Kolmen veneen päivä


Olin eilen ehkä yhdessä omimman tuntuisessa blogitapahtumassa. Vai mitä sanotte - paikkana NJK, tuotteena Helly Hansen -vaatemallisto ja ohjelmana pieni veneajelu Kaivopuiston edustalla? 


Kilistimme skumpalla (skummvin, förstås), kuulimme Helly Hansenin tarinan (Helly oli norjalainen kalastaja, joka ymmärsi elementeiltä suojautumisen päälle) ja opimme palasen NJK:n (Nyländska Jaktklubben) historiaa. NJK on Suomen vanhin venekerho, mutta myös vanhin urheiluseura. Siitä kuulemma väitellään, että onko viime vuoden olympiavoittaja Silja Lehtinen ollut seuran jäsen nollavuotiaasta vai yksivuotiaasta saakka. Rapuja kuluu NJK:n rapukaudella vuosittain 30 000 - 40 000 ja snapsilauluja on kuulemma olemassa myös suomeksi (vilken överaskning). Falleraa!


Suojauduimme elementeiltä tällä kertaa mielikuvien tasolla - takille ei olisi ollut tarvetta eilisessä helteessä. Muistin kuitenkin kaikki ne kerrat kun olen tärissyt merellä michelinukkona ja laitoin mieleen erään erittäin kiinnostavan takin vuoden 2014 mallistosta ensi kautta varten. Kuvan takki sen sijaan on Helly Hansenin klassikko, Salt Jacket. Takkikuva on lainattu SofiéltaPaikkanahan NJK on on mitä edustuksellisin pala Helsinkiä. Aloin heti haaveilla häistä siellä. Sofié oli sitä mieltä, että seuraava ammattini voisi olla hääsuunnittelija, mutta siinä on se pieni ongelma, että minä itse haluaisin olla se pitkässä valkoisessa puvussa pasteeraaja. Morsiamet kuulemma tykkäävät huonoa, jos hääsuunnittelija pukeutuu moiseen. No, ehkäpä häävieraanakin voisi olla NJK:lla oikein härligt. 

Meidän oli tarkoitus päästä pienelle purjehduksellekin, mutta eilenpä ei tuullut. Teimme sitten yhteysveneellä pienen pyörähdyksen ja nautimme maisemista. Olen tämän tumman kaunottaren kanssa täsmälleen samaa mieltä siitä, että Helsingistä (ja itse asiassa koko Suomesta) jää jotain todella olennaista näkemättä ja kokematta, jos ei koskaan pääse tarkastelemaan sitä mereltä käsin. NJK:lta siirryin hyvin lyhyelle vierailulle Sofién ja hänen luottokipparinsa veneelle, siitä ruokakauppaan ja lopulta omalle veneellemme. Veneitä kuului siis eiliseen päivään ennätysmäärä. Puksuttelimme yötä vasten oman venekerhomme saareen. Edelleenkään ei oikein tuullut, joten menomatka oli konehommia. Minä tein lähdön laiturista, siinä kohtaa tuulettomuus oli hyvä juttu. Harjoittelimme vähän veneen kääntämistä satama-altaassa.

Tänään aamulla tuulikin sitten oikein kivasti ja saimme mahtavan purjehduspäivän. Ensin tankattiin tukeva aamupala. 


Se nautittiin kannella.
Ja mikä parasta, kannella saattoi olla bikineissä, jopa sortsit ja t-paita olivat liikaa. Ah. Tulimme retkeltä pois tiukalla kryssillä. Sortseissa. Ah numero kaksi. Yhtään ah ei tosin ollut se, että minulle tuli välillä ihan täysi taantuminen pinnassa, enkä tiennyt, minne olisin venettä ohjannut. Huomaan, että ohjailumerkki on minulle todella tärkeä. Nyt en voinut käyttää sellaista, koska tuuli pyöri koko ajan ja minun piti säilyttää tietty nopeus. Pasmani olivat seota tyystin. Vasta legin ihan viimeisellä halssilla sain otteeni takaisin. 

Meidän oli tarkoitus olla retkellä toinenkin yö, mutta USA:n suurlähetystö muisti minua ihanalla lisämutkalla viisumiprosessissa ja niinpä tulimme kotiin jo tänään. Mutta ei se mitään, koska nyt ehdin vinkkaamaan teille huomenna alkavasta hyväntekeväisyyshuutokaupasta. BESO Helsingin, joka myy aikas ihania rojuja ranteeseen, järjestämä huutokauppa kerää rahaa uuteen lastensairaalaan. Täältä voit lukea lisää

Translation: By the sea all day yesterday and today!

Kommentit

 1. Kiitos eilisestä illasta - oli superjees!

  Niin ja minä kyllä muistan sen että olen kutsunut itseni teidän veneelle kylään, eli pian nähdään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi!

   Ja minä muistan myös, toivottavasti saadaan aikataulut natsaamaan pian! :)

   Poista
 2. Hei Norppanen, mistä on tuo teidän kahvipannu? Tarvitsemme aivan ehdottomasti kotiin moisen kikottimen! -Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeasta onpi! Olisin halunnut Bodumin ihanan version, joka mun bestiksellä on, mutta aloin sniiduksi ja yllätyin positiivisesti tämänkin laadusta. :)

   Poista
 3. No olipa sinulla tapahtumarikas päivä ja niin kauniinakin olit raidoissa ja valkoisissa helmissä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja kyllä, oli aika hulinapäivä. :)

   Poista
 4. Jaa, vai viisumiprosessissa! Onko luvassa jotain uutta ja jännää, mitä et ole vielä paljastanut vai vaaditaanko se viisumi vain työn puolesta ? :) Ja ihania kyllä noi venetunnelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään uutta ja jännää (valitettavasti :D), tarvitsen vain työn puolesta. :)

   Poista
 5. Iso kiitos Norppa vinkkauksesta! :) Muksaa loppuviikkoa! <3

  VastaaPoista
 6. Fakta: Suomen ensimmäinen purjehdusseura ja Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut urheiluseura Segelföreningen i Björneborg (BSF) perustettiin vuonna 1856 Porissa. NJK oli hyvä kakkonen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oj oj, mitenkäs NJK:lla nyt suu pannaan?! :D

   Poista
  2. Kyllä NJK tämän tunnustaa itsekin:

   Historik
   Med drygt 2600 medlemmar är Nyländska Jaktklubben (NJK) den största segelföreningen i Finland. Klubben grundades år 1861 och hör därmed också till de äldsta segelföreningarna i landet. NJK:s primära uppgift är att fostra seglare: det visar följande axplock ur föreningens verksamhet och historia.

   Poista
 7. Hellurei, niin tota BSF asiaa mullakin olis ollu... aina ne Helsinkiläiset yrittää napata kaikki ykkös sijat, mutta täälläpä ollaan valppaana... t.regina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, hyvä, että ollaan valppaana. Mä pysyttelen tästä kisasta sivussa - meidän kerho kun täyttää tänä vuonna vasta 50 vuotta. :D

   Poista
 8. Hei, olen jäänyt koukkuun tähän blogiin. Sinulla on hyvä tyyli kirjoittaa, minä ainakin nautin. Purjehdus on minulle tuttua vain siskon kautta, asun itse
  liian kaukana kuivalla maalla, mutta kiva silti on seurata. Laitatko joskus lyhyen sanaston noista legi, kryssi,pinna yms...mitä niitä nyt onkaan-sanoja. Osa on helppo arvata, mutta samalla tässä oppisi noin niin kuin teoriassa itsekin purjehtijaksi. Jatka samalla tyylillä, kaikki osa alueet kyllä kiinnostaa.Hyviä tuulia merelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, jos olet tykännyt! Tosi kiva, kun kommentoit. :)

   Tässä postauksessa on pieni sanasto perässä: http://skiglari-norppa.blogspot.fi/2013/03/kuinka-minusta-tuli-purjehtija.html#comment-form

   Ne, mitä siinä ei tainnut olla, ovat legi eli yksi satamasta satamaan -matka ja kryssi eli luovi eli vastatuuleen purjehtiminen. :)

   Poista
 9. Ahh, näyttää ihanalta! Harmittaa vietävästi kun en päässyt messiin!:P

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)