Hyvä Suomi!


Suomessa on minusta parasta upea luontomme. Niin Saaristomeren suojaisat poukamat kuin lähellämme kohoava metsä saavat usein minut ajattelemaan, kuinka poikkeuksellisen onnekkaita olemme, kun saamme ihailla tällaisia näkymiä.

Parasta on myös käsittämättömän raikas ja puhdas ilma. Sen huomaa aina parhaiten silloin, kun on matkustanut pois, palannut ja henkäisee ensimmäisen keuhkollisen lentokoneesta ulos astuttuaan. Ei sellaista ole missään muualla.


Parasta ovat kesäyöt, kun aurinko ei meinaa painua mailleen lainkaan. Meillä on puhdasta ja laadukasta ruokaa, vaikka minkälaisia herkkuja omasta takaa. Vai mitäs sanotte, kun ajattelette vaikkapa savustettuja ahvenia, uusia perunoita, pullaa tai lohikeittoa, ruisleivästä nyt puhumattakaan. Tai mustikoista!  Kyllä meillä vain on upea kotimaa. Joskus pitää käydä kaukana nähdäkseen taas paremmin lähelle. Sieltä kaukaa toivotan kaikille arvokasta, juhlallista ja hienoa itsenäisyyspäivää!

Kommentit

 1. Ihania Suomi-kuvia! Tuli oikein sellainen onnen läikähdys rintaan, kun katselin niitä. Muistan, miten ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen tulin Suomeen, keskellä kauneinta kesää. Tällaista ei ole missään muualla!

  Ps. Onko muuten tänään toivepostausperjantai? Tai Q&A -palsta? Minua kiinnostaisi kauheasti juttu nettikaupoista! Mistä tykkäät tilata vaatteita, laukkuja, kenkiä, sisustusjuttuja ym. Erityisesti edullisemmat paikat. :)
  Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Johanna!

   Joo, ajattelin alkaa perjantaisin toteuttaa toiveita. Tosin nyt postasin toivotun takkijutun jo torstaina, kun tuntui jotenkin tyhmältä jaaritella jostain talvitakeista itsenäisyyspäivänä. :)

   Mä voin laittaa nettishoppausjutun harkintaan, mutta mä en itse asiassa ole mikään kauhean kova nettiostelija. :)

   Poista
 2. Olen täysin samaa mieltä. Juuri matkustaminen on saanut minutkin arvostamaan raikasta ilmaa, puhtautta ja mahdollisuutta omaan rauhaan. Olemme turvassa suurilta luonnonmullistuksilta ja hurjemmilta poliittisilta kahakoinneiltakin. Ruuan ja lääkkeiden puhtauteen ja aitouteen voi hyvin luottaa (no ehkä poissuljettuna ne pitkälle jalostetut einekset). Esimerkiksi jos jokin myydään luomuna, se myös on sitä, eikä lattiavahaa ja raskasmetalleja myydä särkylääkkeenä. Voi onhan näitä kiitollisuuden aiheita vaikka kuinka paljon...

  Tänään mieleen nousee myös kiitollisuus sotien sankari-isoisille ja kotirintamalla uskomattoman urheasti toimineille isoäideille.

  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitä! Kyllä meillä on noin yleisesti asiat aika hyvin täällä pohjoisessa. :) Kiitollisuus on tosiaankin just oikea sana, kun miettii itsenäisyyttä. Musta tuntuu jotenkin hurjalta, että vain muutama sukupolvi sitten ihmiset ovat viettäneet nuoruutensa sodan jaloissa. Ja vaikka ajattelin aina aikaisemmin, että ne asiat eivät enää mun ikäpolvea kosketa, niin sitten kävin rajantakaisessa Karjalassa muutama vuosi sitten ja oikein yllätyin siitä tunnemyllerryksestä. Jotenkin sitä huomasi, miten ne sodan aiheuttamat traumat kulkeutuvat pitkälle.

   Toivottavasti siellä meni myös hienosti ja juhlavasti!

   Poista
 3. Aivan ihania kuvia, oikein vatsanpohjasta kourasi tuo kauneus noissa kuvissa!
  Hyvää itsenäisyyspäivää!
  Berry

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja toivottavasti siellä oli myös hieno itsenäisyyspäivä! :)

   Poista
 4. Ei ole ollut väärässä hän joka on sanonut, että on lottovoitto syntyä Suomeen!
  Mitä parahinta itsenäistä päivää sinne kauas myös. Suomi on meissä jokaisessa, joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tosiaan, kyllä meillä on aikamoinen pulla käynyt! Toivottavasti sulla oli myös hieno itsenäisyyspäivä! :)

   Poista
 5. Juuri näin. Ulkosuomalaisena mietin näitä asioita pala kurkussa. Suomi on kyllä ihan parasta, sen näkee hyvin, kun lähtee. Amelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, musta tuntuu, että se kotimaan merkitys vain kasvaa, mitä enemmän reissaa! :)

   Poista
 6. hei
  Oikein hyvää itsenäisyyspäivää, missä sitten oletkin !
  ps. Olin viime viikon NYC:ssä ja bongasin Anthropologie:ssa mainitsemasi glitter pöksyt. Olisi lähtenyt mukaani, mutta ei enää omaa kokoa :( Olivat nimittäin -40 % black friday alessa....
  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääks ja kääks! Mä just mietin niitä pökiä eilen ja harmittelin, kun olivat niin kalliit.

   Poista
 7. Hyvää itsenäisyyspäivää sinne kauas!

  VastaaPoista
 8. Kuin myös, hyvää itsenäisyyspäivää Sinullekin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, toivottavasti siellä meni myös hineosti! :)

   Poista
 9. kyllä olet hyvin kiteyttänyt näitä nykysuomalaiselle tärkeitä asioita itsenäisyydestä, en voisi olla enempää samaa mieltä. Kaukaa näkee paremmin!
  Toivottavasti teillä oli juhlava päivä siellä idässä, oliko sulla sama työvuoro mun siskon kanssa?
  -Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli sellainen hyyyyvin rauhallinen päivä, mutta oikein kiva. Ja joo, oltiin sun siskon kanssa reissussa, meillä oli tosi hauskaa. Pyydä häntä kertomaan sulle se juttu, jolle me naurettiin vedet silmissä työvuoron ihan vikat pätkät. :D

   Poista
 10. Kiva postaus. Hienoja kuvia. Niin tekee mieli kesää. Lisää purjehduskuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti ja samaa mieltä! :) Tulee sitä mukaa kuin kesäkin lähestyy. ;)

   Poista
 11. Niinpä. Me purjehtijat olemme etuoikeutettuja. Kaikilla on kyllä mahdollisuus, mutta vain harvat lähtevät kokemaan kaiken tuon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just eilen mietin, että jos Suomea ei koskaan pääse näkemään vesiltä käsin, niin menettää kyllä tosi paljon! :)

   Poista
 12. Ihana postaus, asiaa - yhdyn joka sanaan! Tällaiset asiat huomaa tosiaan parhaiten vähän kauempaa. Täällä on vietetty itsenäisyyspäivää Ruotsista käsin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Salla! Toivottavasti sullakin oli hieno itsenäisyyspäivä! :)

   Poista
 13. Oi ei miten ihania kesäisi kuvia! Ja joka sana totta. Saamme olla todella kiitollisia itsenäisestä, vapaasta suomesta, sen rikkaasta luonnosta ja todella puhtaasta ilmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin tuli ihan kamala kesänkaipuu! Ihan samaa mieltä. :)

   Poista
 14. Ihania kuvia, ihania tunnelmia, ja totta joka sana!

  Mama L

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)