MERILLÄ LASTEN KANSSA / Vieraspostaus


Merillä olo kolmen lapsen kanssa on täynnä huippuhetkiä ja sitten sellaisia täydellisiä kaaoksia. Parasta on ehdottomasti luonto ja satamat, joista lapset löytävät usein seuraa toisista veneistä. Luonnonsatamissa on tietenkin hiukan hankalampaa liikkumisen kannalta (erityisesti alle 2-vuotiaan kanssa), mutta elämyksinä ehdottomasti niitä parhaimpia. Veneessä olo vaatii sellaista jatkuvaa valvontaa ja liivejä lapset käyttävät aina laiturilla ollessa, veneessä (ei sisätiloissa) ja rannassa. Saavat näin liikkua aika itsenäisesti ja kulkea itse veneen ja laiturin väliä ja käydä kannella halutessaan.  Toki alle 2-vuotias on asia erikseen ja hänellä aika usein lisänä ollut vielä liiveihin kiinnitettävä "kuljetusnaru" ja ehdottomasti parhaimpia apuvälineitä olleet vanha oranssi pyöränistuin ja matkarattaat, jotka mahtuu veneeseen sisään. Sitten hiukan sekalaista kuvasaldoa viime kesältä.Loppujen lopuksi tärkeintä on tiukat säännöt ja ehdottomasti rentous. Illallisia ja lounaita voidaan nauttia saaren kalliolla tai sataman laiturilla. Merillä olo lasten kanssa on ehdottomasti parasta koko vuoden aikana ja ehdottomasti suosittelen sen aloittamisen mahdollisimmin pienestä pitäen. Me vietämme kesäisin noin kuukauden aina saaristossa ja nyt, kun meillä on oma pienen pieni purjevene Helsingin edustalla voimme käydä myös pieneillä päiväretkillä vielä näin syksylläkin.  


Toivottavasti saitte hiukan edes fiilistä siitä millaista lasten kanssa merillä on ja kyselläkin toki saa ;).
Kiitoksia Norpalle, kun pyysit minua vierailulle blogiisi. Sinulla on ihana blogi ja kiitos siitä.

Terveisin, Riikka Riikan blogista

ps. blogistani löytyy myös Norpan vieraspostaus, joten tervetuloa kyläilemään ;)...

Kommentit

 1. Kiitos! Tämäpä oli hauska vierailu! Me olemme aloitelleet purjehdusta lasten kanssa ja pikku hiljaa kaaos alkaa muuttua hallittavaksi... Mitkä ovat suosikkisatamianne lasten kanssa? Mitä niistä löytyy? Kuinka nuorena alkavat jo hoitaa "purjehdushommia" ? Pikaiset herkkuruuat lapsille? Muuttuuko ruokarytmit? Nukkumisjärjestelyt? Kiitos ja kuulemiin!

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Täällä ilmoittautuu yksi kolmen lapsen kanssa vauvasta lähtien Kreikassa ja Suomessa purjehtinut perhe. Mieleenpainuvia hetkiä on kertynyt vuosien saatossa hyvin paljon. Toisinaan on ollut raskaampia reissuja ja toisinaan aivan loistavia, mutta sellaistahan se elämä lasten kanssa on, oli stten maalla tai merellä.Purjehduskipinän olemme ainakin kahteen lapseen saaneet tarttumaan. Molemmat harrastavat tällä hetkellä vakavissaan optimistijollilla purjehdusta kilpatasolla. Lapset ovat tällä hetkellä 10v, 11v. ja 13v. Suosittelen lähtemään reippaasti lasten kanssa vesille. Se luo ihania elämyksiä niin aikuisille, kuin lapsillekin. Lapset oppivat vesillä luonnon ehdoilla liikkumista, oppivat arvostamaan luontoa ja sen tarjoamaan rauhaa. Lisäksi vesillä liikuttaessa saa uusia kavereita ja oppii hyvin uimaan ja toimimaan vedessä. Pienissä tiloissa veneessä olo lähentää perheenjäseniä toisiinsa ja opitaanhan siinä myös yhteistyötä. Hyviä hetkiä ja suotuisia tuulia!

  VastaaPoista
 3. Me purjehdimme 3 ja 5 v kanssa, ja molemmat ovat olleet mukana vauvasta asti. Lapset, erityisesti 5 v. auttaa merimerkkien tähyilyssä, välillä köysien kanssa jne, mutta eihän lapsista vielä todellista apua ole. Yritän tehdä lasten lounaan edellisenä iltana melkein valmiiksi ja mahdollisimman vähän sotkevaa ruokaa (ei siis keittoa tms). Yksi herkkuvinkki on kuivatut hedelmät ja esim. Lidlissä myytävät omenat. Suosikkisatamia on monta, Utö, Helsingholm, Marianhamina, Hanko, Tammisaari, Elisaari, Kökar jne. Välillä on hyvä päästä kylä/ kaupunkisatamiin purkamaan energiaa, vaikka olemmekin paljon luonnonsatamissa.

  VastaaPoista
 4. Mulla 3 ja 2 vuotiaat ja tulevaisuuden haavena veneen hankinta. Itse olen ajatellut että olisi hyvä jos lapset olisivat uimataitoisia veneharrastuksen aloittaessa mutta nähtäväksi jää :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)