Terveisiä telakalta!Pitkä päivä takana - olemme vasta nyt matkalla kotiin. Keväthuolto etenee kyllä, mutta miehistömme tuomio on seuraava: Yanmarin 1GM on varsinainen kiusankappale huollettavaksi. Jokavuotisen "jonkin odottamattoman" paikan lunasti tänä vuonna tosiaankin kaasukahva (se oli tosin Volvo Penta, joten kyllä muutkin osaavat hankaluudet) ja koko siihen liittyvä setti. Se on työläs vaihtaa, plaah. Myös vesipumppua paheksumme. Se vasta hankala olikin!

Sinänsä pahin hoppu huoltaa Båtia loppui, koska laskupäivä menee väistämättä toukokuun puolelle. Ensi kerralla siis kenties vähän lyhyempi päivä... Mitenkäs teillä sujuu, kanssaveneilijät?

Kommentit

 1. Voih, toivottavasti ei hermo mene veneen osien huollossa! Meillä vene pesty ja vahattu, lasku ensi viikolla. Vappuna jo purjehdusta kelit huomioon ottaen. Mukavaa starttia Båtille & miehistölle alkuvaikeuksista huolimatta uudelle veneilykaudelle! Nautitaan kevään mahtavista keleistä! terkuin, Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla menee hermot noin 300 kertaa päivässä milloin mistäkin, että kyllä ne menee veneenkin kanssa. :D Ihanaa kun saatte noin pian jo paatin vesille!

   Poista
 2. Heips,
  kaunokaisemme sai tänään myrkkymaalit pohjaan sekä pesun ja vahauksen, kyllä nyt kiiltää :) Viikon päästä putsataan masto ja sen jälkeen tehdään moottorin keväthuolto...saa nähdä mitä meillä siellä ilmaantuu. Tämän päivän jälkeen tuli kuitenkin niiin hyvä mieli ja sääkin vielä suosi. Viileässä pressuhallissa operoitiin, mutta välillä nautiskelimme kaffetta auringon lämmössä, ihanaa! Hyvää kevättä Båtille ja muille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, hienoa, hyvä te! Nyt oli kyllä niin upeat ilmat. Hallissa mekin touhuttiin, mutta välillä käytiin nauttimassa auringosta. :)

   Sinne kans hyvää kevättä!

   Poista
 3. Veneen korjaustyöt voivat olla tosiaan työläitä! Meillä oli tänäkeväänä onneksi vain ihan perus huoltoa, pesua, vahausta ja myrkkymaalausta. Vesille ollaan päästy jo kolme kertaa! Tänään (olen lomalla) mennään tosin jatkamaan vielä niitä pesuhommia (kansi ja vesitankki), mutta mikäs tulla on puuhatessa kun jo heti aamusta on kymmenen astetta lämmintä. Pian olette tekin vesillä, tsemppiä viimemetrien huoltotöille <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, te olette jo noin pitkällä! Upeaa! Nyt on kyllä ilmat niin suosineet. :)

   Poista
 4. Täällä on mennyt nyt aika aivan muiden asioiden parissa, venettä ei olla käyty edes katsomassa vielä. Kyllä me vielä ehditään vesillä nauttia, kunhan vedetkin hieman lämpiävät. Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kohtalotoveri! Ja niin ehditäänkin. Vastahan se on kevät, eikä edes kesä vielä. :)

   Poista
 5. Me puunattiin paattia koko pääsiäinen ja mikäs sitä oli puunatessa, kun kelit oli niin ihanat :) Muuten vene alkaa olla jo hyvässä vaiheessa, mutta päätettiinkin ex tempore lankalauantaina, että teetetään sittenkin isompi pohjan kunnostus jo tänä keväänä. Siinä menee pari lisäviikkoa, mutta me ei olla niin hätäisiä, etteikö maltettaisi odottaa vesien lämpenemistä :) Vielä on kesää jäljellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin superihanat kelit! Oho, teillä tulikin sitten vähän lisähommaa. Toivottavasti se odotus sitten palkitaan. :)

   Poista
 6. En ole veneilijä mutta mieli tekisi vesille aina näin keväisin:) Ehkä vielä joku päivä oman veneen hankin kun tiedän minne seuraavaksi muutetaan, voi kun siellä olisi meri lähellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Suomessa voi olla vesillä muutkin kuin veneilijät. Jos tuutte Suomessa käymään, niin suosittelen Espoon saaristoveneretkiä. :)

   Poista
 7. Pikkuhiljaa paattia puunattu. Tosin meinasi olla pääsiäisenä sydän kurkussa, kun venekerho sattui palamaan ja mastot on säilytyksessä aivan venekerhon seinässä kiinni... Onneksi tuuli maalta ja rakennuksen takaseinä ja näin ollen myös mastot säilyivät eikä veneillekään tapahtunut mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, miten kamalaa! Onneksi ei käynyt mitään.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun juttelet ja oot messissä. :)