Marina


Viikko sitten olimme venevahdissa. Jokaiselle venekerhon jäsenelle, jolla on venepaikka, kuuluu yksi vahtivuoro kesässä. Väijy alkaa lipunlaskulla. Ilta oli tosi rauhallinen, oli välillä aikaa istuskella laiturilla ja nauttia lämmöstä. Laitureita, joilla käydään katsomassa, että köydet ovat kunnolla kiinni, eikä mitään ihmeellistä ole tapahtumaisillaan, on käveltävänä läpi aika monta. Tunnin saa helposti kulumaan, kun käy ne kaikki huolellisesti läpi. Laivakoiralle vahtivuoro on ihan outo juttu, kun koko yö ollaan kävelyllä. 


Tämä olikin viime aikojen lähin kosketus Båtiin. Kävimme toki samalla moikkaamassa sitä, kun kiertelimme. Remonttijutut on nyt vain pakko priorisoida, mutta tulevana viikonloppuna ajattelimme ehtiä vesillekin. Ja onneksi meillä siintelee vielä sokeri pohjalla - kesäloma - edessämme. Aloitin jo lomakamman. Vielä kaksi viikkoa ja saamme irroittaa köydet ja suunnata itäiselle Suomenlahdelle ihmettelemään uusia vesiä. Saaristomeri on ihana, mutta olen aivan varma, että idästäkin löytyy vaikka mitä hienoja paikkoja. Aikeissamme on käydä ainakin Pyhtään Kaunissaaressa, Haapasaaressa ja Ulko-Tammiossa. Saa vinkata suosikkeja siltä suunnalta! Meillä on kaksi viikkoa yhteistä lomaa ja se vietetään kyllä ihan kokonaan veneilystä nauttien. En malta odottaa sitä, että saan joka päivä herätä purjeveneestä. 

Tämän kesän mailit jäävät väistämättä aika vähäisiksi, mutta toisaalta voimme pitää nyt venettä vedessä pidempään. Båt talvehtii tänä vuonna taas Loviisassa ja tarkoitus olisi purjehtia mahdollisuuksien mukaan vielä syyskuun viikonloppuina. 


Translation: One night at the marina. 

Kommentit

 1. Kotka on ainakin rannalta käsin kovin kaunis, joten uskon sen olevan kaunis myös meteltä nähtynä

  Mama L

  VastaaPoista
 2. Oi! Odotan innolla juttuja itdästä! Itselle myös tup saaristomeri ja ulkosaaristo tuttua, mutta itä on Villingin ja Palma de Pyyn jälkeen ihan uppo-outoa! Ja kadehdin näitä kahta viikkoa merellä jo valmiiksi :D Tulin juuri itse Norja-Tanska väliltä ja vaikka maata tuli reilussa kahdessa vuorokaudessa ikävä, merisairaudelta sentään tuli säästyttyä ja eka offshore oli mielenkiintoinen kokemus, joka jätti janoamaan lisää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, Loviisaan ollaan aina aiemmin viety venettä niin kiireellä, ettei ole jäänyt aikaa ihailla itäisen Suomenlahden mestoja. :)

   Poista
 3. Höh, mun kommentti hävis jonnekin bittiavaruuteen..... No, ei kun uusiks.
  Eli meilläkin keula yleensä kohti länttä, mutta pari kertaa on tullut käytyä idässäkin. Itse tykkäsimme Tammiosta enemmän kuin ulko-Tammiosta, mutta makuasisoista ei voi kuin kiistellä :)
  Yks tosi kiva poukama on Bockhamn, Byön saarella, oisko ollut O-kummelin kohdalla...? Meillä keula perjantaina kohti itää, mutta tällä kertaa vain viikon reissu, joten ei törmäillä vahingossakaan :) Mutta kiva kuulla sitten missä kävitte ja mitä tykkäsitte. Ihanaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, se on niin ärsyttävää, kun noin käy! Kiitti vinkeistä, arvostan. :) Teille kans!

   Poista
 4. Suunnitelmissanne olevien hienojen kohteiden lisäksi kannattaa veneen keula kääntää kohti Kotkaa. Sapokan vierasvenesatama on kävelyetäisyyden päässä sekä keskustasta, että hienoista puistoista. Katariinan meripuistossa (mahtavat maisemat, upeat grillipaikat ja paljon muuta nähtävää) ja Sapokan vesipuistossa tykkäisi Laiviskin varmaan nuuskutella. Tervetuloa näille kulmille!

  VastaaPoista
 5. Tammio ja Haapasaari kumpikin hienoja paikkoja! Tammio näistä mielestäni vieläkin idyllisempi. Upeat rantakalliot, joille paistaa ilta-aurinko :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kuulostaa aivan ihanalta! En malta odottaa. :)

   Poista
 6. Noi paikat kyllä kiinnostaa ja itse täällä haaveilen nukkuvani Suomenlinnassa ainakin yhden yön 4 lapsen (yksi lapsi Paraisilta vieraana) kanssa maailman pinemmissä purkkarissa. Onkohan mahdollista ja onko Suokin satama hyvä?

  Mies voisi sitten tehdä töitä, kun on vienyt meidät sen satamaan. Suomenlinna vaan niin ihana ja niin ikävä veneessä nukkumista. Pitäisi saada vain pellavalakanat sinne, ettei olisi niin kosteata. Onko teillä tällaista ongelmaa?

  Kivaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suokin satama on hyvä ja varmaan lasten kanssa kätsä, kun vessat sun muut on niin lähellä. Ja saa sähkö ja on hauskoja riippumattoja jne. :)

   Suomenlinna ON ihana! Meillä on lämppäri, jolla puhalletaan lämpiminäkin iltoina kosteus pois just sen takia, että lakanat eivät olisi niin nihkeät. Mutta pellava varmaan toimii kyllä hyvin. Meillä on sellaiset ikivanhat Hästensin puuvillalakanat, jotka on laadultaan aivan pimeän hyvät.

   Sinne kans!

   Poista
  2. Täytyy hommata eka sähköjohto ja hyvä idea!
   Kiitos ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)