Nauvon vierasvenesatamaSaavuimme Nauvoon iltapäivästä ja kiittelimme heti fiksua systeemiä. Saapujia vastaan tuli kumiveneellä sataman työntekijä osoittamaan paikkaa. Tosi hyvä palvelu! Meillä oli vain vähän syväystä ja satama oli täydehkö, joten pääsimme extrapaikalle aivan lähelle rantaa ja saimme veneen kylkikiinnitykseen. Se oli ihan superjuttu, sillä lapsi oli huomattavasti helpompi auttaa veneen sivusta laiturille kuin ährätä keulaluukun kautta. 

Olimme kaikki nälkäisiä, joten suuntasimme ekaan eteemme osuvaan ravintolaan ja mikä onni, että se sattui olemaan Båthus Mat o Bar. Miljöö oli kaunis ja lapsetkin huomioitiin, mikä ei todellakaan ole ollut itsestäänselvyys kesä-Suomessa. Ruoka oli mainiota. Itse söin Club Sandwichin, joka pääsi omalle Top 5 -listalleni. Nuo paistetut uudet perunat olivat aivan mielettömän hyviä! 


Ruuan jälkeen mies kaipasi päikkäreitä ja minä suuntasin tytön kanssa etsimään leikkipaikkaa (uimarannassa on eka sellainen, pieni kiipeilyteline). Kävimme kaupassa ostamassa matkalimuja ja hurvittelimme ostamalla rantapuodista koko perheelle suihkuläpökkäät. Tyttö oli ikionnellinen saatuaan välkkyvät sellaiset, itse fiilistelin ysärin nuorena Filan sandaaleja. Erikseen täytyy mainita, että Nauvon K-kauppa on kyllä yksi parhaita kyläkauppoja, jossa olen käynyt. Valikoima oli tosi laadukas, täällä kannattaa ilman muuta bunkrata. Muutenkin koko satama-alue oli tosi viehättävä ja kiva. Suihkut ja vessat olivat siistit ja toimivat, niistä plussaa. Ainoa, mitä mietin oli se, että näin isossa satamassa vessakoppeja ja käsienpesualtaita kannattaisi olla enemmän. Koppeja oli neljä ja altaita kaksi. Tätä pohdiskelin, kun katselin hammasharjat kädessään jonottavaa joukkoa iltakymmeneltä. Nauvossa pääsimme toteuttamaan myös vakkari-iltarutiiniamme: sarjan katselua. Tyttö nukkui veneessä sisällä, me otimme kannelle viinilasit, herkkukassin ja läppärin. Tällä hetkellä katselussa on HBO:n Bosch, erittäin hyvä ja koukuttava rikossarja. Kesäilta oli kaunis ja haikeilimme hetken, kun katselimme erästä kolmekymppistä iloisen ja rennon näköistä pariskuntaa, jotka lähti terriereineen iltakävelylle Avance 245:stään. Oi että. That used to be us. :D
Tokana päivänä viihdyimme satamassa pitkään. Kävimme leikkipuistossa ja lounaalla Köpmansissa. Sepä vasta olikin kiva ravintola, eipä ole suotta moni kehunut. Nauvon parhaisiin puoliin kuuluukin hyvä ravintolatarjonta. Yhteysalusliikenne ja muutama hotelli tuovat kivaa lähdön ja saapumisen tunnelmaa ja lapsiperheelle paikka on helppo. 

Ainoa miinus on sellainen, ettei se ole varsinaisesti Nauvon syy. Isoon satamaan mahtuu varsinkin keskellä kuuminta sesonkia aina ne pari party boatia ja BPM140-musiikki kantaa kyllä veden äärellä varsin kattavasti. 

Kommentit