensi vuonnakaan, niin olihan se vähän isompien purkkien katselu Vene-messuilla ihan hauskaa. Samaan hengenvetoon on kyllä todettava, etten voi uskoa, miten kehnoa edustustyötä moni venekauppias messuilla teki. Helmarinin ja Jeanneaun osastolla ei edes tervehditty - se oli aivan pohjanoteeraus. Naapurissa Hansella sentään reagoitiin jotenkin, tosin ei kovin innokkaasti. Oli helppoa vetää parin merkin päälle viiva saman tien. Venehankinnat kun ovat sen hintaluokan ostoksia, että sillä rahalla sopii sitten jo saada ystävällistä kohteluakin. Beneteaun First 30 -venettä menimmekin jo katsomaan ihan sisältä, meidät toivotettiin tervetulleeksi ja apuakin tarjottiin, samaten käyntikorttia. Minä pidin Firstistä kovasti, mutta miehelle se oli vähän ahdas. Seuraavassa veneessä kun olisi kiva olla jo seisomakorkeuskin. 
Yllättäen pinna tuntui jotenkin tutulta ja turvalliselta. Nyt kun olen oppinut ohjaamaan sillä, ajatus ruoriin siirtymisestä alkoi jännittää jo ennen kuin asia on millään tavalla ajankohtaista. Firstiä sai molemmilla versioilla. Toinen vene, jossa kävimme sisällä, oli Bavaria 33. Sekin oli oikein siisti, säilytystilaa oli runsaasti ja vene oli sisältä tilava. Veneen edustaja jutteli kanssamme pitkät pätkät ja todella tarjosi apuaan. 

Mitään ihmeellistä messuilta ei jäänyt mieleen, mutta oli tosi kivaa käydä. Ovathan ne eräänlainen kauden aloitus kuitenkin. Seuraavan veneen kartoitus on vielä aikaista, mutta haaveiluhan on mukavaa. Tulemme varmaan aikanaan päätymään johonkin 30 ja 33 jalan välimaastoon, joten ne vaihtoehdot tietysti kiinnostivat eniten. Hanse 325 olisi ollut mukavaa nähdä, mutta sitä ei messuilla ollut näytillä. Muutenkin purjeveneitä oli tosi vähän. 

Kommentit

 1. Sama kuume iskee todella monella keväisin, oireet vaan hiukan erit: asunto, auto, mökki, garderoobi jne. Ainahan sitä saa suunnitella ja haaveilla :-)

  VastaaPoista
 2. Venemessut on meillä vielä edessä, mutta ne ovat kuin ovatkin se kauden aloitus. Siitä lähtee viimeistään kevään odotus käyntiin, kun messuilta hankitaan purkkiruokaa, kenkiä tai pesuaineita. Aina jotain.
  Se mikä on aina yhtä ihmeellistä, on se kohtelu mitä esittelijöiltä saa. Ja malta vain, kun on lapsia mukana. No joo, Ei lähdetä siihe. Palataan siihen uudeteen veneeseen. Me ostettiin muutama kesä sitten Lady Helmsman. Vanha kaunotar. Uusissa veneissä ei ole sellaista klassista kauneutta, mutta voi niissä on sitä ketteryyttä... Lady on ihana, mutta kankea vanha rouva joka ei satamamanöövereissä ole mikään helppo daami. Menemme siis messuille jälleen tänäkin vuonna ja kiipeämme muutaman uudemman kaunokaisen kannelle haaveilemaan. Kun kesä tulee, vahaan Ladyn kyljet ja olen onnellisempi kuin koskaan vanhasta rouvastamme. :) Laineita odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei lähtenyt mitään mukaan, oli vähän pettynyt olo siitäkin. Himoitsin Helly Hansenin Conversen mallisia purjehduskenkiä, mutta ei ollut mun kokoja.

   Sun kommentti oli muuten aivan ihana, Lady hymyilyttää pitkään. :)

   Poista
 3. Hyvä palvelu edesauttaa kummasti kaupantekoa. Viime vuonna kävin ihan vaan mielenkiinnosta tutustumassa messuilla Marinon moottoriveneisiin. Täytyy sanoa, että harvoin saa niin hyvää ja ystävällistä palvelua, kuin mitä sain veneitä esitelleeltä Marinon toimitusjohtajalta Ben Fagerströmiltä. Jos joskus harkitsen moottoriveneen hankintaa, niin Marino on ehdottomasti listan kärkipäässä.
  Teillä on muuten edelleen tosi kodikas tuo teidän salonki, vaikka tavaroita onkin jouduttu siirtämään yöksi sohvalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta, todellakin auttaa! Mun on vaikeaa ymmärtää, millä yrityksellä on näin vaikeina aikoina varaa suorastaan halveksia asiakkaita.

   Kiitti, me tykätään kyllä kovasti meidän pikkupaatista. :)

   Poista
 4. Mun suosikkinäkymä on kun aamulla keulapiikin oven avaamalla kun näkee suoraan sitloodaan, jonne paistaa aurinko. Oih ja voih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanaa! Ja sitten kun on vielä niin lämmintä, että aamukahvit voi juoda siellä aurinkoisessa sitloodassa... Ah!

   Poista
 5. Ihan sama huomio messuilta! Muutama ystävällinen esittelijä, pari välinpitämätöntä ja osa ihan vaan tylyjä. Käsittämätöntä.

  Sorry, pakko ripotella suolaa haavoihin ja todeta, että olen kyllä ollut aivan älyttömän tyytyväinen, kun päästiin lisämetrien myötä eroon tuosta jatkuvasta tavaroiden siirtelystä. Tuo ylin kuva näyttää kovin tutulta, paitsi että meillä kamaa oli aina vielä enemmän eikä todellakaan noin siististi pakattuna etenkään aamutuimaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ihme juttu, todellakin ja vielä, että näin moni on samoilla fiiliksillä.

   Ripottele vaan, ei se mitään. Nostaa taas vain kuumetta vähäsen... :D

   Poista
 6. Se on meidän +185 cm pitkien ongelma. Seisomakorkeuden takia pitäisi ostaa tarpeettoman suuri vene. Tuntuu muuten että venealalle on karsiutunut huonoin myyjäaines. Monta kertaa messuilla mulla on ollut kädessä pitkän aikaa jokin tuote ja vähän olen empinyt. Sinne on sitten tavara jäänyt. Aktiivisella myynnillä tavara olisi varmasti lähtenyt mukaan.

  Pienestä on tuo tilanahtaus kiinni. Meillä ei paljoa suurempi vene ole, mutta kohtuulliseen vaatekaappiin saa survottua laukut pois jaloista. Ja kaffet saa keitettyä muun perheen nukkuessa. Haittana on kyllä vaimon purkit pentterin päällä. Haaveilen kunnollisesta vessasta, minne ne purkit saisi levitettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, munkin mies on 187 cm pitkä, kyllä siinä saa olla jo aika iso vene, ettei osu pää kattoon. Ja mitään jätti-isoa venettä me ei kuitenkaan haluttaisi (eikä olisi sen puoleen varaakaan). Mä haaveilen eniten siitä seisomakorkeudesta ja just tosta, ettei koko ajan tarvitsisi olla siirtelemässä kamoja.

   Mikäköhän tuossa venealan kaupanteon nihkeydessä oikein on?

   Poista
 7. Onpa teillä kodikas ja viihtyisä vene :) Lisämetrit kyllä lisäävät eksponentiaalisesti tilaa veneessä, joten jos kiva vene löytyy, niin siitä vaan sitten vaihtamaan! Mä en oo koskaan ohjannut pinnalla muuten, mua taas jännittäis se ;)

  Amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me kyllä tykätään siite itsekin kovasti. :) Edellistä edellinen omistaja on tehnyt hienoa työtä kaikkien sisätilojen puupintojen kanssa.

   Ei me varmaan ihan vielä vaihdeta, mutta näitä on mukavaa puntaroida jo hyvissä ajoin. :)

   Poista
 8. Hei

  Olen samaa mieltä kanssasi tuosta esittelijöiden " ei niin miellyttävästä" tavasta kohdata mahdollinen ostaja. Varsinkin jos on matkassa messujen loppupuolella niin intoa ei ole juuri yhtään. Ymmärrän kyllä että osastolla seisoskelu rankkaa hommaa ( kokemusta on) mutta kuitenkin. Varsinkin jos on lasten kanna liikenteessä niin ymmärrystä ei aina esittelijöiden puolesta löydy. Monet kuitenkin vaihtavat isompaan paattiin juuri lasten takia joten luulisi kiinnostavan. Kyllä me ainakin miehen kanssa veneiltäisiin pienemmässä veneessä ilman lapsia ja tarvetta kuudelle makuupaikalle. On se vaan ihmeellistä :). Huomenna sitten nähdään mikä tänä vuonna vastaanotto eri osastoilla.
  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiakapalvelu on rankkaa, ei sitä kukaan kiistä! Mutta jos haluaa kauppaa tehdä, niin silloin tarvitaan niitä ihmisiä, joilta se luonnistuu. Asiakkaan ylenkatsominen saa ainakin mut kantamaan roposeni muualle välittömästi. Ja tämä lapsipointti on ihan käsittämätön, koska asia on just kuten sanot - moni vaihtaa isompaan nimenomaan lasten takia. Eikö niitä lapsiperheitä kannattaisi päinvastoin houkutella kaikin mahdollisin keinoin tutustumaan, koska he juuri ovat potentiaalisia asiakkaita!

   Toivottavasti teillä on parempi tuuri kuin meillä. Kivoja messuja!

   Poista
 9. Me käytiin venemessuilla 3- ja 5-vuotiaiden lastemme kanssa sunnuntaina ja vitsit, että tosiaan oli töykeitä esittelijöitä! Erityisen huonoa kohtelua saatiin Saare 41:ssä :( Hyvä, kun eivät kieltäneet veneeseen menoa kokonaan...! Sen sijaan X:n ständiltä tultiin tarjoamaan brosyyrit mukaan saman tien ja muutenkin olivat tosi ystävällisiä. Ainakin meillä veneen ostoon liittyy järjen lisäksi sen verran tunnettakin, että Saare ei ole tuon kokemuksen jälkeen tosiaankaan ykkösenä toivelistalla, vaikka hieno vene onkin...

  Mutta olipa hauska huomata, että lapsetkin on innostuneet veneistä. Just ennen lähtöä kysyttiin haluavatko vielä mennä uudelleen angry birds-leikkipaikkaan. Vastasivat, että ei, kun he haluavat mieluummin mennä katsomaan lisää purjeveneitä ;) Ohikulkijoita hiukan nauratti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi tyhmää tuollainen. Sekä tökeröä käytöstä noin yleisesti että huonoa bisnestä! Olen ihan sama mieltä tuosta, että veneen hankintaan liittyy tosi paljon fiilistekijöitä, joten niitä ei pitäisi väheksyä.

   Ihanat teidän lapset, hymyilytti muakin! :)

   Poista
 10. Oi, sinä kerkesit jo messuille. Minä olen menossa vasta tulevana lauantaina odotan sitä kieli pitkällä! Venemessut on t o d e l l a k i n kauden aloitus. Fiilistelyä ja kaikenlaista tarpeellisen ja tarpeettoman hankintaa. Merihenkisistä hankinnoista tuli mieleen Seri meri (eivät ole venemessuilla). Heillä on aivan ihania merihenkisiä tuotteita myytävänä mm. omassa verkkokaupassa (http://www.serimeri.fi/). Kannattaa käydä kurkkaamaassa.

  Kesää odotellessa :o)

  Kati I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, me käväistiin ex tempore jo eilen, vaikka piti mennä vasta loppuviikosta. Olipa muuten hiljaista!

   Kiitti vinkistä, lähden tutustumaan. :)

   Poista
 11. Tästä se kevät alkaa! Harmi että jäi huono maku venemessuilta, välillä tuntuu että joillekin myyjille asiakkaat ovat suorastaan vihollisia...
  Mutta jos ette ihan uutta venettä välttämättä halua niin mm. Artina 33:ssa ja Finngulf 33:ssa on hyvin tilaa kattaa aamukahvit salonkiin. Nättejä veneitä molemmat. Purjehduskuumetta nostattaen, : )
  Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin nostatettu! :D Finngulf on mun "unelmavene". Meillä ei ole mitään kiveenhakattuja speksejä, katsotaan millaiset talousnäkymät ovat sitten, kun ollaan venettä vaihtamassa. Koko on varmaan tuo, mutta muuten ei olla päätetty sen ihmeempiä.

   Joopa joo, luulisi, että tällaisina aikoina mahdolliset asiakkaat suorastaan kiskottaisiin veenitä katsomaan!

   Poista
 12. Olen samaa ihmetellyt Venemessuilla ja Uivassa. Osalta saa kysyttäessä ystävällistä palvelua, mutta toisilta vain hapanta ilmettä. Ei anneta sen haitata, vaan nautitaan messuista ja varsinkin alkavasta kaudesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No alkavasta kaudesta varsinki nautitaan! Sieltä se tulee, hitaasti mutta varmasti!

   Poista
 13. Käytiin kanssa tuota First 30:stä katsomassa ja palvelu oli ystävällistä, vaikka todettiin esittelijälle, että ei venettä olla hakemassa. Oman kokemukseni mukaan Helmarinillla on yleensä ollut kyllä asiallinen palvelu. Ja toki messuilla on yleensä paljon ihmisiä fiilistelemässä veneitä ilman ostoaikeita, joten on ihan hyvä antaa ihmisten katsella rauhassa. Mutta tietysti jos osoittaa kiinnostusta, on kysymyksiä ym., niin silloin toki pitäisi palvelua saada. Puhutaan kuitenkin ison mittaluokan hankinnoista.

  Btw. mitä piditte muuten tuosta Firstin sisustuksesta? Myös Hansessa oli paljon vaaleita pintoja. Perinteisestihän skandinaviassa veneet ovat sisältä melko tummaa puuta, kuten teidän Avancessa. No nykyään uusissa Swaneissa on käytetty vaaleaa puuta joten ehkä ajat muuttuvat myös täällä pohjolassa. Itselleni tuossa vaalemmassa trendissä on vielä tosin vähän totuttelemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vaalean sisustuksen kannalla, koska se luo valoisuutta pienen veneen sisätiloihin. Perinteikkäissä ja isoissa veneissä (esim. Hallberg Rassy) on sisustus vielä tummaa.

   Poista
  2. Toki on vain fiilistelijöitä ja katselijoita, mutta kun se myyjä ei voi tietää, kuka on liikkeellä tosimielellä. Samaten voi olla joku, joka toteaa, että veneeseen ei ole varaa. Tilanne voi kuitenkin muuttua vaikka seuraavana päivänä. Koskaan ei tiedä ja tämä on musta asiakaspalvelussa se juttu. Toki kokenut asiakaspalvelija osaa haistaa, kenelle kannattaa mennä tekemään aktiivisempaa myyntyötä, mutta tervehtiminen nyt on ihan peruskäytöstapoja. Ja sen tiettäväksi tekeminen, että jos on mitään kysyttävää, niin tässä ollaan. Tämä aihe saa mut aina kiihtymään, kun olen itse ollut sen verran pitkään asiakaspalvelussa duunissa, että uskoisin tietäväni asiasta jotain.

   Lisäksi mulle tulee aina mieleen näistä mun faijan kertoma esimerkki: Hän meni 60-luvulla nuorena kielikurssilaisena Jaguarin liikkeeseen Englannissa. Hän kysyi myyjältä, että voisiko ostaa vespaansa sellaisen hyppäävän jaguaarin. Myyjä kertoi pahoitellen, ettei niitä myydä kuin auton omistajille, mutta että hän esittelisi autoja mielellään. Liikkeessä ei ollut muita asiakkaita ja aikaa oli. Isäni totesi, että hänellä tuskin tulisi koskaan olemaan varaa Jaguariin. Myyjä siihen, ettei se mitään haittaa, hän esittelee silti autoja mielellään. Näin toimittiin ja positiivinen kokemus tuosta hetkestä oli niin voimakas, että isäni aina sanoo, että jos hän joskus hankkisi luksusauton, se olisi Jaguar - ehdottomasti. Jopa minä ajattelen niin! Tässä myyjä haistoi minusta jotain todella olennaista. Kannattaa ajatella vähän pidemmälle kuin seuraavaan hetkeen. Tämän iloisen tarinan on kuullut varmaan monta kymmentä ihmistä. Ehkä se vaikutti johonkin heistä, who knows? Jaguarin maine herrasmiesautona todennäköisesti parani näiden kuulijoiden joukossa.

   Vaalea sisustus tuntui minusta jotenkin modernilta ja raikkaalta ja sopi hyvin moderneihin veneisiin. Mathiaksen ja sinun kanssa olen samaa mieltä siitä, että perinteisiin veneisiin tumma puu tuntuu istuvan parhaiten. oma Avancemme tuntuisi jotenkin ihan väärältä vaalealla sisustuksella.

   Poista
 14. Me myös käytiin sunnuntaina messuilla ja miten musta tuntuu, että viime vuonnakin olis ollut enemmän purjeveneitä... No, mutta tuota samaa Firstiä ihastelimme ja jos vain olisi tuo ylimääräinen satatonnia niin siitä saisi ihanan veneen :-) Ja mitä tulee tuohon tavaroiden siirtelyyn veneessä niin taitaa olla samaa ongelmaa monella muullakin -täällä ainakin!

  Voi että mä odotan kevättä ja veneen laskua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ollut viime vuonna messuilla, mutta purjeveneiden määrä tuntui tosiaan vähäiseltä! Varsinkin kun tämän vuoden messujen teema kai oli nimenomaan purjehdus.

   Tuo First oli aivan ihana. <3 Mä tykkäsin siitä todella paljon, mulle tulii siitä just se tärkeä fiilis, jota Bavariassa ei ehkä ihan tullut, vaikka hieno sekin toki oli. Eli ylimääräinen sata tonnia kelpaisi myös tänne erittäin hyvin! :D

   Ja sano muuta, en malta enää odottaa!

   Poista
 15. Viime vuonna oli yksi ihana esittelijä, vanhempi herra, joka veneen esittelyn ilosta rupatteli pitkään. Tänä vuonna emme edes menneet katsomaan uusia veneitä - viime vuonna yhdessä veneessä olleet kaksi telkkari ja tapetit tekivät selväksi, että me ollaan vähän eri veneilykulttuurin perään. Tuo laatikkoleikki kamojen kanssa edes takas on pienen veneen suola ja pippuri. Siinä on hyötyä järjestelmällisestä silmästä ja tottumuksesta saada kamat kasaan nopsaan. Toisaalta alkaa arvostaa todella paljon sitä, että jotkut tavarat menevät aivan mini tilaan ja/tai kuivuvat nopeasti tuulessa.
  Ja turhat tilpehöörit karsiutuivat ensimmäisen "sisustuksellisemman" kauden jälkeen ;).
  Mutta kyllä mulla aina katse etsiytyy vanhoihin rouviin kun veneitä katselen. Meidän 28 jalkainen on vuosimallia -69 ja vaikka se pitkäkölisenä ja 3000 tonnisena ei olekaan mikään raaseri, niin silti se on ihanan rakas ja arvokas. Minkä nopeudessa häviää, niin sen sielukkuudessa voittaa. Ja meillä on hyvin pakatut kristalliset sampanjalasit mukana - niillä voi aina iltaisella sitloodassa upgreidata tunnelmaa ja luksusta lisää naapurin isompaan ja tuoreempaan veneeseen verrattuna, jossa kippistetään akryylikipoista tonkkaviiniä ;).

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)